Biri ekran parlaklığında iyi diğeri video ve fotografta..
Offf parlaklık değil yaaaa, teknoloji farkı var diyorum görmen gerek yoksa ben anlatamayacağım.. ön yargı, ön yargı..................
quote:
Orjinalden alıntı: DigitalWorld
Diğer nokta 2mp çözünürlükten sonra çözünürlük 4. plana düşer. İlk sıraya görüntü alıcı kaltesi oturur, ikinci sırada yazılım olur, üçüncü sıraya ise mercek kaltesi olur. Çözünürlük arttıkça mercek kalitesi ilk sıralara yükselmeye başlar.
Yukarıda ki bilgilerin yanlış... Çözünürlüğün kaliteli foto çekimi ile alakası yoktur sadece fotoyu daha detaylı incelemek veya kocaman bir tablo olarak çıktı alacaksan oralarda işe yarar.. 13ve18 cm ebatındaki foto kağıdına, foto çıkarttırmak için 1 mplik görüntü bile fazladır, yeterki lens kalitesi ile foto güzel çıksın..
Sen bana dil bilgisi dersi veriyorsun RESMEN, tamam kabul ama bu forumda olmasın, başlık aç orada ver dilbilgisi dersini çünkü forum kirlenmeye başladı.. Sanada iyi geceler...
Ekran konusuna gelirsek. Orada özet olarak parlak dedim. Bunun dışında bir ekranın parlaklığı fazladır, renk derinliği yüksektir, gerçek renk veriyordur ya da çözünürlğü yüksektir. Yani kalteyi tanımlarken renkler canlı ya da ekran çok parlak diyebilirsin. Tamam ekranı çok güzel ama daha nasıl tanımalyayım ki. Ne diyeyim yani 240*320 piksel ile 1024*1280 çözünürlük kaliletesi mi sunuyor?
Mesajlşarımı okumadığını düşünmemin bir nedeni daha önceki mesajımda kullanmadığım cihaz hakkında konuşmadığımı söylemem.
Diğer ise bu mesajda gösterdiğim benden yapılan ikinci alıntıda benim de çözünürlük geri plandadır demem.
Dikkatli okursan kamera çözünürlğü arttıkça mercek kalitesinin öneminin daha da arttığını söylüyorum. Bununla da yetinmiyorum görüntü alıcının çok kaliteli olması da yaterli değil diyerek onu işleyecek yazılımın öneminden bahsediyorum.
Kaliteli bir resim için 300dpi lık bir baskı çözünürlüğü gerekmekte, 18*13 cm lik baskı için çözünürlük, 2126*1535p olmalıdır. 300dpi da 15*10cm lik baskı için gereken çözünürlük ise 1772*1182p dir. (Mağazalardaki resim baskı noktalarından 1600*1200p çözünürlükteki bir resmi bastırdığınızda resmin sağdan ve soldan kırpılmasının nedeni sahip olduğu çözünürlüktür.) Kaliteli bir resim için 2Mp lik bir çözünürlük gerekmekte. Tamam çözünürlük her şey değil, ancak, hiç bir şey de değil. Baskı konusunda evet 2.0MP üstü fazla ancak bilgisayar ortamında çözünürlük artışı (Buna göre mercek te daha kaliteli olmalı) bereberinde daha fazla ayrıntı getirir.
Son olarak yanlışlarının gösterilmesinden memnun olman gerekir. Sence Türkçemizin doğru kullanılması kötü bir şey mi? Sana daha önce bir şey dediğim olmadı, sadece imla eksiği olması nedeniyle bazı cümlelerin farklı anlamlara geldiğini belirttim. Tabi ki burada hızlı yazı yazılması nedeniyle bazı hatalar olacak sadece hataya mahal vermemesi için düzeltmeni önerdim.
Son olarak büyk harfler ile yazdığım kelimeleri normal boyuta alırsan sevinirim. İnternette bağırma ve hakaret ederek konuşma anlamına gelir büyük harfler ile yazmak bu nedenle yaptığını şahsıma yapılmış bir hakaret olarak görüyorum. Lütfen büyük harfleri normale indirge.
Umarım bu sefer mesajı tam olarak idrak ettikten sonra cevap yazarsın.
Sana cevap yazmayacağım , haklısın da o kaliteyi kendin E2yi eline alıp görmen gerek yoksa bende inanmazdım. Kendin E2 kullanma fırsatın olursa buraya artık yorumlarını yazarsın, teşekkürler..
Teşekkürler @montaj34 hem bu video daha yeni kimse görmemiştir iyi yaptın.. Şimdi daha iyi anlıyorum nette turuncu yan kapaklı modelleri görünce dedim ispanya ya filan Motorola bu şekilde mi gönderiyor hatta foruma resimleri koyacaktım unutmuşum eklemeyi... Şimdi anlaşıldı yan kapakları değiştirmekte güzel hava katıyor..
o vidyoyu rokr e2 hiçbir takılma kasma olmadan oynatıyorsa bu o kadaar büyük bi gelişme ki kısa süre içinde rokr e2 sahiplerinin sayısında ciddi artış görülecektir. çünkü sırf kaliteli vidyo, film..vb izlemek için bile mpx200 yada 220 tercih edenler var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 7 Nisan 2007; 1:47:21 >
teknosa broşüründe de turuncu yan kapaklı resim vardı bi ara o kapaklarla gerçekten çok daha farklı duruyor telefon.
vidyoyu denedim, illallah dedi benim telefon. sadece sesler geliyor, görüntü donuk
o vidyoyu rokr e2 hiçbir takılma kasma olmadan oynatıyorsa bu o kadaar büyük bi gelişme ki kısa süre içinde rokr e2 sahiplerinin sayısında ciddi artış görülecektir. çünkü sırf kaliteli vidyo, film..vb izlemek için bile mpx200 yada 220 tercih edenler var.
Gece prison break ı ekleyeceğim divx olarak az kaldı yüklenmesi... E2 SAHİPLERİNDE FAZLA ARTIŞ OLACAĞINI SANMIYORUM. Çünkü millet araştırmadan tel alıyor , bu özellikler için araştıranlar E2 anca alır.. Rokr E2 nin üstünde "nokia" yazsaydı satış rekorları kırardı, herkes çıldırırdı, "manyak telefon yapmış" "işte kalite" "diğer markalar görsünler" gibi yazışmalar olurdu vs vs....
quote:
E2 ciler
Arkadaşlar nerdesiniz siz... Ctunes hakkında yorum neden yapmadınız, sizde nasıl problem var mı?
Ctunes de yeni bişi buldum hani 2 kez yazı çıkıyor ya "yes"deyince Ctunes açılıyor işte o yazıların çıkmasını kaybediyorum.. Fakat hala mp3 çalarken menüde gezerken menü çok yavaşlıyor, sizde nasıl acaba, bende mi böyle sadece.. Youtubedeki ctunes videosunda ise mp3 çalarken bile menü çok hızlı... Onaylama yazısını nasıl kaybettiğimizi foruma ekleyeceğim, çok ufak bir işlem sadece..
HALA ZMPLAYER yüklemediniz mi çok yavaşsınız...
Ayrıca şuanda tek eksiği video çekimi kaldı, video çekimi hiç iyi değil, normalde 3gp çekiyor.. E2 için güzel bir fw yada özel bir video programı bekliyoruz.. Yakında 320*240 25fps divx kaydı yaparsa sakın saşma...
Bir de birol. Gerçekten mesajımı okumuyorsun. E2 yi kullandım dedim defalarca.
Ekran teknolojisi niye gelişir; daha canlı, daha gerçekçi, daha parlak renkler için, daha ucuz maliyet için ve daha az sağlık zararı için. Şimdi dediğin gibi ekran hakkında parlaktan başka ne diyebilirim. Yani bahsederken ekran seni dijital dünyaya çekip orada dijitler içinde gezdiriyor gibi söylüyorsun. Ekran daha parlak, daha canlı ve renkler daha doygun, ama daha ilerisi bir ekran için ne olabilir ki. Yani şu yeni çift açılı ekranlardan falan mı var? (Ki yok)
Yanlız, yanlış anlamayın ekran çok güzel, en iyilerden biri, (belki daha iyisi vardır. Dünyadaki tüm telefonları inceleme fırsatım olmadı sonuçta. Ama o da yakındır. ) Yani bahsederken ekranda dalgalı bir deniz animasyonu oynar iken üstümüze su dökülecekmiş gibi oluyor.
Ekran işte,,, diğer ceplere göre çok iyi.. Elbetteki daha iyisi çıkacaktır.. Biraz uçarsak, havaya yansıtan 3D görüntülü cepler nasıl olur?...Çift açılı dedin de E2 de o vardı. Ama Menüden açman gerek ve fakat 3açılı olarak var..ortadan menü ayarlarında gezerken, sağdan fotolara bakılıyor , soldan müzik eşliğinde klipleri görebiliyorsun aynı anda 3 kişi görebilir bunları...Şaka tabi bu...
Hııı unutmadan e2 için şuanda senin dediğin denilebilir..Şu yani;
quote:
ekranda dalgalı bir deniz animasyonu oynar iken üstümüze su dökülecekmiş gibi oluyor
cidden öyle..
AMA z yıl sonra hey lanet olsun şu e2 nin ekranına bak iğrenççç ötesi, bunamı iyi diyorlardı... diyeceklerdir..
E2 de ben bu kaliteyi gördükten sonra aynı ekranın 640*480 nini bekliyorum açıkcası... E2 de tuşlar kalkarsa aynı kaliteli nokta aralığında E2ye 640*480 sığıyor , umarım yaparlar böyle bir model..
Ekran olayına gelirsek lütfen iddaa etme , kaliteli bir ekran için "bu diğerlerden daha parlak" denilmez.. Daha parlak olupta kalitesiz ekran yok yani, öyle mi?
Şu terimi kullanman gerekirdi "ekranı daha kaliteli"..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 8 Nisan 2007; 1:12:26 >
Arkadaşlar şimdi mumya evi adlı filmi indirdim,gayet güzel açtı problem yok ama,ara sıra görüntüde takılmalar oluyor.Bunu önlemenin sanırım bir yolu yok.Ayarları Birodhun dediği gibi yaptım.Ayrıca Ctunes da yükledim ama programı her açtığımda telefon kilitleniyor anlamadım gitti. Ben ne güzel Siemens S65 kullanıyordum dert yok tasa yok ;E2 yüzünden sabaha kadar laptopun başındayım bugün house adlı dizinin divxini arıycam bulursam gene uğraş dur yüklüycem diye...
Arkadaşlar şimdi mumya evi adlı filmi indirdim,gayet güzel açtı problem yok ama,ara sıra görüntüde takılmalar oluyor.Bunu önlemenin sanırım bir yolu yok.Ayarları Birodhun dediği gibi yaptım.Ayrıca Ctunes da yükledim ama programı her açtığımda telefon kilitleniyor anlamadım gitti. Ben ne güzel Siemens S65 kullanıyordum dert yok tasa yok ;E2 yüzünden sabaha kadar laptopun başındayım bugün house adlı dizinin divxini arıycam bulursam gene uğraş dur yüklüycem diye...
Sendeki filmi imtoo ya atıp oradaki filmin tüm değerlerini gösterirmisin.. Çünkü bitrate değeri çok yüksekse zorlanma olması normal,birde bazı divxler hatalı oluyor...
Şöyle bir örnek vereyim Şu aşağıdaki film kalite değerlei çok düşük olduğu halde oynatırken takılma ile oynattı , yapmaması gerekirdi çünkü filmin değerleri çok düşük sorun anlaşıldı tabi divxte HATALAR var.. indirilen divx Aynı filmi imtoo ile tekrar aynı kalitede çevirdim sorunsuz oynatıyor. Sendeki filmde çok kaliteli olacağını sanmıyorum(kendin yaptıysan o ayrı) o filmin değerlerini imtoo ile öğrenip gönderirmisin hangi değerlerde acaba... yeniden imtoo ile aynıdeğerde çevirdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 8 Nisan 2007; 10:39:39 >
biri artık allah rızası için şu foruma mpkg.pkg naılkuruluyor motorola linux serileri için anlatsın özellikle e680,e680i ve rokr e2 vs diğer cihazlara? bilgilkerinizi esirgemeyin yabanbılardan hayır yok resimlikurulum anlatın özellikle sioux sana sesleniyorum bu konuda bilgini paylaş bizimle.
mrb. arkadaşlar. ben eski bi e398 kullanıcısıyım. moto rokre2 sizce o kadar paraya değer mi. tafsiye edrmisiniz. almayı düşünüyorum. şu anki fiyatı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. teşekkür edrim.
aslına bakarsan verdiğin paranın hakkını şon gelişmeler ışığında söke söke almak mümkün. piyasadaki en iyi ekranlardan birine sahip telefonundaki 4gb sd kartın içindeki sayısız divx filmden birini hiçbir donma takılma problemi yaşamadan izleyebiliyorsun.
normalde dünya üzerinde divx dosyalarını sedece win mobile yada symbian telefonlarda izleyebilirsin. bunun dışında standart yazılımla çalışan telefonlarda böyle bi imkanın yok. şimdi cepte divx izlemek için bi alternatif daha var. rokr e2 ve ondan sonra gelecek "juix" sistemli telefonlar.
yakında "DivX/MPEG4/WMV/AVI video player" özelliği olan stanadart sistem samsung f500 satışa çıkmış olacak. işte bu olduğu ve bunun devamı geldiği takdirde rokr e2 nin ışığı biraz olsun sönecek . ama şuan için rokr e2 tek başına divx izleme konusunda standart sistem telefonlar arasında tek kral.
belkide burada yanlış yapıyoruz. rokr e2 yi standart sistem bi telefon olarak görüyoruz. artık win mobile ve symbian karşısında motorola tarafından geliştirilmiş linux ve java altyapısı ile çalışan "juix" adında bi sistemin varlığını kabul etmeliyiz. juix fikri bundan bi kaç yıl öncesinde ortaya atıldı. ondan öncesinde de motorolanın zaten linux ile çalışan telefonları vardı. geriye dönüp baktığımızda juix yada linux altyapısıyla çalışan 10 un üzerinde motorola telefon olduğunu görüyoruz. motorola geniş ve dokunmatik ekranlı, telefondan ziyade bir pda olarak kullanılacak cihazlarında linux, daha çok multimedya yetenekleri için tercih edilen ve standart bar görünümlü telefonlarında ise juix kullanıyor. artık bunu görmeli ve karşımızda basit bi sistem olmadığı gerçeğini kabul etmeliyiz.
ben inanıyorum ki önümüzde ki aylar içerisinde satışa çıkacak rokr e6 ve rızr z6 modelleri bizlerin bu gerçeği daha iyi görmemizi, kavramamızı sağlayacak. zira hem z6 hemde e6 modellerinde yazılımsal olarak çok büyük gelişmeler var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 8 Nisan 2007; 15:57:29 >
ayarlarım bu şekilde biroldh;bu işlerde acemiyim umarım becerebilmişimdir.
KARDEŞİMM..divx diyorum sen hala zmplayeri kurmadın mı? Ayarlarında DİVX i seçmen gerek.. Artı diğer ayarları yapman gerek.. Akşama detaylı yazayım bari... senin seçtiğin mp4 formatıdır onda zaten 15fps oynatıyor E2 ile tabi ve 15fps den dolayı takılmalar var.. AMA zmplayer ile divx e çevirip 25 fps ile çok daha kaliteli izlersin.. Akşam zmplayeri ve çevirmeleri daha iyi açıklayacağım...
Senin Ctunes i de haletmemiz gerek.. Sende neden takılıyor ki aynen yaptın mı? birde Ctunes ile video açmayın demiştim oynatmadığı videoyu açarsan tel tıkanıyor...
mrb. arkadaşlar. ben eski bi e398 kullanıcısıyım. moto rokre2 sizce o kadar paraya değer mi. tafsiye edrmisiniz. almayı düşünüyorum. şu anki fiyatı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. teşekkür edrim.
Şuan en ucuz 480-490 ytl.. wifi yok , video çekimide şuan için iyi değil.. Sen ne amaçla kullanacaksan,yani ne özellikleri olmasını istersin bir telde kendin için biraz bilgi verirsen ona göre söyleyebiliriz..
Yok zaten sadece daha parlak demiyorum. Renkler daha canlı (yani pırıltılı renkler var, parlaklık değil bir nevi constrast da diyebiliriz sanırım.), ekran daha parlak (karanlık bir ortamda gözleri rahatsız edecek kadar. cidden bunu kısabiliyor musunuz. Geceleri mesaj yazarken benim başımı ağrıtır valla. Telefon arkadaşın olduğu için tüm ayarlarına bakamadım.).
Yani bunlar ekran kaliteli anlamına gelir. Ama, bildiğin gibi kaliteyi belirleyen bir çok unsur var. (Çözünürlük gibi, ekran daha kaliteli diyince birçok kişi kaç piksel diye atlıyor. Renkler daha canlı ve ekran daha parlak demek daha açık bir konuşma olur.) Bunun dışında bir de malzeme kalitesi konusunda yorum yapılır ama bildiğim kadarı ile kristali tutan saydam tabaklar kurşun geçirmez değil (Olsa iyi olur tabi. En azından kolay kolay çizilmez.)
Bu arada bir ekranın kalitesi, verdiği renge bağlıdır. Tabi LCD düşündüğümüzde görüş açısı, tepki süresi gibi değerler de işin içine giriyor. Kısacası canlı, gerçeğe yakın renkler veren ekranlara kaliteli denir. (Gerçeğe yakın diyorum bir ekran 16 renk derinliğinde bir ekran 50000:1 contrast oranı ve 7-8 bin candela lık ışık verse ne olur.)
Daha fazla contrast oranı, daha yüksek ışık değerleri sunan ekranlara daha fazla para verilmemesinin nedeni ne olabilir. (Tabi bazı üreticiler gerçeğinden farklı değerler verebiliyor. Tepki sürelerindeki gibi farklı ölçüm tekniklerine göre değerler verilebiliyor.)
Teşekkürler bilgiler için... Evet ekran parlaklığı azaltabiliyorsun ,arkadaşın demekki çok açmış(bence onu uyar 3e alsın), ben 0 kapalı kullanıyorum.. Parlaklık sadece ekstra bir özelliktir, kaliteyi etkilemez... Örneğin ben 17samsung 793mb crt monitör kullanıyorum bu modelde fazladan bir menü var..Menü 1normal 2 net 3oyun 4film şeklindedir.. Her zaman 1i kullanırım hem göz sağlığı için daha iyi(zaten parlaklık artınca yazılar daha zor okunur), ve filmlerde "4"ü kullanırım en yüksek parlaklık seviyesinde olur ekran..
İşte parlaklık ayarı bu gibi şeyler için değiştirilir.E2 de film izlerken parlaklığı açıyorum(3 yeterli bana)..
bu cihazın ekranı iyidir tabi de örneğin bir e60 kadar olamaz yani sanırım bir arkadaş en iyi ekran gibi bir ibare kullanmış.. sonuçta 320x240 262.000 renk ekran nerde.. 352x416 16.7 milyon renk ekran nerde.. e2'yi müzik özelliği için tercih etmek istiyorum fakat aklımda soru işaretleri var.. w550,w800,w810,w900 gibi müzik telefonları kullandıktan sonra bu cihazı sesi için alıp pişman olmak istemiyorum.. hoparlör ve kulaklık olarak örneğin w900le kıyaslarsanız nasıldır?
bu cihazın ekranı iyidir tabi de örneğin bir e60 kadar olamaz yani sanırım bir arkadaş en iyi ekran gibi bir ibare kullanmış.. sonuçta 320x240 262.000 renk ekran nerde.. 352x416 16.7 milyon renk ekran nerde.. e2'yi müzik özelliği için tercih etmek istiyorum fakat aklımda soru işaretleri var.. w550,w800,w810,w900 gibi müzik telefonları kullandıktan sonra bu cihazı sesi için alıp pişman olmak istemiyorum.. hoparlör ve kulaklık olarak örneğin w900le kıyaslarsanız nasıldır?
Arkadaşlar sadece çözünürlük ekran kalitesini arttırmaz.. Örnek 6233 oda E2 de 320*240 ama E2 çok daha kaliteli görüntüsü var.. Örneğin nokia n80 352 x 416 çözünürlüğü var ama nokia bunu 6233 gibi yaptıysa isterse 640*480 olsun ne fayda... AÇIKCASI sadece çözünürlüğü arttırdıkça iş bitmiyor(kalite artmıyor).. @DigitalWorld ün yukarıda verdiği bilgileri oku..Aynı şey nokia e60 içinde geçerli..
Son söz olarak ben E2 kadar kaliteli ekran görmedim ceplerde,yakında yada uzakta çıkar..
Sen w serilerinini neden değiştirdin,sadece 1-2 özellik için mi değiştiriyorsun?.. Şimdi de E2 mi? Tabi bu senin tercihin.. Bu kadar telden sonra sana tavsiyem bunlara artı wifi li bir model al.. Sırf biraz daha kaliteli mp3 için mi tel alacaksın yeni(sadece mp3 için kullanacaksan diyorum)...
1. sayfadaki yorumlara bakarsan, w lerle karşılaştırma yorumları var..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 8 Nisan 2007; 23:48:20 >
biri artık allah rızası için şu foruma mpkg.pkg naılkuruluyor motorola linux serileri için anlatsın özellikle e680,e680i ve rokr e2 vs diğer cihazlara? bilgilkerinizi esirgemeyin yabanbılardan hayır yok resimlikurulum anlatın özellikle sioux sana sesleniyorum bu konuda bilgini paylaş bizimle.
Tebrikler @scream382 .. Arkadaş mpkg leri e680i sinde çalıştırmayı başardı.. Msjladı bana şimdi foruma aktaracak ,bende E2 için bakacağım, bakalım E2 de de böylemi çalışıyor..
Yeni fx yi gördünüz mü R564_G_12.00.45P The One Beta 2 bunuda deneyeceğim...
evet sonunda başardım 3 hafta sonunda mpkg uzantılı dosyaları telefona yüklemeyi başardım.şimdi nasıl yüklendiğine gelelim. linloader ve mpkg loader dosyalarına ihtiyacımız olacak .http://dosyam.net/?id=f39ypk burdan indirebilirsiniz linloader ı.http://dosyam.net/?id=n2pxmq burdan da mpkg loader indirin. bundan sonraki aşama linloader ve mpkgloader ı çıkartın klasöre içindekileri telefona kopyalayın.mpkg.mtf tıklayın.ardından linloader a basın sonra mpkg.lin hafifce vurun .sesler duyacaksınız ding dong sonra bir kız konuşacak.mpkg jar oluşacak telefonda bu mpkg.jar ı da kurun .sonra menüde appname uygulamasını göreceksiniz ona basın tekrar bir kız konuşması duyacaksınız .bu kız konuşması ne derseniz mpkg tesisatçınız sağlam sekilde yüklenmiştir demektir.artık mpkg uzantılı uygulamaları size vereceğim linklerden indirebilirsiniz. işte linkide bu http://txvsr.com/E680g/ .burda hem java hemde mpkg uygulamarını bulursunuz.
arkadaşlar bu telefonla çekilmiş video koyabilecek bir arkaş yokmu bide şunun videosunu görsek.
Tamam ekleriz ama video düşünüyorsan, video çekimi hiç iyi değil...
YENİ fw yi R564_G_12.00.45P The One Beta 2 dün gece yükledim..Hala beta...ARTIK E2 kendi divx,xvid açıyor.. EN önemli artık DİVX,XVİD için extra zmplayer gibi ihtiyaç olmayacak(Tabi altyazılar için zmplayer).. Yani E2 şuan normal menüden divx,yada xvid tıklarsam çalıştırıyor, AMA hala BETA , dosyayı açıyor ama dik olarak açıyor (telefonu düz tutuyorsun) ve görüntüyü kendi çözünürlüğünde dik açtığından görüntünün 2/3 si anca gözüküyor ve ekranda çok ufak yatay çizgiler çıkıyor 1-2 tane, DİKKAT:E2 bu fw ile Zmplayerden biraz daha iyi oynatıyor divx i,çünkü çok yüksek bitrate 1200 gibi zmplayere göre çok az bir zorlanma ile, 500-700 bitrate değerlerinde hiç zorlanma yokmuş gibi oynatıyor..Yalnız filmi açtımı ekranda herhangi bir program çıkmıyor sadece film oynuyor, ileri geri alma durdurma yok ve filmden çıkamıyorsunuz, çıkmak için kapama tuşu ile anca E2 yi kapatırsanız kurtulmuş oluyorsunuz.. Birde videonuz kısa ise video bitince videodan çıkıyor , çıkmak için bitmesini bekleyeceksiniz yada kapatarak teli.. Bu fw nin hazır(final ) sürümü gelince divx,xvid tam yerine oturmuş olacak.. Bence bu fw yi deneyin..
Şİmdi 320*240 v700 kbps s128 24 fps lik video hazırladım ve denedim, yalnız tel dik oynattığı için 320*240 ı ters yaptım ekrana tam oturması için ve ekrana tam oturdu. Şuan nete yüklüyorum az sonra foruma ekleyeceğim bu kadar YÜKSEK değerde sorunsuz oynatıyor, zmplayer bu değerde biraz zorlanıyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 9 Nisan 2007; 10:24:01 >
YENİ fw yi R564_G_12.00.45P The One Beta 2 dün gece yükledim..Hala beta...ARTIK E2 kendi divx,xvid açıyor.. EN önemli artık DİVX,XVİD için extra zmplayer gibi ihtiyaç olmayacak(Tabi altyazılar için zmplayer).. Yani E2 şuan normal menüden divx,yada xvid tıklarsam çalıştırıyor, AMA hala BETA , dosyayı açıyor ama dik olarak açıyor (telefonu düz tutuyorsun) ve görüntüyü kendi çözünürlüğünde dik açtığından görüntünün 2/3 si anca gözüküyor, DİKKAT:E2 bu fw ile Zmplayerden katkat daha iyi oynatıyor divx i,çünkü çok yüksek bitrate 1200 gibi zmplayere göre çok az bir zorlanma ile, 500-700 bitrate değerlerinde hiç zorlanma yokmuş gibi oynatıyor..Yalnız filmi açtımı ekranda herhangi bir program çıkmıyor sadece film oynuyor, ileri geri alma durdurma yok ve filmden çıkamıyorsunuz, çıkmak için kapama tuşu ile anca E2 yi kapatırsanız kurtulmuş oluyorsunuz.. Bu fw nin hazır(final ) sürümü gelince divx,xvid tam yerine oturmuş olacak..
Bence bu fw yi deneyin..
olsun ya sorun değil yinede videoyu görmekte fayda var belki ilerki fw lerde düzeltirler okadarda kötü değildir heralde sonuçta bu 3gp değilmi çok iyi bişe beklemiyom doğrusu k750 kadar çeksin yeter. heralde okadar vardır bunun videosu.
Yukarıda bahsettiğim fw yi kurunca E2 den divx kendiniz çalıştıyorsunuz.. Buna göre dik olarak 320*240 video hazırladım tam ekran bu fw ile denersiniz... video 700 kbps ses 128 mp3 24fps buradan indirin http://dosyam.net/?id=97hrfo Görüntüler , buradaki gibi dik olarak tam ekran çalışacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 9 Nisan 2007; 10:13:30 >
Arkadaşlar biliyorsunuz bende e2 kullanıyorum ama aklımda bir soru işareti var.Farklı kriterler olduğunu biliyorum ama rokr e2 mi yoksa n72 mi multimedya,mesajlaşma ve aramalarda daha iyi?Ablam n72 istiyor ama ben onada beyaz e2 almayı düşünüyorum.Ne dersiniz bana laf gelirmi bu konuda ablamdan
Arkadaşlar biliyorsunuz bende e2 kullanıyorum ama aklımda bir soru işareti var.Farklı kriterler olduğunu biliyorum ama rokr e2 mi yoksa n72 mi multimedya,mesajlaşma ve aramalarda daha iyi?Ablam n72 istiyor ama ben onada beyaz e2 almayı düşünüyorum.Ne dersiniz bana laf gelirmi bu konuda ablamdan
n72 mi sana göre cevaplayacağım, n72 in hiç bir fazlası yok E2 den, artı E2 katlar onu... Yani n72 heryönden eksik... Benim ablamda da nokia 6680 var ben ona ne kadar da anlatsam daha iyi bir motorola model önerseydim döverdi beni kesin ..
Sen ablana istediği modeli al yoksa seni döver söylemedi deme.. Sonra yok ben bilmiyordum yok ben duymadım deme.. Ablalar ne isterse onu alırlar. Sen bu kuralı bilmiyormusun..
Onu ikna etme bu forumu ver okusun kendi karar versin..
Ablan; "ahmet!!! ya bu E2 çok süpermiş ayy çok iyi , çok özelliği var, çok kaliteli, ben bunu kullanamam o kadar özellik istemem yok E2 almayacağım ben, yok yok hayatta almam "
quote:
ahmetkip2
Sen ne yaptın Ctunes, zmplayer yada kendi yüklediğin bişiler varmı arasıra foruma yazarmısın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 9 Nisan 2007; 21:15:52 >
Evet ilk çıktığında bütün yazılımları yükledim ancak forumlara giripte yazamıyorum zamanım kısıtlı olduğu için. Son çıkan 45p beta versiyon war telimde ancak mesajların yedeğini alamadığım için sinir krizi geçirdim 190 mesaj gitti.ctunes'un şu youtube'daki kadar seri çalışan versiyonunu arıyorum sürekli hem mp3 dinleyip hem o kadar seri foto bakmak fln iyi olur diye düşünüyorum.Telime scary movie 4 ü attım divx altyazılı onu izledim heves olduğu için :) çok memnun etti görüntü gerçekten çok kaliteli yani... zmplayer 1.2 yi yükledim ancak hiçbir fark göremedim.halaa 3gp oynatmıyor mp4 oynatmıyor..rm oynatmıyor.Sadece divx izledim oda iyi gerçekten.1800-1900mah batarya çıkarsa çok sevinicem.Birkaç 3d oyun yükledim falan.Menüdeki sıraları 4lü yaptım yani soldan sağa 4 icon var.oda çok basit temanın içindeki skin ayarından skinmod[small] u seçtim. Gelişmeleri bekliyorum yani şuan :)
E2 divx olarak kayıt yapsa o zaman diğer formatlara hiç gerek kalmaz.. DİKKAT; Zmplayer mp4 oynatıyor yanlışın var, 3gpyi görmüyor, zmplayer rm formatını oynatırken sadece ses çalıyor..FAKAT rm yi E2 zaten kendi oynatabiliyor... mp4 için video koydum denersin..
rm ,mp4 gibi formatların işe yarar tarafı yokki hem daha fazla sistem istiyorlar hem daha kalitesiz oluyor, boyutuda aynı kalitede daha fazla oluyor .. DİVX varken asla ..
quote:
Orjinalden alıntı: suat buhur
İşte E2 nin video görüntüleri .. Video da E2 nin zirveyi kimseye bırakmayacağını söyleyebilirim, dün baktım zirve listesine E2 3. filandı ama bugün yine 1. olmuş listede(En berbat video çeken cep listesi) , süper işte...
Arkadaşlar yeni 45p çıkmış beta 2 yükleyeniniz var mı? Olabildiğince ses yükseldi gibi bi ibare kullanmışlar.
Ohoooooooo forumu takip ettiğin yok, denediğimi yazmıştım. Yukarıya bakarmısın.. Ses seviyesinde değişiklik var mı bilmiyorum yada artık hissetmiyorum(galiba E2 beni sağır yaptı) ,kendin denemen gerek, net olan birşey varsa çok yüksek, yinede daha fazla arttırabilinir..
Her zaman daha fazlasını iste...
quote:
Orjinalden alıntı: biroldh
YENİ fw yi R564_G_12.00.45P The One Beta 2 dün gece yükledim..Hala beta...ARTIK E2 kendi divx,xvid açıyor.. EN önemli artık DİVX,XVİD için extra zmplayer gibi ihtiyaç olmayacak(Tabi altyazılar için zmplayer).. Yani E2 şuan normal menüden divx,yada xvid tıklarsam çalıştırıyor, AMA hala BETA , dosyayı açıyor ama dik olarak açıyor (telefonu düz tutuyorsun) ve görüntüyü kendi çözünürlüğünde dik açtığından görüntünün 2/3 si anca gözüküyor ve ekranda çok ufak yatay çizgiler çıkıyor 1-2 tane, DİKKAT:E2 bu fw ile Zmplayerden biraz daha iyi oynatıyor divx i,çünkü çok yüksek bitrate 1200 gibi zmplayere göre çok az bir zorlanma ile, 500-700 bitrate değerlerinde hiç zorlanma yokmuş gibi oynatıyor..Yalnız filmi açtımı ekranda herhangi bir program çıkmıyor sadece film oynuyor, ileri geri alma durdurma yok ve filmden çıkamıyorsunuz, çıkmak için kapama tuşu ile anca E2 yi kapatırsanız kurtulmuş oluyorsunuz.. Birde videonuz kısa ise video bitince videodan çıkıyor , çıkmak için bitmesini bekleyeceksiniz yada kapatarak teli.. Bu fw nin hazır(final ) sürümü gelince divx,xvid tam yerine oturmuş olacak.. Bence bu fw yi deneyin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 11 Nisan 2007; 16:04:15 >
Ama üzülerek söyleyeyim hoparlör sesinde benim için fiyasko oldu. Ave hat ile birlikte bu telefonu alabirlidim. (Tabi fiyatı düştü diye ilgimi çekti. Yoksa 600-700YTL gerçekten fazla idi.) E398 i düşlemem, daha sonra 3 hoparlör olacak dedikoduları ama ardında tek hoparlör olması ve gene e398 i de düşünerek tek hoarlör de olsa olur diye düşünmem sonucunda hoparlör beni yıktı.
Bunun dışında ekran görüntüsü gayet iyi. Bunun dışında çözünürlük netliğe etki eder. Yani aslında çözünürlüğün direkt olarak kaliteye etkisi var. Mesajımda bahsetmiştim çözünürlük, parlaklık, renk derinliği, gerçekçi ve canlı renkler kaliteye etki eder. E2 renk gösterimi konusunda çok yol kat etmiş ancak, daha yüksek çözünürlüklü ekranlar daha kaliteli olacaktır (Fiziksel kurallar çerçevesinde, mantıklı olarak.) Keza ekranda görüntüyü oluşturan piksel ve her piksel bir ayrıntı demektir. Yani 352*416 piksellik bir ekranda gürünebilen bir balık oltasındaki ip, 320*240 piksellik bir ekranda kaybolabilir. Ve tabiki bu yüksek çözünürlüğün görüntü kalitesindeki etkisini açıklar. Kalite LCD ekranlarda tek bir öge ile belirlenmez ancak çözünürlüğün kalitedeki etkisi tartışılmaz. (Misal oyunlarda daha kaltieli görüntü için vageçilmeyecek teknik yüksek çözünürlüktür. İleride önemini daha da belli edecek bu.
Yukarıdaki mesajım eş çözünürlükteki iki ekranın aynı görüntüyü vermeyeceği yönünde idi. Ancak 640*480 piksellik bir ekran gösterim olarak üstündür. (Renk gösteriminden bahsetmiyorum) Lütfen aksini iddaa etmeyiniz.
Bir de biz ekran hakkında ne desek yanlış olur. (Çözünürlük dışında) Kendin görmen gerekiyor keza bir nesneyi özellikle de sadece göze dayalı bir nesneyi (LCD ekran hakkında güzel kokuyor, tadı biraz ekşi, kristali az gelmiş gibi şeyler söyleyemeyiz. ) tarif etmek zor. Resmini verelim desek o da olmaz keza fotograf makinelerine güven olmuyor.
Valla cellat senin mesaja direk cevap veriyorum. Daha önceden açıklama yapıldı ise kusura bakılmasın. Valla kulaklık sesi olarak çok iyi hele cx300 ile kanka oldular diyebilirim.( )
Ama üzülerek söyleyeyim hoparlör sesinde benim için fiyasko oldu. Ave hat ile birlikte bu telefonu alabirlidim. (Tabi fiyatı düştü diye ilgimi çekti. Yoksa 600-700YTL gerçekten fazla idi.) E398 i düşlemem, daha sonra 3 hoparlör olacak dedikoduları ama ardında tek hoparlör olması ve gene e398 i de düşünerek tek hoarlör de olsa olur diye düşünmem sonucunda hoparlör beni yıktı.
Bunun dışında ekran görüntüsü gayet iyi. Bunun dışında çözünürlük netliğe etki eder. Yani aslında çözünürlüğün direkt olarak kaliteye etkisi var. Mesajımda bahsetmiştim çözünürlük, parlaklık, renk derinliği, gerçekçi ve canlı renkler kaliteye etki eder. E2 renk gösterimi konusunda çok yol kat etmiş ancak, daha yüksek çözünürlüklü ekranlar daha kaliteli olacaktır (Fiziksel kurallar çerçevesinde, mantıklı olarak.) Keza ekranda görüntüyü oluşturan piksel ve her piksel bir ayrıntı demektir. Yani 352*416 piksellik bir ekranda gürünebilen bir balık oltasındaki ip, 320*240 piksellik bir ekranda kaybolabilir. Ve tabiki bu yüksek çözünürlüğün görüntü kalitesindeki etkisini açıklar. Kalite LCD ekranlarda tek bir öge ile belirlenmez ancak çözünürlüğün kalitedeki etkisi tartışılmaz. (Misal oyunlarda daha kaltieli görüntü için vageçilmeyecek teknik yüksek çözünürlüktür. İleride önemini daha da belli edecek bu.
Yukarıdaki mesajım eş çözünürlükteki iki ekranın aynı görüntüyü vermeyeceği yönünde idi. Ancak 640*480 piksellik bir ekran gösterim olarak üstündür. (Renk gösteriminden bahsetmiyorum) Lütfen aksini iddaa etmeyiniz.
Bir de biz ekran hakkında ne desek yanlış olur. (Çözünürlük dışında) Kendin görmen gerekiyor keza bir nesneyi özellikle de sadece göze dayalı bir nesneyi (LCD ekran hakkında güzel kokuyor, tadı biraz ekşi, kristali az gelmiş gibi şeyler söyleyemeyiz. ) tarif etmek zor. Resmini verelim desek o da olmaz keza fotograf makinelerine güven olmuyor.
teşekkür ederim DW herhalde bize yaramaz bu cihaz ben en iyisi w810 alıp mutlu mesut yaşamıma devam edeyim gene
Kardeş neden yaramaz ki?Hangi sebeplerden bizde bilelim... Ekran yüzündense(E2 1024*768değilya) w810 neden?
E2 yi videokaydı için alacaksan alma derim... W810 nun E2 den üstün yönlerini yazarmısın? Neymiş seni w810 almaya iten görelim bizde arkadaşları uyaralım E2 bu yönleri iyi değil diyelim...
Balık oltası için açıklama yapayım E2 nin ekranı o kadar hassaski o küçük çizgiler bile görülüyor siz hala 320*240 normal bie ekran sanıyorsunuz.. 352 x 416lik ekranda balık oltası resmini E2de aynı resim ile karşılaştırın bakim birde 3. bir telefon 320*240 lıkta deneyin.. Ondan sonra fark ortada olacaktır...
@Dijiitaldünya E2 den ne istiyor anlamadım.. Utanmasa NEOVOnun 1024*768 lcd si ile karşılaştıracak sonra diyecek "görün işte E2nin berbat bir ekranı var"... E2 nin ekranı editörler tarafından 1. seçildi, neyi tartışıyorsunuz ki en iyi ekran işte.. E2 yi 320*240 lı tüm ceplerle karşılaştırın hepsinden de daha kaliteli görüntüsü var..
Ayrıca Ali sende foruma katılsan, sen ne yaptın yükledin mi programları?... Burada değilse, @dw arkadaşına tekrar söylermisin foruma katılsın takip etsin..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: CeLLaT_1905 bu cihazın ekranı iyidir tabi de örneğin bir e60 kadar olamaz yani sanırım bir arkadaş en iyi ekran gibi bir ibare kullanmış.. sonuçta 320x240 262.000 renk ekran nerde.. 352x416 16.7 milyon renk ekran nerde.. e2'yi müzik özelliği için tercih etmek istiyorum fakat aklımda soru işaretleri var.. w550,w800,w810,w900 gibi müzik telefonları kullandıktan sonra bu cihazı sesi için alıp pişman olmak istemiyorum.. hoparlör ve kulaklık olarak örneğin w900le kıyaslarsanız nasıldır?
Arkadaşlar sadece çözünürlük ekran kalitesini arttırmaz.. Örnek 6233 oda E2 de 320*240 ama E2 çok daha kaliteli görüntüsü var.. Örneğin nokia n80 352 x 416 çözünürlüğü var ama nokia bunu 6233 gibi yaptıysa isterse 640*480 olsun ne fayda... AÇIKCASI sadece çözünürlüğü arttırdıkça iş bitmiyor(kalite artmıyor).. @DigitalWorld ün yukarıda verdiği bilgileri oku..Aynı şey nokia e60 içinde geçerli..
Son söz olarak ben E2 kadar kaliteli ekran görmedim ceplerde,yakında yada uzakta çıkar..
Sen w serilerinini neden değiştirdin,sadece 1-2 özellik için mi değiştiriyorsun?.. Şimdi de E2 mi? Tabi bu senin tercihin.. Bu kadar telden sonra sana tavsiyem bunlara artı wifi li bir model al.. Sırf biraz daha kaliteli mp3 için mi tel alacaksın yeni(sadece mp3 için kullanacaksan diyorum)...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: u555
en yakın zamanda aranızda olacağım. zaten e398 ede zamanla nasıl bi çok yeni özellik kazandırıp ilk halinden oldukça farklı bir noktada ise ki hala yeni yazılımlar çikmaya devam ediyor.eminim ki rokr e2 de şu anki noktasından daha üstün bi telefon haline gelecektir. bu forumda w810 çok övülmüştür. ama elime alıp incelediğimde çabuk sıkıldım telden .kamerada resim konusunda üstün olduğunu kabul ediyoruz ama bunu dişinda bana çekici gelmedi . fiyatıda zaten şu an makul seviyelere geldi.. sağlıcakla..
w810 mu? w810 sadece çok az farkla foto kalitesi iyi o kadar başka artısı yok...DİKKAT rokr e2 nin fotolarını nokia ve sony kullanan arkadaşlarım gördü onayladılar hatta bazıları mors oldu bana diyorlar yalan söyleme cidden E2 ile mi çektin diyorlar..Fotolara dikkat edelim lütfen...
ROKR E2 ile bu son özellikleri ile hangi tel yarışabilirki .. Mükemmel mp3 ses kalitesi ve A2DP(stereo bluetooth kulaklık desteği) 4GB kart desteği 320*240 ile MOTOROLA nın kendine ait süper ekran teknolojisi en net görüntü.. LİNUX ve süper işlemcisi ile DİVX XVİD 320*240 25-30 fps en yüksek kalite de görünce inanamazsın oynatması.. BU hangi telde var bi kerem E2 nin ekran kalitesi hangi telde var ki yok...Zmplayer linux eklentisi ile yapılıyor.. Sadece bu değil tüm video formatlarını oynatma mpeg mov mp4 wmv avi gibi hepsi dahil... Ctunes eklentisi ipodların son çıkan ürünlerinin menüsüne sahip oluyorsun.Ctunes ile mp3 leri çok hızlı olarak değiştirebiliyorsun..
A2DP w810 da yok... w810 berbat bir ekranı var, çözünürlük zaten düşük, foto iyi ama video iyi değil. Daha saymama bile gerek yok....
Aslında açıklama yapmış face1tr işte.. ROKR E2 & w810 & 6233
başta w810 ve hemen ardından 6233 piyasada fiyatının hakkını sonuna kadar veren telefonların başını çekiyor.
forumda kaç kez tartışıldı, her iki telefon da o veya bu şekilde kulaklık ile kaliteli müzik dinlemenize olanak tanıyor, alırken kulaklık dışında dış hoparlörde güçlü olsun, kaliteli vidyo çeksin, ekranı büyük ve kaliteli olsun diyen 6233 alırken, yok ben bunları istemem otomatik netlemeli kendini kanıtlamış 2mp kamera benim için en önce gelir diyen w810 alıyor.
rokr e2 içinde kulaklıktan müzik dinleme sorunu aşılmış, ses kalitesi muhteşem.. ee tel alacak adam 6233 yada w810 yerine neden rokr e2 tercih etsin ? elbet e2 ninde özellikle son çıkan firmware sürümleriyle ve düşmeye başlayan fiyatıyla karar aşamasındaki adama kendini tercih sebebi yaptıracak özellikleri vardır. bunların başında 6233 ve w810 u ikiye hatta dörde katlayan java performansı, uygulamaları açmadaki ve çalıştırırken ki hızı için bile e2 tercih edilebilir. piyasada bulunan örneğine az rastlanır en iyi ekranlardan birine sahip olması ise diğer bi tercih sebebi. bu konuda asıl rokr e2 topiğinde w900, d600 rokr e2 ekran görüntüleri yan yana verilmiştir ve fark bariz ortadadır. e2 nin gürüntüleri keskin canlı ve diğerlerine göre çok daha kaliteli durmaktadır.. ayrıca 6233 ve w810 3gp çekerken e2 mpeg formatından vidyo kaydı yapmaktadır.
aslında e2 özelliklerini burada sıralamak istemiyorum. ancak bitirmeden önce yeni firmware sürümüyle 4gb sd kart desteği ( 4gb sd kartın fiyatı oldukça ucuz), ve hepsinden önemlisi divx desteğini demeden geçemem... türkiyede mpx200 yada 220 kullananlara gidin ve sorun, en büyük övünç kaynakları core player da divx ( ve geri kalan diğer tüm vidyo formatlarını) izlemek olduğunu söyleyeceklerdir. aynı performansı yeni çıkan ve çıkacak olan symbian teller de verir ancak yeni çıkan modellrin pahalı fiyat etiketleri yanında 90-100 liraya mpx200 satın alıp donma takılma olmadan divx film keyfini sürmek mümkün.
rokr e2 divx desteğini illegal de olsa sunan ilk java tellerden biri oldu.. gerçi ona java tabanlı dmek hakaret olur. o bir mobil penguen... sırf bu unvanı için bile alınır..
Ses deli sağır edebilir
Aynen kulaklıkta bas manyak çıkıyor.. Sırf bunun için çok güzel baslı mp3ler ekleyeceğim foruma, zil sesi olarak kesin kullanacaksınız süper müzikler bunlar...
Ayrıca telefona söylediğim bir kötü söz yok ancak senin bazı modeller hakkında berbat gibi yorumların var, hatırlatırım.
Tek bir sorum var. 5MP lik kaliteli bir sensöre, kaliteli bir merceğe ve kaliteli bir yazılıma sahip bir dijital makine ile çektiğimiz resmi. 640*480p ve 320*240p olmak üzere iki kopya halinde yeniden boyutlandıralım. Sence 320*240p lik resim mi daha kaliteli olur, yoksa 640*480p lik resim mi? Yüksek çözünürlüklü bir ekran daha net olacaktır tabiki bu da kalite konusunda ilk maddelerdn biri.
Bunun dışında belirteyim 6233 te oldukça iyi bir ekran bulunmakta ve E2 nin daha iyi bir ekrana sahip olması diğerini berbat yapmıyor. Sonuçta bu mantıkla W810i ve E2 yi karşılaştırırsan E2 iğrenç bir resim çekiyor durumuna düşer.
Ayrıca ben mantıklı karşılaştırma yapıyorum, utanılacak bir şey de yapmam. Kelimelerine bu konuda biraz dikkat et lütfen. E2 w550 ya da e398 den daha iyi ses veriyor da yok mu dedik. Ya da nokia 6280, 6233 gibi video çekiyor da yok mu dedik, W810i gibi fotograf çekiyor da kötü mü dedik.
Telefon ne veriyorsa söyledim, ama, yapamadıklarını da yüzüne vurdum. Her modelin eksik bir yanı olacak ve bende kuıllanıcılar almadan önce bunu belirtiyorum. Eğer elindeki modelin eksiklerinin açıklanması seni rahatsız ediyor ise bilemem. Burası DH ve cihaz her yönü ile incelenecektir.
Arkadaşlar e2 için güzel bi kulaklık önerirmisiniz?cx300'e baktım da 73milyoncuk :) acaba daha uygun fiyata temiz ses alabileceğim kulak içi güzel bi kulaklık varmı?
Shure E4c baktım oda 500milyon..Ben o paraya arabama set yaptım ya :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkip2 -- 11 Nisan 2007; 20:22:42 >
teşekkür ederim DW herhalde bize yaramaz bu cihaz ben en iyisi w810 alıp mutlu mesut yaşamıma devam edeyim gene
Kardeş neden yaramaz ki?Hangi sebeplerden bizde bilelim... Ekran yüzündense(E2 1024*768değilya) w810 neden?
E2 yi videokaydı için alacaksan alma derim... W810 nun E2 den üstün yönlerini yazarmısın? Neymiş seni w810 almaya iten görelim bizde arkadaşları uyaralım E2 bu yönleri iyi değil diyelim...
Balık oltası için açıklama yapayım E2 nin ekranı o kadar hassaski o küçük çizgiler bile görülüyor siz hala 320*240 normal bie ekran sanıyorsunuz.. 352 x 416lik ekranda balık oltası resmini E2de aynı resim ile karşılaştırın bakim birde 3. bir telefon 320*240 lıkta deneyin.. Ondan sonra fark ortada olacaktır...
@Dijiitaldünya E2 den ne istiyor anlamadım.. Utanmasa NEOVOnun 1024*768 lcd si ile karşılaştıracak sonra diyecek "görün işte E2nin berbat bir ekranı var"... E2 nin ekranı editörler tarafından 1. seçildi, neyi tartışıyorsunuz ki en iyi ekran işte.. E2 yi 320*240 lı tüm ceplerle karşılaştırın hepsinden de daha kaliteli görüntüsü var..
Ayrıca Ali sende foruma katılsan, sen ne yaptın yükledin mi programları?... Burada değilse, @dw arkadaşına tekrar söylermisin foruma katılsın takip etsin..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: CeLLaT_1905 bu cihazın ekranı iyidir tabi de örneğin bir e60 kadar olamaz yani sanırım bir arkadaş en iyi ekran gibi bir ibare kullanmış.. sonuçta 320x240 262.000 renk ekran nerde.. 352x416 16.7 milyon renk ekran nerde.. e2'yi müzik özelliği için tercih etmek istiyorum fakat aklımda soru işaretleri var.. w550,w800,w810,w900 gibi müzik telefonları kullandıktan sonra bu cihazı sesi için alıp pişman olmak istemiyorum.. hoparlör ve kulaklık olarak örneğin w900le kıyaslarsanız nasıldır?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: u555
en yakın zamanda aranızda olacağım. zaten e398 ede zamanla nasıl bi çok yeni özellik kazandırıp ilk halinden oldukça farklı bir noktada ise ki hala yeni yazılımlar çikmaya devam ediyor.eminim ki rokr e2 de şu anki noktasından daha üstün bi telefon haline gelecektir. bu forumda w810 çok övülmüştür. ama elime alıp incelediğimde çabuk sıkıldım telden .kamerada resim konusunda üstün olduğunu kabul ediyoruz ama bunu dişinda bana çekici gelmedi . fiyatıda zaten şu an makul seviyelere geldi.. sağlıcakla..
w810 mu? w810 sadece çok az farkla foto kalitesi iyi o kadar başka artısı yok...DİKKAT rokr e2 nin fotolarını nokia ve sony kullanan arkadaşlarım gördü onayladılar hatta bazıları mors oldu bana diyorlar yalan söyleme cidden E2 ile mi çektin diyorlar..Fotolara dikkat edelim lütfen...
ROKR E2 ile bu son özellikleri ile hangi tel yarışabilirki .. Mükemmel mp3 ses kalitesi ve A2DP(stereo bluetooth kulaklık desteği) 4GB kart desteği 320*240 ile MOTOROLA nın kendine ait süper ekran teknolojisi en net görüntü.. LİNUX ve süper işlemcisi ile DİVX XVİD 320*240 25-30 fps en yüksek kalite de görünce inanamazsın oynatması.. BU hangi telde var bi kerem E2 nin ekran kalitesi hangi telde var ki yok...Zmplayer linux eklentisi ile yapılıyor.. Sadece bu değil tüm video formatlarını oynatma mpeg mov mp4 wmv avi gibi hepsi dahil... Ctunes eklentisi ipodların son çıkan ürünlerinin menüsüne sahip oluyorsun.Ctunes ile mp3 leri çok hızlı olarak değiştirebiliyorsun..
A2DP w810 da yok... w810 berbat bir ekranı var, çözünürlük zaten düşük, foto iyi ama video iyi değil. Daha saymama bile gerek yok....
Aslında açıklama yapmış face1tr işte.. ROKR E2 & w810 & 6233
başta w810 ve hemen ardından 6233 piyasada fiyatının hakkını sonuna kadar veren telefonların başını çekiyor.
forumda kaç kez tartışıldı, her iki telefon da o veya bu şekilde kulaklık ile kaliteli müzik dinlemenize olanak tanıyor, alırken kulaklık dışında dış hoparlörde güçlü olsun, kaliteli vidyo çeksin, ekranı büyük ve kaliteli olsun diyen 6233 alırken, yok ben bunları istemem otomatik netlemeli kendini kanıtlamış 2mp kamera benim için en önce gelir diyen w810 alıyor.
rokr e2 içinde kulaklıktan müzik dinleme sorunu aşılmış, ses kalitesi muhteşem.. ee tel alacak adam 6233 yada w810 yerine neden rokr e2 tercih etsin ? elbet e2 ninde özellikle son çıkan firmware sürümleriyle ve düşmeye başlayan fiyatıyla karar aşamasındaki adama kendini tercih sebebi yaptıracak özellikleri vardır. bunların başında 6233 ve w810 u ikiye hatta dörde katlayan java performansı, uygulamaları açmadaki ve çalıştırırken ki hızı için bile e2 tercih edilebilir. piyasada bulunan örneğine az rastlanır en iyi ekranlardan birine sahip olması ise diğer bi tercih sebebi. bu konuda asıl rokr e2 topiğinde w900, d600 rokr e2 ekran görüntüleri yan yana verilmiştir ve fark bariz ortadadır. e2 nin gürüntüleri keskin canlı ve diğerlerine göre çok daha kaliteli durmaktadır.. ayrıca 6233 ve w810 3gp çekerken e2 mpeg formatından vidyo kaydı yapmaktadır.
aslında e2 özelliklerini burada sıralamak istemiyorum. ancak bitirmeden önce yeni firmware sürümüyle 4gb sd kart desteği ( 4gb sd kartın fiyatı oldukça ucuz), ve hepsinden önemlisi divx desteğini demeden geçemem... türkiyede mpx200 yada 220 kullananlara gidin ve sorun, en büyük övünç kaynakları core player da divx ( ve geri kalan diğer tüm vidyo formatlarını) izlemek olduğunu söyleyeceklerdir. aynı performansı yeni çıkan ve çıkacak olan symbian teller de verir ancak yeni çıkan modellrin pahalı fiyat etiketleri yanında 90-100 liraya mpx200 satın alıp donma takılma olmadan divx film keyfini sürmek mümkün.
rokr e2 divx desteğini illegal de olsa sunan ilk java tellerden biri oldu.. gerçi ona java tabanlı dmek hakaret olur. o bir mobil penguen... sırf bu unvanı için bile alınır..
1) Ben çok sık telefon değiştiren birisiyim bunu megaturk'e sorman yeterlidir kendisiyle de 3 kez alışverişimiz oldu.. 2) E2'nin ekranını gözünde çok büyütüyosun.. megaturk de e60 kullandı ona sorman yeterli kalite bakımından hangisinin iyi olduğunu sen hala e2 en iyisi diyorsun.. 3) Dikkat ettiysen orda "bize" yaramaz dedim.. yani benim alabileceğim bir cihaz değil anlamında söyledim yoksa bazıları için yarar tabi.. 4) Bugüne kadar hiçbir cihazı video kaydı için almadım çünkü çekmiyorum.. w900 de kullandım 30fps 320x240 video çekiyor ama 1 kere çektim sadece.. 5) W810 çok işlevsel,kişiselleştirilebilir,kolay kullanımlı,kolay arayüzlü,sesiyle,kamerasıyla,görünümüyle tümleşik bir cihaz ama anlamak için kullanmak gerekir.. Ayrıca tartışmak istemiyorum..E2'nin ekranı elbette güzeldir..fakat en iyisi değil... ondan önce e60,n80 vs.. var..
İlk önce neyi yapamıyor dedinki sen, biz burada E2 kullananlar olarak açık açık iyi olmayan yönleri ve iyi olan yönlerini zaten söyledik... 1. cisi videosu berbat ama foto çekimini asla bir tutma bunun için sana o kadar site verdik incele diye adamlar karşılaştırma yapmışlar hiç mi bakmadın sen..
Sonracığıma buraya millet geliyor diyor E2 almağı düşünüyorum, YUKARIDA bakarsan görürsün, bizde sazan gibi atlayıp "E2 al istediğin herşey var................." gibi şeyler dememişiz(dememişim). Yazmışım adama ne için alacaksın çünkü adam derse güzel foto (otoodak, focus dahil) güzel video çekimi gibi dese, bizde ona "bu E2 senin istediğin yada aradağın tel değil deriz. Kimseye ihtiyacı yokken E2 al demeyiz.. Birde E2 de bunları yapmak için uğraşmak gerek , ben o kısmını bile düşünüyorum adam cevap verse tam bana göre dese E2, ben ona diyeceğim şey şudur;"E2 bazı özelliklerini kullanman için BSla uğraşmalısın, kendin yükleme yada kod ekleme gibi şeyler yapacaksın biz bunları forumda en kolay anlayabileceğiniz şekilde açıklıyoruz , eğer sen hiç uğraşmadan bu tür özellikler istiyorsan üzgünüm E2 alma" derim.. Adam derse ben yükleme filan anlamam ama yapmak istiyorum, biz ona burada yardımcı oluruz..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: makoc_06 mrb. arkadaşlar. ben eski bi e398 kullanıcısıyım. moto rokre2 sizce o kadar paraya değer mi. tafsiye edrmisiniz. almayı düşünüyorum. şu anki fiyatı hakkında bilgi verirseniz sevinirim. teşekkür edrim.
Şuan en ucuz 480-490 ytl.. wifi yok , video çekimide şuan için iyi değil.. Sen ne amaçla kullanacaksan,yani ne özellikleri olmasını istersin bir telde kendin için biraz bilgi verirsen ona göre söyleyebiliriz..
Arkadaşım hangi özelliği berbatsa berbat de,hangi kelimeyi kullanman gerek, berbat=normal mi demek, şuan için ben video çekimine hep berbat yazmışım, yalan mı söyleyeyim berbat işte, E2 nin video çekimi berbat.. Eeeeee benim arkadaşım daha yeni almış 6233ünü, kendi karşılaştırdı kendi dedi senin ekran süper diye,ben de kendi gözlerimle gördüm ve her zaman görüyorum 6233 ekranı E2 nin yanında berbat bu kadar basit, yalanmı söyleyeyim.. 6233 ekranı diğer tellere göre iyi olabilir ama E2nin yanında asla .....
Ben herhangi bir model hakkında berbat demem, o yönü berbatsa bu forumda E2ye göre yazıyorum açık şekilde berbat derim...
5mp lik fotoyu 6233ünki(biz buna Z model diyelim) gibi ama 640*480 olan bir ekranda bakarsak ve E2de(320*240) bakarsak "dikkatli oku", E2 nin ki daha kaliteli gözükür.. Ama Z modelde fotonun detayı fazladır.
Bakın bir kez daha diyorum SADECE çözünürlük ekran kalitesini arttırmaz.. Kendin boş yere ekranlar hakkında açıklama yapmışsın, anladığın yok..
BU SEFER her iki ekranda 320*240 olan bir fotoya bakarsak , üzgünüm ama BU SEFER hem detay farkı olmadığı için her iki yöndende 1-E2 de daha kaliteli gözükür.. 2-Detaylar iki ekranda da aynı olur..
Umarım şu farkları öğrenmişsinizdir.. Hala mı ekran konusunu uzatacaksın.. Lütfen 320*240 lık ekranlarla karşılaştıralım konuyla alakası yok yüksek çözünürlüklerin..O zaman lcd lerle karşılaştıralım
Eğer sen w810 la E2 foto çekimi karşılaştırıp E2 için berbat diyorsan, w810 la 6233 ü karşılaştırırsan foto çekimi için 6233üde berbat demen gerek... Böyleyse evet berbattır.. E2 nin video çekimi ile foto çekimini bir tuttuğuna inanamıyorum.. Videokaydı berbat olabilir ama foto çekimi asla ...
Ben tarafsız karşılaştırma yapıyorum kendim eksilerini artılarını yazmışım. 2. sayfadan bak lütfen..
Kardeşim ben burada yazmışım telefonun tüm özelliklerini artı eksi olarak, iyi yönlerini kötü yönlerini yazmışım. Senin ekleyeceğin bişi mi kalmış ki bana diyorsun "ROKR E2 nin yapamadıklarını yüzüne vurdum".. ŞİMDİ herkes görüyor, sen ilgisi olmayan şeyler yazıp durdun ben zaten E2nin TÜM HERŞEYİNİ yazmışım asıl bu şekilde şuan ben senin yüzüne vurmuş oluyorum..Herkes görsün bunu.. Şimdi belirt bakalım E2 nin hangi eksik özelliği yada yönü varmışta ben belirtmemişim..(@dw şuan şokta...)Burası DH.com hilelere yer yok...
Senin yazdıklarına göre ekran kalitesi en iyi değilmiş...Diyorum ki en iyi ekran seçildi, bunu yaparkende elbetteki w810 gibi düşük çözünürlükle değil aynı 320*240lık tellerle karşılaştırıldı...
Sana göre dış hoparlör iyi değilmiş, üzgünüm ama mp3 çalan normal tellerden fw ile daha yüksek ses çıkartıyor ve dış hoparlörden gelen ses çok kaliteli, dış hoparlör 1 tane ve bas yok..
Sen E2nin ekran kalitesini kendine yediremiyorsun , yok neymiş
quote:
daha yüksek çözünürlüklü ekranlar daha kaliteli olacaktır
konuyu nereye çektiğinin farkındamısın sen.. O zaman diyelim E2 kaliteli ama bir LCD kadar değil, sen saçmalamaktan başka bişi yaptığın yok konuyu çektiğin yönlere bak.. Ben nerde demişimki "tüm çözünürlüklü ekranlarla karşılaştırın yinede E2 kalitedir" , benim kastettiğim 320*240lık modeller, ikincisi şunu demişim "sadece çözünürlük kaliteyi etkilemez" yani ekran 6233gibiyse çözünürlüğü artsa ne olacak ki sadece büyük fotolara bakarken fotonundetayı artar bunun görüntü kalitesiyle alakası yok.
@dw lütfen 6233ün E2 den üstün yönlerini yaz... w810 nun E2 den üstün yönlerini sonra E2nin w810dan üstün yönlerini E2nin 6233den üstün yönlerini kısaca yaz 1dk nı bile almaz..
ALİye hala haber vermediysen unutma söyle foruma katılsın....
quote:
CeLLaT_1905
Yukarıdaki ekranla ilgili yazdıklarımı oku..
Neden E2 sana yaramaz.. Nelerini beğenmedin söylermisin foruma bakanlar bilsinler bu yönlerini...Zaten video kaydı bile yapmıyormuşsun, neyi eksik E2nin..
Yine ve yine söylüyorum... EN İYİ EKRAN SEÇİLDİ ROKR E2..320*240 lık modellerle karşılaştırıldı..
Lütden w810 nun E2 den üstün yönlerini yaz sadece işlevsel demekle olmuyor bu işler..Yaz ki herkes görsün w810u...
DigitalWorld İKİMİZDE ÇOK FAZLA FORUMU KİRLETTİK BUNDAN SONRAKİ KİRLETME YAZILARIMIZI ŞU AŞAĞIDAKİ BAŞLIĞA YAZALIM.SENDE CEVAPLARINI AŞAĞIDAKİ BAŞLIĞA YAZARSIN..teşekkürler..
bu telin video çekimi berbatmış öyle bi duyum aldım doğru mu
Evet sagolen ilk baştan beri yırtınıyorum videokaydı berbat diye hatta yukarıda video örnekleri bile verdim.. Yakında güzel bir fw ile video kaydıda süper hale gelecektir tabi..
2. sayfada dahi yazmışım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 12 Nisan 2007; 0:04:14 >