Şimdi Ara

Sosyal ağlarda, terörist saldırıları önceden tahmin etmek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sosyal ağlarda, terörist saldırıları önceden tahmin etmek mümkün mü?


    Milyarlarca insanı bir araya getiren sosyal ağlar, pek çok araştırma ve inceleme projesinin de çıkış noktası oluyor. Bir grup araştırmacı, terörist saldırıları daha gerçekleşmeden sosyal ağlarda tespit edebilecek bir algoritma geliştiriyor.


     


    Bazı uzmanlar, sosyal ağları insanların duygusal yapısına benzetiyor. Sinirlenen veya tabiri yerindeyse gazlanan insanların eyleme geçmesi gibi, önemli toplumsal olaylar veya saldırılar öncesinde de sosyal ağlarda belirli bir ilgi grubu etrafında yoğun bir hareketlilik yaşanıyor.


     


    Miami Üniversitesi araştırmacıları, algoritma geliştirebilmek amacıyla Rusya’nın popüler sosyal ağı Vkontakte üzerinde bir çalışma yapıyor. Çalışmada, kafa kesme veya infaz gibi etkinlikler ile ilgili gönderiler filtreleniyor. Daha sonra bunların IŞİD ile ilişkisi araştırılıyor. Ekip, temel manada bir algoritma geliştirmeyi başarmış.


     


    Ayrıca Bkz.Pinterest, Fleksy klavyesinin arkasındaki ekibi satın aldı

    Ekip, büyük IŞİD gruplarına karşı odaklanmanın algoritmayı açık edebileceğini düşünüyor. Bu bakımdan daha küçük gruplar takip ediliyor. Özellikle küçük grupların yeni bir hareketliliği daha net bir şekilde yansıttığı ve bunu takip ederek hareketliliğin nereye yöneleceğinin anlaşılabileceği ifade ediliyor.


     


    Proje ile ilgili bulgular Science dergisinde yayınlanmış durumda ancak henüz algoritma bir saldırıyı önceden tahmin edemedi. Bu bakımdan ne kadar pratik olacağını kestirmek zor. Bunun için belli bir sürenin geçmesi gerekecek. 


     







  • IBM WAtson ile twitter'da kullanıcı sentimentinden hareketle seans sonunu tahmin etme / şov yapmaya çalışıyorsa dahası da olabilir gibi.

  • Mümkün değil, teröristler bunu farkedince açık açık paylaşmaz zaten planlarını. Devlet birimleri zaten bahsi geçen grupları kendi de takip ediyordur.
  • Person of Interest

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Makine' çok yakın.

  • olmaz değil ama tamamen de tahmin edilmez...

  • Tahmin edilse bile önlem almak için çok zaman olmayabilir.

  • quantum bilgisayarı ile çok kolay !

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.