Şimdi Ara

Moto Z ile Android tarafında Continuum deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Moto Z ile Android tarafında Continuum deneyimi


    Akıllı telefon pazarına modüler yapısı ile adım atan amiral gemisi Moto Z, büyük bir potansiyeli de beraberinde taşıyor. Lenovo’nun agresif desteği ile ilginç fikirler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi Motorola Atrix modelini hatırlatıyor.


     


    OneCompute adındaki modül, telefon ekranını harici bir ekrana taşıyabiliyor ancak bunu içerisine önemli teknolojileri de entegre ederek yapıyor. Genelde telefonun bağlantı yuvasına bağlanan bir HDMI aparatı ile Android işletim sistemini harici ekranlara yansıtabiliyoruz. Windows 10 tarafında ise özel aksesuarlarla Continuum özelliği kullanılabiliyor.


     


    OneCompute, yine benzer bir şekilde büyük ekranda Android işletim sistemini kullanma imkanı sunuyor ancak arada bir kaç adım mevcut. Çözüm içerisinde 3 farklı unsur kullanılması gerekiyor: Aktarım kılıfı, Moto Mod modülü ve telefon.


     


    Moto Mod modülü içerisinde Keyssa tarafından geliştirilmiş Kiss adında bir yonga mevcut. Bu yonga, kablosuz olarak çok kısa mesafelerde 6Gbps veri aktarımı yapabiliyor. Yani görüntü aktarımında köprü olarak bu modül kullanılıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Motorola Moto Z: Dünyanın en ince amiral gemi akıllı telefonu

    İkinci unsur ise bağlantı yuvalarının olduğu ikinci bir kılıf. Bu kılıf içerisinde yine Kiss yongası, kablo ile uzatılmış bağlantı yuvası docku ve kablosuz şarj plakası yer alıyor. Modül takılmış Moto Z bu kılıf içerisine oturtuluyor ve harici ekrana aktarım başlatılıyor. Aynı zamanda kablosuz şarj imkanı da sunuluyor.


     


    Aktarım çok çetrefilli yollardan geçiyor gibi görünse de, Lenovo akıcı bir deneyim sağladığını ifade ediyor. Özellikle HDMI standardının gecikmelere yol açması nedeniyle, Keyssa firmasının çözümü tercih edilmiş. Harici ekrana yansıyan arayüz için de Android 6.0 işletim sistemi içerisinde küçük optimizasyonlar yapılmış. Böylece büyük bir tablet ekranı elde edilmiş.


     


    OneCompute modülü halen geliştirilme aşamasında ve sonbahar aylarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Windows 10 mobil ile gelen Continuum özelliğine rakip olacak OneCompute, biraz tuzlu bir fiyata sahip olacak. 


     








  • Telefonların hayatımızdaki yeri biraz daha artacak desenize. İyice bağımlı oluruz artık.

  • Dediklerini tam anlamıyla karşılıyor diyemeyiz. Kablosuz diyorlar ama aslında tam anlamıyla kablosuz değil. Kılıf kullan sonra dock a yerleştir, dock kablo ile monitöre bağlı olsun. Bu şekilde olunca kablosuz kısmı yavan kalıyor. Ben daha bağımsız beklerdim. Ayrıca sıfır gecikme diyorlar ama koydukları videoda pek de öyle değil. Diğer bir tarafta ise video oynatımının kesintisiz olması. Biz bunu tam anlamıyla göremiyoruz ki zaten. Ayrıca o video yatay modda devam etmeli idi telefonda ki gerçekten anlamlı olsun durumu. Yatay moddaki ekran ve yatay kullanımdaki dock var ortada ama video yatay modda değil docktan ayırdıklarında.

    Şimdi bunlar eksi görünen kısımlar, daha doğrusu dediklerini tam olarak veremedikleri noktalar. Peki bunlar engel mi tercih edilmesine? Katiyyen değil. Öncelikle arayüz çok çok iyi olmuş. Ayrıca kılıf sayesinde şarj desteği olması da gayet iyi. Bir de multi window meselesini de net bir kullanımla tekrar değerlendirirsek, android arayüzünde gerçekten çoklu pencere gelecek vadediyor. Tercih edilir mi? Evet edilebilir. Özellikle kullanım senaryoları artıp, kişinin hayatının merkezini alan bir cihazsa telefon, yaptığı işler için yetiyorsa edilir. Zaman içinde daha gelişmiş video ve fotoğraf düzenleme uygulamalarıyla, artan işlem gücü sayesinde bu olay daha iyi bir yer de edinecektir. İyi bir yol olmuş.





  • 3 senedir gelişmeyen uygulamalar ve oyunlar açıkçası hayal kırıklığı yaratıyordu. Sonunda mobil sektördeki çok hızlı gelişen işlemci ve grafik gücünü kullanabileceğimiz bir alan.

  • Microsoft continuum özelliğinde kablolu bağlantıya ihtiyacınız yok. Dock ünitesi sadece batarya bitmesin, pil şarj olsun ve ek olarak fazladan tak çalıştır çevresel donanımlar (klavye,fare, hdd,bellek, ekran vs) bağlanabilmesi amaçlanmış. yani daha fazla esneklik ve üretkenlik hedeflenmiş. aslında bluetooth üzeridnen klavye,fare ve mircast vs benzeri üzerinden de kablosuz ekran bağlantı özelliği var. kaldıki hai klavyeiz var fare yok ise telefon fare de oluyor her ikisi de yoksa hem klavye hem fare oluyor.

    Google'ın resmi desteği olmadığı ve lenovonun yarım yamalak sunduğu özelliği bu kadar ciladıysanız, google resmen desteklese veya apple bu özelliği sunsa; kim bilir nekadar parlatırsınız merak ediyorum. Bu iş mesut ve erdinin gödüğü kadar bitik veya faydasız bir özellik değil. umarım gerçekten teknoloji yazarı gibi olguları sapantılardan ve marka fanatikliğinden bağımsız bir şekilde ele alır ve geleceğe dönük, tarafsız olarak yorumlarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 13 Haziran 2016; 23:16:17 >




  • Hala mı continuum :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.