Şimdi Ara

Yeni Xbox 4K oyun oynatabilir mi? Özel değerlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4k demişler ancak full hd de bir performans artışı olacak gibi.

  • 4K Televizyonlar ve VR olayı olmasa, bunlar donanım tarafında k*çını kaldıracak değillerdi. Allah konsol sahiplerine acıdı valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC_Hawker -- 17 Haziran 2016; 0:30:26 >
  • 4k yerine 1080p 60fps ultra ayarlarda herşey sonuna kadar açılmış şekilde olsa daha güzel olurdu. Mesut abimizin dediği gibi 4k olupta şuanki görseller olunca değişen bir şey yokki.. Sony güçlü konsol çıkaracaksa güç olarak xbox la aynı ama 4k hiç bulaşmadan çıkartmalı.. Xbox da 4k ile fanlarını kandırır artık ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 17 Haziran 2016; 15:11:26 >
  • Oyuncular için diyorlarda oyuncular keriz değil insan bi hitap ettiği kesimi dinler. Oyuncular 4K 30FPS oynuyacağıma Full HD deli gibi grafikli köşe yumuşatmalı oynarım daha iyi diyor bunlar hala 4K 8K bilmem ne K yeter arkadaş kabullenin artık öyle 300 dolara 4K filan yok. Keşke olsa ama teknoloji o seviyeye daha gelmedi. Aklın yolu bir bunu herkes söylüyor zaten.

  • Sayın Donanımhaber yöneticileri,
    Bilişim sektöründe bulunan biri olarak internet üzerinden para kazanmanın zorlaştığını biliyorum.Uzun yıllardır takip ettiğim sitelerin devam etmesi için çorbada benimde tuzum olsun diye düşünerek reklam engelleyici programlar kullanmıyorum.Ama zar zor video izleyebildiğim yurt internetiyle sizin videolar içine koyduğunuz reklamlara göz yumarken ekrana gelen kocaman VR reklamı olacağı belli reklama diyecek bir şey bulamıyorum.Videonun yüklenmesini beklerken siyah ekrana bakıyorum onu yükleyeceğine pat diye kocaman bir reklam geliyor.Lütfen bizim sizler için düşündüğümüz hassasiyeti bizim için de düşünün.

  • Aynı detaylarda 4K çalışacak

  • Biz diğer konuda konsolcu arkadaşlara anlatmaya çalıştık ama sihirli konsollarının gpu ların daha performanslı olduğunu düşündüler eh digital foundry videosunu izlemediler inşAllah bu videoyu izlersiniz dediğim gibi optimiize(çakallık) yapmadan 4k da oyun oynatmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 17 Haziran 2016; 2:03:00 >
  • Xbox One S'te kullanılacak 4K oyun deneyimi upscale şeklinde çalışacakmış. Teknik olarak mümkün olduğu söyleniyor. Konsolun en düşük versiyonu (500GB) fiyatı ile piyasadaki en ucuz DolbyDigital ses teknolojisen destek veren, 4K Blue-Ray player olması hasebiyle de çok önemli bir yerde duruyor.

    4K monitörü olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa daha makbule geçecektir gerçi ama benim arkadaşlarımdan duyduğum yorum şöyle. Mevcut oyunları, daha düşük ayarlarda 4K oynadığınızda daha güzel bir görüntü elde ediyorsunuz. 800x600 grafiğe sahip oyunla 1080p grafiği karşılaştırılması gibi deniyor. O yüzden evet, konsolların şimdiki kalitesinde 4K oynatması pek tabii mümkün. Bu kalitede şu anda piyasada olan bir çok -üst sınıf- kart da 4K oynatıyor zaten.

  • Microsoft sanıyor mu ki insanların çoğu bu konsolu 4K için bekliyor?Bekliyorsak 1080p 60 fps için istiyoruz.Umarım 1.5 sene sonra iyi şeyler görürüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu şu kadar basit bir mevzu üzerinden bile Dh yöneticileri prim yapma derdinde.

    Yeni Xbox 4K açar. Hemde çok güzel açar. Önemli olan 4 k açarken aynı orantıda, kaplamaların, efektlerin, grafiklerinde aynı orantıda ne kadar gelişeceğidir. Şunu bir türlü kimseye öğretemedik.

    Snes deki süper mario yu mevcut konsollardada 4 k açarsın. Önemli olan Wii u daki mario3d World uda açmak.

    Umarım ne demek istenileni ısrarla anlamayanlara anlatabilmişimdir.

    Geow 4 ü yada Quantum Break i 4 k da çok güzel oynatır yeni Xbox bunda problem yok. Aynı şekilde çözünürlükte yaptığın sıçrama gibi detayları normalden ultraya çekersen nah oynarsın o konsolda 4 k oyunu sen.

    Gtx 1080 gelmiş o bile stabil 4 k ultra 60 fps oyun oynatamıyor sen bu Xbox da ultra kökleyip 60 fps bekliyorsan daha çok bekleyeceksin. Hiç konsolda durma direk pc ye yönel.

    Mevcut oyunları detaylandırıp 4 k ile çok güzel sunarlar. Fazlası olmayacak. Bu Sony içinde geçerli Microsoft içinde. İnsanları kandırmayın, Bırakın şu şehir efsanelerini artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 17 Haziran 2016; 2:12:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O 26 milyar $'ın bi kısmını gerçek argeye harcasalardı nolrdu sanki?

  • fenomertcan kullanıcısına yanıt
    Burdaki bazı insanlar sanıyor ki sadece Türkiye'ye çıkartıyor adamlar cihazı,Mesut demiş halbuki amerika'da herkesin(burda bile artık heryer 4k tv) 4k tvsi var e adam ona göre içerik,konsol alacak tabi,sonra patron ne demiş soru soran gazeteciye bende 4k yok niye alam scorpio yu diye,hocada yapıştırmış cevabı 'sen alma ulan gazeteci bey,sen full hd varsa s al tepe tepe kullan demiş.

    Yani hemen de çıkmıyor ki bu alet o zamana kadar yer gök amerikada özellikle 4 k tvye geçer,buradki gibi yayın,içerik sıkıntısı olur mu orda,ee adam napsın xbox için salona koyduğu(veya nereyeyse artık) duvara montelediği 4k tvsini söküp full hd ekran mı taksın xbox oynamak için,olay bu kadar basit hala 1080p 60 fps olsun yeter diyenler var.
  • arkadaşlar herkesin aklına gelmeyen çok küçük bir detaydan fakat çok buyuk bir farktan bahsedeceğim şimdi 720 p de bi oyun açtınız medium ayarlarda örmegin bu oyunu 1080 p ye çektiğinizde aslınde medium ayarların nekadar iğrenc gözuktugunu anlayacaksınız e şimdi grafiğide arttırmak gerekecek çünkü her detayı gördüğünüzde o grafiklerin yetmedigininde farkına varıyorsunuz kaç senelik oyuncuyum bunu deneye deneye hisseden biriyim eger oyunu 4 k yapıp grafik seviyesi sabit kalırsa sizi leş bir görüntü bekliyor demektir zaten gta5 i ps4 de normal ayarlarda oynuyorsunuz :) e pc ile ps4 arasındaki farkıda biliyorsunuz ultra ile medium arasındaki fark gbi

  • Benim inandigim sey beni bağlar ve ben su an piyasada bir tane bile NATIVE 4K oyun olmadigina inanıyorum. Su an 4k ya destek veren TUM oyunlarin da aslinda native 1080p kaynakli 4k destekli oyunlar olduğuna inanıyorum. Su an Sony PSN ye az az ps2 oyunlarinin 1080p hallerini koyuyor. Sozde 60 FPS imiş. Yani simdi o oyun 1080p 60 fps midir native de ???? Atiyorum oyunda ki bir karakterin motion evresin de bir adim atisi 30 frame yada 60 frame olarak motion capture yapiliyor. siz onu yazilimla sonradan remasterlarla 120 yapabilir misiniz ? Olmaz native olmaz ancak 60 ise framesi araya fake frame sIKISTIRIP o sekilde 120 yaparsiniz.

    Hal böyle olunca ben su an Nvidia nin 1080 GT sinin bile saf kan 4k yapilmis yani yapılırken herseyiyie (poligon sayisi kaplama cozunurlugu vs) 4k hazirlanmis bir oyunu açabileceğini sanmiyorum. Bizim su an gordugumuz 4k oyunlar aslinda sanal anlamda 1080p oyunlarin kaliteli bir sekilde upscale edilip remastervari sürümleri. benim dusumcem bu yönde.

    Atiyorum uncharted 4 un bastan 4k olarak yapildigini duşunun. Sizce scorpio ve varyansiyon donanimli cihazlar açabilirler miydi ???

    Bu arada PHill in 4k si olmayan gitsin one S alsin demesi Xbox one nin ilk ciktiginda o zaman ki basinda ki isimin MADEM kisitlama istemiyorsunuz (internetsiz 2. eli olan vs) size one zorla aldirmiyoz ya 360 devam edin demesi gibi fail bi aciklama olmuş.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hazreti Nathan Drake

    Yahu şu kadar basit bir mevzu üzerinden bile Dh yöneticileri prim yapma derdinde. Yeni Xbox 4K açar. Hemde çok güzel açar. Önemli olan 4 k açarken aynı orantıda, kaplamaların, efektlerin, grafiklerinde aynı orantıda ne kadar gelişeceğidir. Şunu bir türlü kimseye öğretemedik. Snes deki süper mario yu mevcut konsollardada 4 k açarsın. Önemli olan Wii u daki mario3d World uda açmak. Umarım ne demek istenileni ısrarla anlamayanlara anlatabilmişimdir. Geow 4 ü yada Quantum Break i 4 k da çok güzel oynatır yeni Xbox bunda problem yok. Aynı şekilde çözünürlükte yaptığın sıçrama gibi detayları normalden ultraya çekersen nah oynarsın o konsolda 4 k oyunu sen. Gtx 1080 gelmiş o bile stabil 4 k ultra 60 fps oyun oynatamıyor sen bu Xbox da ultra kökleyip 60 fps bekliyorsan daha çok bekleyeceksin. Hiç konsolda durma direk pc ye yönel. Mevcut oyunları detaylandırıp 4 k ile çok güzel sunarlar. Fazlası olmayacak. Bu Sony içinde geçerli Microsoft içinde. İnsanları kandırmayın, Bırakın şu şehir efsanelerini artık.

    yahu videoyu izleme nezaketinden yoksun olmasan adamın da söyledğini papağan gibi tekrar ettiğini farkederdin ama neyse hayırlı ramazanlar...





  • Bu 6 tereflop olayını çok abartı bir şeymiş gibi lanse ettiler ama bu sene sonunda pc ler 9TF lere çıkıyor yahu, 6 da neymiş ? Yine mevcut konsollar gibi pc lerin 2 sene gerisinden mi piyasaya çıkartacaklar. Yahu eskiden bir konsol çıktımı 6 sene ömrü olurdu, 2 sene pc ler konsolları yakalamaya çalışırdı, 2 sene aynı giderlerdi, son 2 sene pc ler öne geçerdi. Şimdi konsol çıktımı direk pc den neredeyse 2 kat güçsüz çıkıyor. Neymiş, pc pahalıymış konsol ucuzmuş. Ps1, Ps2, Ps3 dönemlerinde bu olmuyordu ama. Seneye bu konsol çıkana kadar pc rahat 10TF yi bulur. Üstüne her sene gelişen bir pc ve 4-5 sene yenisi çıkmayacak bir 6TF.

  • Benim nacizane fikrim su:Scorpio'nun Semi Custom ZEN+VEGA mimarisi ile gelicegi konusuluyor(DF'nin tahminleride bu yönde) ki buda su demek:Zaten konsol matematiksel olarak ortalama XO dan 5 kat daha güclü yani XO'nin su an 1080p oynattigi bi oyunu,Scorpio gözü kapali 4K oynatir ve icindeki CPU ve GPU mimariside,XO'nin tablet islemcisi seviyesindeki Jaguar dan ve Sea Island mimarili GPU sundan cok ama cok daha gelismis bir mimarik teknoloji ile gelicek ki oyunlari 4K da XO dan cok daha iyi grafiklerle oynatma sansi olabilir...MS su an 4K diye tutturmasinin sebebei de:Bu nesilde donanim kisminda rakibinden büyük tokat yemesi ve su an cikardigi konsolla rakibinin önüne gectigi icin biraz pazarlama ve ticari cikarlar dogrultusunda böyle söylemlerde bulunmasi bence.Ben adim gibi eminimki 1080p-1440p/60 fps de cenemizi yere düsürecek oyunlarla gelecekler,bunun kacari kucari yok.Yanliz MS bu sefer zamanlamasi ile Sony'i resmen kalbinden vurdu.NEO'nun sizan teknik özelliklerininde bu saatten sonra yukariya cekilmesi cok zor bi ihtimal o yüzden yeni Kral Scorpio.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chirrut Imwe -- 17 Haziran 2016; 11:00:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SentnieL

    Biz diğer konuda konsolcu arkadaşlara anlatmaya çalıştık ama sihirli konsollarının gpu ların daha performanslı olduğunu düşündüler eh digital foundry videosunu izlemediler inşAllah bu videoyu izlersiniz dediğim gibi optimiize(çakallık) yapmadan 4k da oyun oynatmaz.

    Digital Foundry'nin videosunu izledim.Adamlarin yaptigi su.Scorpio dengi GPU larda ve biraz daha güclü GPU larda 4K da benchmark yapip bi karara varmaya calisiyorlar ve videonun sonunda "oynatamaz" diye bisey demiyorlar.MS'un bunu nasil basarabilecegini simdiden merak ediyoruz diyorlar.Bu yaptiklari bile sacma.Arkadasim oyunlar bu konsolun donanimini direk hedef olarak,cok düsük seviye API lar tarafindan gelistirelecek ki cok ama cok güclü bi sistem Scorpio.PC'yi burda bencmark olarak göstermek pek mantik isi degil kanimca.Su donanimla günümüz oyunlarina High-Ultra ayarlarda 30fps de hic zorlanmadan görücegini tahmin ediyorum 4K da.




  • 1080p/60fps + ultra ayarlar > Ms'nin bahsettiği 4k


    Benim için böyle, en azından Scorpio'nun max 599$ dan çıkacağını düşünürsem..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.