Şimdi Ara

Windows Store hayal kırıklığına doğru gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows Store hayal kırıklığına doğru gidiyor


    Yazılım dünyasında daha rekabetçi olabilmek adına, platform sahiplerinin uygulama mağazasına sahip olması ve desteklemesi önem taşıyor. Uzun süre Windows Phone tarafında uygulama mağazası işleten Microsoft, Windows 8 ile birlikte masaüstü uygulama mağazasına da hoş geldin demişti. Bununla birlikte işler yolunda gitmiyor.


     


    Ne mobil ne de masaüstü tarafında rakipleri kadar büyük rakam ve gelirlere ulaşamayan Microsoft, Windows 10 ile birlikte evrensel bir mağaza konseptine geçiş yapmıştı. Yine de mağaza beklenen ilgiyi yakalayamıyor. Özellikle oyun tarafında.


     


    Hatırlanacağı üzere geçen yıl Fable Legends oyunu Windows 10 mağazasına özel olarak piyasaya sürülmüş ve bu yıl da ani bir kararla iptal edilmişti. Ayrıca geliştirici stüdyo Lionhead de kapatılmaktan kurtulamamıştı. Kotaku’nun bu başarısızlık üzerine yaptığı bir araştırma, Windows Store mağazasının yöneticilerde oluşturduğu hayal kırıklığını da ortaya çıkardı.


     


    Ayrıca Bkz.Microsoft, kurumlara yönelik taahhütlü Surface tablet satışlarına başlıyor

    Elde edilen bilgilere göre, Xbox One ve Windows işletim sistemi için yayınlanan Fable Legends, mağazada beklenen ilgiyi göremedi. Mevcut indirme sayılarının Windows 10 ve Xbox One tarafında iki kat olması bekleniyordu. Zaten free-to-play olan oyun, iç satışlardan da neredeyse beklentilerin yarısını elde edebildi.


     


    Yöneticilerin yaptığı araştırmada ise, Rise of the Tomb Rider PC sürümünün yüzde 98’inin Steam üzerinden indirildiği görülmüş. Yine Minecraft oyunu için de aynı sonuçlara ulaşılmış. Steam haricindeki diğer indirme platformlarının büyük sıkıntılar yaşattığı ifade ediliyor.


     


    Microsoft, yeni konseptinde aslında iOS App Store ve Mac App Store gibi örneklerden yola çıkarak beklentilerini artırmıştı. Gel gör ki, Windows kullanıcılarını mağazaya çekebilmek mümkün olmadı. Fable Legends gibi mağazaya özel çıkan bir oyun bile bu durumu değiştiremedi.


     


    Microsoft’un bir süredir eski Xbox One oyunlarını Windows 10 platformuna getirdiği biliniyor. Kaynaklar, mümkün olan her yerde kayıpları azaltabilmenin bir yolu olarak bunun yapıldığını ifade ediliyor. Haftaya başlayacak E3 2016 fuarında da Windows 10 için yeni oyunların duyurulması bekleniyor. 


     







  • Steam denen şey olduğu sürece oyun satımı konusunda başarılı olmak imkansız artık . Adamlar çok fena indirimler yapıyorlar. Steamin dışında en çok beğendiğim humble bundle dır. Oradan da bir ton oyun almışlığım var . Origindeki oyunlar oraya özel olmasa oranında bir halta yarayacağı yokta :D

  • Google Playde ücretsiz olan Angry Birds ü parayla satmaya kalkışırsan şaşırmaman gerek Microsoft.

    Hem çok para kazanayım hem Mağaza büyüsün hem de bunu yaparken diğerlerinden daha pahalı olayım dersen olmuyor. Ne yiyip içiyor bu şirketi yönetenler anlayamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 10 Haziran 2016; 16:57:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz

    Google Playde ücretsiz olan Angry Birds ü parayla satmaya kalkışırsan şaşırmaman gerek Microsoft. Hem çok para kazanayım hem Mağaza büyüsün hem de bunu yaparken diğerlerinden daha pahalı olayım dersen olmuyor. Ne yiyip içiyor bu şirketi yönetenler anlayamıyorum.


    Angry Birds yapımcıları satıyordur onu. Adamlar f2p yapalım diyecek de MS mi hayır olmaz diyecek?

  • Sırf bu windows store ve diğer yüklü gelen online uygulamalar yüzünden windows 10'dan nefret ettim. Formattan sonra en az bir saat boyunca saçma sapan uygulamarı kaldırmakla ince ayar çekmekle uğraşıyorsun. Adamlar windows 10'u aşırı online hale getirmişler zırt pırt online servisler bir şeyler indirip duruyor. En çok kızdıran tarafıda bu windows mağaza uygulamasının silinemiyor oluşu. Ben offline işletim sistemi isteyenlerdenim. Yok abi windows 7 devam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz

    Google Playde ücretsiz olan Angry Birds ü parayla satmaya kalkışırsan şaşırmaman gerek Microsoft. Hem çok para kazanayım hem Mağaza büyüsün hem de bunu yaparken diğerlerinden daha pahalı olayım dersen olmuyor. Ne yiyip içiyor bu şirketi yönetenler anlayamıyorum.


    Angry Birds Microsoft tarafından geliştirilmiyor yalnız. Ayrıca bende hepsi ücretsiz görünüyor şu an.

  • Origin, UPlay vs. tutunamıyor Steam'in karşısında, bunlar Windows Store'u karşılaştırıyor
  • Ben microsoft geliştiriyor mu dedim. İos ta ve Android de ücretsiz olan oyunu yapımcısı Microsoft Windowsta mı ücretli satacak. Hadi onu geçtim. Koskoca Microsoft tutunmasını istediği işletim sisteminin marketinde, diğer platformlarda ücretsiz olan oyunun ücretli bir şekilde satılmasına göz yumuyorsa çok daha büyük kabahat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 10 Haziran 2016; 18:08:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhatabımız MS değil, oyun yapımcısıdır. Bu konudaki yersiz israrinizi anlamıyorum. Angry Birds androide ilk geldiğinde ucretsizdi. iOS'ta ise uzun süre ücretli kaldı. Suç Apple'ın mıydı yani? Yapımıcının tasarrufunda olmuştur her zaman ve öyle kalmaya devam edecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Android ten yilda milyar dolarlar patentten geliyor. Satilan her Android cihazinda ortalama 5$ Microsoft a gidiyor! ...

    Microsoft buna ragmen Windows 10 Mobile e adam gibi duzgun akici bir arayuz cikartamadi. Istenen seri akici arayuze sahip degil.

    Cihazlara firmware cikarmamasi bile kendi basina hayal kirikligi.

    Microsoft simdiden gozden cikarmis. Gercek masaustu uygulamalarin x86 veya 64 bitlik calistirabilen portatif masaustu isletim sistemine odaklandigi asikar . Yoksa bunca zamandir esasli yenilikler yok .


    Android aldi basini gidiyor daha da gelismekte ama Microsoft iyilestirmelerle ugrasmakta o da son cikan telefonlari icin eskilere en basta firmware i bile cikartmadan Windows 10 Mobile cikartmalari tam bir fiyasko...

    Lumia 950 XL sivi sogutmali guclu bir donanima sahipken arayuzu filan giris ve orta seviye telefonlar gibi performans vermekte .

    Buna da gecisi cozum insider surumleri onlar da sorunlari var malumu uzere ama biraz daha akici .

    Microsoft uygulama gelistirilmesi icin Samsung gibi Tizen de yaptigi gibi maddi olarak destek vs yapmasi gerekirdi .

    Kurumsal uygulamalar yani kar amaci gutmeyen bircok uygulamalar bile Android ve Apple IOS ta varken Windows 10 platformunda yoklar cogu ! .





  • Bu saatden sonra steame rakip olamazlar

  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    Muhatabımız yapımcı değil Mağaza sahibidir kusura bakmayın. Çoğu uygulama hala diğer platformlarda olduğundan daha pahalı. Angry Birds sadece bir örnekti. Bunun yersiz ısrarla alakası yok. Marketinin gelişmesini isteyen şirket diğer marketlerden daha cazip teklifler sunar. Bugün Microsoft bir yapımcıdan diğer marketlerle aynı komisyon ücretini alıyorsa kusura bakmayın marketinin gelişmesini istemiyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 10 Haziran 2016; 18:23:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekici bir yanı yok. Ayrıca bir çok kullanıcının bu mağazalardan bile haberi yoktur.

  • Paint - Wordpad vb. donatıları bile mağazaya koymaya çalışan süper zihniyetin hazin sonu...

  • Ne yaptılarda hayal kırıklığını yaşıyorlar

  • Yahu ne sağlam temeli varmış şu firmanın,patent gelirleri,masaüstü tekeli,ofis ve diğer programları olmasa giriştiği her işi batıran,beceremeyen,zarar eden bir firma nasıl ayakta kalabilir ki ?
    xbox one , windows 8/8.1/10 , windows mobile 6/7/7.8/8/8.1/10 , skype olan anlık mesajlaşma tekeli msn , outlook olan bir zamanlarin mail tekeli hotmail , satin alip rezil ettigi ve sonra kapattigi onlarca oyun ve oyun studyosu , kapattigi uygulama magazalari,iptal ettigi hizmetler vesaire vesaire ...
    Bu maddi kayıpları orta çaplı bir ülke yapsa buhrana girer,kriz çıkar.Gunumuzdeki ms yoneticileri ne kadar beceriksiz,ongorusuz ve basarisizsa şirketi zamaninda bu kadar saglam temeller uzerine kuran yoneticiler bir o kadar ilerigörüşlü ve maharetli insanlarmış.
    Pek çok konuda ibret alınılabilecek bir şirket microsoft.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yaptıkları işte iyi olmayı değil de, başkalarına benzemeye çalıştıkları için böyle oldu bu adamlara.

  • Forza 6 beta olarak ücretsiz veriliyor tam sürümünün çıkmasını bekliyorum. Yani kırk yılın başı da olsa güzel şeyler geliyor gibi Windows'a.

  • Store düzgün çalışmıyor ki sıkıntı burda. Misal Quantum break aldım ama oyun inmiyor. Büyük dosyalı oyunların hepsi aynı. Microsoft buna bir çözüm bulamıyor. Verdiğiniz parayla ortada kalıyorsunuz.



    42 küsür gb olan dosyayı indirmeye çalışıyorsunuz biraz iniyor hata verip en başa dönüyor, kaldığı yerden de devam etmiyor.



    Koskoca Microsoft diyorsun adam daha buna çözüm bulamıyor forumlarında microsoft yetkilisinin verdiği hiçbir çözüm işe yaramıyor. Ben daha storedan oyun alır mıyım? Sadece storeda satılıyorsa kusura bakmasın oynamam almam olan yapımcıya olur.



    Bakın Quantum break sırf Storeda satılmasaydı çok daha başarılı olurdu olan remedy'e oldu. Birde bizim gibi para verenlere.

  • bir şirket nasıl yönetilmez bize gösterdi microsoft yöneticileri
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.