Şimdi Ara

Volkswagen dizel skandalında uzlaşma için ABD'de $15 milyar harcayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Volkswagen dizel skandalında uzlaşma için ABD'de $15 milyar harcayacak 
    Dizel skandalı geçen sene ilk olarak ortaya çıktığında Volkswagen'e dünya çapında $7.3 milyara mal olmuştu. Ancak anlaşılan o ki bu rakam sadece Amerika'da uzlaşmayı sağlamak için ödeyeceğinin yarısı ediyor.
    Volkswagen'e dizel skandalı uzlaşmasını mahkemede sunması için bugüne tarih verilmiş durumda. Alman üretici uzlaşma olarak dizel motorlu araçları sahiplerinden geri satın almayı ve bu durumu telafi için kişi başı $10bine kadar tazminat vermeyi planlıyor.
     
    Hesaplandığı zaman planın sadece bu parçasının firmaya $10.03 milyara mal olması bekleniyor. Eğer firma anlaşmadaki önemli son tarihleri kaçırırsa rakamın daha da artması mümkün hale gelebilir.
     
    Volkswagen aynı zamanda B.D Çevre Koruma Ajansı ve Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu'na da $2.7 milyar ödeyecek. Ve son olarak firma temiz emisyon teknolojisi için $2 milyar daha harcama yapacak.
     
    Araç üreticisinin skandalından her ne kadar 11 milyon araç etkilenmiş olsa da bunların yalnızca 500bini ABD'de satılmış durumda. Uzlaşma bedelinin bu kadar yüksek olma nedeni ise Amerikan ajanslarının firmanın bu araçları tamir etmeden yada onları yollardan almadan bu işten paçayı sıyırmasına izin vermeyecek olması.
     



  • bazı yerlerde hala hukukun olması güzel.

  • Sistem o kadar güzel işliyor ki; hiç bir aksaklığa sebep vermeden üstelik. Olması gereken olması gerektiği gibi olmadığı takdirde WW' de biliyor iş yapamayacağını.. Ama bizim buralarda her şey eskiden dutlukmuş.

  • Ben bunu anlamıyorum Volkswagen bir tek Amerika'ya mı araba satıyor. Bazı yerlerde hukukun olması güzel demiş de birisi bir tek Amerika'da mı var? Diğer satış yaptığı Avrupa ülkelerinde yok mu? Haberde 11 milyon araçtan sadece 500 bini ABD'de satılmış diyor Amerika'da satılmayan araçlar için neden ABD'ye ödeme yapılıyor?

  • Bizde hak hukuk adalet var
    Bizde de insana saygı var değer var.
    Insanlarımızın sağlıklı yaşaması için
    her türlü tedbir var.

    Mesela ,
    avrupa birliğinin kapısından dönen sebze ve meyveleri iç pazara veriyoruz.

    Güleriz ağlanacak halimize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    ABD'de satılmamış araçların parası da alınıyor diye bir şey geçmiyor. Ödenen fiyatın fazla olmasının nedeni ''Amerikan ajanslarının firmanın bu araçları tamir etmeden yada onları yollardan almadan bu işten paçayı sıyırmasına izin vermeyecek olması.'' denmiş.
  • cenkakay08 C kullanıcısına yanıt
    peki diğer Avrupa ülkelerinde neden volkswagene dava açılmıyor para talebinde bulunulmuyor bir akıllı Amerika mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalmilita -- 28 Haziran 2016; 21:54:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki olay ne insan sağlığını korumak ne de çevreyi korumak. ABD gibi dünyanın içine etmek konusunda başı çeken bir ülke emisyonu çok da takmasa gerek. Asıl olay Volkswagen'in iflahını kesip Ford ve Chevrolet gibi kendi markalarına yol açmak. Bir de sen beni nasıl kandırırsın cezası. Aynı şeyi Ford ya da Chevrolet yapsaydı ABD bu kadar yüklü bir ceza kesmezdi. Bunu Volkswagen'i pek sevmeyen ve aracını severek kullanan bir Ford sahibi olarak söylüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    tutan yok sanırım :D Güç meselesi.
  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    Evet doğru ama hiç ceza almamasından iyidir.
  • Bu skandal olayının siyasi olduğunu hala anlayamadiniz mi. Amerika nın Almanyaya gözdağı gibi birşey bu. Diğer Avrupa ülkelerinde dava açılmaması ise Avrupa ülkelerinin Ab nin başı sayılabilecek Almanyanın arkasında durmak istemeleri. Çünkü eğer Almanya ve Fransa cokerse AB çöker.

  • abdye güzel hayat,samsungdan wosvosdan iyi para kopardılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkn_s

    Bizde hak hukuk adalet var Bizde de insana saygı var değer var. Insanlarımızın sağlıklı yaşaması için her türlü tedbir var. Mesela , avrupa birliğinin kapısından dönen sebze ve meyveleri iç pazara veriyoruz. Güleriz ağlanacak halimize...


    Öyle bişey yok sürekli aynı kulaktan dolma laflar meyve sebzeyle ilgili kısımdan bahsediyorum ,Bizde herşey var dediğin gibi ama insanımızda bir umursamamazlık var adam kanunu maddeyi değerleri koymuş doğru düzgün çalıştırmıyor ya olay bu.Herşeyde olduğu gibi sokayım değerine olmuyor acımayıp geri yolluyorlar malları :D

    Limit Değerler
    Toksisite test sonuçlarından elde edilen verilerden ulaşılan ilk değer NOAEL (No Observed Adverse Effect Level- Gözlenebilen hiçbir yan etki göstermeyen doz) dir. Diğer bir deyişle deney hayvanları ortalama yaşam sürelerini % 70-80'ini kapsayacak sürede test edilen gıda katkısını almışlar ve NOAEL dozunda hiçbir yan etki görülmemiştir. Bu değer tespit edildikten sonra aşağıdaki hesaplama yapılır.

    NOAEL (mg/kg) : No Observed Advers Effect Level (Deney Hayvanlarında gözlenebilen hiçbir yan etki göstermeyen doz)

    İnsanlarda güvenli olan doza ulaşılabilmesi için: NOAEL değeri, emniyet faktörüne bölünür. Güvenlik faktörü 100 olarak kullanılır. Ancak gıda katkısının toksisite verilerinde herhangi bir şüpheli durum olduğunda bu değer 1000 e kadar çıkabilir. Ya da epidemiyolojik verilerle gıda katkısının güvenliği kanıtlandı ise güvenlik faktörü 100 den küçük olabilir. Diğer bir deyişle deney hayvanlarında hiçbir yan etki yaratmayan dozun yüzde biri insanlarda genellikle güvenli kabul edilmiştir.

    ADI (mg/kg) : (Acceptable Daily Intake - Günlük alınmasına izin verilen miktar) değeri insanlarda güvenli doz olarak kabul edilir.

    NOAEL değerinden ADI değerine aşağıdaki işlem yapılarak ulaşılır.

    Volkswagen dizel skandalında uzlaşma için ABD'de $15 milyar harcayacak


    MPI : ADI x 60 mg/ kg/gün
    MPI : Maximal Permissible Intake Per Day (Günlük alınmasına izin verilen en fazla miktar.
    MPI' in ADI'dan farkı, değerin kg insan ağırlığı başına değil, birey başına hesaplanmasıdır. Hesaplamada ortalama insan canlı ağırlığı 60 kg olarak kabul edilmiştir.
    Volkswagen dizel skandalında uzlaşma için ABD'de $15 milyar harcayacak


    Yani özetle bu değerler satılan ürünün gıdanın günlük tüketim değerleri,gıdanın ürünün satıldığı ülkenin ortalama insan ağırlığı vs gibi değişkenlere bağlıdır.
    Bir parti mal bir ülkeden döndü diye imha edilecek diye birşey yok,bu demektir ki ihraç edilen ülkenin değerlerini karşılamıyor bu mal değerleri karşıladığı müddetçe iç piyasa veya başka bir piyasaya sürülebilir.
    Birde şöyle bir durum var tamam sorunlu ama çiftçi atıyorum Rusya için özel bir domates veya biber üretmiyor,üretiyor ihratacata veya hangisine denk gelirse halde satıyor bu noktada asıl sorun denetimden kaynaklanmakta,atıyorum Rusya'nın değerlerini karşılamayan malı oraya yollamayacaksın.sorun sadece bundan kaynaklanmakta...

  • cenkakay08 C kullanıcısına yanıt
    Avrupa'nın dava açacak gücü yok diyorsun yani pek mantıklı bir açıklama değil Avrupa birliğinden dolayı demek daha mantıklı olabilir ama mesela vw Çin'de 2 milyona yakın araç satıyor yıllık, en ufak bir patent için bile ABD'ye dava açan Çin Nasıl olur da bununla ilgili birşey yapmaz bir tek ABD'nin bu konuyla ilgili birşeyler yapıp diğer devletlerden pek bir haraket olmaması ilginç.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimkiler alır mı vatandaştan almak varken.
    sahi noldu almanlara yaptırım meselesi ermeni tasarısından ötürü kaynadı gitti o işte.

  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum artık , senin düşüncen var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkakay08
    bazı yerlerde hala hukukun olması güzel.


    Hukuk mu? O ne ki? Türkçede ilk defa duyuyorum, o ne ki...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalmilita
    bir tek Amerikada mı var? Diğer satış yaptığı Avrupa ülkelerinde yok mu?


    Çünkü orası ABD. Ve ABD nin açılımı da Adaletin Bumu Dünya değil...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkakay08

    bazı yerlerde hala hukukun olması güzel.


    bazı yerlerde hala hukukun olduğunu sananların olması ne güzel :)

  • Ülkemizde ve başka ülkelerde halâ fahiş fiyatlara dizel-benzinli satıyor nasıl olsa! Çıkartır masraflarını! :) Canım ülkemin insanları daha olayın ciddiyetinin farkında bile değil! Bir şey olmaz mantığı yine iş başında! Sağlık mağlık hak getire! Ona bakarsan, bazı ağır vasıtalar on numara yağ yakıyor diyorlar. O yapıyor ben de yapayım mantığı da iş başında! Tek markaya yüklenmek te haksızlık. Diğer markalar da böyle yapıyorsa onları maskeleyebilir! :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.