Yine bir işlemci soğutucusu videosu. Nispeten yeni sayılabilecek bir firma olan Avusturyalı Noctua'nın işlemci soğutucusunu ve bunda kullandığımız 12cmlik fanının performansına bakacağız.
Tabii ki testte hız aşırtma yapmayı da ihmal etmedik. Elimizdeki E6400'ü, 2.86GHz 'e hızaşırtarak, Noctua'nın stok fanla arasındaki farkın daha iyi anlaşılmasını sağladık.
şayet o/c yapmıyorsanız stock fan da yeterli , ama tabii stock fanın oyunlarda ağlamaya başladığını düşünürsek ( hem de yüksek sesle ! ) yinede sesi azaltan bir alternatif olabilir.
ama fikrimce intel yada amd de stock fanlarında boyutu biraz yüksek tutsa pek bu fanlarada gerek kalmayacak.
o/c de aslında uzun vadede hatta orta vadede o/c ye katılan bileşenlerin ömrünü kısaltmakta bilemiyorum bu o/c olayı iyi bir taktik gibi ( yani tamamen duygusal gibi ! ).
enderc arkadaşımız bu video mükemmele yakın olmuş tebrikler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 24 Ocak 2007; 14:09:10 >
Noctua son bir iki senedir piyasada olan bir firma ve ilginçtir bir anda bir çok tanınmış markayı geride bırakabilecek ürünlere sahip. Soğutucu dünyasında bir çok marka ve bir çok güzel model var fakat Noctua'nın fanları çok çok kaliteli ve çok çok çok sessiz hatta Türkiye'de olsa kutudan çıkanlarla en sessiz yapabileceğiniz bir fanlar olacağı kesin.
Biliyorsunuz işlemci fanları güç kaynağı fanları kendilerini devamlı olarak kontrol edip yavaş çalıştıklarından dolayı kasa fanlarını (ki hızlı çalışmaları büyük kasalarda o kadar da büyük fark yaratmaz) sessiz bulmak zordur. Bu fanlar kesinlikle bu açığı kapatıyor umarım kısa zamanda ülkemizde olurda bende her pc'ye takma fırsatı bulurum.
Soğutucu ise yine çok kaliteli ve mükemmel işçiliğe sahip. Üstelik artık fan çıkmama gibi sorunu yeni versiyon NH-U12F de bulunmamakta. Firmanın ürünleri ile ilgili bir firma olduğuda chipset soğutucusundan belli çoğu firma buna gerek duymazken müşterilerini dinleyen noctua aynı şıklıkta bir soğutucu daha yapmış.
Bu arada not etmeden geçmeyeyim ürün takıldıktan sonra o kadar iyi duruyor ki sanki bir tür modlu sistem gibi gözüküyor çoğu başarılı soğutucuda bu görüntü olayı kesinlikle eksiktir Noctua benden bu noktada tam puan aldı artık kasa kapağı camlı olması daha güzel bir görüntüye neden olacak orası kesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 25 Ocak 2007; 2:20:11 >
Athlon 64 X2 BE-2400+, Asus M3A-H/HDMI, 2x1 GB DDR2-800 , LG L226WTQ, Ati HD4850 512Mb, SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Hp Photosmart 7150, HP Scanjet 3500C, Microsoft Wireless Multimedia Set, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Standart soğutucu
İnceleme güzel olmuşta ben montaj sırasında dikkatli bakıyorum videoyada termal macun sürmüyorsunuz. Önceden mi sürdünüz yoksa unuttunuz mu? Videoda pek anlaşılmıyorda bi sorayım dedim.
Ve ürün fazla pahalı, bu kadar para verdikten sonra solar_apex'in de dediği gibi biraz daha para ekleyip TT BW 735 almak daha mantıklı geliyor banada.
İnceleme güzel olmuşta ben montaj sırasında dikkatli bakıyorum videoyada termal macun sürmüyorsunuz. Önceden mi sürdünüz yoksa unuttunuz mu? Videoda pek anlaşılmıyorda bi sorayım dedim.
Ve ürün fazla pahalı, bu kadar para verdikten sonra solar_apex'in de dediği gibi biraz daha para ekleyip TT BW 735 almak daha mantıklı geliyor banada.
Arctic silver 5 sürdük, ama onu montaj videosunu çekmeden önce sürdüğümüzden videoda görünmemiş olabilir.
Noctua son bir iki senedir piyasada olan bir firma ve ilginçtir bir anda bir çok tanınmış markayı geride bırakabilecek ürünlere sahip. Soğutucu dünyasında bir çok marka ve bir çok güzel model var fakat Noctua'nın fanları çok çok kaliteli ve çok çok çok sessiz hatta Türkiye'de olsa kutudan çıkanlarla en sessiz yapabileceğiniz bir fanlar olacağı kesin.
Biliyorsunuz işlemci fanları güç kaynağı fanları kendilerini devamlı olarak kontrol edip yavaş çalıştıklarından dolayı kasa fanlarını (ki hızlı çalışmaları büyük kasalarda o kadar da büyük fark yaratmaz) sessiz bulmak zordur. Bu fanlar kesinlikle bu açığı kapatıyor umarım kısa zamanda ülkemizde olurda bende her pc'ye takma fırsatı bulurum.
Soğutucu ise yine çok kaliteli ve mükemmel işçiliğe sahip. Üstelik artık fan çıkmama gibi sorunu yeni versiyon NH-U12F de bulunmamakta. Firmanın ürünleri ile ilgili bir firma olduğuda chipset soğutucusundan belli çoğu firma buna gerek duymazken müşterilerini dinleyen noctua aynı şıklıkta bir soğutucu daha yapmış.
Bu arada not etmeden geçmeyeyim ürün takıldıktan sonra o kadar iyi duruyor ki sanki bir tür modlu sistem gibi gözüküyor çoğu başarılı soğutucuda bu görüntü olayı kesinlikle eksiktir Noctua benden bu noktada tam puan aldı artık kasa kapağı camlı olması daha güzel bir görüntüye neden olacak orası kesin.
Htpc olarak kullanmak için aldığım SilverStone LC20M modeli kasada 8 cm olan modelini kullanıyorum. Önde 2 arkada 2 olmak üzere toplam 4 fan tam devirde çalıştığı halde ses duyulmuyor. Fiyat olarak pahalı olduğu doğru. Fakat amaç sessizlikse aldığı her kuruşu hakediyor. Saygılar.