Şimdi Ara

Mark Zuckerberg de webcamin üzerini bantla kapatanlar arasında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mark Zuckerberg de webcamin üzerini bantla kapatanlar arasında 
    Geçtiğimiz günlerde Instagram 500 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşmış ve büyük bir başarı göstermişti. Bu durumu kutlamak için Instagram'ın sahibi Facebook'un patronu Mark Zuckerberg kendi sosyal medya hesabından bir fotoğraf yayınladı.
     
    Fotoğrafta kendini bir Instagram karesi içine alan Zuckerberg Instagram'ı bu günlere getiren kullanıcılara teşekkürleri iletti. Ancak bazı dikkatli gözlerin farketmesi üzerine fotoğrafın odak noktası şu an bambaşka bir konuya kaymış durumda. Fotoğrafa dikkatli bakarsanız Zuckerberg'in masasındaki bilgisayarın webcam ve mikrofonunun bantla kapatılmış olduğu görülüyor. Biraz paranoyakça sayılabilecek durumun basit ama etkili bir çözüm olduğu da söylenebilir.
     
    Mark Zuckerberg de webcamin üzerini bantla kapatanlar arasında 
    Zuckerberg'in bu durumunun ortaya çıkması aslında bir ilk değil daha öncesinde ise FBI direktörü James Comey webcamini bantla kapattığını itiraf eden bir diğer kişi olmuştu.
     
    Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce bu durum biraz paranoyakça mı yoksa basit ama etkili olabilecek bir çözüm mü?
     







  • Belki bu insanlar için normal olabilir çünkü bu kişiler göz önünde ve her türlü kötüye kullanım heçkırlarca vesaire denenebilir lakin sıradan kullanıcıların ki biraz paranoyaklığı andırır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıradan kullanıcıda gayet bant ile kapatabilir,onların mahremiyeti varda bizim yok mu.Az teknoloji takip eden birisi sistemlerin arka kapılarının bulunduğundan,virüsten internet ve teknolojik cihazların manipüle edilebileceğinden haberdardır.Mark belkide evinde PC bile kullanmıyor olabilir,bu insanlar sizin bizim gibi değil.Global anlamda hizmet veren,milyar dolarları çeviren ve üst kademede devletlerle bağlantıları bulunan insanlar.Sıradan ekolojinin kölesi olmuş insanlar gibi aynı tüketim ürünlerini ve yaşam biçimlerini yaşamak onlar için aptalca olur.

  • bende kapatıyorum bazenyanlışlıkla alttan cyberlink logosuna basıyorum arkada oyun oynarken kaydediyor bantlayın kurtulun.

  • Benim de öyle ve bu paranoyakça bir durum da değil.

  • ben evdeki bütün laptopları küçük fiyat etiketiyle kapattım
  • Herkesin bilgisini bilen birinin, kendinin bilinmemesini istemesi(paranoyası)biraz ironik

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    Herkesin bilgisini bilen birinin, kendinin bilinmemesini istemesi(paranoyası)biraz ironik


    Burada paranoya yok,sen hacker olsan ve insanların özel hayatlarına erişebilme yollarını bilirsen,kendi bilgilerinin erişimini engellersin.Bu ''Tedbir'' almak demektir,bu adam tedbirini almış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Sıradan kullanıcıda gayet bant ile kapatabilir,onların mahremiyeti varda bizim yok mu.Az teknoloji takip eden birisi sistemlerin arka kapılarının bulunduğundan,virüsten internet ve teknolojik cihazların manipüle edilebileceğinden haberdardır.Mark belkide evinde PC bile kullanmıyor olabilir,bu insanlar sizin bizim gibi değil.Global anlamda hizmet veren,milyar dolarları çeviren ve üst kademede devletlerle bağlantıları bulunan insanlar.Sıradan ekolojinin kölesi olmuş insanlar gibi aynı tüketim ürünlerini ve yaşam biçimlerini yaşamak onlar için aptalca olur.


    Kusura bakmada bu adam sözde dünyanın en çok kullancısına sahip sosyal ağın sahibi hiç mi network bilmez arka kapı diyorsunda bir herhangi linux dağıtımı kullanmayı yada kali linux kullanmayı akıl edemiyor istese kendi işlemcisini yaptıracak paraya sahip adam kendide biliyordur inşAllah web kamerası kapatarak sistemde arka kapıları kapatamıyorsun zaten adam gine senin bilgisayara girer sadece kamerayı kullanamaz mikrofonda vdaha önce zaten bize ne kadar şifre güvenliğinden anladığını gösterdi dadada diye şifre koyarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 22 Haziran 2016; 18:16:50 >




  • Eski bazı modellerde kapak vardı. Bazı TV lerde basınca aşağı iniyor. Ona şöyle güzel bir kapak yapmayıp da bizleri bantlarla uğraştıranlar utansın.

  • Gayet normal, ev kullanıcıları bile paranoyak olurken dünyanın gözleri üzerinde olan bir adam hack saldırılarının öncelikli hedefi halinde.
  • Bende kapalı tutuyorum.

  • Yazılımla uğraşan birisi olarak söylüyorum webcam'in ışığını devre dışı bırakıp TAMAMEN gizli bir şekilde kayıt yapmak çocuk oyuncağı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 22 Haziran 2016; 19:47:33 >
  • Adamlar web dizayn işinde tele kulak ve göz konusunda hassas olmaları doğal nede olsa gelir kaynakları fikir.

  • bir teknoloji mağazasında gezerken tv!lere bakıyordum kameralıidi ve sürğülü bir sistem ile kamera'nın önü kapatılabiliyordu ? marka'yı hatırlamıyorum ama bu tv'yi üretende mi sorunlu adamlar bişey biliyor ki kapatıyor !!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrofx320

    bir teknoloji mağazasında gezerken tv!lere bakıyordum kameralıidi ve sürğülü bir sistem ile kameranın önü kapatılabiliyordu ? markayı hatırlamıyorum ama bu tvyi üretende mi sorunlu adamlar bişey biliyor ki kapatıyor !!

    http://turkcekurs.org/

  • Elektrik bantlari bu isler icin var :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Yazılımla uğraşan birisi olarak söylüyorum webcam'in ışığını devre dışı bırakıp TAMAMEN gizli bir şekilde kayıt yapmak çocuk oyuncağı.

    Bu nasıl mümkün oluyor , kamerayı çalıştırmak için elektirik akımı gerekiyor o esnadada lamba güç gelince yanmaya başlıyor. Bu lambanın yanması yazılımsal mı yoksa donanımsal mı oluyor. ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920


    quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Yazılımla uğraşan birisi olarak söylüyorum webcam'in ışığını devre dışı bırakıp TAMAMEN gizli bir şekilde kayıt yapmak çocuk oyuncağı.

    Bu nasıl mümkün oluyor , kamerayı çalıştırmak için elektirik akımı gerekiyor o esnadada lamba güç gelince yanmaya başlıyor. Bu lambanın yanması yazılımsal mı yoksa donanımsal mı oluyor. ?

    Hocam lamba direkt olarak kameranın gücüne bağlı olmuyor. Kamera modülünde bir mikro işlemci var driver aracılığıyla mikroişlemciye ışığı yak komutu gönderiliyor. İşleyiş olarak ring0 seviyesindeki bir rootkit driver ile kamera arasındaki iletişimi dinleyerek ışık yak komutunu engelleyebilir.




  • Hackerların kameraya ulaşması zor olmaz. Bende kamera ve mikrofonu kapatıyorum. Aslında bir şey sakladığımız yok ama insan huylanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.