Şimdi Ara

Beko 42 '' Televizyon onarım .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım evinde kullanıdığı beko televizyon arızalı olduğu gerekçesi ile bana teslim etti .yanında yavrusu combo arçelik 42 cm ekran televizyon ile birlikte
    arkadaşım daha önce yetkili servise götürmüş 106 ekran televizyonun kumanda paneli arızalı diye 1000 lira ücret talep etmişler .yenisi 1300 lira diyerek geri almış .
    Televizyonu söktüm . ilk gözlemlerim anakartın üzerinde biraz çalışmalar yapılmış olduğuydu . board üzerinde hoparlör jak kocaman lehimlerle sabitlenmeye çalışılmış ,HDMI 1 lehimlerle kısa devre edilmişti . anlam veremediğim kısa devre durumu . Öncelikle bu kötü yapılmış lehimleri temizledim HDMI bacaklarını tekrar dikkatli bir şekilde lehimledim .
    Televizyon ilk açılışta stand-by konumunda açılıyor ,kumanda üzerinde on yapılabiliyor . kumandanın pilleri sağlam fakat kumanda televizyonu açamıyor . kumandayı söktüğümde kumandanın arızalı olduğunu gördüm . yeni kumanda aldım . ve televizyon çalıştı .
    Küçük televizyonun arızası duman çıkmasıyla kapanması bir olmuş .
    harici smps beslemeli bu cihazı sökünce invertere giden kablonun jakında temassızlıktan dolayı jak ve board hafifçe yanmış . jakı iptal ederek kabloyu boardın üzerine lehimledim . cihaz sorunsuz çalışmaya başladı ..

    malesef bir televizyonun bu kadar basit arızasından dolayı müşteriyi mağdur edip yüksek fatura çıkarmak ve boardı kasıtlı katletmek yakışmayacak bir davranış , 1000 lira istemek hangi mantığa vicdana sığar ,zaten yenisi 1300 liraya satılıyor . x servis veya y servis ismi lazım değil . yüksek tamir ücreti çıkarmak anakartı değiştireceğiz demek hangi yetkiye sığar .
     Beko 42 ''  Televizyon onarım .
     Beko 42 ''  Televizyon onarım .







  • Üstat bu gibi adamlar için Sıfat bile bulamıyorum artık herşeyi yalan dolana bağlamışlar ... Çok ayıp...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Basit bir kumanda arızasını ,bezeyip hdmı girişini kısa devre yapıp . tamamiyle çalışmaz duruma sokmak hangi vicdana sığar anlam veremiyorum .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.