Şimdi Ara

Apple’ın Çin’deki davasında ilginç gelişmeler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple’ın Çin’deki davasında ilginç gelişmeler


    Bir süre önce Çin’de iPhone 6 serisine karşı açılan patent ihlali davası gündeme bomba gibi düşmüştü. 100C adında bir akıllı telefonu olan Baili adındaki şirket, tasarımını izinsiz kullandığı gerekçesiyle Apple hakkında Pekin patent ofisine şikayette bulunmuştu. Patent ofisi de, başvuruyu haklı bularak, iPhone 6 serisinin Pekin’de satışının yasaklanması yönünde görüş bildirmişti. Olayın geri planında ilginç ayrıntılar var.


     


    WSJ tarafından yapılan araştırmaya göre, en son 2014 yılında 100C akıllı telefon modelini piyasaya süren Baili, sonrasında hiç bir model üretmemiş. Sadece eline bazı patentler olan bir firma görünümünde. Ana şirket Digione ise, bir süre akıllı telefon pazarında boy göstermiş ve sonrasında hatalı cihazlar nedeniyle pazardan çekilmiş. Firmanın belirttiği adreslerde herhangi bir ofisinin olmadığı görülmüş ve ilgili telefon numarasına da ulaşılamamış.


     


    Ayrıca Bkz.Xiaomi, toplamda 110 milyon Redmi telefonu sattı

    Baili ve Digione, davayı yürüten avukatı haricinde herhangi bir şekilde temsil edilmiyor. Avukat Andy Yang, yakın zamanda iPhone 6S serisini de davaya eklemek için çalışmalar yapıyor. Yang, hukuk mücadelesinin artarak süreceğini ifade ediyor.


     


    Yapılan araştırma sonucunda, Baili’nin Apple’ı köşeye sıkıştırarak uzlaşmaya ikna etmesi ve sonucunda önemli bir miktar para koparması amacını taşıdığı anlaşılmış. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında son iki nesil iPhone modellerinin satışının yasaklanması, Apple’a büyük bir darbe vurabilir.


     


    Dava sadece Pekin sınırları içerisinde olsa da, nihai karar emsal tutularak diğer eyaletlerde de benzer davalar açılabilir. Şu anda herhangi bir yasaklama söz konusu değil ve Apple’ın üst mahkemelere başvurusu sonuçlanana kadar da beklenmesi gerekiyor. 


     



  • Ne biçim ülke bu yav akhahshsjskakshsjakd

  • Apple ota mota dava açarsa olacağı budur. Beter olsunlar!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beter olsunlar...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.