Şimdi Ara

Güvenlik kameraları ile devasa DDoS saldırısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güvenlik kameraları ile devasa DDoS saldırısı


    Geçmiş yıllarda bilgisayar dediğimiz zaman akla sadece masaüstünde veya dizüstünde kullanılan sistemler akla gelirdi. Daha sonra akıllı telefonlar, tabletler, akıllı saatler derken işlem gücüne sahip çok farklı kategoride cihazlar ortaya çıkmaya başladı.


     


    Bu süreçte hacker olarak adlandırdığımız kötü niyetli yazılımcılar ve iyi niyetli yazılımcıların da kendisini geliştirdiğini gördük. Akıllı saatlerde masaüstü işletim sistemi çalıştıracak kadar ileri giden yazılımcılar, siber saldırı tarafında da ilginç şeyler yapıyor.


     


    Sucuri güvenlik firması tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre, hackerlar yaklaşık 25500 adet internet bağlantılı güvenlik kamerasından oluşan devasa bir botnet ağı kurdu ve DDoS saldırıları yapmaya başladı. Firma, küçük bir kuyumcunun sistemlerini çökerten DDoS saldırılarının kaynağını araştırmaya başladı ve kısa süre sonra da ilginç gerçek ortaya çıktı. Güvenlik kameralarından oluşan bu dev botnet ağı saniyede 35000 adet HTTP isteği yapabiliyordu.


     


    Ayrıca Bkz.Google Project Bloks, çocuklara kodlama öğretecek

    Firma, ağı etkisiz hale getirmeye çalıştığında istek sayısının saniyede 50000’e yükseldiğini görmüş. 105 farklı ülkede konuşlanan güvenlik kameraları, toplamda 25000 IP adresinden çıkış yapıyor. Daha önce de Nesnelerin İnterneti cihazlarını kullanarak DDoS saldırısı yapan hackerlar olmuştu ancak ilk kez sadece güvenlik kameraları kullanılıyor ve bu kadar uzun süre kesintisiz HTTP isteğinde bulunabiliyor.


     


    Araştırmacılar, bu kadar fazla sayıda cihazın nasıl zombi haline geldiğini araştırıyor ancak ortada net bilgiler bulunmuyor. Bir ihtimal, bir süre önce ortaya çıkan ve güvenlik kameralarında uzaktan kod çalıştırılmasına neden olan açık kullanılmış olabilir. Yine de çok geniş bir alana dağılan ve bu bakımdan etkisiz hale getirilmesi oldukça zorlaşan 25500 güvenlik kamerası, çok büyük bir güç oluşturuyor.


     







  • IP lerin konumunu tespit etseler??
  • Etsinler nolcak? IoT için güvenlik altyapısı için ciddi önlemler alınması gerektiği önce genel kanı, zonra vazgeçilmez şekilde pratiğe dönüşünce 1$ lık aletin bilmem kaç $'lık altyapı ile korunduğunda maliyetin neye benzediğini görecez sanki...

  • artık hiçbir şey güvenli değil
  • Hackerlar fazla watch dogs oynamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agentwho

    IP lerin konumunu tespit etseler??


    Kardes safmisin yahu :D

  • O kadar güvenlik kamerasına nasıl sızdiniz kardeşim ya yaptığınız ayıp günah

  • bir saatten sonra interneti bilgi ve iletişim parazit çöplüğüne çevirmeleri gerekiyor ! çünkü internet temeli itibariyle bir askeri haberleşme sisteminin sosyalleşmesidir ! ve bu projenin 2. ayağı hani gemilerde gemiyi batırmak için özel bir sistem olur bu olası bir askeri savaş durumunda gemiyi düşmanların kullanmaması için dir ! denizcilik hakkında az çok bilgisi olanlar bunu zaten bilir ! işte bu mantıkla internettin yeri ve zamanı gelince basit donanımlarla her ip'yi etkileyecek bir parazitleme sistemi internetin temel var oluşu gereği bu işler böyle hacı !

  • geçen gün buzdolabının kapağını hızlı kapadım, ertesi gün bilgisayarıma girip tatil fotoğraflarımı silmiş.

  • HEKIR OKAN

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha neler neler duyacağız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agentwho

    IP lerin konumunu tespit etseler??

    Eylemi yapan kamera?

    Eylemi yaptıranı bulana kadar bu açığı kapatırsın.

    O kameraların log kayıtlarını deşecen deeee....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.