Şimdi Ara

Samsung, LCD üretiminden vazgeçiyor yeni hedef esnek OLED ekranlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, LCD üretiminden vazgeçiyor yeni hedef esnek OLED ekranlar


    Yıllardır LCD teknolojilerine büyük yatırımlar yapan ve sayısız ürün piyasaya süren Samsung, artık bu yatırımları esnek OLED ekranlar ile değiştirmeye başladı. Firma, elindeki tüm LCD üretim hatlarını haraç mezat satıyor.


     


    Güney Kore’den gelen bilgilere göre Samsung Display, elinde bulunan LCD üretim tesislerini adeta haraç mezat elinden çıkarmaya başladı. Firma, esnek OLED ekran üretimine yer açabilmek amacıyla bu adımı atıyor zira toplamda 2.56 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu.


     


    Firma bir süre önce televizyon sektöründe OLED ekran üretiminden vazgeçmeye karar verdiğini duyurmuştu. Halen çok pahalı olan organik LED üretimi yerine daha ucuz ve verimli kuantum LED paneller üretmeye hazırlanan Samsung, diğer sektörlerde ise agresif bir politika izliyor.


     


    Firma özellikle AMOLED ekran ve küçük boyutlu OLED paneller konusunda önemli bir verimlilik yakalamış durumda. Bununla birlikte esnek OLED ekranlara daha büyük yatırım yapıyor. Bunun sebebi ise monitör, mobil ve giyilebilir cihaz pazarında artan bir ilginin oluşu.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S7 serisi için 25 milyon satış tahmini

    Edge markasını taşıyan akıllı telefonlar yanında Galaxy Gear fitness bileklik serisi yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Ayrıca ağırlıklı olarak Çinli üreticiler de firmadan AMOLED ve esnek OLED ekranlar tedarik etmek için oldukça büyük çaba gösteriyor. Monitör sektöründe de kavisli OLED ekranlara ilgi artıyor. Gelecekte daha büyük potansiyelin olduğunu gören Samsung, yatırımlarını da bu yöne kaydırıyor.


     


    Stratejik yeniden yapılanma süreci, özellikle Samsung Display’in çiçeği burnunda patronu Kwon Oh-hyun’un gelişi ile başladı. Kwon, esnek OLED ekranlara daha fazla yatırım yapılması gerektiğine inanıyor.


     


    Esnek OLED ekranlara olan yatırım 2016 yılı içerisinde tamamlanacak. Yeni tesislerin ise 2017 yılında üretime geçmesi planlanıyor. OLED ekran pazarında yüzde 95 civarında bir pazar payına sahip olan Samsung’un bu hamlesi, muhtemelen pazarın genelini de etkileyecektir. 


     







  • Aynı teknolojinin büyük boyutlusuna TV departmanı çamur atıyor, telefon departmanıda IPS'i beğenmiyor... Gerçi facebooktan S6 görseli ile birlikte hafıza kartı linki paylaşıp reklam yapan firmadan ne bekliyorsun.

  • Yerinde bir karar olmuş.
    Artık monitörlerde oled ekranların gelmesi lazım.

  • "haraç mezat" nedir? Anlayabileceğimiz bir tabir yok muydu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw şu monitorlerede bir el atın. Bu nedir yaa, telefonda 4K gördük, hala adam gibi alınabilir bir fiyata 4K monitor çıkmadı. Umarım bu yatırımlar 4K monitor pazarınada yarar.

  • MAdem "haraç mezat" satıyor, Vestel, BEKO alsın da yerli çeşit çeşit panelimiz olur. Yanına 3-4 mühendis de ithal ederler... Tamam işte. Al sana teknoloji transferi...

  • zaten hemen hemen tüm samsung telefonlar oled değil mi?
    asıl oled'leri TV'lerde verin de görelim.sadece oled farkı için 2 misli fiyat çekiyorsunuz ayıptır beeee...
  • normal laptoplarada oled ekran yapsınlar full hd

  • yerinde olmuş da "haraç mezat" nedir ? daha açıklayıcı hali yok mu?

  • "Firma bir süre önce televizyon sektöründe OLED ekran üretiminden vazgeçmeye karar verdiğini duyurmuştu. Halen çok pahalı olan organik LED üretimi yerine daha ucuz ve verimli kuantum LED paneller üretmeye hazırlanan Samsung, diğer sektörlerde ise agresif bir politika izliyor. "
    vazgeçtiyse bu yatırım ne, haberde mi çelişki var.

  • adamlar ciddi ciddi yapacak katlanır telefonu
  • Haraç mezatı anlamak için buraya yorum yapacağınıza 1 saniyenizi almayacak şeyi google da aratın, kendinizi geliştirin öğretileni yaşamayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretimi bıraksın tabi ya artık LCD mi kaldı, amoled eskiden ilk adımlarını atıp emekleme dönemindeyken LCD ile karşılaştırılabiliyordu. Şimdi ezici üstünlükle öne geçti, siyahları, beyazları, tüm renkleri daha iyi. Güneş altında daha iyi görülüyor. Amoled telefon kullandıktan sonra soluk ekranlı başka cihaza geçemiyorum. Umarım PC için de 4k amoled monitörler yaparlar 27" falan da şu backlight bleeding'li LCD'lerden komple kurtuluruz artık...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.