Şimdi Ara

linea akü ve immobilizer lambası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
17.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar aracım 1,3 linea 2012 45 binde
    sorunum şarj lambası ve immobilizer kilit lambası araçta yanıyor.
    kontağı aç kapa yaptığımda lambalar sönüyor fakat bir müddet sonra tekrar yanıyor.
    yanma esnasında araçta anlık bi elektrik kesintisi oluyor farlar mesela anlık gözünü kırpıyor ve arıza lambaları yanmaya başlıyor.
    yaptığım işlemler şarj dinamosu konjektürü değişti.
    akü değişti.
    tüm elektronik aksam ve beyin kontrol edildi
    sorunun neden kaynaklandığı bir türlü bulunamıyor gitmediğim elektrikçi kalmadı boşuna harcadığım paralar da cabası.
    inşallah bu sorunu yaşayan biri vardır forumda keza sıkıntıyı anlattığımda herkes suratıma anlamsızca bakıyor gerçekten çok can sıkıcı bir durum.
    ha bu arada bu sıkıntı olduğunda göstergeler de de sıkıntı oluyor örneğin benzin göstergesi bir diş düşüyor, yol bilgisayarı sapıtıyor kontak aç-kapa düzeliyor sonra aynı tas aynı hamam.



  • Kardesim seninle tami tamina ayni sorunlari yasiyorum. Aracin ellenmedik degismedik yeri kalmadi. Ayni sorunlari yasamaya devam ediyorum. Ayrica bu lambalar her yandiginda kilometre sayacinda 1.5 km lik bi ilerleme oluyor. Yani mesela tripA kilometre 120 ise bu aku ve kilit ciktigi ilk anda bi anda 121.5 oluyor bunu farkettim. Sen bir cozum bulabildinmi ?
  • Ayni sorun bende var
  • geçmiş ama yine de bu sorunu yaşayan olur belki
    debriyajın üzerinde bir keçe var o debriyajdan dolayı sigorta kutusuna baskı yapıyor
    o keçeyi çıkartın sorununuz kalmayacak.
  • Acaba keçeyi çıkarınca aynı hatayı bir daha verdi mii. Bende de aynı hata var ve çıldırtıyor gerçekten.
  • Beyler aracınızda elektrik kaçağı varsa bu şekilde davranıp sizi uyarır.Mesela teyp sonradan kontağa bağlanmadan düz bağlanmışsa kaçak yapar ve aküyü bitirir.Aracınızda kaçak olup olmadığını kontrol ettirin.Umuyorum ki sorun düzelecektir.Bende de şuan bu sorun var.Akü 2 gün parkta kalsa bitmeye başladı ve göstergeler, immobilizer sapıtmaya başladı teybi taktırdıktan sonra.Teybi kontağa bağlatçam sonucu yine yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainzodiac -- 23 Kasım 2018; 7:4:51 >
  • enginkoto E kullanıcısına yanıt
    Kardesım anlattigin sorunun tipa tip aynisi bende var. 2012 linea urban. 2 senedir gostermedigim yer kalmadı sorunu bulamiyorlar. Ama benim dikkat ettigim bu olay hep debriyaja bastigimda oluyordu. Debriyaj keçesinden bahsedince heyecanlandim. Sorunun halloldu mu ve bu keçe dedigin olayi kendimiz halledebilir miyiz. Insallah tez zamanda cevap donersin. Saglicakla.
  • Arkadaşlar sonunda fiat serviste çalışmış bir ustaya götürdüm. Biz bu keçeleri çıkariyoruz beyne baskı yapıyor o sebeple kafayı yiyor dedi. Keçeyi debriyajin oradan elini sokarak biraz ugrasarak cekti çıkardı. Yaklasik yarim metre uzunlugunda 5 cm eninde bi sünger. Bir daha ayni sorunu yaşamadım. Çok mide bulandirici birsey oldugu icin bilgilendirmek istedim.
  • lawyer1907 L kullanıcısına yanıt
    synı Sorunlar bendede vardı. Debriyajın bastığı yerdeki o keçeyü söktürdüm. Sorun bitti. O keçe beyine baskı yapıyor. Arabanızı boşuna usta usta gezdirmeyin
  • arkadaşlar merhaba 2013 model fiat linea var resimde göstergede gördüğünüz hatayı veriyor immboblizer sanırım sarı araba var ve kilit işareti var 2 gün önce aracın plaka lamba hatası sembolü gitsin diye lambayı söküp sigortaları söküp geri taktık bu hata meydana geldi araç çalışmıyor ve kontağı çevirdiğimizde ilk önce mazot pompalama sesi geliyordu bi uğultu gibi artık o ses te gelmiyor ne yapacağımı şaşırdım çok uğraştım aküde bitti ne yapmam gerek bi yardımcı olabilirmisiniz.






  • Bende de ayni sorun var gibi usta sarj dinamosuna su kacmis olabilir dedi resim ekliyorum. Resimde akü ve imbo isifi cok sönük yaniyor hatta araba calismasigi zaman kapiyi actigimda da yaniyor gece belli oluyor. Ne yapayim debriyaj keçesini mi çikarayim
     linea akü ve immobilizer lambası
  • sofist67 kullanıcısına yanıt
    Benim araçta akü ve immobilazer ışığı debriyaja bastığımda yanıyordu. Sizin anlattığınız şekilde değil dediğiniz sorunun keçe ile pek alakası olduğunu zannetmiyorum.
  • engin bey merhaba, aracım 1,3 linea urban, 90bin km 2018 eylül de almıştım, bahsetmiş olduğunuz sorunların 1e1 aynısı idi, aralık 2019 da kilit sistemleri konusunda uzmanlaşmış bir abim vardı kendisine götürdüm aracı açıkçası vaktimde olduğu için kendisine bıraktım, sorunlar çözüldü şuan hiç bir sıkıntı kalmadı, detayları da ayrıca paylaşabilirim, bu sorun çözülmeyecek bir sorun olmadığını anladım, yeterki aracınızı emanet ettiğiniz ustanıza güvenin, ve ona zaman tanıyın mutlaka çözülecektir. Eğer istenir ise firma telefon bilgilerini paylaşabilirim.
  • Merhabalar,

    Aracım 2014 Model 1.3multijet Linea Urban
    Aynı problem bende de var Bursa'da sanayiye götürdüm akü ve şaj dinamosunu kontrol ettirdim onlarda problem olmadığını söylediler.
    Sonra Bursa Ovaakça'daki Birmot servise götürdüm şase kablosunun değişmesi gerektiğini söylediler, kabloyu değiştirdiler fakat problem çözülmedi.
    Bu debriyaj üzerindeki keçeyi çıkaranlar sorunları gerçekten çözüldü mü?
    Keçe kolay çıkıyor mu yerinden ?
    Artık servisler vb. den ümidi kestim. Bursa'da bu işi bilen bir usta var mıdır ?

    ( Problemi de tekrar bir özetlemek gerekirse; araç hareket halindeyken ibreler ve ışıklar anlık sönüyor sonra yeniden yanıyor, akü ve immolibizer uyarı ışıkları yanmaya başlıyor. ) linea akü ve immobilizer lambası
  • Kayseri de bir iki yere gittim. Keçe konusunu hiç duymadıklarıni söylediler. Keçe alakası olmaz dediler. Bı yer şarj dinamosu bozuk dedi. Açıkçası keçe formülünü uygulamadan diğer seçenekleri denemek istemiyorum. Bu keçenin yerini bilemedim benim lineaya baktım ama bulamadım. Kayseri de bu işi yaptıran bir arkadaşım varsa beni yönlendirme yaparsa çok memnun olurum.
  • Bı elektrikciye gittim. Bu keçe olayından bahsettim. Keçeden öyle birşey olmaz. Surda bir beyinci var ona git aracın sıkıntısı beyindedir dedi. Beyinciye gittim. Yukarıda arkadaslarinda izah ettiği sorunların olduğunu soyledim. Üstüne bir de bu keçe olayından bahsettim. Adam gülerek keçeden dolayı böyle birşey olmaz dedi. Bilgisayara bağlayalım dedi. Bağladı bilgisayarda şarj dinamosu arızası göründüğünü söyledi. Ben ısrarla bu keceyi söyleyen arkadaşlar var dedim kaale almadı. Beni kendisine gönderen elektrikciye gidip şarj dinamosuma baktirmami istedi. Bu ara 20 lira cihaza bağlama parası aldı. Ben buradaki arkadaşların uyarısını dikkate alarak keçe sokturme olmadan diğer işlere bakmamaya karar verdim.
    En nihayetinde bu işi kendim yapmaya karar verdim. Cep telefonu kamera ışığı ile debriyaja basarak birlikte hareket eden keceyi bulmaya çalıştım. Ve buldumda. Keceyi elimle sertçe çektim bir kısmı yırtılıp elime geldi. Bir kısmı orada kaldı. Keçe ile beraber yapışık durumda karton gibi mukavva gibi bir plastik var. Debriyajin hareketli kısmı bastığımızda buraya baskı yaparak hareket ettiriyor. Bu da daha iç kısımlardaki elektrik akşamına baskı yapiyor. Kalan kısmı da çıkarmak için uğraştım ama çıkmadı. Ben de debriyaj ile mukavvaya benzeyen plastiğin birbirine temas etmesini önlemek için plastiği makasla zor da olsa biraz kestim. Ve elimle iyice ileri ittim. Debriya tekrar bastığımda ne mukavva ne mukavvaya yapışık keçe artık hareket etmiyordu. Aracı çalıştırdım. 15 km yol gittim. Ne akü ne de immobilizer yanmadi. Daha önce 15 km yanmadan gittigimi hatırlamıyorum. Bir kaç gün daha deneyeceğim. Yanmazsa burada sizlere bilgi veririm.
  • Evet arkadaşlar aradan 3-4 gün geçti. Bir daha aynı sorunla karşılaşmadım. Aracında böyle bir problemi olan kesinlikle tamirci aramasın. Boşa masraf etmesin. Sorun kesinlikle keçeden.
  • Tekrar tekrar soranlar için
    2 sene uğraştım ben. Sorun daha önce de dediğim gibi keçeden kaynaklı. Götürmediğim yer kalmamıştı, beyinciye gittim, akü değiştirdim daha biçok şeyi değiştirdiler araçta, ama sorun çozulmemişti.
    Eski bi fiat ustasına götürdüğümde sorunun kronik olduğunu, bu modellerde kendiliğinden keçeyi çıkardıklarını söylemişlerdi.
    Keçeyi çıkarmanın arabaya zararı yok. Gidin ustaya sorununuzu dahi anlatmayın. Debriyajın uzerindeki keçeyi çıkarmak istiyorum deyin, 20 tl ateşleyin çıkarsın.
    Sorununuz çözülecek.
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum keçenin olduğu yerin resmini atabilir misiniz sorunu gideren arkadaşlar
  • konuyu 4 yıl önce açmış pek sayfama girmediğim için özelden mesajlar gelmiş onlara da cevap vermemişim.
    tekrar yazayım yukarıda yazdım ama arkadaşlar da yazmış.
    sorun keçeden arkadaşlar başka hiç bir şey değil,tamirciye de gitmeyin debriyajın üstünde keçe var, sökün alın, bu kadar.
    eğer sorun devam ediyorsa sigorta kutusu hasar görmüştür, dikkat beyin değil!
    keçe söküldükten sonra 4 yıldır biniyorum, bir kaç ayda bir ışık yakabiliyor, kontak aç-kapa yapıyorum, sonra bir kaç ay daha hiç yapmıyor, benim kutu veya sigortalar artık her ne haltsa ufakta olsa hasar görmüş.
    daha da yazacak bişey yok herhalde, gidip tamirciye dert falan anlatmayın ya kendiniz sökün ya da parasını verin söktürün.
    bu tamirciler eski arabamda basit bir kablo yanığı yüzünden bana arabanın beynini değiştireceklerdi. biliyorsan yap bilmiyorsan bilmiyom de, bizim millet bi bk bilmese de illa kafasına göre yorum yapacak yani.neyse uzun hikaye o konu.
    tamirci ve usta eşrafından çok çekmiş biri olarak yazayım dedim.
    selametle...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.