Şimdi Ara

Türksat, uydudan internet hizmeti vermeye hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türksat, uydudan internet hizmeti vermeye hazırlanıyor

    Geçtiğimiz yıl fırlatılan Türksat 4B uydusu üzerinden geniş bant internet hizmeti verme hazırlığı yapan Türksat, Türksat Net markası üzerinden uydu üzerinden hizmet sunmayı planlıyor. Bu çalışma sayesinde alt yapının ulaşmadığı her yere yüksek hızda internet götürülebilecek.

     

    Yapımında Türk mühendislerinin de çalıştığı, Japon Mitsubishi Electric firması tarafından üretilen uydu, 30 Haziran 2014 tarihinde tamamlanmış, testlerin ardından da 16 Ekim 2015 günü uzaya gönderilmişti. 50 derece Doğu boylamında görev yapan uydunun görev süresi 30 yıl.

     

    Türksat Net markası üzerinden satılacak olan internet hizmeti, özel bir ekipman temin edilerek kullanılabilecek. Bu noktada nasıl bir yol izleneceği, tarifelerin ne olacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Benzer şekilde Eutelsat uyduları üzerinden sunulan internet hizmetlerinde 22Mbps indirme, 6Mbps yükleme hızları sunulabiliyor. Kotalı tarifelerin bulunduğu bu hizmetlerde aynı hızlarda sınırsız kullanım için aylık ortalama 250 - 350TL gibi rakamlar talep ediliyor. Türksat Net’in bu rakamlardan çok daha hesaplı fiyatlara giriş yapması bekleniyor.

     

    Bu arada 2019 yılında Türksat 6A uydusunu uzaya fırlatmayı hedefleyen Türksat, Türksat 5A ve Türksat 5B için çalışmaların devam ettiğini bu uyduların da 2019 yılı içinde uzaya gönderileceğini duyurdu.

     







  • Türksat 4A ile Türksat 4B'nin farkı nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 23 Haziran 2016; 18:31:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Biri a biri b.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 23 Haziran 2016; 20:21:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet hiç ama hiç kopmaz
    Genelde en düşük hız 16 mbps olur.
    Fiyat olarak ttnet seviyesinde olmasını asla beklemeyin en az 2 katı pahallı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 23 Haziran 2016; 20:16:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir şeyin artık yapılması gerekli. Dandirik Türk Telekom altyapısından kurtulmak için şart. Sanıyorum ki sadece download mümkün olacak, upload yine dahili altyapıdan olur. Aslında her ikisininde var olduğu bir sistem olsa da şu kablo sıkıntılarından kurtulsak. Bir zamanlar Offline Dowload vardı ey gidi günler. TV kartı olan çoğu kişi mevcut imkan ve bilgisi dahilinde telefon hattı üzerinden aldığı hizmetle hayal edilemeyecek hızlarla uydudan gelen verileri indirebiliyordu.

  • Sırf AK Kota olmayacak diye 250 - 350 lira para isteyeceklerse kalsın. Türkcell'in bile daha mantıklı fiyatları var kotasız internet için.

  • Uydunet ile benzer fiyat tarifeleri olursa o zaman bir ISP olarak Türksat'ın eli epey güçlenecektir.
  • Önce su genel olarak akk sınırına ve upload hızlarına el atsalar ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KKTC de kullanılıyor benzer bir sistem çanak takıyorlar sonra wifi üzerinden bağlanıyorsun ve hiç sorun yaşamadım

  • Bence bir uydudan çok şey beklemeyin. Hatta birkaç uydudan bile çok şey beklemeyin. Uydu 3000-5000 kişiye internet hizmeti vermeye yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu sebeple az sayıda kişi kullanacaktır. Zaten pahalı olacaktır ve ping de düşük olmayacaktır. Wifi'de bile zaman zaman ping yükselebiliyor ki bu uydu jeosenkron yörüngede yani 36 bin KM yükseklikte...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oh be sonunda

    Bulunduğum yerde fiberi bırak 6 mbit in üstüne çıktığım zaman kopma oluyor. Yıllardır 8/16 mbit parası verip 6 mbit e sabitlenmiş internet kullanıyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dobrasam

    KKTC de kullanılıyor benzer bir sistem çanak takıyorlar sonra wifi üzerinden bağlanıyorsun ve hiç sorun yaşamadım

    Senin kullandigin wireless net, uydu internetle alakasi yok. Armutla elmayi karistirmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_Devil33

    uydudan gelen İnternet'e ping inanılmaz düşük olur. İnternet hiç ama hiç kopmaz
    Genelde en düşük hız 16 mbps olur.
    Fiyat olarak ttnet seviyesinde olmasını asla beklemeyin en az 2 katı pahallı olur.

    Ping düşükmü olur 400 zun altına inersen kendini şanşlı say uydu internetden oyun oynanmaz ama hat kopması olmaz fiyatlar da dediğim gibi olur
  • elektrosenol kullanıcısına yanıt
    Hala Offline download hayattamı?
    Yıllar önce bırakmıştım.
  • Uydu alıcılarda wi-fi'a bağlanmak yerine bunu kullansak ip tv vs. kullanımı için daha güzel olur. Birde bedava olsa :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: enemywalker

    Hala Offline download hayattamı?
    Yıllar önce bırakmıştım.

    Bende bilmiyorum hocam. Ben gerçi yıllar önce kullandığım tv kartı desteklemediği için başlamadan bırakmak zorunda kalmıştım. Offline download yapanlar inenleri ballandırıp ballandırıp anlatırdı. Gece bilgisayarı pusuya yatırırdık falan. Güzeldi ama halen yapan yok sanırım bitti.
  • Uzaydan sansurlu internet bir de pahali ve kotali ... Hizi da cok vasat. Nesi neyi simdi bunun ? Bu hizdaki fiyati cok kazik .

  • Türksat 4B'nin toplam veri haberleşme kapasitesi 3 Gbps

    Eutelsat'ın KA-SAT uydusunun toplam kapasitesi ise 90 Gbps (tooway)

    3 Gbps kapasite ile kaç aboneye hizmet verilebilirki. Bu kapasiteyle Türk Telekom'a falan rakip olmasını bekleyenler hayal görmesin.
  • Öncelikle Türksat 4B ne zaman hizmete girecek belli değil, keşke haberde biraz da ondan bahsedilseydi, kullanımın TV yayını mı, feed yayını ve internet erişimi bile olacağı açıklanmadı. Bu haberle anlaşılıyor ki internet amacıyla kullanılacak ama TV yayını da sunulacak mı belli değil, neden ülkede bu tür işler plansız, rastgele zamanlamalarla yapılıyor anlamak güç. Yıllar önce planlanan, imal edilen uydunun atıldıktan sonra testleri hızlıca yapılıp hizmet verilmeli, bu uydu bizlerin verdiği vergilerle yapıldıysa bunun hesabını sormalıyız, özel bir şirket olsa o uydu 1 gün gecikmesiz hizmete girerdi.
    Son kullanıcıya muhtemelen sunulmayacak bir hizmet. Burada yorum yapanların çoğu kendi evine alacağını sanıyor/sanacak bu haberi görünce.
    Bu sistem yedek bağlantı gerektiren büyük ölçekli firmaları, altyapıdan veya coğrafyadan dolayı internet erişimi olmayan kamu kurumlarını hedefliyor ve fiyatlar yalnızca faturadan ibaret değil, ilk kurulumda gereken ekipman için de ücret ödemek gerekiyor.
    Hali hazırda var zaten, isteyen aşağıdaki bağlantıdan tarifelere göz gezdirebilir.
    http://uzaynet.com.tr/tarifeler/tooway-standart-tarifeler/tooway-standart-satin-alma/




  • https://www.turksat.com.tr/tr/haberler/turksat-4b-uydusu-ticari-faaliyetlerine-basladi

    Bu linkte gereken bilgiler verilmiş. Mevcut türksat kapasitesine ek olarak 20 bin vsat terminali eklenebiliyormuş bu uyduyla. Yani bu haberin konusu 20 bin aboneyi ilgilendiriyor.

    Diğer yandan uydunun ku band üzerinden verdiği hizmetlerle tv yayıncılarınada ek hizmetler sağlanacak. Fakat planlama eksikliğinden uydu halen faaliyete geçmedi. 3-4 ay sonra uydu 1 seneyi tamamlamış olacak ama ortada atıl duran bir uydu var halen!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.