Şimdi Ara

Siri resmen MacOS işletim sisteminde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Siri resmen MacOS işletim sisteminde

    Apple’ın bugün başlayan WWDC 2016 geliştiriciler konferansında, sahneye ilk olarak beklendiği gibi masaüstü platformu OS X çıktı. Dış görünüm anlamında büyük değişikliklerin yaşanmadığı OS X tarafında, Siri’nin gelişi her şeyi değiştirecek gibi görünüyor.

     

    İsim

     

    Daha önce de dile getirildiği gibi Apple, masaüstü platformu konusunda bir isim değişikliği hazırladı. OS X işletim sistemini köklerine döndürecek olan bu hamle, diğer Apple platformlarındakine benzer bir şekilde yaşandı. Artık OS X işletim sistemini MacOS Sierra olarak adlandıracağı. Aynı iOS veya watchOS gibi.

     Siri resmen MacOS işletim sisteminde

    Siri

     

    İkinci büyük yenilik ise mobil platformun akıllı asistanı Siri’nin masaüstüne gelmesi oldu. Alt kısımdaki ikon çubuğundaki yerini alan Siri, Mac kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Spotlight üzerinde arama yapma, Finder ile dosyaları tarama, Word veya Excel dosyası açma, Ayarlar menüsüne ulaşma gibi pek çok temel masaüstü işlevi artık Siri ile mümkün oluyor.

     

    Enerji tüketimi konusunda bir kaygı olmadığı için, Siri masaüstünde varsayılan olarak her zaman açık çalışabilecek. Kullanıcılar Hey Siri komutunu verdikten sonra devreye giren asistan, talep edilen temel işlevleri akıcı bir şekilde yerine getirebilecek. Siri üzerinde bulunan dosyalar, sürükle bırak ile dışarıya çıkarılabilecek. iOS platformunun aksine, Siri küçük bir pencere olarak çalışacak. 

     Siri resmen MacOS işletim sisteminde

    Siri’nin 3. taraf uygulamalarla entegrasyon sağlıyor oluşu, masaüstü kullanıcılarına da yansıyor. Kullanıcıların Uber, Spotify, Dominos gibi uygulamaları doğrudan kontrol edebilmesi mümkün olacak. Böylece Amazon Alexa örneğinde olduğu gibi sesli komutlarla örneğin pizza siparişi verebileceksiniz.

     

    Diğer Yenilikler

    Masaüstündeki dosyalar artık iCloud üzerinde depolanabiliyor. Böylece farklı cihazlarda da dosyalara erişebiliyorsunuz. Sierra, otomatik olarak eski dosyalarınızı yedekleyecek ve yer açılmasını sağlayacak. Ayrıca Apple Watch ile ekran kilidini açabilmek, iCloud üzerinde Apple Pay desteği, cihazlar arasında kopyalama panosunu paylaşabilme, video izlerken küçük ekran olarak yüzer hale getirebilme şeklinde diğer yenilikler mevcut. MacOS Sierra, geliştiricilere dağıtıma başladı. Temmuz ayında açık beta programı başlayacak. Sonbahar da ise nihai sürümü göreceğiz. 
     
     
     







  • Helal olsun, düşünün adamlar işletim sisteminin ismini değiştirerek devrim yapıyor. Artık pizza siparişide verebileceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her yer Apple haberi sanki çok büyük yenilikler.Hay Allah cezanızı vermesin ne kadar para aldınız Apple dan söyleyin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy585858

    her yer Apple haberi sanki çok büyük yenilikler.Hay Allah cezanızı vermesin ne kadar para aldınız Apple dan söyleyin.

    Her sene atılan klasik wwdc mesajına hoş geldiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy585858

    her yer Apple haberi sanki çok büyük yenilikler.Hay Allah cezanızı vermesin ne kadar para aldınız Apple dan söyleyin.



    WWDC gibi önemli bir etkinlik yapılmış, elbette haberleri yayınlacak. Ne kadar boş konuşmaya meraklısınız.

  • sierra two is down...
    sierra two is down...
    sierra two is down...

    şey pardon o bi oyundaydı değil mi?
    sağda solda macbook'una "hey siri" diye bağıran insanları sonbahardan sonra göreceğiz demek ki

  • Yeni pro tanıtılacak mı ?
  • Hey Cortana MaxOS'a siri Gelmiş.
    Cortana: VAy msısına goyayım ne kadar büyük bir yenilik. Ulan Aple yaptı yine, Nie daha önce yapılmamıştı? Yok canım bu kadar stabili yapılmamıştı, bilgisayarlar la artık konuşabielceğiz!

    Ibook, Macbook Pro kullanmış biri olarak söylüyorum: Olm abartmayın şu firmayı...

    Defaatle yazdım, yine yazacağım: Iphone 7 iel Continuum benzeri özellik de sunacaklar, o zaman kıyamet kopar! Üff be apple yien yaptı (!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 14 Haziran 2016; 11:25:08 >
  • bi siri git ya

  • Bence apple os x platforumda her sene yeni bir sürüm getirmeyi bırakmalı.Olmuyor işte ,amiyane tabirle don lastiği gibi çekmenin bir manası yok.Ufak güncelleme ile getirilebilecek iki üç özelliği bile ağdalı bir sunumla anlatmak insanı irite ediyor.Resmen insanı aptal yerine koyuyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.