Şimdi Ara

iOS 10 çekirdek uygulamalar gerçekten silinebilecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iOS 10 çekirdek uygulamalar gerçekten silinebilecek mi?


    Apple’ın geçen hafta tanıttığı iOS 10 işletim sistemindeki en belirgin özelliklerden birisi, çekirdek uygulamaların silinebilmesi olmuştu. Yaklaşık 9 yıldır telefonu açtığınızda karşınıza ilk gelen uygulamalar, artık kullanıcı tarafından silinebiliyor. Peki gerçekten bir silinme mi söz konusu?


     


    Çekirdek uygulamaların silinmesi, Android tarafında da yükselen bir trend. Üreticiler, artık çekirdek uygulamalarını silinebilir hale getiriyor veya tamamen kaldırarak uygulama mağazalarına koyuyor. Böylece kullanıcı, kendisine daha fazla hareket alanı buluyor.


     


    Ayrıca Bkz.İki kardeşin hikayesi mobilde

    iOS tarafında ise biraz farklı bir durum mevcut. Apple başkan yardımcısı Craig Federighi, aslında tamamen bir uygulamanın silinmesinin söz konusu olmadığını belirtiyor. Kullanıcı, uygulamayı silmek için X ikonuna tıkladığında, uygulama sadece ana ekrandan kayboluyor. Ayrıca kullanıcının verileri de siliniyor. Çekirdek uygulama ise cihazda saklanmaya devam ediyor. Bununla birlikte, uygulamayı tekrar kurmak isteseniz mağazadan indirmeniz gerekiyor.


     


    Kısmi silinme politikası nedeniyle, cihaz belleğinde çok fazla boş alan açma imkanı yok. Federighi, tüm stok uygulamaların silinmesi durumunda sadece 150MB boş alan açılabileceğini belirtiyor. Yani aslında temel amaç boş alan açmak değil, kullanıcının ana ekranı daha verimli bir şekilde kullanabilmesi. Böylece, iOS 10 işletim sisteminin ilk tanıtımı sonrası gündeme gelen cihazlarda daha fazla boş alan açılabilmesi iddiası da boşa çıkmış oldu. 


     







  • Çekirdek uygulamalarının silinmesi Apple buldu bi kere :D

  • Görsel güzellik mi biz zaten bir klasörse atıp onu da son sayfaya bir yere atıyorduk ne değişti şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Budamı gol değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E silinmiyorsa neden mağazadan baştan indirmek gerekiyor? Şimdi bunu savunan insanlar da çıkar. Apple en iyisini biliyor çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla işlem sonrası uygulama kullanılamaz hale geliyor ama telefonda yer kaplamaya devam ediyor. Tekrar kullanmak istersek de mağazadan indiriyoruz. Böylesini daha önce hiç görmedim ilk Apple buldu bunu bence.

  • Android teki devre disi birakma olayini getirmisler :)

    Tam silinmiyor cihazda gomulu ama arayuzde kalkiyor sadece ...

    Arayuzde kalmanin getirdigi bazi yer kaplayan MB ciklar da siliniyor haliyle .

    Apple Android ten de araklamaya devam ediyor ...

    Etsin tabiki ama nerden esinlendigi de bilinmeli ....

  • Eee APPLE kullanıcıları ne anladılar Bu işten? Kardeşim siliniyorsa boş hafızaya yer açmalı. Yani uygulama yok oluyor ama hafızada kendine yer alıyor? Peki tekrardan indirilen bir uygulama o hafızadan mı alıyor yoksa kendine başka bir yer mi ayırıyor.. ??????????

  • şu özellik kesn gelsin gereksiz diye klasör açıp içine 5-6 uygulama koymaktan bıktım en azından hem cihaza hem bize iyi olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç ana ekranı daha verimli kullanabilmek ama kocaman tablet ekranında sadece 4 sıra simge var. Hani verimlilik hani kolaylık. Tabletlerde simge anlayışını değiştirmeleri gerek.

  • Ne kadar da kullanissiz bir sistem

  • saçma olmuş o zaman amaçları gereksiz görüntüyü kaldırmakmıydı ? yani...

  • yorum yapanların hepsi ios platformundan bi haber, laf olsun torba dolsun ne güzel..

    SD kart sokamadığın cihazı zaten başta karar vererek kapasitesine göre alıyorsun, ayrıyetten 16gb lık depolama sisteminin yeterli olmadığını az buz yettiğini iphone kullanıcılarının hepsi bilir. e bir yandan kaynak veriler iki büyük update ile beraber olabildiğince hafifledi. Sen kalkmış 100-150mb kaplayan cacık kaynak uygulamaları silemiyoruz ne anladık bu işten diye ağlıyorsun. Kardeşim sen zaten kalkıp da kamera uygulamasını silemeyeceksin ki? İpucu'dur, podcastlerdir, watchdur vsvs önem düzeyi ikincil olan şeyleri kaldıracaksın. Ha arayüzden silmişsin ha ana ekrandan kaldırmışsın.

    Android torbasıyla karıştırmayın şu platformu.
  • Haber düzgün aktarılmamış zaten apple yetkilileri çıkıp bunu anlattılar tamamen kalkmıyor diye. Sistemin içine gömülü olduğu için sistem entegrasyonunu sağlayan dosyalar silinmiyor zaten silinirse bir daha o uygulama kurulmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 19 Haziran 2016; 12:20:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de bu silme işlemi değil. Bu bildiğin menüde uygulamayı gizlemek oluyor. Hafızada yer açılmadığı sürece kimse kimseyi kandırmasın. Menüden silinmiş silinmemiş çok da önemli değil. Mesela Wallet ve Watch benim için tamamen gereksiz ve boşa yer kaplayan uygulamalar. Ben bunları kaldırıp hafızadan yer açamayacaksam ne anladım bu işten?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem silmiyor hem de yeniden kurulmak istendiğinde tekrar download gerektiriyor. Sen neden varsın diye sormazlar mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.