Şimdi Ara

Türkiye DDOS saldırılarına en çok kaynak olan üçüncü ülke

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye DDOS saldırılarına en çok kaynak olan üçüncü ülke

     
    Dünyanın en büyük CDN (Content Delivery Network – İçerik Dağıtım Ağı) hizmeti sunan şirketlerinden biri olan Akamai, dünyadaki internet bağlantı hızları, güvenlik gibi birçok önemli konuda çarpıcı rakamların yer aldığı güncel verileri paylaştı.
     
    Akamai’nin 2016 yılı birinci çeyrek verilerinden elde ettiği sonuçlara göre özellikle ülkemizden çıkan DDOS saldırılarının sayısının korkutucu boyutlara ulaştığı görülüyor. 2016 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre Türkiye, dünyadaki DDOS saldırılarının çıkış kaynağı %10.24’ünün yapıldığı ülke konumunda. Yani ülkemizdeki makinelerden farklı noktalara DDOS saldırıları gerçekleştiriliyormuş. Bu durum zombi bilgisayar sayısının fazla oluşuyla da açıklanabilir. 2015 yılı son çeyreğinde ise aynı rakam ülkemiz için %21.99 seviyesinde gerçekleşmişti.


    Bu rakam ile Çin’in ve ABD’nin ardından Türkiye dünya genelinde üçüncü sıraya yerleşmiş oluyor. Bizden sonra ise Brezilya ve Güney Kore geliyor. Aşağıdaki tablodan ülkelerin bu noktadaki durumu görülebilir.

    Türkiye DDOS saldırılarına en çok kaynak olan üçüncü ülke 

    Akamai, yılın ilk çeyreğinde bir günde 100bps’i aşan DDOS saldırılarını da kategorilere ayırarak listelemiş. Mesela 21 Şubat tarihinde yazılım ve teknoloji şirketlerine yönelik DDOS saldırıları 289 Gbps seviyesine ulaşmış. 12 Martta ise medya ve eğlence sektörünü hedef alan 230Gbps’lik bir saldırı gözlemlenmiş. 15, 18 ve 29 Ocak tarihlerinde ise finansal hizmetler saldırılardan etkilenmiş.

    Türkiye DDOS saldırılarına en çok kaynak olan üçüncü ülke

    DDOS saldırıları ile yüzdesel olarak en çok hedeflenen sektörlerin de paylaşıldığı Akamai raporlarında oyun kategorisinin %50’nin üzerinde bir paya sahip olduğu görülüyor. İkinci sırada ise yazılım ve teknoloji yer almış. Aşağıdaki tablodan detaylı olarak sonuçlar görülebilir.

    Türkiye DDOS saldırılarına en çok kaynak olan üçüncü ülke

    Bot Trafiği

     

    Akamai’nin rakamlarına göre web trafiğinin %30’luk dilimini botlar oluşturuyor. Bu botların %50’si arama motorları ve diğer benzeri servisler için yazılmış ve veri toplama amacı güdüyor. %23’ü ise performans ölçümü, problem takibi gibi konuları içeren araçlardan oluşuyor. SEO ve ticari analiz amaçları ile oluşturulmuş botların oranı %15 olurken, sosyal medya, haberler ve RSS’ler için hizmet sunan botların oranı %5 düzeyinde.

    Dünya genelinde CDN hizmetleri sunan Akamai ülkemizde de faaliyet gösteriyor. Şirketin güncel rakamlara göre internetteki trafiğin %40'a yakınını taşıdığı iddia ediliyor. 
     







  • çünkü güvenlik adına hiçbirşey bilmiyoruz. Orjinal oyun almak kerizlik orjinal yazılım kullanmak salaklık olarak görülüyor. Daha antivirüsü bile crackli kullanıp hatta ve hatta onu da kasıyor diye kapatıyoruz . ve daha bir sürü saçma salak işler ....

  • sürekli bize gelen saldırılara karşılık verdiğimiz için 3. sıraya yerleşmiş olmayalım sakın_? sanki bu sıralamada sonlarda olmamız iyi bişeymiş gibi yazmışsınız da başta çinle amerika var. nufuslarını göz önüne alırsak kafa kafayayız diyebiliriz. onlar sürekli diğer ülkelere hatta kısa süre önce yoğun olarak ülkemize saldırıda bulunsunlar biz izleyelim öylemi_? bence oran artmalı ve dünya öyle kafasına göre türkiyeye siber saldırı yapılmayacağını bilmeli! daha geçenlerde uğradığımız saldırıyı birçok ülke bizim kadar başırılı birşekilde atlatamaz ve karşılık veremez tüm dünyadan ülkemize saldırı yapılmış savunma ve karşı saldırı mekanizmamız devreye çabuk girmiş şimdiyse dışarı yapılan saldırılarda 3.sıradayız diye sonumuz parlak görünmüyormuş! amerika ve çin batsın ozaman_?

  • Türkiye'den sonra gelen Brezilya ile de durum netlik kazanmış.

    Gelişmekte olan ülkelerde bilgisayara erişim gelişmiş ülkeler kadar fazla ama eğitim seviyesi düşük olunca böyle bir sonuç çıkmış gibi gözüküyor...

  • Japonyada ddos mu varmış?

  • 4.5G nin speed testidir onlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 29 Haziran 2016; 16:12:21 >
  • ortalığı karıştırmak istemiyorum ama durum bu ne kadar kötü olay varsa dünya genelinde ilk 5 deyiz lütfen artık bir şekilde bir yerinden tutup düzen getirilmesi gerekiyor

  • İşte torrentin gucu

  • Teknik Lise yerine İmam Hatip açmaya devam ederlerse böyle olur
  • Edbılok pılas nedir bilmeyen bir sürü insan var.

    Reklamla virüs bulaştıran çok kişi var hala.

    Korsan yazılım, işletim sistemi kullananlar da cabası.

    Adam boşuna kırmıyor o yazılımı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GenkaNuank

    İşte torrentin gucu

    Torrent ve DDOS?
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Torentle oyun indirilen bilgisayara siziyorlar iste

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GenkaNuank

    Torentle oyun indirilen bilgisayara siziyorlar iste

    Torrent ile değil crack ile oluyor o.

    Mining ve ddos için kullanıyorlar kullanıcıları.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Yahu kardeşim anlamıyor musun ne demek istedigimi torentle indirdiğin oynun içinde ne olur crack olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyanın 3. süper gücü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • crackli programlardan oluyor burası net. yukarıda biri yazmış ddos ataklarına en çok karşılık veren 3. ülkeyiz diye. o 3. lük onu anlatmiyor maalesef. dünyadaki zombi bilgisayarların sıralaması olarak düşün. nüfus/zombi bilgisayar seklinde tablo olsa birinci gözükürdük.

  • Her zaman internet trafigi kendin izleyeceksin gerekirse gereksiz gordugun baglantilari engelleyeceksin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.F.Y.D

    Teknik Lise yerine İmam Hatip açmaya devam ederlerse böyle olur

    sana bide klise açsınlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GenkaNuank

    Yahu kardeşim anlamıyor musun ne demek istedigimi torentle indirdiğin oynun içinde ne olur crack olur

    Yine de doğrusunu yazmakta fayda var. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.
  • Acaba şurada ki yorumlarda DDOS saldırısı yapmanın ve DDOS saldırısı almanın zararı hakkında en ufak bilgisi olan var mı merak ediyorum ? Kış aylarında Rus kaynaklı DDOS saldırısı aldığımızda nic.tr'nin servis veremediği,önemli kuruluşların susturulduğuna şahit olduk.Lakin bazı arkadaşlar burada ooo saldırıda 3.sıradayız diyoz,merak etmeyin saldırı yemek konusunda'da 3.sıradayız.

    Daha bir çok önemli kuruluşların network altyapısın da ne bir loadbalancer nede bir firewall hizmeti mevcut.Gün gelir blackout'a düştüğümüzde görürsünüz ne olacağını :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.