Şimdi Ara

Çin casus gemisi ABD ve müteffiklerini gözetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin casus gemisi ABD ve müteffiklerini gözetliyor 
    ABD, Japonya ve Hindistan’ın birlikte tatbikat düzenlediği Batı Pasifik bölgesinde bir Çin casus gemisi, operasyonlar üzerinde istihbarat çalışması yürütüyor. USS John C. Stennis isimli uçak gemisinin de bulunduğu tatbikatta, üç ülkenin donanması arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu üç ülkenin ortak özelliği ise Çin’e komşu ve Çin’in Doğu ve Güney Çin Denizi’ndeki yayılmacı politikalarına karşı olmaları. İletilen raporlara göre Çin gemisi, düzenlenen manevralardan 10-15 kilometre uzakta bulunuyor.
     
    Çin tarafından kullanılan gemi, Type 815 isimli casusluk gemisi. Type 815’in görevi hem Çin hem de yabancı güçler tarafından fırlatılan füzeler hakkında veri toplamak. 6.000 ton ağırlığındaki Type 815 gemilerinin üstünde sayıları iki ila dört arasında değişen büyük kubbeler bulunmakta. Bu kubbelerin her biri ise telemetri çanağı, yüksek hızlı kamera ve radar çanağı gibi ekipmanları tuzlu sulardan koruyor.
     
    Ayrıca iddialara göre gemide radar sinyalleri ve iletişim trafik bilgilerini toplama kabiliyetine sahip elektronik istihbarat ekipmanları da bulunmakta. Gemi, başka bir deyişle, ABD Donanması’nın kullandığı ve geçmiş günlerde haberini de yaptığımız EP-3 Aries II uçağının yüzen versiyonu olma niteliğini taşıyor.
     
    Gemilerde ayrıca silah kurtarma vinçleri de bulunuyor. Bu ekipmanlar kullanılan Çin füzelerini sudan çıkarma görevini üstleniyor. Bu şekilde füzeler üzerinde araştırmalar yapılabiliyor.
     
    Bir başka Type 815 casus gemisi ise Japonya’nın Kagoshima açıklarında görüldü. Japonya’nın karasularına giren gemiye Japonya tarafından karasularından çıkması için ihtarda bulunuldu.
     
    Şu an serviste olan en az üç adet Type 815 gemisi bulunmakta. Bir tanesi 2014 yılında Hawaii açıklarında uluslararası bir ortak operasyonu gözetlerken görülmüştü. Üstelik bu operasyonda üç Çin gemisi de bulunmaktaydı. Operasyon boyunca uzakta kalan gemi, tatbikatlara herhangi bir şekilde müdahalede bulunmamıştı.
     
    Çin gemileri bu yıl da düzenlenecek olan aynı operasyona katılacaklar. Belki de Japonya’da görülen gemi Hawaii’de tekrar görülecek. Hep beraber göreceğiz.







  • ada şeklinde yaparlarsa o zaman casus derim , transatlantik gibi gemiyle gizli takip mi yapılır ?

  • casusluğu kalmamış galiba haberlere çıktığına göre
  • amerikaya casusluk yapmaya calisirsan donanim habere cikarsin boyle.

    adamlar uydudan casusluk yapiyor sen hala gemiyle fış fış kayıkçı oynuyorsun

  • savaşşşşşşşşşşş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lapatid

    amerikaya casusluk yapmaya calisirsan donanim habere cikarsin boyle.adamlar uydudan casusluk yapiyor sen hala gemiyle fış fış kayıkçı oynuyorsun


    Uydu yüksek bir teknoloji ama her türlü bilgiyi toplayamıyor (bilginin uydu üzerinden vb. şekilde iletilmesi gerekir). Ayrıca, ilgili gemi vb araçlar lokal bilgi toplama amaçlıdır.

  • artık casusluğu kalmamış...

  • Kal of datiy oynayan ergenler konuşmuş yine.
  • Aferin küçük ufak tefek adamlar ama bak akıllı adamlar hangi silahları var ne kullanıyorlar tespiti yapıyorlar karşı taktik geliştirme şansları var ve artık bilgi sahibiler aferin len size

  • casus deyince bizim milletin anladığına bak...



    biraz kitap okuyun.

  • Bildiğim kadarıyla düşman iletişim ağlarının kullandığı bantları, hava taşıtlarının radar izlerini vs kaydediyor. Bu sayede geliştirmekte olduğunuz radar, elektronik harp podlarının vs kütüphanesine bu bilgileri yükleyerek tehditi daha başarılı şekilde tanımlayabiliyorsunuz

  • Teknoloji sitesinden DEDİKODU haberlerine dönüşüm.

    değiş tonton
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.