Şimdi Ara

Brexit, teknoloji firmalarını da etkiledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Brexit, teknoloji firmalarını da etkiledi


    İngiltere’nin hafta içinde yapılan referandum sonucunda Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı almasının yankıları halen devam ediyor. Pek çok alanda olduğu gibi teknoloji alanında da Brexit etkilerinin yaşanması bekleniyor.


     


    Özellikle finans teknolojileri açısından gelişen ve Avrupa’nın finans başkenti olarak görülen İngiltere, özellikle Avrupa kıtasına erişim konusunda yaşayacağı sıkıntılar nedeniyle kayıplar yaşayabilir. Pek çok uzman İngiliz teknoloji şirketlerinin, merkez binalarını taşıma konusunu tartışmaya başladığını belirtiyor.


     


    Ayrıca Bkz.SLI yapıda 2 adet GTX 1080 ile 490W enerji tüketimi

    AB’den ayrılış özellikle iki konuda önem taşıyor. Birincisi çalışanların Avrupa içerisinde rahatça seyahat etmesi ve ülkede yapılan bir düzenlemenin tüm AB ülkeleri içerisinde geçerli olması. Ayrılış sonrasında artık teknoloji firmalarının çalışanları rahat bir şekilde Avrupa’da seyahat edemeyecek. Ayrıca ülkede yapılan bir düzenlemenin, Avrupa Birliği ülkelerinde de onaylanması veya tekrar edilmesi gerekecek. Bu da, teknoloji firmalarının merkez üslerini Avrupa kıtasına taşıma zorunluluğunu ortaya çıkarıyor. Yani ülkede bir beyin göçü yaşanabilir.


     


    Diğer taraftan teknoloji eğitimi konusunda da sıkıntılar yaşanabileceği düşünülüyor. Örneğin Almanya’da bir teknik üniversiteden mezun olan kişinin Londra’da staj yapması artık daha zor. Bu bakımdan kişi örneğin Berlin’de staj yapmayı tercih edebilir. Bu da, yetenekli insanları kaybeden ülkedeki teknik ekosistemin sarsılmasına neden olabilir.


     


    Teknoloji sektörü zaten Brexit öncesinde de, AB içerisinde kalış arzusunu sık sık dile getirmişti. Sektörün önemli isimleri, ayrılma sonrasında gelir ve gelişme açısından ülkenin etkilenmesinden endişe ediyor. Yeni dönem İngiltere için oldukça zorlu geçecek.


     







  • Tamam. Bilgilendirme için saol

  • Ingiltere avrupa birliğine hiç girmedi ki
    Hep mesafeliydi.avrupa birliğinin yönetim mekanizmalarında etkisiz elemandı.almanya ve fransanın gölgesinde kaldı ön plana çıkamadı.
    Para birliğine de girmedi.
    Yani üyelerden biriydi ama aslında hiç üye olmamıştı.
    Karar doğru mu yanlış mı onu zaman gösterecek.
    Yaklaşık 5 yıldır dünyada ağır bir ekonomik kriz
    ve gitgide büyüyen siyasi krizler var.
    dünyanın her tarafı yangın yeri.
    kapitalist düzen kendine çekidüzen vermezse
    büyük savaş yakındır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 25 Haziran 2016; 12:05:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoloji ürünleri ucuzlar aksine

  • Bu gelişmiş ülkeler birşey olmaz. Herşey gelişmekte olan ülkelere oluyor. Amerika orada öksürüyor bizim ciğerlerimiz ağrıyor. Bir bakıyorsun dolar fırlıyor.. Bizde genelde herşeyi yurt dışından dolarla aldığımiz için çok pahalı oluyorlar. Özelikle elektrik elektronik ürünlerde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolf silver -- 25 Haziran 2016; 21:59:30 >
  • Yani şu haberi okuyan da tüh tüh, yazık ingilizlere falan der. İngiltere kendisi için en iyi olanı yapar. Siz hiç endişelenmeyin. AB'den çıkıyorlarsa vardır bir bildikleri. Yaş tahtaya basmaz onlar.

    Biz daha hala avrupa birliği havucuyla taviz üzerine taviz vere duralım... inşallah AB dağılır da biz de kendimize bir yol çizeriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingiltere denince, aklına ingiliz teknoloji firması gelmeyen bi ben miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atilasat -- 26 Haziran 2016; 3:49:13 >
  • İngiltere de ortada kaldı, ayrılsa bir dert, ayrılmasa bir dert
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.