Şimdi Ara

Oyuna Girince Ekran görüntüsünün yerini çizgilere bırakması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. 1 hafta öncesinde bilgisayar canavar gibi çalışırken son 2-3 gündür bir anda oyunlara girince dikey çizgiler çıkıp bilgisayar kitlenmeye başladı. Daha sonra zorunlu restart atmak zorunda kalıyorum. Bilgisayar özelliklerim fena değil. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Boşta işlemci 35 37 derecelerde
    Ekran kartı 60 derece "biryandan türkiye maçını izliyorum diğer tabdan"

Alttaki resimler size hem ekranın görüntüsünü hem bilgisayar özelliklerimi gösterecektir.

https://drive.google.com/open?id=0B4o2_aNljUmwTGpQa0E2azhwRVU
    https://drive.google.com/open?id=0B4o2_aNljUmwSnAzVDV6TS1MMWM
    https://drive.google.com/open?id=0B4o2_aNljUmwNk9hWFN3T3NMVjQ

• Seste takılıyor bilginiz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bellekler mi gitti acaba? Belleklere overclock yapmadınız değil mi? Sorunu çözemezseniz kartını yakanlar topluluğuna bekleriz.
  • Ramlerde sıkıntı yok ekran kartında mı diyorsunuz?

• timucin670 T kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı belleklerinde sıkıntı olabilir durum onu gösteriyor

• Ekran kartının ramleri mi öldü diyorsunuz. Kötü bir ekran kartıda değil HD7950 ghost edition.
  • timucin670 T kullanıcısına yanıt
    Başka bir ekran kartı varsa dene bir. Onda da olacak mı aynı sıkıntı. Olmazsa ekran kartı bellekleri gitmiş demektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Onboard ekran kartı ile deniyim o zaman

• Tamiri mümkün mü peki? Ayrıca sebebi nedir?

• Kartınızın bellekleri gitmiş. Fırınlarsanız belki bir süre daha götürür ama yolun sonuna yaklaşmış.

Aynı sorunu farklı kartlarda yaşadım. hd4850 elimden sert zemine düşmüştü, bellekler fiziksel etki ile çabuk bozulduklarından ekranda çizgiler oluşmuştu.

Uzun süredir kullanılmış gtx 560 sizinkisi gibi arada sırada oyunlarda vs. hata veriyordu. Son günlerinde ekranda çizgiler çıktı. Fırına attım 1 ay çalıştıktan sonra kart öldü
  • Tamir konusuna gelince, bu sorunun asıl sebebi belleklerin özellikle bağlantılarının gözle görülemeyecek şekilde çatlamasıdır. Biz fırına atıp kartı ısıtınca bu bağlantı lehimleri vs. hafif eriyerek çatlakları kapatıyorlar.

Kesin tamiri anca kartın belleklerinin değiştirilmesi ile olur ki zahmetli iştir kimsenin yapacağını sanmıyorum.
  • konudaki arkadaş overclock yapmamış olabilir,
    ama konuyu okuyanlara ibret olsun. çalışan sisteme overclock yapmak sağlıklı değildir.

ne yazıkki bu tarz elektronk alatlerin tamiri mümkün değil.
    tamir ettirmeye kalksanız bu sorunlar 1-2 en fazla 3 ay sonra yine çıkacaktır.
    tamir ettirip 200 lira verip 2-3 ay sonra yine sorun çıkaracağına imha edip çöpe atın daha iyi.
  • Anlaşıldı. Tekrar fırınlamaya değmez. Yeni ekran kartı ne tavsiye edersiniz bu anakarta?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.