Şimdi Ara

Dünyanın en uzun rüzgar türbini pervanesi üretildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en uzun rüzgar türbini pervanesi üretildi 
    Yenilenebilir enerji teknolojileri ve dolayısıyla rüzgar enerjisi teknolojisi gün geçtikçe gelişiyor. Bu gelişmeler sonucunda ise kaçınılmaz olarak farklı rekorlara imza atıldığına şahit oluyoruz. Bu rekorlardan bir yenisi, geçtiğimiz günlerde kırıldı. Adwen'in AD 8-180 isimli 8 MW kapasiteye ve 180 metre rotor çapına sahip rüzgar türbini için üretilen 88,4 metre uzunluğundaki rüzgar türbini pervanesi, LM Wind Power şirketinin Danimarka Lunderskov'da bulunan fabrikasında üretildi.
     
    Firma, dünyada ilk kez bu kadar uzun bir pervane yapıldığı için, üretim esnasında daha önce karşılaşılmamış problemleri çözmek zorunda kalmış zira kimsenin daha önce ulaşmadığı ve test etmediği alanda çalışmak firmanın bir anlamda sürekli bilinmeyenleri keşfetmesine yol açmış.
    Dünyanın en uzun rüzgar türbini pervanesi üretildi 
    Adwen'den konu hakkında yapılan açıklamaya göre ise iki şirketin de ekipleri, devasa pervaneyi geliştirebilmek adına aylardır yoğun bir çalışma yürütüyorlardı. Hem tasarım hem de pervaneyi üretebilme ve sisteme entegre edebilme üzerine yoğun çaba harcanan projede, enerji üretim maliyetinin azaltılması birinci hedef olarak belirlenmiş.
     
    Rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji çeşitlerinde enerji üretim maliyeti "seviyelendirilmiş enerji maliyeti" terimiyle açıklanıyor. Bu maliyetin hesaplanması ise şöyle gerçekleşiyor: Üretim aracını bir kere ürettikten sonra, o üretim aracının kullanım ömrü boyunca üreteceği elektriğin, ilk maliyete oranlanması. Yani diyelim ki 10.000 TL'ye bir rüzgar türbini ürettiniz ve bu türbinin kullanım ömrü boyunca 10.000 MWh enerji üretmesini bekliyorsunuz. Bu durumda seviyelendirimiş enerji maliyeti 10.000 TL/10.000 MWh hesabıyla 1 TL/MWh olarak ortaya çıkacaktır. Adwen'in yeni geliştirdiği 8 MW türbini ve LM'nin inşa ettiği 88,4 metrelik pervanesi ise iki şirkete göre seviyelendirilmiş enerji maliyetini düşürme yarışında çok önemli bir oyuncu olacak.
     







  • başka temiz enerjiye dönmek gerek bu ne yaa uzaya çıkacağız sanki :D

  • denizler için çok iyi ama kaarada sıkıntı sesi çok fazla

  • barajlar pervaneler kömürler nükleer bunları hepsi insanlık için çok eski teknolojiler

    tek çare güneş panellerini geliştirmek

  • Boş iş bunlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeSRiSeL

    barajlar pervaneler kömürler nükleer bunları hepsi insanlık için çok eski teknolojiler tek çare güneş panellerini geliştirmek


    öle dicene geliştirsene kardeş :) söylemesi kolay :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 20likcivi

    denizler için çok iyi ama kaarada sıkıntı sesi çok fazla


    Belendeki santralleri çıktım gece dinledim ben bi ses duyamadım. Zaten bizden uzaktalar kulağımızın dibine kurulmadılarya. Ses illaki olacak. Bunu evinin dibine kurmazlar zaten öyle şey olmaz ve devlet bunun güvenliğini de sağlayacağı için insanlardan uzakta kuruyor. Dağın arasında vadilerde. Ordada zaten insan olmaz.

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Fuzuli uğraş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar boş yorumlar atılıyor ki, insan deliriyor. Boş işmiş, uzaya mı gidecekmişiz bilmem ne. Bu ezikliğiniz ve boş ağızlarınızla hiçbir şey ne gelişiyor ne de gelişmesine ortam hazırlanıyor bu ülkede. Sadece Ege bölgesinin rüzgar potansiyeli Türkiye'nin elektrik ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Orada yılın her vakti rüzgar var.
    Bunun yanında üretimde İspanya çok ileri olsa da, Almanya yılda sadece 2-3 hafta yeterli rüzgarı alan yerlere bile rüzgar elektrik santralleri kurmuş durumda. Aynı şekilde Portekiz de bahar aylarında bazı zamanlarda ülkenin tüm ihtiyacını, yıllık bazda da %35 ihtiyacını rüzgardan sağlayabilir durumda.
    Ama siz hala gelin boş boş yorum yapın, bizdeki durum ne biliyor musunuz? Dışarıdan gaz ithal edip onu yakıp suyu buharlaştırıp türbini çevirip elektrik üretmek. Ne kadar güzel di mi? O da en fazla %20 verimle. Rusya'dan aldığımız gazın 5'te 1'i elektrik olarak geliyor bize. Termik santraller de verim daha da düşük. Adam gibi bir hidroelektrikler var elimizde.
    Zaten devletin tutumu sizin kafanızla aynı yapıda olduğunu da gösteriyor. Öyle bir alışmış ki vergi almaya ordan burdan, kendi kurduğunuz ufak çaptaki pervaneden bile elektrik üretseniz gelip söküyorlar, aynı Ege üniversitesindeki pervanenin söküldüğü için. Niye? Çünkü orada üretilen düşük miktardaki elektrikten bile zerre de olsa vergi almak istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 27 Haziran 2016; 12:07:27 >




  • 107m olanı var!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    dinin geregi o zaten otur ezan saatini bekle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seni gidi Seni

    Bu mesaj silindi.
    Vizyonsuzluktan da öte bişey bu bu kadar salaklık hayra alamet değil bi doktora görün derim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum donanımhaber çok ilginç bir yer olmaya başladı. Mesajları okusan herkes bilim adamı mühendis anasını satayım, gerçek hayatta bir çoğu inşaattaki dozeri izliyordur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeSRiSeL kullanıcısına yanıt
    Şuan en verimli dönüştürülebilir enerji rüzgar enerjisidir verimli güneş panellerini görmeye bizim ömrümüz yeter mi bilmem o yüzden rüzgar enerjisini kullanmak şuan için en mantıklısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahed01

    Şuan en verimli dönüştürülebilir enerji rüzgar enerjisidir verimli güneş panellerini görmeye bizim ömrümüz yeter mi bilmem o yüzden rüzgar enerjisini kullanmak şuan için en mantıklısı
    Zaten gunes enerjisinde verim degil maliyet sikinti hocam. %100unu dahi elektrige cevirsen metrekareden 100watt elde ediyorsun ki diziktr bir enerjiyi baska bir enerjiye %100 donusturmek mumkun degil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz havalı bir gelecek için böyle şeylerin yaygınlaşması lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mukemmel bir sey ya. Bir de enerji depolamak masrafli is oldugundan her yere gunes paneli koyamazsiniz sunu da bi anlayin ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonya'da her evin çatısında güneş panelleri var. Hem de bu paneller devlet desteği ile veriliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NoNickMan kullanıcısına yanıt
    Rüzgar enerjisi de pek ucuz değil ama verimi en yüksek ve ac gerilim üretiyor ve bu olay güneş paneline nazaran verimi arttırıyor direk tüketiciye aktarılabiliyor dediğiniz gibi güneş biraz tuzlu inverter jel akü maliyetli şeyler hele hele büyük sistemlerde onun için gittiniz mi bilmem ama Bursa Balıkesir tarafı rüzgar tribünleriyle dolu ve bu tribünlerin en ucuzu 600 bin dolar ve bu parayı birkaç yılda kazandırıyor enerjide zaten hiçbir zaman %100 ulaşılamaz en basit enerji olan yerde ısı olur cpu lardan örnek verelim ısı da kayıba yol açar her zama bazı sistemlerde kompanzasyon kullanılır (genelde bobinli aletlerin kullanıldığı işletmelerde) belirli seviyede düşürülür kazanç elde edilir ben lisede elektirik eğitimi aldım bu kadar biliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "bitin dinyaa nikleer yıpiyii, 500 tenee virrr" diyen beyinsizler görsün...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.