Şimdi Ara

GTX 1060 GELDI !! RX480'den Daha Hizli TESTLER ILE KARSINIZDA!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
6
Favori
8.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • B4ris B kullanıcısına yanıt
    Hocam çok haklısın,yok amd ölsün yok amd bitsin,iyi amd bitsin de fiyatlar uçsun,amd olmasa gtx 970,980 performansında ki kartı 950-1000 tl fiyatına hayatta alamayacaktık,iyi amd bitsin gtx 1050 ye 1500 tl ver de rahatla ,rekabet iyidir yoksa iki firmanın da canı cehenneme babamın şirketimi ama yok illa mallık yapacak,bi adam olamadı bu millet yanarım da ona yanarım,cahil insanlar yüzünden ülke yaşanmaz oldu,ülkemizde ki her türlü ürün yurt dışından 3-4 kat pahalı,paramız döviz karşısında erimiş gitmiş,şimdi bi düşünün dolar 1,3 tl filan olsa sen de bu kartı 400 -500 tl ye alsan olmaz mı,ama yok illa 3 katı kazıklanacak çünkü bizim millete s#ken yaranır .
    Ama bütün bunları boşverin duble yollarımız var elhamdulillah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı mimarinin ve shader sayısında 28-14nm arasında güç tüketimi, sıcaklık ve gpu zar alanının düşmesinden başka bir fayda göremiyoruz.
    390 ve GTX970 birbirlerinin rakipleriydi.480X bu kartların yerini alması ve karşılaştırılmadı normaldir fakat 2si1 izlediyseniz 2 yıllık kartın performansını şimdi verebildiler diye dalga konusu yaptılar fakat rakibi 390 fena sonuçlar almıyordu.Tabi ki güç tüketimi AMD için hep sorun oldu.
    1060 çıkmasını bende isterim.AMD her zaman ki gibi 20-30$ fiyat indirimine gider yine satar.480X fiyat aralığında hala 380X satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün söylemeyi unutmuşum, GTX 1060 7 Temmuz'da tanıtılacak. İncelemeler de gelecek sanıyorum (gerçi şuan bazı editörlerde kart yokmuş ama birilerine gittiği belli). Çünkü basına özel bir bilgilendirme toplantısı yapılmış. Sızıntıların sebebi de bu sanıyorum. Fiyat için kesin bir şey yok ama galiba 250/270$ gibi bir şey olacak. En azından özel tasarımların tavsiye edilen fiyatı bu seviye olacak sanıyorum. Çünkü performansıyla da fiyatıyla da 480'i geçeceğini ifade eden yorumlar geliyor. Aslında fiyatın çok yüksek olmaması gerekir. Çünkü 200mm^2'nin altında bir GPU (tahminen 180mm^2) ve G5X gibi yüksek maliyetli bellek yok. PCB desen, o da öyle yüksek kalitede, çok katmanlı bir şey olmayacak. Maliyeti RX 480'den daha düşük bir karttan bahsediyoruz yani. Nvidia 250$ derse şaşırmayalım.

    Bu kartın belleği konusunda da bir tartışma var ama bence tartışılacak pek bir şey yok. 3 GB bellekli bir model olabilir mi? Nvidia şuan için bahsetmemiş sanırım. Bu konuda güvenilir bir bilgi göremedim. Zaten 3 GB bellekli bir model çıksa bile bu saatten sonra alınmaz. GTX 980 seviyesinde performans için yeni nesil oyunların geldiği dönemde 3 GB bellek yanlış tercih olur. Artık bu seviyede oturmuş olan bir 4 GB bellek algısı var. Oyun yapımcıları bunu dikkate alacaktır. Hatta 3 GB bellekli model için şuanda hiçbir bilgi olmadığından 6 GB bellekli olacağını söyleyebileceğimiz bu kart, RX 480 modelleri arasında da en mantıklı seçim olur gibi görünüyor. Aslında RX 480'in 4 GB bellekli modeli çok da sorun teşkil etmeyecektir ancak bu dönemde 8 GB bellekli modeli görünce 4 GB bellekli modele burun kıvıranlar da olacaktır. İşte bu noktada GTX 1060 6 GB belleğiyle akılda soru işareti bırakmayacaktır.

    Sanırım bahsi geçen 3 GB bellekli model, 2 SM'i kapatılmış, daha düşük saat hızları ile çalışan GTX 1050 TI olacak. Çünkü bahsi geçen GPU kodu GP106-300. Sondaki "300" numaralandırması, Nvidia GPU'larında kırpılma olduğunu belirtir. Hatta "400" şeklinde numaralandırma bile hafif bir kırpılma olduğunu gösterebilir. Ama genelde "400" full GPU olduğunu belirtir. O yüzden büyük ihtimalle GP104-400 olan model full GPU olan GTX 1060'ı, GP104-300 olan model ise kırpılmış GPU olan GTX 1050 TI'ı belirtiyordur.




  • M@U kullanıcısına yanıt
    Bende 4 gb gelecek diye biliyorum gamedebate e sızmış. Sizce gtx 1050 ti kaç paraya gelir? 600 civarından fazla veremem. Rx 460 veya 470 almayı planlarken gtx 1050 ti hakkında söylentiler çıktı . Almışken Pascal mimarili nvidia almak istiyorum uygun fiyata olması şartıyla . Uygun fiyat olmadıktan sonra gider amd alırım. 5 yıl beni götürsün ps4 ü aratmasın yeter. İşlemci 2. El 3. Veya 1. Nesil İ7 düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım fiyatı söylenildiği gibi 250$ seviyesinde gelmez, rx 480 4gb özel soğutmalı modelini almak için bekliyordum gtx 1060ı görünce onuda bekleyeyim dedim ama %25 fiyat farkı çok fazla. umarım f/p konusunda rx480e yakın bir kart görürürüz.
  • GTX 1060 , GTX 980 nin 6 GB vram li , yeni teknolojilere tam anlamıyla adapte edildiği ve güç tüketiminin ciddi oranda iyileştirildiği bir versyonu olmuş.

    Performans olarakta %5-10 civarı bir artış söz konusu olabilir GTX 980 e göre.

    Fiyatı 270 USD civarı olur özel tasarımlı kartların büyük ihtimal ile , 3 GB modeli çıkarsa biraz daha düşük fiyatı olur lakin pek tercih edileceğini sanmıyorum.

    AMD RX480 nin artık pek birşey ifade etmediğini söyliyebilirim , AMD RX470 ile şansını deniycektir lakin o zaman da piyasaya GTX 1050 çıkar büyük ihtimal ile , AMD nin işi oldukça zor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartın 250$ fiyatla tanıtılacağı söyleniyor. Bir de 3 GB olanı 230$, 6 GB olanı 270$ olabilir gibisinden konuşanlar da var. 3 GB bellekli bir model hala kesin bir bilgi yok ama. Bir de Forbes'ta ilk sızıntı olduğunda kartın 4-8 GB bellekli olacağı söylenmiş. Ama onun yanlış olduğu artık belli. Ama bir alt model olacaksa bunun 4 GB bellekli olması da mümkün görünüyor. Sonuçta Nvidia aynı kart üzerinde farklı bellek yongaları kullarak 192 bit kartları 1, 2, 4 GB gibi belleklerle donatabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

    http://wccftech.com/nvidia-pascal-3dmark-11-entries-spotted/

    http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r9_rx_480_8gb_review,25.html

    değerler ortada rx480 daha fazla güç tüketiyor oraya birşey demiyorum
    ancak gtx1060 rx480i geçemeyeceğinide söylüyorum fiyat/performans ürünü değil performans/watt ürünü olur ancak gtx1060

    mesela şöyle 2 benchmark daha atayım:
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-9370+Eight-Core
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-6400+%40+2.70GHz

    bu iki işlemcinin fiyatları aynı amd daha performanslı ama sonuç olarak yüksek watt çekiyor.Transistör boyutu önemsiz ya boşver zaten ne olacak soba gibi ısınsın dursun

    performans/watt dersen birşey demem ancak sen burada performans/fiyat diyorsun arada fark var

    14nm FinFET ama ısınıyoo demişsin evet ısınıyor çünkü amd daha az transistörle bu işi başarmaya çalışıyor doğal olarak watt çekimi ve ısınması yüksek oluyor az transistör olduğundan waferdan kazanç sağlayıp fiyatı düşürebiliyor

    fermi deyincede aklıma TESLA P100 geliyor 15.3 milyar transistör sayısıyla fiyatıda neden pahalı niye ucuz değil bu kadar güçlü bir gpu çünkü bilimsel hesaplamalar için dizayn edilmiş hata payı mümkün olduğunca düşük stabil bir kart bunu oyuncuya öneremezsin
    aslına bakarsan nvidia marka oyuncuya önerilebilecek bir kart değil stabil olup olmaması kime neye yarar amd bu yüzden güzel bir seçenek...

    https://youtu.be/U5Npt1BSF04?t=179

    stabilite düşük güç tüketimi bunların hepsi kartın fiyatını arttırır...

    benchmark değerleri yukarıda 0 bilgiyle sadece yüksek sayılara bak belki o zaman şirinleri görebilirsin...

    edit: "28nm ile 2 sene once 2014 yilinda Nvidia, Amd'nin bugun verdigi performansi - + %5 fark ile 145watt ile ulasti!" fiyatıda 1000tl idi dimi

    Hocam normalde hic yorum atmayacaktim ama cok guzel birnyorum yapmissiniz dayanamadim tebrik etmem lazim :)

    Birde forum ahalisinin unuttugu en onemli etken aslinda nvidia nin yurt disi pazari ve hedefleri. Nvidia turkiyeyi dusunupte kart cikarmiyor sonucta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nividia cidden 1060 hamlesiyle soru işareti bırakmayı becerdi. En azından benim gibi özel soğutmalı rx 480'e kitlenmiş bir kullancıyı bile meraklandırdı ve 1060'a doğru kaydırdı. Beklemekte fayda var.
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    250 dolar GTX1060 3 GB (Özel tasarımlar daha ucuz olacak)
    Hocam özel tasarımlar nasıl daha ucuz olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Perturbator

    250 dolar GTX1060 3 GB (Özel tasarımlar daha ucuz olacak)
    Hocam özel tasarımlar nasıl daha ucuz olacak?

    Nvidia'nın yeni politikası. Referans tasarımın fiyatını daha pahalı koyuyor artık (founders editon adı altında)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Amd standart tasarımdan dilimiz yandığından ve daha pahalı olan özel tasarımlı 480 leri beklediğimizden, Nvidia f.e lerin özel soğutmalı modellerden daha ucuza geleceğini zannetmiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Perturbator

    Amd standart tasarımdan dilimiz yandığından ve daha pahalı olan özel tasarımlı 480 leri beklediğimizden, Nvidia f.e lerin özel soğutmalı modellerden daha ucuza geleceğini zannetmiştim.

    Nvidia'nın ki de garip bir çakallık hocam.

    Founders edition (referans) nvidia kartlarında soğutması kesinlikle berbat. Dış tasarımı biraz şık başkada muhabbeti yok.

    Türkiye'de özellerin daha ucuz olduğu pek belli olmuyor zaten ama yurt dışından alacak olsam daga fazla para veripte referans atasarım hayatta almam...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon


    quote:

    Orijinalden alıntı: Perturbator

    Amd standart tasarımdan dilimiz yandığından ve daha pahalı olan özel tasarımlı 480 leri beklediğimizden, Nvidia f.e lerin özel soğutmalı modellerden daha ucuza geleceğini zannetmiştim.

    Nvidia'nın ki de garip bir çakallık hocam.

    Founders edition (referans) nvidia kartlarında soğutması kesinlikle berbat. Dış tasarımı biraz şık başkada muhabbeti yok.

    Türkiye'de özellerin daha ucuz olduğu pek belli olmuyor zaten ama yurt dışından alacak olsam daga fazla para veripte referans atasarım hayatta almam...

    O tamamen fiyatı yüksek tutmak için yapılmış bir hamle. Eğer GTX 1080'in fiyatı 600$ olarak duyurulsa ve kart şuan 700$'a satılıyor olsa tepki çekerdi. Ama şuan kartın fiyatı 700$ olarak da anıldığı için sanki bir gariplik yokmuş gibi davranılıyor. Bunun temelinde ise rekabetsizlik durumu bulunuyor. Nvidia artık AMD'nin rekabet edemediğini bildiğinden fiyatları yükseltmek için değişik bahaneler üretiyor.




  • 3gb 259$ 6gb 299-329$ arasi olur artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Ozel sogutmalar referansa gore amd de pahali olacak nvidiada ucuz ???
    Kusura bakmayinda bu satirdan sonra zeka eksiginden duydugun supeden dolayi cewam vermiycektim ama dayanamadim. 380usd olacagi soylrnen kartin referans soguyltuculusu 460usd ye cikti. FE veryiyonu desek 450usd idi. E noldu simdi FE ye gore 10 normale gore 80 usd pahali cikti. Amdnin yapacagi gibi vidada 10-20 usd pahali cikartir custom kartlarini. Herzamanki gibi !!
  • RX480 i cok bekledik, simdi bunu da beklersek ustune ozel sogutmali cart curt filan derken bi bakmisiz tatil bitmis:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FSOCIETY

    Gerçek F/P kralı geliyor, amd fanları ağlıyor

    1500tlye f/p kralı. 3gbda tam. Tam bir f/p hiç sormayın. Siz en iyisi mr.robot izlemeye devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VR Jesus

    3gb 259$ 6gb 299-329$ arasi olur artik.

    Çok hayal kurarsınız. 3gb 300 dolar. En az 1500tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    GTX 1060'a falan gerek yok. GTX 970'in fiyatını biraz aşağı çekseler RX 480'e darbe vurmaya yeter zaten...

    3.5gb ramli coilwhineli directx 12 performansı rezil kartmı darbe vuracak rx480e

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.