Şimdi Ara

Uzayın yeni yıldızı Hindistan 20 farklı uyduyu tek bir roketle fırlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Uzayın yeni yıldızı Hindistan 20 farklı uyduyu tek bir roketle fırlattı
    Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu ISRO, sadece tek bir roketle tam 20 tane uyduyu yörüngeye taşıyarak uzay araştırmalarındaki en büyük başarısını elde etti.. Aralarında ABD, Almanya, Kanada ve Endonezya'nın da bulunduğu birçok farklı ülkeye ait olan uydular ISRO'nun Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) isimli roketiyle Hindistan'ın Sriharikota adasından bu sabah saatlerinde fırlatıldı.



    Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden kalkışa geçen 320 tonluk PSLV roketinin en ağır yolcusu yine Hindistan'a ait, Cartosat isimli 727 kilogram ağırlığındaki Yeryüzü gözlem uydusuydu. Roket, Cartosat haricinde 19 farklı uyduyu daha yörüngeye taşırken bu uyduların toplam ağırlığı(Cartosat ile beraber) 1288 kilogramdı.



    Ayrıca Bkz.Roketler ne kadar yakıt tüketiyor? İşte cevabı

    Rekor Rusya'ya ait



    Hindistan, PSLV-C34 göreviyle kendi tarihi için önemli bir başarıya imza atmış olsa da bu alandaki liderlik koltuğu Rusya'ya ait. 2014 yılında tek bir roketle 37 farklı uyduyu yörüngeye fırlatmayı başaran Rusya şu an için rekorun sahibi konumunda. Uzay araştırmalarının bir diğer önemli ismi NASA ise tek bir uçuşta en fazla 29 uydu taşıyabilmiş.



    Uzay araştırmalarının yeni yıldızı: Hindistan



    Uzay araştırmalarındaki rakipleri NASA, ESA ve Roscosmos'a nazaran daha düşük bütçelerle çalışmalarını sürdüren Hindistan kısa sürede yakaladığı başarılarla şimdiden birçok uzman tarafından uzay araştırmalarının yeni yıldızı olarak görülmeye başlandı. Uzay pazarının yeni oyuncusu olarak değelendirilen ISRO, önceki başarılarının yanı sıra gelecek dönemler için hazırladığı projelerle de dikkat çekiyor.



    2013 yılında sadece 73 milyon dolarık maliyetle Mars'ın yörüngesine bir uzay aracı yerleştirmeyi başaran Hindistan, hatırlayacağınız üzere geliştirdiği ilk uzay mekiğinin testini de geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirmişti. Önümüzdeki yıllarda Mars'a bir gözlem aracı göndermenin de planlarını yapan Güney Asya ülkesi aynı zamanda 2018 yılında Ay'a da bir uzay aracı gönderecek.
      








  • çok enteresan bir ülke.resmen ortaçağ ile uzay çağını aynı anda yaşıyor adamlar.
  • Çin gibi halkının posasını çıkarırken,uzay çalışmalarını ve süper bilgisayar geliştirmelerini yapabiliyorlar.Ya halkını sömürürsün yada Dünyayı,bir şekilde parayı sağlamak için haksızlık oluyor.

  • hindistan-pakistan ikilisi bana hep guney kore-turkiye ikilisini hatirlatir. 20yil sonra aralarindaki fark bugun guney kore-turkiye arasindaki fark gibi olacak gibi geliyor. 90larda guney koreyle ayni yerdeydik.

  • Ve hindistanin tum uzay calismalarinin butcesi nerdiyse bizim diyanetin yarisi kadar. Bilimde teknolojide ilerlemek oyle cok fazla bir sey istemiyor aslinda. Yeterki vizyon olsun amac olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 22 Haziran 2016; 23:47:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    Ve hindistanin tum uzay calismalarinin butcesi nerdiyse bizim diyanetin yarisi kadar. Bilimde teknolojide ilerlemek oyle cok fazla bir sey istemiyor aslinda. Yeter vizyon olsun amac olsun.


    adım adım yaklaşıyoruz aceleye gerek yok...

    Uzayın yeni yıldızı Hindistan 20 farklı uyduyu tek bir roketle fırlattı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dere.beyi -- 22 Haziran 2016; 22:55:59 >




  • en ufak bir haber de diyaneti ortaya atmak nasıl bir mantık anlamış değilim, birileri uzaya gitmek istedide izin mi vermiyorlar? sen kendini yetiştirme ama din düşmanlığı yap, hindistanda yaşamak istiyorsan buyur git seni tutan yok, kendinden bir sürü parça var orada emin ol her yerde bakıp durursunuz bir birinize. sen uzaya çık ama halk sefalet içinde, ama uzaya çıkıyorlar önemli olan bu değil mi? öbür tarafta uzayın hesabını soracaklar zaten sana emin ol. hindistanın bile tapma ihtiyacı duyarken sen neye tapıyorsun bir bilsem.

    adam nihat hocaya kul hakkından soru sormuş, bizim denyoda konuya bağlamış:) nerden bilirsiniz kul hakkını, çalın çırpın anca, zihniyet bu, ama en önemlisi uzaya çıkın ha, cahil cühela bir millet yetişiyor klavye başında.

  • 30 sene önce hindistan desiriyordu ,nefesleri aclik kokuyordu , sonra yazilim kazilim adamlar uctu

  • uzay tam çöplük oldu ileride kafamıza uydular düşmeye başlarsa şaşmamak lazım :)
    biraz uzağa atsınlar bari :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    Ve hindistanin tum uzay calismalarinin butcesi nerdiyse bizim diyanetin yarisi kadar. Bilimde teknolojide ilerlemek oyle cok fazla bir sey istemiyor aslinda. Yeterki vizyon olsun amac olsun.
    yahu sen nebilirsin hindistan bütcesini diyanet bütcesini ? milyarlık insan toplulugu var salla gitsin nasıl olsa muhalefet oldugun için artılayan var okullarda kapandı biraz zeka ürünü performanslar sergileyin be çocuklar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    600 milyon insanın sefalet içerisinde yaşadığı bir ülkeden büyük başarı tebrikler Hindistan


    sefalet içinde yaşayan insanlar varken hemde senin demenle (600 millyon )uzayda çalışmalar yapmak ve tebrik almak işte çagımızın zeka seviyesi

  • @ilker'in dediği gibi adamlar 2 çağı birden yaşıyor.(haklısın kardeşim.)

  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Iste bu cagda bu zeka seviyesinde, bu vizyomsuzlukda toplumlar oldugu icin geri kalmislik ve fakirlik dongusu kirilamiyor.

    Uzay calismalari sadece uzay calismasi degildir, bilimin ve ileri teknolojinin en uc noktarinda aratirma gelistirme yapmaktir. Bugun amerika bu kadar ileri teknolojisini buyuk oranda uzay rekabeti ve ay yokculuguna borcludur. Ay yolculugu icin ulkenin kaynaklarinin %2-3 bu ise ayrilmis temel nilimlerden motor teknolojisine, malzeme kimyasina yuzmikyarlarca dolarlik arge yapilmis. Sadece teknoloji gelismemis, bu programda ulke ekonomisine gelisimine katki sagliyacak on binkerce muhendis bilim adami yetismis kendini gelistirmis. Vizyondan kastim iste bunlari anlayabilmek. Bugun hindistanda 600milyon fakir olabilir ama hindistan bu yolda ilerlerse cin kore japonya gibi ayri bir lige girer. Belki yasiniz yetmez bilmezsiniz bundan 20 sene oncede cin halkinin fakirligi ile, herkexin bisikletle dokasmasiyla dalga gecilirdi. Simdi cin nerde peki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smegal S kullanıcısına yanıt
    Kendimi yetistirmedigimi kim soyledi. Kendi alanimda senelerce egitim gordum, arkadaslarim yurdisima cikarken ulkeye hizmet icin burda kaldim, iyi kotu arge projelerinde calistim, halada zevk icin ufak tefek arge isleri yaparim. az yada cok bir hizmetimiz oldu. Uzaya cikiliacaksa cikacak olan ben degilim. Ulkenin gelecegi icin yaziyorum bunlari. Vizyonsuzlugunuzla israf dediginiz seyler bilimin teknolojinin gelistigi filizlendigi alanlar. Bunlari gormeyip hala ayni ezberleri tekrarliyarak tum islam dunyasi olarak geri kaldiniz. Simdi bana izahat verin hindistanin tum uzay programi 1.2milyar dolar, yaklasik 3.5milyar lira iken, diyanet 6,5milyar tl ne is yapiyir, bu ulkeye ve gelecegine nasil bir hizmeti ve katkisi var. Oteki dunyada var demissiniz, emin olun sizi oteki dunyada diyanet kurtarmiyacak, her iki dunyadaki kaderinizi kendi yaptiklariniz ve secimleriniz belirleyecek. Kendinizi gelistirmeyip, bilimi nerden geldigini anlamadan cehaleti savunmaniz bu ulkenin geleceginide etkiliyor. Fakirligi ve geri kalmisligi sonraki nesillere miras birakmanin vebalini oteki dunyada nasil oduyeceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • smegal S kullanıcısına yanıt
    adamlar ineklere tapıyor ineklere daha başka birşey söylememe gerek varmı?

    polis hergün şehit, ülke pkk ile savaşta.
    diyanette 6 milyar para
    askerin elinde g3 teröristlerde hava savunma füzesi
    diyanette 6 milyar para
    istihbarat teşkilatının 1 milyar bütçesi var
    diyanetin 6 milyar.

    polis ne yapıyor? vatanı koruyor
    asker ne yapıyor? vatanı koruyor
    istihbarat ne yapıyor? vatana bilgi sağlıyor.

    diyanet ne yapıyor? cami yapıyor. başkanına mercedes araba çekiyor.

    8 yaşında çocuğa anlatsam anlar inşallah sende anlarsın. he burda mevzu din düşmanlığı değil din ayrıdır bilim ayrıdır. ama akıl var mantık var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smegal

    en ufak bir haber de diyaneti ortaya atmak nasıl bir mantık anlamış değilim, birileri uzaya gitmek istedide izin mi vermiyorlar? sen kendini yetiştirme ama din düşmanlığı yap, hindistanda yaşamak istiyorsan buyur git seni tutan yok, kendinden bir sürü parça var orada emin ol her yerde bakıp durursunuz bir birinize. sen uzaya çık ama halk sefalet içinde, ama uzaya çıkıyorlar önemli olan bu değil mi? öbür tarafta uzayın hesabını soracaklar zaten sana emin ol. hindistanın bile tapma ihtiyacı duyarken sen neye tapıyorsun bir bilsem.adam nihat hocaya kul hakkından soru sormuş, bizim denyoda konuya bağlamış:) nerden bilirsiniz kul hakkını, çalın çırpın anca, zihniyet bu, ama en önemlisi uzaya çıkın ha, cahil cühela bir millet yetişiyor klavye başında.


    Kim çalıyor çırpıyor acaba? Diyanetin bu topluma ne faydası var da o kadar para alıyor?? Bir toplum bir birey dinle mi gelişir?

    Her yere camii dikip din adamlarının altına son model mercedes almaktan başka ne yapılıyor o paralarla??

    Birde utanmadan adama cahil, cühela demiş. Görüyoruz Nihat'ınızı da kendisine sorulan sorulardaki cahilliği de. İşin komik yanı bu adam yüzbinlerce lirayı cukkalayıp, modern çağda yaşamasak doğal seleksiyona kurban gidecek gerizekalıların akıl almaz sorularını cevaplayarak lüks bir hayat sürüyor.





  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_Space_Research_Organisation
    bilion = milyar
    orada yazıyor bütçesi bakarsın
  • Onlar buda ya bizim çapulcu lar puta tapıyor lar.. Arada pek bir fark yok da bizimkilerde icraat da yok. Hep laf hep laf..

  • Bana göre de diyanet olması gereken bir kurum olmasına rağmen içinde binlerce gereksiz tip ve yiyici olan bir yer (diyanette çalışan tanıdıklarıma istinaden söylüyorum) Tabi diyaneti eleştirenler öncelikle diyanet ne zaman kimin tarafından kurulmuş ona bi baksınlar.

    Bende dini çalışmalar için değil bilim için para harcanması taraftarıyım kesinlikle. Zaten biraz Kuran'ı Kerim okursanız birçok yerde ilim ve öneminden bahseder.

    Onlarca hintli ile çalışmış ve çalışan biri olarak şunu belirteyim, adamlar yazılım da bizden kıyas götürmeyecek derecede ilerideler. Yani olay para olayı değil yazılım geliştirme olayı. Sonuçta yazılım geliştirme için trilyonlara değil ucuzda olsa bir bilgisayar ve en önemlisi beyin gücüne ve çalışmaya ihtiyaç var.

    Uzay çalışmaları gelişmiş bir ülke için son nokta ve kesinlikle gerekli biz henüz o aşamaya gelemedik maalesef. Çünkü adamlar aya ayak bastığında biz sağ sol komünist birbirimizi boğuyorduk. Bizim ülkemizde düne kadar başı kapalı diye okula alınmayan kızlar sakalı olduğu için hiçbir kuruma alınmayan adamlar var/di. Halbuki bilimsel çalışma görünüşle bir alakası yoktur, zaten çok zeki adamların da genel olarak tipleri sıradışıdır.

    ülkemize son yıllarda yapılan ciddi projelere karşı çıkanlar ise nedense kendini aydın ve üstün gören kesimdir. Yapılan bir hizmeti olumsuz eleştirmek bize bir yarar saglamayacaktır. Yani şuan uzaya gidemesek de hiç değilse kendi uydumuzu fırlatarak, nükleer santral kurmaya çalışarak bir yerlerden başlamaya çalışıyoruz. Maalesef neden uzaya gidemiyoruz diyenler bu yapılanları da takdir etmeyenlerden çıkıyor.

    Söylenecek çok şey var fakat yazarak anlatmak zor zaten arif olan anlar....





  • uzaya çıkmışlar ama bir saraycıkları yok işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.