Şimdi Ara

Ekran Kartı Borsası (Destek Olun Kimse Kazıklanmasın) Evga - 1070 SC 1550TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
294
Cevap
26
Favori
8.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kendimce böyle bir konu hazırlamak istedim, özellikle yurtdışından kart almakla ilgili kafasında soru işaretleri olanlar ve fiyat konusunda kararsız arkadaşların çok işine yarayacağını düşünüyorum. Sizlerde destek olursanız güncel bir fiyat tablomuz olmuş olur.

aşağıda heşey dahil fiyatları paylaşıyorum takdir sizin.

Evga - 1070 SC 1.550TL

https://www.amazon.com/EVGA-GeForce-GAMING-Graphic-08G-P4-6173-KR/dp/B01GX5YWAO?ie=UTF8&ref_=zg_bsnr_284822_2

Amazon

AMD

henüz siparişe açılmadılar ama takip etmekte fayda var 249+45+15= 900TL

https://www.amazon.com/MSI-Radeon-RX-480-8G/dp/B01GX5Z4EM?ie=UTF8&me=ATVPDKIKX0DER&ref_=olp_product_details

https://www.amazon.com/XFX-Radeon-Graphics-Cards-RX480M8BFA6/dp/B01H3P9CKI?ie=UTF8&me=ATVPDKIKX0DER&ref_=olp_product_details

https://www.amazon.com/Sapphire-Radeon-PCI-Express-Graphics-21260-00-20G/dp/B01GTYIEG2?ie=UTF8&me=ATVPDKIKX0DER&ref_=olp_product_details

Güncel Fırsat

Computer Universe

alternatif olması için Türkiyeye gönderimi olan alman sitesiwww.computeruniverse.net adresinide ekledim.

* İngilizce dil desteği var
    * almanyada yurtdışı gönderimler tax free kapsamında olduğu için vergisiz alıyorsunuz (amazonda hem amerikaya hem buraya vergi ödüyoruz dolar kuru düşük olduğu için ucuza geliyor almanyada sadece vergiyi burada ödüyoruz)
    * neden amazon.de değilde burası derseniz amazon.de amazon.com kadar Türkiyeye gönderim sağlamıyor burada gördüğünüz herşeyin gönderimi var.
    * kargo ücreti 29 euro ve DHL
    * kredi kartı ödemelerinde bir miktar komisyon kesiliyor 7-8 euro kadar
    * paypal desteği var ama paypal türkiyeden çıktığı için kullanamıyoruz
    * iletişim için almanca yada ingilizce tercih edebilirsiniz
    * DHL hızlı gönderimle geliyor ayrıca ürünün vergisini DHL sitesi üzerindne online ödeyebilirsiniz
    * vergi ödemesini yapmak için DHL in aramasını beklemeyin aksi takdirde ardiye ücreti gibi ek masraflar talep edebilirler

Evga - GTX 1070 SC: 1,750TL

419.33+7,53+29= 455,86 Euro kartın gönderim ücreti 455,86x3,23= 1,475TL vergisiz fiyatı 455,86x18= 82 Euro Vergi 82x3,23= 264,86 TL 1475+265= 1,750TL (yuvarlak)

https://www.computeruniverse.net/en/products/90656867/evga-geforce-gtx1070-sc-gaming-acx-3-0.asp

Soru: Yurtdışından aldığım ekran kartı için Türkiyede servis hizmeti alabilirmiyim ?
    Cevap:
    Hayır

Soru:
    Yurtdışından aldığım kart için Yurtdışından servis hizmeti alabilirmiyim ?
    Cevap: Evet, ancak bu desteği sadece EVGA markalı ekran kartı olanlar alabilir.

Soru
    : EVGA ekran kartı aldım garantim nasıl başlayacak ?
    Cevap: kart elinize ulaştıktan sonrahttp://eu.evga.com/ sitesine girip kendimize yeni üyelik açıyoruz ardındanhttp://eu.evga.com/community/myProfile.asp adresine gidip adres telefon gibi bilgilerimizi dolduruyoruz, daha sonrahttp://eu.evga.com/support/register.asp adresine giderek ürünümüzü kaydediyoruz. bu sırada site zaten sizi yönlendiriyor elinizin altında ürünün seri numarası ve faturasının dijital hali bulunursa işlemleriniz daha hızlı olur. gerekli adımları tamamladıktan sonra verdiğiniz e-mail adresinize faturanızın bir kopyası geliyor ve garanti süreciniz başlıyor. örnek olarak amazon üzerinden aldığım Evga - P2 1200 güç kaynağımın garanti durumunu paylaşıyorum gördüğünüz gibi tam 10 Yıl garanti altında.

Soru: ürünü kayıt ettim, şimdi ne olacak ?
    Cevap: garanti süresi içinde herhangi bir sorun olduğundahttp://eu.evga.com/community/myProductsDetails.asp adresine giderek aşağıda kırmızı çerçeveye aldığım '' Start New RMA '' yazısına tıklayın ve probleminizi ingilizce yada almanca olarak yazın, elinizde görsel varsa bunları o ekranda yükleyebilirsiniz daha sonra size cevap gelecektir.

Soru: Cevap geldi ürünü göndermemi istiyorlar ne yapmalıyım ?
    Cevap: en yakın PTT şubesine gidip size mail ile belirtilen adresene ürünü gönderin PTT ile ucuz göndermek istiyorsanız görevliye Surface yani Yüzeyden seçeneği ile göndermesini isteyin. en ucuz yolu budur ve ortalama 7-10 gün arası teslim edilir. bu sırada evga size mail yoluyla bir takım hazır formlar gönderebilir bunlarıda doldurmanız gerekir. takıldığınız yer olursa PM atmanız yada konu altına yazmanız yeterli. bu arada ekran kartı için gönderi ücreti ortalama 50TL dir bunu biz karşılıyoruz.

Soru: evga yeni ürünümü gönderiyor şimdi ne olacak ?
    Cevap: sizden kargo parası talep edilmeyecektir ancak evga amazon gibi i-parcel vs firmalarla çalışmadığı için DHL yada UPS gibi firmalar ile hızlı gönderim yapacağından burda dikkat etmeniz gereken nokta daha kargonuz gelmeden hemen kargo firması ile iletişime geçip gerekli evrak vs varsa göndermek. onların aramasını beklemeyin yoksa ardiye ücreti adı altında para isteyebilirler. genelde istedikleri evrak sadece yetkli belgesidir korkacak birşey yok.

Soru: başka ücret yok mu ?
    Cevap: size gelen yeni ürünün bedeli üzerinden %18 vergi çıkacaktır sadece bunu ödeyip kartınızı alabilirsiniz. gümrük bakanlığı ile yaptığım yazışmalar sonucunda bu tür işlemlerde tekrar vergi alınmaması ile ilgili kanunda madde var, acak bundan yararlanmak için göndermeden önce ''geçici ithalat beyannamesi'' düzenlemeniz gerekiyor bunu gümrük firmaları şirketler üzerinden yaptığı için toplamda 600TL ye yakın bir masraf çıkıyor bakanlıktan gelen cevabı aşağıda paylaşıyorum.

Soru: Garanti süresi ne kadar ?
    Cevap: standart olarak 3 YIL ancak belirli ücretler karşılığı 5 yılada çıkabiliyor.

Soru: Diğer markalarda durum ne ?
    Cevap: hangi marka alırsanız alın Amazon size 1 ay tam destek veriyor bu ne demek ? kartı aldınız cw çıktı diyelimhttps://www.amazon.com/gp/help/customer/contact-us?ie=UTF8&nodeId=508510&ref_=hp_gt_comp_cu& adresinden siparişinizi seçip yetkiliye bağlanıyorsunuz ve sorunu anlatıyorsunuz. Yetkiliden ilk planda Replacement isteyin, eğer ürün aynı tedarikçide varsa amazon size yeni kartınızı gönderiyor yeni kartınız elinize ulaştıktan sonra sizdeki sorunlu kartı amazona göndermeniz için 2 ay süreniz var eğer göndermezseniz amazon sizden tekrar para çeker.

Soru: replacement kabul edilmedi şimdi ne olacak ?
    Cevap: satın aldığınız ürün sadece aynı tedarikçide bulunması durumunda bu hizmet geçerlidir eğer kabul edilmediyse zorlamayın yapacak birşey yok. bu durumda ikinci yolu izlemek sorundayız. Önce kartı amazona geri gönderiyoruz (PTT ile) kart yurtdışına çıktığı anda USPS üzerinden takip edebiliyorsunuz, daha sonra kartınız ulaşınca amazon size paranın tamamını kartınıza yada giftcard olarak geri ödüyor ( beklememek için giftcard isteyin anında yansır) şimdi yeni siparişinizi verebilirsiniz :)

Soru: restocking fee diye bir kesinti var bu ne ?
    Cevap: geri gönderdiğiniz ürünün kutusu açılmış ise amazon standart olarak bir kesinti yapıyor ortalama %20 gibi. bu yüzden ürünü göndermeden önce chat ile iletişime geçip full refund istediğinizi belirtin, böyle bir kesinti olduğunda bu yazışmayı gösterip sizden kesilen ücreti geri alabilirsiniz. (ben aldım ve hiçbir zorluk çıkarmadılar )

Soru: nasıl göndericem ?
    Cevap: amazon size hazır format bazı formlar gönderecek bunların çıktısını alacaksınız üzerinde basit birkaç yer var isim adres gibi bilgiler bunları doldurup göndereceğiniz ürünün kutusuna yapıştırın yalnız görünür şekilde olmasına dikkat edin. Ayrıca bir parçasınıda kesip kutunun içine atıyosunuz. Daha sonra PTT ile ortalama 50 tl bedel ile (surface seçin) gönderiyorsunuz, ürün yurtdışına çıktığı anda USPS den hareketleri takip edebilirsiniz ortalama 15 günde teslim edilir.

Soru: gönderi ücreti ne olacak ?
    Cevap: ürünü gönderirken PTT size üzerinde ücret yazılı olan ufak bir kağıt veriyor bunu makbuz olarak kullanacağız. bunu dijital ortama aktardıktan sonra cs-reply@amazon.com adresine '' My Shipping Receipt '' başlıklı bir mail atıyorsunuz içerik olarakta

hi dear,

my shipping receipt and carrier PTT document. 127.70TL 35$ (Average) böyle yazabilirsiniz ben iyi niyet göstergesi olarak 10-20 tl gibi az yazıyorum çünkü genelde average yazdığım rakamı sorgunuz geri ödüyorlar. bu arada bu tutar 5 kiloluk evga p2 1200'ün gönderimine ait.

yardımcı olması için örnek mail

Soru: taksit imkanı varmı ?
    Cevap: var, bankaların çoğu ödemeden sonra kendi arayüzlerin belirli miktarda faiz uygulayarak 9 taksit'e kadar bölebiliyor

Soru: faizsiz taksit imkanı varmı ?
    Cevap: var, şu an için kendimde kullandığım TEB Bonus ve TEB World 100tl üzeri harcamanıza faizsiz 4 taksit imkanı sağlıyor ( giftcard dahil )

http://www.teb.com.tr/sizin-icin/teb-worldcarddan-yurtdisinda-4-taksit/

Axess Yurtdışı 3 Taksit

https://www.axess.com.tr/axess/kampanyadetay/8/23/yurt-disinda-faizsizucretsiz-3-taksit-firsati

Soru: ürünüm vergisiz geçerse ne olur ?
    Cevap: amazonun sizden peşin alduğu gümrük ücreti 100$ diyelim ürün burda gümrüksüz geçti ise 100$ size geri ödenir 80$ vergi alındıysa 20$ geri ödenir.

Soru: nasıl anlıycam ?
    Cevap: vergi geri ödemesi için nasıl geçerse geçsin 60 gün sonra işleme konulur eğer size bir geri ödeme söz konusu ise size aşağıdaki gibi bir mail gelecek ( evga kablo setim vergisiz geçmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcpdrnc -- 7 Temmuz 2016; 13:41:42 >

• Umarım konu sabitlenir ve marka ürün ayrımı yapılmadan seviyeli şekilde herkes birbirine yardım ederek desteklerini paylaşır.

Konu için teşekkürler. Elinize sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yararlı konu üstteki arkadaşa katılıyorum . Ülkemizdeki vampirlere göz yummayalım

• Konuyu iki güne kalmaz kaldırırlar.

Bu foruma vatabilgisayar , hepsiburada gibi sitelerden tomarla para akıyor.Bu konuyu barındırmazlar.
  • Güzel konu olmuş faydalı boş değil en azından bari bu konudada polemik çıkmasa güzelim konuda bozulmasa.
  • destekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar, konu altında sadece güncel fiyat bilgilerini paylaşarak birbirimize destek olabiliriz. amd olsun nvidia olsun en ucuz nerden hangi koşullarda temin edebiliriz bunu konuşursak konuyu kaldırmaları için geçerli bir sebep görünmüyor inşallah öyle birşey olmaz. Para kolay kazanılmıyor istediğimiz şeyi en uygun şartlarda almak hakkımız. Sadece bir başlangıç yaptım konuyu her gün derleyip yoplayıp en faydalı hale gietirmemiz lazım hepbirlite bunu başarabiliriz diye düşünyorum
  • Eline sağlık. Epey yararlı bir konu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyu ufak ufak güncelliyorum sizinde bulduğunuz fiyatlar varsa paylaşınki ilk mesaja ekleyelim ufakta olsa bir veritabanı oluşsun
  • çok güzel konu.
  • Verdiğiniz orneklere bakılırsa 300 400 tl fark var Amazon la vatan arasında

E bu çok normal bu kadar tiriviri ile uğraşmaktan sa alırım burdan vatandan Yada bu tarz bir mağazadan bitti gitti

2000 3000 lira vercem birde ugras dur garanti altına almak icin Evga ile ugras olmadı Gumruk le ugras evrak la ugras

Tercih meselesi

Ama varsın turkiye vergisini alsın ben 400 lira fazla vereyim

Ha fark 1000 lira 1500 lira olurda dediğiniz mantıklı

• yakın zamanda kaldırırlar konuyu
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    1070 de 600 lira fark var 1080 de 400 bunlar ufak rakamlar değil. zaten amaç sadece bilgilendirmek herkes istediğini tercih edecek. bu artan parayla birçok kişi birgisayarına başka bileşenleri rahatlıkla alabilir. 1080 gpu suna 2.260tl ye sahip olma imkanı şu an için başka türlü mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcpdrnc

1070 de 600 lira fark var 1080 de 400 bunlar ufak rakamlar değil. zaten amaç sadece bilgilendirmek herkes istediğini tercih edecek. bu artan parayla birçok kişi birgisayarına başka bileşenleri rahatlıkla alabilir. 1080 gpu suna 2.260tl ye sahip olma imkanı şu an için başka türlü mümkün değil.

Ben yukarıdaki bilgilere göre yazdım ustat

Nvidia - GTX 1070

Founders Edition ( referans tasarım )

Amazon 1070 FE: 1,600TL
    https://www.amazon.com/...8&ref_=zg_bsnr_284822_4

Vatan 1070 FE: 2,000
    Adeksstora 1070 FE: 2,000

• Yaptığınız çok değerli bir bilgilendirme, büyük sevap bence, insanımız bilinçlensin Türkiye'deki malı sattıktan sonra müşteriyi adam hesabına koymayan dolandırıcılardan almasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık üstad

• rcpdrnc kullanıcısına yanıt
    Guzel olabilir bir konu, yalniz evgaya mail atin kismi biraz olmamis gibi. Adamlar evga aliexpressten tsblet almiyoruz. Adamlar yapmaz oyle seyler cunku avrupada bir yakalansa cok buyuk tazminatlar odetirler... Ancak bunun disinds guzel olmus.

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Hocam illegal bir durum yok. Ürün bize bedelsiz geliyor ama evga bizdeki gümrük mevzuatını bilmediği için ürün değerini tam gösteriyor devlet babada vergi kesiyor bu haksızlık. Zaten ilk satin almada bu vergiyi ödedik. Ben yarın evgayla konuşup halledicem bu meseleyi.

ayrıca gümrük kanunda yurtdışına tamir amaçlı gönderilen ürünün vergiden muaf tutulması ile ilgili hükümler var

kanuna göre tamire giden ürünü vergisiz olarak tekrar yurda sokmam mümkün, şimdi bunun pratikte nasıl işlediğini araştırıyorum bu işide çözücez inşallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcpdrnc -- 17 Haziran 2016; 2:36:33 >

• konu için teşekkürler , türkiyeden ekran kartı almayın aldırmayın , aç gözlü heriflere para kaptırrmayın
  • Konu için teşekkürler, umarım sabitlenir.
  • Takipteyiz
    Güzel konu, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.