Orjinalden alıntı: notyetktu Telefonu zamanla dahada seviyorum.Yanlız aklıma takılan birkaç soru var.Forumun bir yerinde bir E2 nin menüsünde simgeler bir hayli fazla ve 4 sıra halindeydi.bunu hangi firmware ile yapabilirim.Ayrıca ctunesi yüklüyorum ancak java ayarlarını yapacağım ama settings kısmına girdiğimde burası boş gözüküyor.Birde müzik çalara giriyorum ama hafıza akrtında yüklü olan mp3 ümü bulamıyorum.acaba şarkı eklemeyi ve güncellemeyi nerden yapabilirim.
Bunlar için fw gerekmiyor. E2 den ana menü/setting/Themes/ options/edit ayarlardan "skins" i bul onu "skinmod[small]" yap seç ve çık.. Sonra ana menüye gel options/reorder(yerdeğiştir,düzenle) yi seç düzenleme yap.. Çıktığın zaman menünün 4erli olduğunu göreceksin..
Şarkıları kendin playist oluşturman gerek (uzun iş), ctunes ile yapman gerekmiyorda.. E2 nin kendi yapması için "müzik tuşuna" bas options sonra da refresh(yenile) ve bekle hepsini kendi düz<ene soksun ve listeye alsın...
MENÜDEKİ SİMGELERİ 4 ERLİ OLARAK SIRALAMAK Bu menüyü dörderli yapmak her sistemde olmuyor. Örneğin bu fwlerde menü 4erli olabiliyor. R564_G_12.00.45P The One Beta 2 R564_G_12.00.46P Katze 2
quote:
montaj34
anamenü/settings(ayarlar)/themes/options /edit(düzenle) şimdi burada iken zil sesi ayarlarında olursun, joyistik ile "SAĞ" tıkla şimdi resim ve görünüm ayarlarındasın(2.resme bak) sonra en aşağıya in orada skins(2.resim) yada TÜRKÇE bişi yazar... 1. 2.
quote:
neon knight
E2 de tüm formatları istediğin kalitede açabilirsin... 320-192 kbps gibi mp3pro,mp3,ogg ........işte hepsi .... Kardeşim açamadığı video ses formatı yok, sen diyorsun codec ekleniyormu? tövbe tövbe :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 17 Eylül 2007; 19:14:58 >
tamam arkadaşlar bütün sorunları çözdüm,yeni versiyon the one beta yıda kurdum.ctuneside kurdum hepsi tamam diğer problemleride hallettim ama türkçe dil paketini yüklememe rağmen telefon ingilizce acaba bu the one betanın türkçe desteği mi yok?
ayarlardan git TR yi seçsene... fw ile alakası yok istediğini TR yapabilirsin..
tamam arkadaşlar bütün sorunları çözdüm,yeni versiyon the one beta yıda kurdum.ctuneside kurdum hepsi tamam diğer problemleride hallettim.şimdi tek eksik zuneplayer kaldı,onuda forumda anlatıldığı şekilde kurdum ancak masaüstündeki simgeye tıklasamda bişey olmuyor.yani onu halledemedim.Yardım ederseniz sevinirim.Video izleyemiyorum çünkü.3gp yapıyorum videoları o zamanda kimisini açmıyor açtığınında görüntüsü iyi olmuyor. Birde bu telefona tema felan atabiliyor muyuz atabiliyosak nasıl?
HP Pavilion DV6-1235ET(core 2 duo P8700 2.53ghz,3gb DDR2 ram,320gb HDD,ATI Mobility Radeon HD4650 1GB DDR3 ekran kartı,15.6" wxga),Canon İxus 75,Nikon D200 DSLR,Nikon Nikkor 18-70 mm DX,Sigma 70-300 mm APO DG Macro,Sigma 105mm micro f/1.8,Nikon Nikkor 50 mm f/1.8,Motorola V3i chrome black,Sony Ericsson w910i,Nokia 8910,Nokia 8850,Nokia 6310i,Nokia 5210,Nokia 5110,Ericsson SGH688
Ben Trabzon'da oturuyorum.Daha öncede belirttiğim gibi 75 tane cep telefonu kullandım ve hiç birini bulmakta zorlanmadım.Genelde telefonların hepsi çıkar çıkmaz burdaki telefoncularda olur.Hatta örneğin Nokia 3250 yi forumda ilk alan benim.Daha internette yeni görmüş ve burda bulmuş almıştım.Ancak Motorola E2 yi almaya gittiğimde tek bir telefoncuda bile yoktu ellerine hiç gelmemiş.Şaşırdım doğrusu.Bnede mecburen gidip teknosadan aldım.Teknosada fiyatlar biraz yüksek 6 taksitle 550 ytlye aldım.
HP Pavilion DV6-1235ET(core 2 duo P8700 2.53ghz,3gb DDR2 ram,320gb HDD,ATI Mobility Radeon HD4650 1GB DDR3 ekran kartı,15.6" wxga),Canon İxus 75,Nikon D200 DSLR,Nikon Nikkor 18-70 mm DX,Sigma 70-300 mm APO DG Macro,Sigma 105mm micro f/1.8,Nikon Nikkor 50 mm f/1.8,Motorola V3i chrome black,Sony Ericsson w910i,Nokia 8910,Nokia 8850,Nokia 6310i,Nokia 5210,Nokia 5110,Ericsson SGH688
arkadaşlar şu zmplayer işini çözemedim birtürlü.Forumda anlatıldığı şekilde tüm adımları yapıyorum.Masaüstüne simgesi geliyor ancak üzerine tıklamama rağmen herhangi bir değişme olmuyor.sorun ne olabilir.
Orjinalden alıntı: notyetktu tamam arkadaşlar bütün sorunları çözdüm,yeni versiyon the one beta yıda kurdum.ctuneside kurdum hepsi tamam diğer problemleride hallettim.şimdi tek eksik zuneplayer kaldı,onuda forumda anlatıldığı şekilde kurdum ancak masaüstündeki simgeye tıklasamda bişey olmuyor.yani onu halledemedim.Yardım ederseniz sevinirim.Video izleyemiyorum çünkü.3gp yapıyorum videoları o zamanda kimisini açmıyor açtığınında görüntüsü iyi olmuyor. Birde bu telefona tema felan atabiliyor muyuz atabiliyosak nasıl?
Tema uzun iş, sınavlarım bitince yazacağım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notyetktu -- 2 Mayıs 2007; 17:01:47 >
Orjinalden alıntı: notyetktu yok mu arkadaşlar bana bu zmplayer konusunda yardım edebilecek kimse.Birde bende ctunes oyunların içine kuruldu,bunu ve diğer uygulamaları masaüstüne nasıl alabilirim acaba?
Biraz kurcala telefonu , istediğin programı, istediğin klasöre yada ana menüye taşıyabilirsin.. move to folder(klasöre taşı) dan yapılıyor... Zmplayer kurulumunu tekrar oku KODLARI kendin eklemen gerek dikkatli yap...
İlk mesajına şu şuradadır diye madde madde başlıklar yazıp, ilgili olan konu kaçıncı sayfada ise yazdığın maddeleri oraya yönlendirme yaparmısın. Bizlerde adres olarak 1. sayfaya yönlendirelim.. Birde 1-2 foto ekle.. Teşekkürler....
İlk mesajına şu şuradadır diye madde madde başlıklar yazıp, ilgili olan konu kaçıncı sayfada ise yazdığın maddeleri oraya yönlendirme yaparmısın. Bizlerde adres olarak 1. sayfaya yönlendirelim.. Birde 1-2 foto ekle.. Teşekkürler....
Yaparım sorun değil dostum
Ama hangi sayfada ne var bilmiyorum
Bana yazabilir misin? Çünkü çoğunu sen yaptığın için sayfalarını biliyosundur
Arkadaşlar uzun zamandır firmware düşmez oldu piyasaya. Ses ile artık uğraşacaklarını sanmıyorum. Belki yeni firmwarelerde video üzerine gidebilirler...
Beklentilerim:
1) O.C
2) 320*240 video kaydı
3) cTunes a shuffle özelliği
Şimdilik bu kadar nasılsa bu cihazı modlamanın sonu yok
tekrar eski cıhazıma kavuştum ohh be linüx başka meymiş sonyericsson v600i dandik makine motorola e680 geri döndüm
Dostum nerden buldun bu teli... Eğer satılıyorsa E2 verip bunu almak isterim. Bide onu modlayayım bakalım o neler yapabilecek
daha öncede biraz bahsetmiştim. motorolanın temelde 2 farklı linux sistemi bulunuyor. bunlardan ilki tam bi pda yerine kullanılacak dokunmatik büyük ekranlı modellere yönelik, diğeri ise daha çok multimedya ağırlıklı kullanılacak basit telefon görünümlü sistemler için. örneğin rokr e2 ikinci bahsettiğimiz basit sistemi kullanırken arkadaşın sahip olduğu a680 modeli tam manasıyla bi linux sistem kullanıyor.. ancak aradan onca zaman geçmesi arkadaşın sisteminin demode olmasına neden olmuş rokr e2 deki basit sistem bile a680 den kat kat daha iyidir.
bu vidyoyu izlerseniz mobil linux neymiş göreceksiniz.. gelecek olan rokr e6 bu arabirimi kullanıyor. biraz olsun sonyericsson p serisindeki uıq arayüzüne benziyor. gelecek olan zızr z6 modeli ise rokr e2 deki basit sistemi kullanıyor..
arkadaşlar tüm çabalarıma rağmen hala zmplayer ı çalıştırabilmiş değilim.Sorunun nerde olduğunu bir türlü anlayamıyorum.zmplayer klasörünü system/QTDownload klasörü altına kopyalıyorum.Daha sonra system/java klasörünün içindeki CardResigtry dosyasını notepaddde açıp sonuna forumda verilen kodu ekliyorum.Masaüstüne simgesi gelmesine rağmen tıkladığımda hiçbirşey olmuyor.Sorun nerde anlayamadım.QTDownload klasörünün içine attığım zmplayer klasörünün içindede bir tane CardResigry dosyası var onunla alakalı bişey olabilir mi acaba?değilse sorun nede lütfen yardım edin.
arkadaşlar tüm çabalarıma rağmen hala zmplayer ı çalıştırabilmiş değilim.Sorunun nerde olduğunu bir türlü anlayamıyorum.zmplayer klasörünü system/QTDownload klasörü altına kopyalıyorum.Daha sonra system/java klasörünün içindeki CardResigtry dosyasını notepaddde açıp sonuna forumda verilen kodu ekliyorum.Masaüstüne simgesi gelmesine rağmen tıkladığımda hiçbirşey olmuyor.Sorun nerde anlayamadım.QTDownload klasörünün içine attığım zmplayer klasörünün içindede bir tane CardResigry dosyası var onunla alakalı bişey olabilir mi acaba?değilse sorun nede lütfen yardım edin.
Baştan sona okumamışsın o mesajı belli..... klasör içindeki "CardResigtry" dosyası kodları girmeyen ve henüz sadece ctunes kurmuş olanlar için hazır halidir.. ??????
arkadaşlar aynı mesajı defalarca yazdım ancak yardım eden bir kişi bile çıkmadı.hani burası e2 paylaşım platformuydu.zmplayeri yükleyemiyorum.yükleyen arkadaşlar nasıl yüklendiği hakkında yardım edelerse sevinirim.telefonumda "the one beta2" firmware si yüklü.forumda anlatıldığı gibi zmplayer için gerekli zip dosyasını indirip içindekileri "zmplayer" adında bir klasör oluşturup onun içine çıakrtıyorum.ardından bu klasörü system/qtdownload klasörünün içine kopyalıyorum.ardından system/java/cardresigtry dosyasını notepadde açıp verilen kodları ekliyorum.aynı cardresigtry dosyasından bir adette qtdownload klasörünün içine attıüğım zmplayer klasörünün içinde var bunuda aynı diğeri gibi yapıyorum.Ana menüye simgesi geliyor ancak tıklamama rağmen açılmıyor.Sorun nedir anlamadım.ypokmudur yardım edebbilecek kimse.....
arkadaşlar aynı mesajı defalarca yazdım ancak yardım eden bir kişi bile çıkmadı.hani burası e2 paylaşım platformuydu.zmplayeri yükleyemiyorum.yükleyen arkadaşlar nasıl yüklendiği hakkında yardım edelerse sevinirim.telefonumda "the one beta2" firmware si yüklü.forumda anlatıldığı gibi zmplayer için gerekli zip dosyasını indirip içindekileri "zmplayer" adında bir klasör oluşturup onun içine çıakrtıyorum.ardından bu klasörü system/qtdownload klasörünün içine kopyalıyorum.ardından system/java/cardresigtry dosyasını notepadde açıp verilen kodları ekliyorum.aynı cardresigtry dosyasından bir adette qtdownload klasörünün içine attıüğım zmplayer klasörünün içinde var bunuda aynı diğeri gibi yapıyorum.Ana menüye simgesi geliyor ancak tıklamama rağmen açılmıyor.Sorun nedir anlamadım.ypokmudur yardım edebbilecek kimse.....
Birol un yazdıklarını yanen uyguladım ve sorunsuz çalışıyor. Bende sende ki fw yi kullanıyorum...
peki hocam benim yazdıklarımın dışındamı bişey yaptın yani bende niye çalışmıyor o zaman anlamadımki sinir oldum yaaa.cardresigry dosyası ile ilgili bir problemmi var.system/java klasörü içindeki cardresigry dosyasını açıp sonuna verilen kodları ekliyorum sadece bundan başka bişey yapmam gerekiyor mu.
ayrıca forumda arkadaşın ZMPlayer nasıl yüklenir diye açtığı konuda internetten dosyayı indirin bunun içinde zmplayer olan klasör var diyor bunu alıp telefona kopyalayın.Benim internetten indirdiğim zipin içinde klasör felan yok birkaç tane dosya var 10-15 civarı ben kendim zmplayer adında bir klasör indirip bunları onun içine klasörüde telefona atıyorum sonrada kod ekleme işini yapıyorum ama olmuyoooooooooor
Arkadaşlar uzun zamandır firmware düşmez oldu piyasaya. Ses ile artık uğraşacaklarını sanmıyorum. Belki yeni firmwarelerde video üzerine gidebilirler...
Beklentilerim:
1) O.C
2) 320*240 video kaydı
peki hocam benim yazdıklarımın dışındamı bişey yaptın yani bende niye çalışmıyor o zaman anlamadımki sinir oldum yaaa.cardresigry dosyası ile ilgili bir problemmi var.system/java klasörü içindeki cardresigry dosyasını açıp sonuna verilen kodları ekliyorum sadece bundan başka bişey yapmam gerekiyor mu.
SAdece indirdiğim o klasörü attım ve oldu bu kadar. İstersen birol a pm at bu konu ile ilgili...
Beklentilerim:
1) O.C
2) 320*240 video kaydı
Hocam bu O.C ne oluyor açarmısın?
O.C : Overclock
Birçok forumda 325 mhz olan işlemci hızının 500 mhz ye çıkabileceği ve rusların özellikle bunun için çalıştıkları yazıyor...
Orjinalden alıntı: megaturk Arkadaşlar uzun zamandır firmware düşmez oldu piyasaya. Ses ile artık uğraşacaklarını sanmıyorum. Belki yeni firmwarelerde video üzerine gidebilirler...
Beklentilerim: 1) O.C
2) 320*240 video kaydı
Hocam bu O.C ne oluyor açarmısın?
O.C : Overclock
Birçok forumda 325 mhz olan işlemci hızının 500 mhz ye çıkabileceği ve rusların özellikle bunun için çalıştıkları yazıyor...
Bekliyoruzzzz...... Zaten hızlı birde HIZAŞIRTMA ile 500Mhz olunca düşünemiyorum....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 3 Mayıs 2007; 21:52:02 >
S.a Arkadaşlar BEn Rokr e2 almayı düşünüyorum Şuan e398 Kullanıyorum Zaten GAliba Ses BAkımından e398 den düşük sterio yok onda. Onu bi kenara koyalımda size sormak istediğim bunun 2. eli piyasaya düştümü yani warmı bilidiğiniz satan ??
Linkte kulaklık sesinin nasıl limitlerinin zorlanacağı anlatılmış. Artık bizi de bu konuda bilgilendirirsin
NOT: İlk post güncellendi...
işinize yaradıysa sevindim arkadaşlar dua edin inşallah bende aranıza katılmak istiyorum valla bende anlamıyom konu açıyoz banlanıyon ep-630 mu cx300 mü diye ban yiyoz olsun sagolen gider gosagolen gelir o gider süper imam gelir
Herkese selamlar ben de eski bir e398 kullanıcısıyım.şu anda mpx220 kullanıyorum ama çok yakın zamanda e2 ye terfi etmeyi planlıyorum.bikaç gün önce arkaaşımın 398 ine bi flash attım değişklikileri görünce içim gitti gidip e2 alasım geldi valla.e2 yi alınca onunl yapacaklarımı hayal edemiyorum herkese kolay gelsin
S.a Arkadaşlar BEn Rokr e2 almayı düşünüyorum Şuan e398 Kullanıyorum Zaten GAliba Ses BAkımından e398 den düşük sterio yok onda. Onu bi kenara koyalımda size sormak istediğim bunun 2. eli piyasaya düştümü yani warmı bilidiğiniz satan ??
Stereo var ufffffff ya mono değil dış ses, sadece bas yok... stereo olduğunu biliyordum tam olarak nasıl onu bilmiyordum, çünkü Motorola stereo tek hoparlör diye lanse yapmıştı.. Hoparlör tek ama içinde 2 tane ufak hoparlörden oluşuyor sanırım... Tabi içini açma cesareti şuan için daha gösteremiyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: face1tr
ben yukardaki tartışmaları kaçırmışım, ama resimde "tek hoparlörden 3d ses çıkmaz, fiziksel olarak mümkün değil" olayı çok saçma, bi kere e2 de 3d ses özellikli stereo hoparlör var. 3d ses motorolanın geliştirdiği ve patentini aldığı bi teknolojidir, 3 hoparlör anlamına gelmez.
ortaya bi resim atılmış, tek parça hoparlör var, paki o hoparlörün metal kısmını kaldırıp içine bakmak aklınıza gelmedi mi ?! bu yeni bi teknoloji değil ki cep telefonlarında stereo hoparlörler yer tasarufu adına sıkıştırılıp tek parça halinde monte ediliyor.
hiç 5+1 kulaklık diye bi olay duydunuzmu bilmiyorum ama 5+1 kulaklıkların sağ ve sol kısımlarında ayrı ayrı 5 tane hoparlör ve 1 tane vuuğfırr (nası yazılıyodu bu :) var. toplamda 10 +2 olmuş oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: megaturk Birol seni birşey bekliyor http://www.modmymoto.com/forums/showthread.php?t=9459 Linkte kulaklık sesinin nasıl limitlerinin zorlanacağı anlatılmış. Artık bizi de bu konuda bilgilendirirsin NOT: İlk post güncellendi...
Dostum akşama bakalım nasıl diye de... Yalnız bu eski değil mi? Belkide sadece son fw ninki kadar ses artar.. Zaten son fwlerde ses çok iyi ve yüksek daha fazlasınıda elbetteki kabul ederim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 6 Mayıs 2007; 19:57:15 >
Orjinalden alıntı: notyetktu Telefonu zamanla dahada seviyorum.Yanlız aklıma takılan birkaç soru var.Forumun bir yerinde bir E2 nin menüsünde simgeler bir hayli fazla ve 4 sıra halindeydi.bunu hangi firmware ile yapabilirim.Ayrıca ctunesi yüklüyorum ancak java ayarlarını yapacağım ama settings kısmına girdiğimde burası boş gözüküyor.Birde müzik çalara giriyorum ama hafıza akrtında yüklü olan mp3 ümü bulamıyorum.acaba şarkı eklemeyi ve güncellemeyi nerden yapabilirim.
Bunlar için fw gerekmiyor. E2 den ana menü/setting/Themes/ options/edit ayarlardan "skins" i bul onu "skinmod[small]" yap seç ve çık.. Sonra ana menüye gel options/reorder(yerdeğiştir,düzenle) yi seç düzenleme yap.. Çıktığın zaman menünün 4erli olduğunu göreceksin..
Şarkıları kendin playist oluşturman gerek (uzun iş), ctunes ile yapman gerekmiyorda.. E2 nin kendi yapması için "müzik tuşuna" bas options sonra da refresh(yenile) ve bekle hepsini kendi düz<ene soksun ve listeye alsın...
biroldh; senin söylediğin ayarlarda skin bende yok acaba ben mi yanlış yere bakıyorum.anamenü-ayarlar-temalar giriyorum ama temaların içinde skin yok.
beyler müzik için hangi fomatları destekler E2?mesela 320kbp/s lik mp3 leri çalabiliyor mu?wma,ogg,vorbis,aac,aac+vs...benim emektar mpx220 nin çalamadığı dosya tipi yok codecler sayesinde.yolcu olan V3x sadece mp3 ve wma çalıyor;codec modec yüklenemiyor ilaveten.V3x,192kbp/s in üstündeki mp3 lerei çalamıyor.E2 ye codec takviyesi yapılabilinir mi?video codecleri falan...öyle ya da böyle E2 alacağım ama bu konulara en azından okuduğum kısımlarda değinilimediği için soruyorum.
anamenü/settings(ayarlar)/themes/options /edit(düzenle) şimdi burada iken zil sesi ayarlarında olursun, joyistik ile "SAĞ" tıkla şimdi resim ve görünüm ayarlarındasın(2.resme bak) sonra en aşağıya in orada skins(2.resim) yada TÜRKÇE bişi yazar... 1. 2.
quote:
neon knight
E2 de tüm formatları istediğin kalitede açabilirsin... 320-192 kbps gibi mp3pro,mp3,ogg ........işte hepsi .... Kardeşim açamadığı video ses formatı yok sen diyorsun codec ekleniyormu? tövbe tövbe :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 24 Ağustos 2007; 14:33:20 >
quote:
neon knight
E2 de tüm formatları istediğin kalitede açabilirsin... 320-192 kbps gibi mp3pro,mp3,ogg ........işte hepsi .... Kardeşim açamadığı video ses formatı yok sen diyorsun codec ekleniyormu? tövbe tövbe :D
sağol kardeşim.320 kbps de çalması beim için çok önemli.Çok fazla yer kaplamasına rağmen en üst kalitede dinlemeyi severim nasılolsa 4GB ye kadar yolu var
o zaman orjinal ham ses dosyalarını(wav) flac yada diğer kayıpsız ses formatlarına döndürüp o şekilde dinlemeni tavsiye ederim. flac açık kaynak kodlu olduğu için özellikle önerdim. bu formatlar ham wav dosyasını sıkıştırıyor boyutunu küçültüryor, ama kalitesini düşürmüyor... !?? bi nevi divx olayı...., ama divx de kalite kaybı olur, bunda oda olmuyor, sadece farklı bir algoritma kullanarak sesi sıkıştırıp paketliyor..., mp3 gibi orasından burasından kırpma olayı yok.
ben tüm mp3 leri 320 ye çevirip öyle dinliyorum.Yukarıda da bahsettiğim gibi V3x 192kbps nin üstündeki mp3 leri çalamıyor.Dış hoparlörden çok fazla ses vermemesine rağmen en ufak tınılar dinlenebiliyor,kulaklıkla muazzam bir kalite yakalanıyor.Sadece mp3 ve wma,aac ile kısıtlı.Videolar tek 3gp olarak izlenebiliyor.126 mblık bir dosyayı açamıyor mesela...''Bellekte kullanılabilir alan yetersizdir''diye uyarı veriyor,üstelik bellek boşken.MPx220 fazla konfora alıştırmış benim gibileri o yüzden V3x çok şekil bir telefon olmasına rağmen kesmiyor.Bu yüzden V3x ile yapabileceğim birşey kalmadığı için full randıman alabileceğimi düşündüğüm E2 ye geçiş kararı aldım.Bu kararda bu topicin katkıları üst seviyede E2 ile WM de yaptığım aksiyonların tamamını yapabilemesem de cep telefonları arasında en fazla kurcalanmaya ve geliştirilmeye müsait olması büyük avantaj...