Şimdi Ara

Microsoft, büyük bir Windows 10 yükseltme teklifine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, büyük bir Windows 10 yükseltme teklifine başladı


    Geçtiğimiz dönemde de Windows 10 için güncelleme önerileri konusunda eleştiriler alan Microsoft, hatta tazminat ödeme zorunda bile kalmıştı. Bununla birlikte firma, ilk yılın sonunda güncelleme teklifleri konusunda biraz daha agresifleşiyor.


     


    Bilindiği üzere 29 Temmuz itibariyle artık Windows 10 işletim sistemine ücretsiz yükseltme imkanı son buluyor. Bu tarihten itibaren, Windows 7 veya 8 kullanıcıları yükseltme için ücret ödemek zorunda kalacak. Yaklaşık 25 gün kalmışken, Microsoft kullanıcılara bir kez daha hatırlatma yapma ihtiyacı hissetti.


     


    Daha önce, sağ alt bildirim çubuğunda bir ikon ortaya çıkıyor ve kullanıcılar otomatik yükseltme için buradaki adımları takip ediyordu. Şimdi ise tam ekran olarak bir uyarı sayfası gelecek ve ücretsiz yükseltmenin 29 Temmuz itibariyle son bulacağını adeta kullanıcılara haykıracak.


     


    Ayrıca Bkz.Microsoft MVP programı Insider içerisine entegre oluyor

    Kullanıcılar bu sayfada 3 kere yeniden hatırlatma veya uyarıya son verme seçeneğini seçebiliyor ancak ilk kez ekranı kaplamasından kurtulma şansı pek yok. Microsoft halen yükseltme yapmamış tüm Windows 7 ve 8/8.1 kullanıcılarına bu uyarının gelebileceğini belirtiyor.


     


    Muhtemelen pek çok kullanıcıyı rahatsız edecek uyarı ekranı için Microsoft başka çaresinin olmadığını belirtiyor. Bununla birlikte aşağıdaki şartların oluşması halinde uyarı ekranı bir daha kullanıcının karşısına çıkmayacak: Windows 10 yükseltme uygulamasının yeni sürümünün yüklü olması. Rahatsız etme seçeneğinin seçilmesi. Bilgisayarın Windows 10 ile uyumsuz olması. Daha önce bir Windows 10 sürümünün yüklenip silinmiş olması. Windows 10 yükseltme mesajlarının gizlenmiş olması. Windows 10 yükseltmesinin pasif hale getirilmiş olması.


     


    Windows 10 işletim sisteminin ilk 1 yılı oldukça önemliydi zira ücretsiz yükseltme imkanının da etkisiyle yaklaşık 350 milyon cihaz sayısına ulaşıldı. Son bir ay kala Microsoft agresif bir hatırlatma stratejisiyle henüz yükseltmeye vakit bulamamış kullanıcıları yeni ekosisteme kazandırmayı planlıyor. 


     







  • Suan win 10 pro kullaniyorum fakat win 8.1 pro'da daha stabil performans aliyordum. Bi hizli bi agir calismasindan, surekli disk birlestirme ile toparlamaktan bikmis durumdayim. Ilerde belki duzelir diye gecis yaptim. Firsatini bulunca ya 8.1'e geri donerim ya da redsnow mu ne yeni guncellemesini beklerim. Dipnot: Temiz kurulum yaptim.

  • Microsoft bunu parayla satmıyor mu? Neden Win10 u ücretsiz veriyorlar? Ben hiçbir mantık göremiyorum bu işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha geçen gün davayı kaybedip tamam zorunlu yükseltme uyarısını kaldıracağız dememişler miydi bu yalancılar sözde gwx saçmalığı gitti bu sefer tam ekran versiyonu gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra hatırlat deyince yine güncellemesinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletim sistemini ilk çıktığında parayla satsalar bu kadar para kazanamazlardı. Kişisel verilerimiz satarak ve programların korsanlığını denetleyerek daha fazla para kazanıyorlar şirketlerden. Cleaner neden sevmiyor kullanmayın diye heryerde söylüyorlar, çünkü sattıkları kişisel verilerimizi siliyor da ondan.

    Her ne kadar ücretli dense de ileride yine ücretsiz yaparlar onu.

    Bu olayın çözümlenmesi lazım kişisel verilerimizi almamalılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 5 Temmuz 2016; 15:21:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7 iyidir. Aynı ayarda başka işletim sistemi bir daha çıkmayacağı için yükseltme derdi de yok.

  • Yükseltme şeklinde kurarsanız geri dönme şansınız var. Direk temiz kurulum yapılmasını tavsiye etmiyorum o yüzden. Ayrıca yükseltme yapınca sorun kesinlikle sorun çıkacak diye bir kaide yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enver328

    Windows 7 iyidir. Aynı ayarda başka işletim sistemi bir daha çıkmayacağı için yükseltme derdi de yok.

    windows 7 den yükseltme yapmazsam merhametsiz kötekmi ?
  • yakında yükleceksin, yükleceksin, yükleceksin başka çaren yok diye uyarı vercek

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu
    Microsoft bunu parayla satmıyor mu? Neden Win10 u ücretsiz veriyorlar? Ben hiçbir mantık göremiyorum bu işte.


    Şu an milyonlarca kişiye yükletecek, yükletecek. Sonra şaak! parayı istedi mi, insanların çoğu vermek zorunda kalacaklar.
    Allah aşkına. Sanki Microsoft'u tanımıyormuş gibi davranmayın. Dünyanın en aç gözlü 2 şirketinden birisi işte. Ne yapacak ki başka..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JoeyBane

    Suan win 10 pro kullaniyorum fakat win 8.1 pro'da daha stabil performans aliyordum. Bi hizli bi agir calismasindan, surekli disk birlestirme ile toparlamaktan bikmis durumdayim. Ilerde belki duzelir diye gecis yaptim. Firsatini bulunca ya 8.1'e geri donerim ya da redsnow mu ne yeni guncellemesini beklerim. Dipnot: Temiz kurulum yaptim.

    Aynı sorundan müzdaribim bi önceki insider sürümünde bu problem aşılmıştı son insider ile aynı sorunla karşılaşıyorum
  • bence 29 temmuzdan sonra yılbaşına özel fırsatlar , bahar fırsatları, doğum gününe özel kıyaklar adı altında daha çok itelemeye çalışırlar bu win10 u.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsuMicrosoft bunu parayla satmıyor mu? Neden Win10 u ücretsiz veriyorlar? Ben hiçbir mantık göremiyorum bu işte.
    Şu an milyonlarca kişiye yükletecek, yükletecek. Sonra şaak! parayı istedi mi, insanların çoğu vermek zorunda kalacaklar.Allah aşkına. Sanki Microsoftu tanımıyormuş gibi davranmayın. Dünyanın en aç gözlü 2 şirketinden birisi işte. Ne yapacak ki başka..


    Hala öğrenemememişsiniz. Windows 10 kurup sistemi etkinleştirmeniz, ücretsiz sürekli güncellenecek sisteme sahip olmanız demek ve bu sistemi bilgisayarınız çalışmaz hale gelene kadar kullanabileceksiniz. Bunun dışında işletim sisteminizde bulunmayan kapsamlı bir özellik gelirse ücret isteyebilirler. Örneğin Bitlocker Pro sürümü için geçerli. Son olarak eğer Windows 10 yerine uzun süre sonra bulut işletim sistemi gibi farklı bir işletim sistemiyle gelirlerse o zaman Windows 10'dan geçişe izin vermeyebilirler.





  • adamlar arlanmıyor :D

  • Vahabi bozuntusu DAEŞ(IŞİD) müslümanların kafasını kesiyor,taşla kafa eziyor,kafaya sıkıyor ve bazıları Microsoft'un güncelleme teklifine Agresive Diyor!!! YUH ! Vesselam.

  • Ya sözde açılan davadan sonra bir daha sorma butonu eklediler. Ona bastım bir kaç gün sonra tekrar sordu. Ne nalet bir şey. Bu ne ısrar kıyamettir. Bu kadar bilgilerimi denetleyip çalmak istiyorsa aylık bir ücret versin o zaman düşünürüm, bedava olmaz bu işler.

  • bu kadar vermek istiyorsan windows xp sahiplerine windows 10 ver microsoft :)

  • disk sorunu hem 8.1 de hem de 10 da beni bezirdi. tanıdıgım sırf 3 kişide bu sorunu yaşadı. lanet bir şey. 7 ye döndüm. şimdilik rahatım. 0 problem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senjido -- 6 Temmuz 2016; 1:17:16 >
  • Microsoft'un ısrarlarına dayanamayıp bende geçen hafta windows 10'a geçtim. Bir haftadır sonu gelmeyen sorunlarla uğraşıyorum. En yenisi ve en ilginci kafasına göre program siliyor. Radeon settings az önce durduk yere bilgisayardan uçup gitti, radeon settings için bu ikinci defa oluyor dur bakalım daha neler göreceğiz. Teşekkürler microsoft çok güzel yapmışsın.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.