Şimdi Ara

Xbox Scorpio: Şimdiye kadar ki en güçlü konsol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xbox Scorpio: Şimdiye kadar ki en güçlü konsol


    E3 2016 fuarında önümüzdeki yılların yol haritasını açıklayan Microsoft’un elinde, tahmin edildiği gibi daha ince Xbox One S ve 4K oyunlar için tasarlanan yeni bir Xbox konsolu yer alıyor. Scorpio kod adlı yeni Xbox konsolu dengeleri değiştirmek niyetinde.


     


    Henüz bir nihai ismi olmayan Xbox Scorpio, şimdiye kadar ki en güçlü Xbox konsolu olacak. Gerçek 4K oyun deneyimini yaşatmak için tasarlanan konsol, sıkıştırılmamış piksellerle işlem yapmayı hedefliyor. Bunun için çok güçlü bir sisteme gereksinim duyan konsolda 8 çekirdekli bir işlemci ve 320GB/s bellek bant genişliği yer alacak. Performans olarak 6TFLOPS seviyesine çıkacak Scorpio, konsol pazarında da bir ilke imza atmış olacak. PS4 Neo ile ilgili net bilgiler olmadığı için şimdilik en güçlü konsol yakıştırması yapabiliriz.


     


    Ayrıca Bkz.Daha ince Xbox One S duyuruldu

    Oyunculara çok güçlü bir sistem sunmayı hedefleyen Xbox Scorpio, muhtemelen AMD’nin en yeni mimarilerinden faydalanacak. 8 Zen çekirdeği taşıyan bir işlemci ve yanında Polaris tabanlı çok güçlü bir grafik birimi, en güçlü aday olarak görülüyor. PS4 Neo konsolunun da benzer bir yonga setinden faydalanacağı düşünülüyor.


     


    Şimdilik Xbox Scorpio ile ilgili verilen bilgiler bunlar. Microsoft bir süre Xbox One S konsoluna odaklanmak istiyor. Bu bakımdan 2017 ortalarına kadar Scorpio ile ilgili net detaylar verilmeyebilir. En erken E3 2017 fuarında konsolun tanıtıldığını görebiliriz.


     







  • Performans olarak 6 TFLOPS... Ne yazdığınızın farkında mısınız? Kullanılacak GPU RX 480 olacak. Belki ufak dokunuşlar yapılabilir ama GPU RX 480 olacak.

    TFLOPS demek Tera Floating-Point Operations Per Second demek. Yani saniyedeki kayar nokta işlem kapasitesi. 6TFLOPS performansı ifadesi havada kalıyor bu sebeple.

  • ...çok güçlü... ...en güçlü... ...çok güçlü... ...en güçlü... anlaşılıyor değil mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Performans olarak 6 TFLOPS... Ne yazdığınızın farkında mısınız? Kullanılacak GPU RX 480 olacak. Belki ufak dokunuşlar yapılabilir ama GPU RX 480 olacak.

    TFLOPS demek Tera Floating-Point Operations Per Second demek. Yani saniyedeki kayar nokta işlem kapasitesi. 6TFLOPS performansı ifadesi havada kalıyor bu sebeple.

    bence 480 le değil özel bi apu ile gelir.
  • Özet: Ağır çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RX 480 5.5 TFLOPS a kadar çıkabiliyor belki özelleştirilmiş bir sürüm kullanılabilir ya da RX480x kullanılabilir . Gelecek yılın tatil döneminde çıkacak diyor olmalarından yola çıkarsak VEGA chip setli bir apu dahi görebiliriz .

  • Xbox one dan bağımsız bir cihaz mı olucak yoksa devamı şeklinde olup aynı oyunları mı çalıştıracak?

  • Eskiden olsa uygun fiyata sunmaları imkansız derdim ama r9 480'in 200 dolar olmasından sonra belki olabilir diyorum.

    Ama yine de 4K için yetersiz olacaktır. Full Hd 60 fps ve high ayarlarda olur çoğu oyun muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *siteci* -- 14 Haziran 2016; 16:10:30 >
  • PS4 Neo çıkmazsa tabi en güçlü...

  • Gelsin de artık adam akıllı next-gen görelim.
    PC tarafında 3-4 yıl sonra belki 20 TFLOPS konuşurken bu konsollarıda mecbur yenileyeceklerdir.
    Artık 1080p 60 FPS değilde TFLOPS ile birbirlerini karşılaştırırlar. Yeni akım TFLOPS olur.
    Sunumda bile TFLOPS konuşuldu sonuçta.

    Artık yükseltilebilir bir konsol sunmaları gerekiyor, hadi işlemci ve bellek neyse de GPU tarafını yükseltilebilir yapmaları gerekiyor, konsollar sonuçta PC gibi oldu, sırf konsola oyun çıkmasa almaya gerek kalmayacak konsolu.

  • 2K kaldırabilecek bir alet olacak aslında hakkını vererek ama yine de 4k diye tutturmaları lazım zira TV'ler 2k yerine 4k ve konsollar TV'lere takılan cihaz olarak bakılıyor :( Diğer taraftan Sony'nin tanıtmaması iyi oldu zira AMD'nin bir sonraki ekran kartları aslında 4k tarafını şekillendirecek. Eğer onlar da 4k hamlesi olarak bakıyorlarsa bir üst versiyonları tercih ederler umarım. Tabii zaten GoW duyurulduktan sonra şu sıra pek dertleri yok. Bir de M$ resmen Xbox One ve S'i tercih ettirmekten vazgeçirtecek hamle yaptı zaten. Exclusive'ler bir bir PC cephesine geliyor... Neyse efendim bir PS4S iyi giderdi aslında duyuru olarak Neo yerine. Tercih etmek isteyenlere şu saatten sonra normal değil de slim versiyonu iyi olurdu.

  • Seneye yazın çıkacağına göre geliştiricilere örnekler gönderilmiş demektir. Zira oyun çıkarmak veya yeni oyunları optimize için süreye ihtiyaçları ve bu konsolun da çıkış oyunlarına ihtiyacı var. Muhtemelen SONY de benzer bir durumdadır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    Seneye yazın çıkacağına göre geliştiricilere örnekler gönderilmiş demektir. Zira oyun çıkarmak veya yeni oyunları optimize için süreye ihtiyaçları ve bu konsolun da çıkış oyunlarına ihtiyacı var. Muhtemelen SONY de benzer bir durumdadır.

    2017 Aralik gibi cikacak. E3 de tanitimi yapilirken Phil Spencer su an da developer surumu gelistiricilere yollanmaya baslandi dedi.Yani gelistiricilerde yeni aliyor urunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki firmanında artık yanlış yapma şansı yok, ikisininde falsosu olmayan 4x4 lük cihaz çıkarmaları gerekli. PC piyasası kendine gelmeye başladı ayrıca Çinden alternatif konsol ürünleri çıkmaya başladı arkası gelecektir, fiyat etkisi çoğu kişinin ilgisi bu tarafa yönelecektir. Yanlış yapan firma yeni ürün, güncelleme diyene kadar bir anda kendisini 3. Sırada bulabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakınız niye kazıklandık. Bu konsolun hakkı 4k değil. 1080p veya 2k yaparsın ama hiçbir şeyden taviz vermezsin. Şimdi 4k olacak diye. Fpsler sıkıntılı. Kaplamalar sıkıntılı. Atıyorum bir şehirde geçiyorsa birçok objeden kesintiler. Kalabalık olacağına daha az karekter. Yani bu çözünürlükler uğruna anasını satayım her şeyden taviz veriyoruz.

  • Eğer Orta seviye grafik 60 fps 4k olacaksa tepki çeker.



    Ultra aylarda, kaplamalarda, ışıklandırma, köşe yumuşatma üst seviyede 4k 60fps olacaksa olsun. Oyleside tuzlu olur. Onun yerine 2k 60fps ve gerek köşe yumuşatma, gerek kaplama, detay, ışıklandırma da üst seviye grafik sunacak bir konsol daha iyi olur.



    Eğer Amd 480 ile akıcı 2k 60fps ultra ayarlarda oynatacak ise konsollarda kullanılacak 4k akıcı, 60 fps üzeri oynatmasi beklenen Vega mimarisi Gpu ile gelebilir yeni konsollar. Polaris ile tek Gpu ile bu mümkün değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BatuhanXxX

    Eğer Orta seviye grafik 60 fps 4k olacaksa tepki çeker. Ultra aylarda, kaplamalarda, ışıklandırma, köşe yumuşatma üst seviyede 4k 60fps olacaksa olsun. Oyleside tuzlu olur. Onun yerine 2k 60fps ve gerek köşe yumuşatma, gerek kaplama, detay, ışıklandırma da üst seviye grafik sunacak bir konsol daha iyi olur. Eğer Amd 480 ile akıcı 2k 60fps ultra ayarlarda oynatacak ise konsollarda kullanılacak 4k akıcı, 60 fps üzeri oynatmasi beklenen Vega mimarisi Gpu ile gelebilir yeni konsollar. Polaris ile tek Gpu ile bu mümkün değil.


    Hocam o dediğin grafik detaylarında Full HD'de bile 60FPS çalıştıramaz bu konsol.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Performans olarak 6 TFLOPS... Ne yazdığınızın farkında mısınız? Kullanılacak GPU RX 480 olacak. Belki ufak dokunuşlar yapılabilir ama GPU RX 480 olacak.TFLOPS demek Tera Floating-Point Operations Per Second demek. Yani saniyedeki kayar nokta işlem kapasitesi. 6TFLOPS performansı ifadesi havada kalıyor bu sebeple.


    Hocam ifadedeki yanlışlığı anlayamadım. Kendin yazmışsın saniyedeki kayar nokta işlem kapasitesi. Bunu performansla bağdaştırmak da gayet makul geldi bana.

  • Yakın zaman önceye kadar 4K'nın 2019 gibi o da bir ihtimal konsollara geleceğine inanıyordu millet. Hatta ondan sonraki nesile yetişeceğine inananlar çoğunluktaydı. Ya halk olarak ileri görüşlü değiliz ya da konsol üreticileri tahmin edilemez bir atılım içinde.

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Bekleyip göreceğiz. Hbm2 ile 14nm gelecek Vega ve yeni bir mimari. Belkide hem yüksek band genişliği hemde yüksek gpu hizlariyla mümkün olabilir. Eğer konsol gelecek yıl sonu çıkacaksa bu zen ve vega mimarisini işaret ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.