Şimdi Ara

AMD hisseleri yükselişte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD hisseleri yükselişte


    Son yıllarda önemli miktarda pazar payı kaybeden ve mali açıdan zor günler geçiren AMD, yeni mimarileri ile bu yıl çıkış yakalamayı hedefliyor. Firmanın ilk lansmanı sonrasında yatırımcıda da pozitif bir etki oluştu ve hisselere olumlu olarak yansıdı.


     


    İşlem gördüğü Nasdaq endeksi yüzde 1 civarında değer kaybetmesine rağmen, AMD hisseleri Cuma kapanışında yüzde 10.74 artmayı başardı. Hisse senedinin son değeri 5.26$ olarak gerçekleşti. Henüz herhangi bir satış rakamı gelmemiş olmasına karşın, AMD’nin yükselişi umut verici.


     


    Ayrıca Bkz.MSI ve Asus’a hileli ekran kartı örneği suçlaması

    AMD’nin en ucuz VR uyumlu ekran kartı olarak tanıttığı RX 480 ekran kartının, olumlu eleştiriler alması, hisselerin yükselişinde etken. Ayrıca 60 kare/saniye oranında Full HD oyunları akıcı olarak çalıştırabilecek RX 470 ve MOBA oyunları için tasarlanan RX 460, şimdiden pek çok kullanıcının listesine girmiş durumda.


     


    Ay sonunda ekran kartlarının piyasaya çıkışı ile birlikte, AMD’nin gidişatı da belli olacak. Ekran kartlarının geniş kitlelere ulaşması ve rekor kıracak satış rakamları, hisseleri daha da yukarı çekecektir. Bazı analiz uzmanları, 6$ bandına kadar hisselerin hareket edebileceğini ön görüyor. Yine yılın sonlarında piyasaya çıkacak olan yeni Zen mimarisi de, AMD’nin çıkışını destekleyecek önemli bir unsur olacak. 


     







  • EKremcim şimdide seni AMD fanı ilan ederler neyse konuya gelelim.Zen işlemcileri tırt ama şu orta seviye 470 ya da 480 den beklentim büyük.Eylüle gelsin hele TR ye bakarız

  • daha sadece haberlerden ibaret olmasına rağmen güzel bir artış olmuş. ekran kartları vadedileni versin yeterli sene sonu da zen den büyük şeyler bekliyorum, en azından bir 6700K gücünde olursa benim sistemimde hertürlü yeri olacak. bir diğer unsurda sene sonu çıkacak olan vega mimarili hmb2 bellekli kartlar 2017 ye amd güzel başlayacak gibi görünüyor.

  • AMD bence giriş ve orta seviyeden kartları çıkarmaya başlamakla çok iyi yaptı. Birçok kişinin tercihi olacak bu sebeple. Daha sonra da HBM2 destekli Vega mimarisi ile üst seviyede Nvidia ile rekabet edecek. Bir de Zen tarafı var. Ben Zen'den umutluyum diyebilirim. Bana kalırsa benzer TDP değerinde, biraz daha ucuza i7 6700K gücünde bir şeyler sunsa yeter ama bir ihtimal 6 çekirdekli Intel işlemcilerle kapışma ihtimali de olabilir gibi geliyor bana. İşlemci tarafında zaten Intel çok aşırı ilerlemiş de değil. Heybesinde gizli teknolojiler saklamıyorsa AMD, Intel'i tekrar yakalayabilir diye düşünüyorum.
    Bir de Zen+Polaris+HBM üçlüsünden güzel şeyler çıkabilir. Özellikle bunu laptoplar için ölçeklendirebilirse grafik gücü yüksek ultrathin bilgisayarlar görebiliriz. Yine bu çipin fiyatı çok yüksek olmazsa masaüstünde de kendisine geniş yer bulabilir.





  • Hadi itiraf edelim hepimiz amd ye bir sempati duyuyoruz :)

  • Mamad,tersol vs görmesin yüreklerine iner vallahi
    Keşke uyarı filan koysaydınız
  • Bunun böyle olacağını tahmin etmiştim. Kenarda 10k kadar para vardı hisse Mart ayında 2.5 dayken aracı kurumu aradım nasıl alırım diye. Dediler 15 bin $ portföyün olması lazım en az uluslararası yatırım yapmak için. Ben de fakirim. Alamadım kaldı öyle. Sanal portföyde 100bin$ 200 küsür bin oldu. Yükselişin daha da süreceğini düşünüyorum. Uzun vadede inteli de zorlayacak. Bunu x86 tek çekirdek performansında geçerek yapmayacak. Merkezi işlemcinin önemi azalıp gpu hesaplamalarının önemi artıyor gittikçe. Apular masaüstüne ve özellikle mobilde çok daha fazla öne çıkacak. Masaüstü 5-6 teraflopluk, mobilde 2-3 teraflopluk APU çıkardığında en üst seviye performans isteyen az sayıda kişi dışındaki birçok kişi için hem işlemci hem ekran kartı tarafında bunlar yeterli olacak.Hissenin uzun vadede yolu var bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 20 Haziran 2016; 19:03:22 >
  • Bir duyuru nelere kadirmiş ya amd

  • amd insanın kaybeden takıma sempati duyması gibi artık kazansın istiyorsunuz.

  • biraz daha erken piyasaya çıkarabilselermiş keşke yaz geldi millet tatile girdi millet ya sistem yenileyecek yada toplayacak çok iyi satış yapabilirlerdi

  • AMD fiyat/performansı yüksek ürünleri yüzünden takdir ettiğim bir firma, lakin AMD kar edemez, paralel falan engel olur :)
    Ya üretimde bi sıkıntı çıkar ya 200$ dan satacağı RX 480 maliyeti kurtarmaz zarar eder... AMD ne zaman beli doğrultmaya kalksa bi yerden muhakkak tekme yer.

  • param olsaydı ben de birkaç lot alırdım :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan07-36

    AMD bence giriş ve orta seviyeden kartları çıkarmaya başlamakla çok iyi yaptı. Birçok kişinin tercihi olacak bu sebeple. Daha sonra da HBM2 destekli Vega mimarisi ile üst seviyede Nvidia ile rekabet edecek. Bir de Zen tarafı var. Ben Zenden umutluyum diyebilirim. Bana kalırsa benzer TDP değerinde, biraz daha ucuza i7 6700K gücünde bir şeyler sunsa yeter ama bir ihtimal 6 çekirdekli Intel işlemcilerle kapışma ihtimali de olabilir gibi geliyor bana. İşlemci tarafında zaten Intel çok aşırı ilerlemiş de değil. Heybesinde gizli teknolojiler saklamıyorsa AMD, Inteli tekrar yakalayabilir diye düşünüyorum.Bir de Zen+Polaris+HBM üçlüsünden güzel şeyler çıkabilir. Özellikle bunu laptoplar için ölçeklendirebilirse grafik gücü yüksek ultrathin bilgisayarlar görebiliriz. Yine bu çipin fiyatı çok yüksek olmazsa masaüstünde de kendisine geniş yer bulabilir.




    hocam nerden alıntı yaptın?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx3169
    "Zen işlemcileri tırt ama"


    ...dedi, çıkmamış Zen işlemcilerin mühendislik örneklerinin testerlığını yapan uzman...

  • Hisse değerleri 5 ay önce 5 dolar seviyesine çıkmıştı. Yeni değil, sadece istikrarlı ilerliyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    quote:

    Orijinalden alıntı: fx3169Zen işlemcileri tırt ama
    ...dedi, çıkmamış Zen işlemcilerin mühendislik örneklerinin testerlığını yapan uzman...


    hahahahha yarildim :))))

  • AMD iyidir adamdır bu kartların performansını bende merak ediyorum...

  • Hadi itiraf edin; Bu haberi sadece iki üç ay önceki video'da Erdi özüağ AMD hisseleri yükselecek diye bir demeç verdiği için yayınlıyorsunuz... ;)
  • Devletin başına Lisa SU reyiz gelecek.

  • Hep Nvidia almak vs. isterdim ama bu yil AMD baya yukselis yapti ve en onemlisi oyuncularin ne istedigini biliyor. Bu gidisle kesin yeni sisteme AMD alirim :D

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.