Şimdi Ara

Kablosuz High-Res Kulaklık Max 500 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bir süredir kulaklık araştırması yapıyorum. Özellikle donanımsal olarak bir farkı olmadığı halde yazılımsal olarak belirtilen farklar oldukça kafamı karıştırmış durumda. Öncelikle birkaç sorum olacak:

    1) Oyuncu kulaklık ile müzik kulaklığı arasındaki fark nedir? Oyun oynamak için müzik kulaklığı neden tercih edemeyelim? Tamamen yazılımsal olan surround ses neden müzik kulaklıklarında uygulanamasın?

    2) Stereo bir kulaklıkta 7.1 surround ses çalıştırılamaz mı? Çünkü 7.1 yazan kulaklıkların çoğunda tek sürücü var ve hepsi kendi yazılımları üzerinden sanal surround ses veriyor.

    Ayrıca alacağım kulaklığın mecbur kalmadıkça kablolu olmasını istemiyorum. Bu yüzden kesinlikle kablosuz olsun. Ayrıca High-Res desteği olursa çok daha iyi olur.(Sony gibi) Fakat 500 liraya hem kablosuz hem HD kulaklık yoksa normal çözünürlükte de olabilir. Müzik kulaklığı olmak zorunda değil. Oyuncu kulaklığı da olabilir. Yeterki kaliteli ses versin. Alacağım kulaklığı her alanda kullanacağım (Oyun, film, müzik) Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Edit:http://www.sanalmarketim.com/creative-sound-blaster-evo-kablosuz-gaming-kulaklik/p_51046/
    Bu kulaklığı daha önce kullananınız var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttamyurek -- 4 Temmuz 2016; 3:22:40 >







  • aradığın kulaklık biçimini kullanmadığım için birebir birşey söyleyemem ama sorduğun sorulara genel cevaplar verebilirim. stereo bir kulaklıkta surround ses alınabilir. bunlar dediğin gibi sanal çevresel kodlamayla oluyor. gerçek surround kulaklıkların amacı daha keskin surround verebilmektir zira sanal çevresel ön ve arka sesleri ayırmakta daha az başarılıdır ancak zamanla geliştiriyorlar bu sistemleri, dediğim gibi aktif takip etmediğim için her iki tip ne derece gelişti ve farklılaştı güncel bir bilgim yok.

    çoklu sürücü içeren kulaklıklar maliyeti ve tasarımsal zorlukları arttıracağı için sanal çözüme gitmek elbette firmalar için daha tercih edilesi oluyor. ben en son 11 sene önce zalman'in bir surround kulaklığını denemiştim, sürücü sayısını arttıralım derken haliyle sürücü kalitesini düşürmüşlerdi, ses kalitesi ortalamanın altındaydı. bugünküler heralde o kadar kötü değildir ama kıyasladığımız zaman arada bir f/p farkı mutlaka olacaktır her iki tipin de iyilerini kıyasladığımızı varsayarsak.

    muzik kulaklığı ile gerçek çevresel kulaklık arasında stereo kayıtların nasıl çalınacağı sorunu yaşanabilir ancak bu teorik birşey. sonuçta stereo kayıtlar side channel'larda çalınıyorsa bir fark olmayabilir. ancak front sürücülere gidiyorsa, sesler öne yatık olacağından tuhaf bir durum olabilir ama bunları herhalde çözmüşlerdir yeni modellerde, böyle bir sorun yaşanır mı bilmiyorum. bu sorunun olabilecek olmasının nedeni, stereo kayıtları ses kartı front channel'lara veriyor, kulaklık ise front channel'ları ön tarafta bulunduruyor. bu durumda ses kartının default olarak side channel'a ses vermesini sağlayarak sanırım sorun çözülebilir. ancak kulaklıklar side channel'ları müzik kulaklıkları kadar ortalıyor mu, gerçekçi bir ses elde ediliyor mu benim için soru işareti yine, kullanmadığım için bilemiyorum.

    öte yandan yine değindiğim gibi bir f/p farkı oluşabilir. oyuncu kulaklığı dediğimiz daha çok bu konulara odaklanacağından dolayı yeteri kadar kaliteli bir sürücü içeremeyebilir ancak bunları zaten almadan göremezsin, bunlar varsayım olarak kalır zira ben sadece stereo normal kulaklıklar kullanmama rağmen hangi kulaklığın iyi olduğunu şahsen denemeden bulamıyorum. sen de işin aslı, böyle teorik yoldan giderek x kulaklığı seçersin ama teorik olarak daha kötü olması gereken diğer kulaklık daha iyi olabilir çünkü farklı marka modellerin performansı ve tercihleri farklı olabilir. yani burda teori ve pratik arasındaki farkı not etmen gerekiyor.

    oyun oynamak için stereo kulaklık alacaksan, bu kulaklıkta donanımsal çözücü gelmediğini varsayarak konuşuyorum, çevresel ses istiyorsan o zaman ses kaynağında sanal çevresel çözücü bulunması lazım. yoksa stereo ses alırsın. pozisyonlamayı kaybedersin.




  • Teşekkürler
  • AmonHegg kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, fakat kablosuz kulaklık istiyorum. Attığın kablolu
  • Aslında Logitech G930 düşünüyordum. Fakat çok fazla şikayet var kulaklık hakkında. O yüzden alternatif arıyorum diyebilirim.
  • plantronics backbeat sense. bence aradığın kulaklık tam olarak bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plantronics de oldukça iyi görünüyor teşekkürler.

    Dediğim gibi alacağım kulaklıkla oyun oynayıp film de izleyeceğim. Sizce kaliteli bir müzik kulaklığı alıp razer'ın sanal 7.1 surround yazılımını kullanarak mı oyun oynasam, ya da direk oyun kulaklığı almam mı daha doğru olur?

    Razer'ın surround yazılımı:http://www.razerzone.com/surround
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.