Şimdi Ara

Web Tasarımcısı Arıyorum Dehşet Fikrim Var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2-3 yıldır nasıl bir internet projesi yapsam diye düşünüyordum.Bugün sabah çok dehşet bi fikir geldi aklıma.Türkiyede hatta dünyada böyle bir proje daha yapılmamış.Tasarımı biraz tuzlu olucak ama süper bir fikir.İnternetten web tasarımcısı bulmak ne kadar sağlıklı bilemiyorum, fikrimi çalabilirler.Tanıdığımda yok bu işlerle uğraşan ne yapabilirim.Öneriniz varmı.Domain Host alıcam tasarımcı bulamıyorum bu fikir belki ilerde milyonlar kazandıracak ve başkası yapmadan yapmak istiyorum



  • Bazı büyük hosting firmaları web tasarım paketleride satıyor. Onlara bir bak derim.

    Adı bile duyulmamış firma veya kişilere hiç güvenme dediğin gibi fikri çalabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istediğim şablon hazır olarak yok internette.Şablon site iskeleti olarak benzer oyunlar var.Yani açıkcası bana çok uzman bi tasarımcı lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böylelikle, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’na uygun olarak belgenizi elektronik olarak, gerçek saat ve tarihte (resmi zaman damgasıyla) mühürlemiş oluyor ve hak sahipliği konusunda mahkeme önünde geçerli bir delil elde etmiş oluyorsunuz. Ayrıca gizli kalması gereken belgeniz, videonuz, müzik dosyanız asla bilgisayarınızın dışına da çıkmamış oluyor. Sahiplen.com hizmeti ile, isterseniz belgenin değiştirilmemiş olduğunu da garanti edebiliyorsunuz. Bundan böyle, şiir, senaryo, beste, tasarım, roman, tez gibi eserlerin yanı sıra yazılım kaynak kodları, tasarım, proje, görsel gibi size ait bir eseri, hatta iş dünyasında kullanılan belgeler, hesaplar, iş yapma yöntemleri ve formülleri yasal olarak sahiplenmek kolaylaşmış ve ucuzlamış oluyor.
    http://ahi.av.tr/fikirlerimi-ve-eserlerimi-nasil-koruyabilirim/
    https://www.sahiplen.com/

    Bu arada hatırlatmam gerekir ki ilk arama motoru Google değildi. Ondan önce altavista vardı. Internet explorer henüz dünyada yokken Netscape piyasanın lideriydi. Excel yazılımının adı yokken Lotus yazılımı piyasa lideriydi. Bunlar birbirlerinden neyi çaldılar veya neyi koruyamadılar veya liderler nasıl alaşağı olup sonradan gelenler ne yaparak lider oldular bunları bir düşünmek lazım derim ben.

    Sözü edilen projeniz internet projesi, yazılım projesi, iş fikri, iş planı ise çalınmaması, benzerlerinin yapılmaması mümkün değildir.

    O halde nasıl kendinizi koruyacaksınız hızlı büyüyerek. Eğer projeniz gerçekten başarılı olacak bir proje ise sizde iyi çalışarak stratejinizi doğru tutarak hızlı büyütmediğiniz sürece internet projeleriniz veya mükemmel iş fikirleriniz hemen klonlanacaktır. Çünkü bunun önünü alamazsınız.

    O yüzden bu forumda "iş fikrim çalınır" "değerli internet projem var ama fikrim çalınır" diyen arkadaşlar zaten illaki bugün veya yarın çalınacağını bilmeliler:) o yüzden eğer iş fikirlerini gerçekten değerlendirmek istiyorlarsa doğru adımlar atarak ve ivedilikle projelerini gerçekleştirmeye bakmalılar.

    Tabi şuda bilinmelidir ki facebook, youtube vs bu tarz projeler herşeyin başında isimlerini logolarını tescillemektedirler. işi hızlı bir şekilde yürüterek hızlı bir şekilde büyütme yoluna giderek "akıllarda birinci" şekilde kalmaya çalışmaktadırlar. Ki ondan sonra gelen projeler "klon" olarak addedilmesi ne facebook'u ne youtube'yi rahatsız etmez tam tersi taklitler aslını büyütür. Tam burada işte "marka"nın ismi, logosu para yapmaya başlar. Yani bu isim korunmaya başlanır diğer hususları korumak ise söylediğim gibi oldukça zordur. Örneğin siz bakkala gidersiniz bana bir selpak verirmisiniz dersiniz. Adam size bir mendil verir başka bir markadan. Selpak, mendilin diğer ismi olmuştur zaten. Marka olarak değer yapmıştır. Jenerik isim olmuştur. Sizde projelerinizi değerlendirirken bu hususları göz önünde bulundurun diye öneririm naçizane.

    Umarım faydalı olmuşumdur.

    http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=44246

    Bkz:
    LOGO TASARIMI NEDİR, NASIL OLMALIDIR?

    MARKA ADI:
    Her marka ismi; fonetik yapısı, semantiği ve çağrışımlarıyla markanın kimliğini, kişiliğini ve tüm değerlerini temsil eder/etmelidir. Bu nedenle marka ismi tasarımı, markalaşma sürecinin ilk stratejik adımlarından biridir. Öyle ki, markanızı konumlandırmadan önce verdiğiniz bir marka ismi, konumlandırma stratejinizi belirleyebilecek, sınırlandırabilecek, hatta engelleyebilecek kadar önemli rol oynar. Yeniden konumlandırma (re-positioning) süreçlerinde de isimden bağımsız hareket edemezsiniz. Jack Trout’un dediği gibi “alabileceğiniz en önemli pazarlama kararı, bir ürüne ne ad vereceğinizdir.” Adam daha ne desin?
    http://selimtuncer.blogspot.com/2009/04/evrensel-nitelikler-tasyan-marka.html

    “Marka Yaratmanın 22 Kuralı”nın yazarı Al Ries, “Uzun vadede bir marka, bir isimden başka hiçbir şey değildir.” derken, marka isminin önemine çok güçlü bir vurgu yapar. Evet, gerçekten de marka isminin belirlenmesi, markanın kaderini belirleyecek ölçüde stratejik bir karardır ve bir markayı âbât ya da berbât edebilecek potansiyeli bünyesinde taşır.
    http://selimtuncer.blogspot.com/2009/03/baglam-etkisine-ihtiyac-duymayan-marka.html

    Şöyle ilginç durumlarla karşılaştım: Jilet sözcüğünde “Gillette özel adından” (Türkçe Sözlük’te Gilette şeklinde, tek ‘l’ ile yazılmıştı, düzelterek kullanıyorum.) şeklinde bir uyarı yer alıyordu. “Cip”in, İngilizce “jeep”, “aspirin”in ise Fransızca “aspirine” isimlerinden Türkçe’ye geçtiği belirtiliyor, ama bu sözcüklerin orijinallerinin “Gillette” gibi özel ad olduğu bilgisi es geçiliyordu. Kot, ısıcam, izocam, bankamatik isimleri ise hiçbir orijin bilgisi verilmeden Türkçe’nin doğal sözcükleri olarak görülmüştü.
    En doğru tanım “jilet” sözcüğü için yapılmıştı. Evet, özel ad değildi, ama Gillette özel adından jenerikleşerek “ince çelikten yapılmış, iki yanı keskin tıraş bıçağı” anlamına gelen cins ada dönüşmüş ve sözlükteki yerini almıştı. Hatta bu sözcük, Türkçe’nin öylesine has malı olmuştu ki, “jilet atmak” ve “jilet gibi” şeklinde deyimler bile üretilmişti kendisinden...

    http://selimtuncer.blogspot.com/2008/11/jenerikleme-baarnn-zirvesinden-sonra.html

    Uzman Web - Arayüz tasarımcısı tavsiyesi:
    https://behance.net/serdar
    https://behance.net/delizade
    https://behance.net/emrahkara
    https://behance.net/muratgursoy
    https://behance.net/ozankarakoc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 16 Haziran 2016; 12:34:41 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.