Şimdi Ara

Apple’a Çin’de patent ihlali suçlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple’a Çin’de patent ihlali suçlaması


    Zaman zaman dev firmaların birbirlerini patent ihlali yapmakla suçladığını, zaman zaman da küçük yerli üreticilerin devlerin peşine düştüğüne şahit oluyoruz. Çin’de yaşanan hukuk mücadelesi ise ikinci seçeneğe giriyor.


     


    Baili adındaki Çinli bir firma tarafından geçtiğimiz yıl Apple aleyhine açılan davada, 100C adındaki telefonda kullanılan tasarım patentinin iPhone 6 serisi tarafından ihlal edildiği iddia ediliyordu. İddiaya konu olan 100C adındaki telefon 2014 yılında Çin’de piyasaya sürülmüş ve ilgili tasarım patenti ise 2015 yılında alınmış. Baili ardından Apple aleyhine Pekin Patent Ofisi’ne şikayette bulunmuş.


     


    Ayrıca Bkz.Apple 2016 Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu

    Şikayetleri inceleyen ofis, bu hafta içerisinde patent ihlali yapıldığı kanısına vardı ve iPhone 6 serisinin Pekin sınırları içerisinde satışının durdurulmasını istedi. Elbette bu karar sonucunda hemen satış durdurma işlemi uygulanmıyor ve Apple’ın üst mahkemelere itiraz hakkı var. Apple da hali hazırda itirazını yapmış durumda ve halen normal bir şekilde satışlarına devam ediyor.


     


    Asıl önemli süreç, üst mahkemelerin itirazı reddetmesi ile yaşanacak. Bu durumda, iPhone 6 serisinin şehirde yasaklanması gündeme gelecek. Bu kararın emsal teşkil ederek diğer eyaletlerde de benzer davalar açılması muhtemel ve Apple ülke genelinde sıkıntıya girebilir. Hali hazırda firmanın Çin pazarında yüzde 26 civarında bir düşüşü söz konusu ve aleyhte açılan davalar, firmayı daha çok zorlamaya başladı. 


     







  • HTC ve Meizu'nun dava açması gerekmiyor mu?

  • Normal şartlarda patent ihlali oluşturmayacak bir benzerlik ama Apple'a göre köşeleri yumuşatılmış dikdörtgen bile bir patent konusu olduğu için paşa paşa ödesin parasını kendisinin körüklediği çirkef patent sisteminin sonucu bu.

  • HTC çinli değil açamaz,ayrıca aralarında belirli anlaşmalar olduğundan Apple karşı sesini çıkarmaz,kendi memleketinde bile bir şey yapmaz.İş Meizu'ya gelince böyle bir davaya bulaşıp global pazarda antipati toplamak istemez,zati Meizu ne alaka ?

  • apple ektiğini biçiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    HTC çinli değil açamaz,ayrıca aralarında belirli anlaşmalar olduğundan Apple karşı sesini çıkarmaz,kendi memleketinde bile bir şey yapmaz.İş Meizuya gelince böyle bir davaya bulaşıp global pazarda antipati toplamak istemez,zati Meizu ne alaka ?


    Meizu MX2 iphone 6'dan iki sene önce çıktı kasası bire bir gibi.

  • Benzemiyor bile, bu neyin kafası anlamadım

  • Bu sayede adını bile duymadığımız markayı duymuş olduk. Klişe;reklamın iyisi kötüsü olmaz!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xtrud

    HTC ve Meizunun dava açması gerekmiyor mu?


    HTC tamamda meizu'ya ne oluyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidrojennn

    quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasalHTC çinli değil açamaz,ayrıca aralarında belirli anlaşmalar olduğundan Apple karşı sesini çıkarmaz,kendi memleketinde bile bir şey yapmaz.İş Meizuya gelince böyle bir davaya bulaşıp global pazarda antipati toplamak istemez,zati Meizu ne alaka ?
    Meizu MX2 iphone 6dan iki sene önce çıktı kasası bire bir gibi.


    Alakası yok iPhone'la. Daha çok Lumia'lara benzemiş.





  • @orientem haklı ödesinler para çok onlarda zaten....

  • adamlar haksız konuda bile kendilerinden taraf oluyorlar bizde olsa haklı bile olsa el alemi savunurdu bizimkiler!

  • Yok home butonun patentini aldım, yok köşeleri yuvarlatılmış telefon yapamazsın patenti bende, kamerayı şuraya koyamazsın diye saçma sapan patentler bir arge ile elde edilmiş teknolojik geliştirmeler değil.
    Böyle ota b.ka patent veren pattent kanunları asli, otun b.kun patentini alıp diğer firmalara savaş açan patent trolü firmalar da tali kusurlu. Adamlar Apple'yi kendi silahıyla vurmuş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.