Şimdi Ara

Apple WhatsApp'la yarışmak için iMessage'ı Android'e getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple WhatsApp'la yarışmak için iMessage'ı Android'e getiriyor

    iMessage şu anda sadece iOS cihazlarda kullanılabiliyor, bu nedenle sadece iPhone veya iPad sahipleri birbirleriyle sohbet edebiliyorlar. Ancak Apple bu mesajlaşma platformunu kendi ekosisteminde yer almayanlar için de kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor. Şirketin iMessage'ı Android cihazlara getirebileceğini idda eden yeni bir rapor yayınlanmış durumda. Bu konudaki duyurunun önümüzdeki hafta gerçekleşecek Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) yapılabileceği ifade ediliyor.

     

    Elimizde çok az ayrıntı olmakla birlikte MacDailyNews, Apple'ın servislerine daha fazla kullanıcı çekmek adına iMessage'ı Android'e getirmeyi planladığını bildiriyor. Ancak bu durum Apple için iki ucu keskin bir kılıç olabilir.

     

    Ayrıca Bkz.Twitter ve Yahoo birleşmesi gündemde
    Birincisi ve en önemlisi Apple, servisi Android kullanıcılarına açarak daha geniş bir kitleye hitap edebilecek. Pazar payı istatistikleri iOS'un yüzde 15'le ikinci sırada yer aldığını, Android'in ise yüzde 80 payla piyasayı domine ettiğini gösteriyor. iMessage'ın dünyanın en büyük iki akıllı telefon işletim sisteminde kullanılabilir olması Apple için yeni fırsatlar yaratabilir.

     

    Ancak öte yandan servisin Android cihazlarda da kullanılabilir olması, insanların iPhone almaktan vazgeçmelerine neden olabilir. Bu konuda çok somut veriler olmasa da çevresindeki herkesin iMessage uygulamasını kullanıyor olması nedeniyle iPhone satın alan kişiler var. Aynı zamanda Apple daha fazla kullanıcıya iMessage platformunu açarak şu anda WhatsApp'ın hakimiyeti altında olan bir dünyaya adım atacak.

     

    Mobil mesajlaşmada sert bir rekabet ortamı var ve WhatsApp ile Telegram güvenli iletişim özellikleri nedeniyle önde gelen seçenekler haline gelmiş durumda. Her ikisi de iMessage gibi uçtan uca şifreleme sunuyor ancak Apple görüşmelerin her zaman için özel kalacağını garanti ediyor. Bunun en somut örneğini San Bernardino iPhone'u olayında net olarak görmüştük.

     



  • Apple gelirinin %70'ini oluşturan iphone bağlılığından kurtulmak istiyor, en ufak bir başarısızlıkta gelirler ciddi anlamda düşebilir apple music,watch,tv gibi ürünlerin duyurulmasıda buna işaretti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 10 Haziran 2016; 15:51:13 >
  • geçti borun pazarı!

  • Urun satisi bir yere kadar, servis satisindan kasayi doldurmaya devam etmek niyetinde..

  • iMessage WhatsApp'ın yanında cidden daha sade ve klasik mesajlaşmadan farkı yokmuş gibi duruyor. Bu bakımdan iMessage kullanmayı ben çok isterim.

    Ancak aklıma takılan 2 olumsuz durum var. Birincisi Apple Music Android uygulamasının berbatlığı. Yani koskoca şirket böyle bir uygulamayı nasıl sunar anlam veremiyorum. Spotify'nin varlığı bile hissedilmezken Apple Music ram'i sömürüyor. Bu sömürmeye karşı Spotify'nin yarısı kadar bile stabil olmaması iyice komik oluyor.

    iMessage'da da aynı şekilde bir uygulama çıkarsa rezalet olur.

    İkinci olarak da iPhone sahipleri bile daha çok WhatsApp kullanıyorken Android kullanıcılarını iMessage'a nasıl çekecekler merak konusu...

  • android ve apple ters mıknatıslanma yapar. telefonuma apple uygulaması giremez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    android ve apple ters mıknatıslanma yapar. telefonuma apple uygulaması giremez.


    IOSde bulunan uygulamaların kopyaları bol bol giriyor ama. Ayrıca iki firma da arka planda birbirlerinin teknolojilerini kullanıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    android ve apple ters mıknatıslanma yapar. telefonuma apple uygulaması giremez.


    IOSde bulunan uygulamaların kopyaları bol bol giriyor ama. Ayrıca iki firma da arka planda birbirlerinin teknolojilerini kullanıyorlar.

    Donanımından yazılımına zerre alakaları yok, hangi teknolojilerden bahsediyorsunuz acaba?
  • ios kullananlar bile imessage'dan ziyade whatsapp kullanıyorken bu saatten sonra boş hamle. tabi whatsapptan bizi kurtaracak bir program çok iyi olur her gelen özellikle ve güncellemeyle gittikçe yavaşlıyor ve ram kullanımı artıyor iyice facebook uygulamasına benzedi hantallık konusunda. telegram bile fıstık gibi olmasına rağmen geçirdiğim herkes çevresindekiler yüzünden whatsappa döndüyse imessage'ın işi çok daha zor hele ki android kullanıcılarının apple'a olan bakışı düşünülürse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksik kalsın. Whatsapp yetiyo da artıyo. Apple artık kabak tadı vermeye başladı.

  • Whatsapp ın eline su dökemez

  • normal şartlarda apple kullananlara imesaj atıyorum bu iyi oldu imesaj kullanırım.

  • çok çok daha iyi yazılımlar olmasına rağmen bu mesajlaşma uygulaması işinde olay yaygınlıktır.oda whatsappdan ötesi yok.telefonlardaki sms uygulaması gibi her cihazda var.60 liralık java telefon aldık geçen şirkete içinde whatsapp facebook falan var.lan çalışmaz dedim denedim ve çalıştı.olay bitmiştir.

  • WhatsApp ı Bu saatten sonra hiç bir uygulama geçemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Music'den sonra daha da Android telefonuma Apple uygulaması yüklemem. Hayatımda bu kadar leş, sürekli kendini kapatan uygulama görmedim.

  • Snapchatin twitteri geçtiği bir dönemde yenilik yaparsa whatsapi geçmesi gayet mümkün. Bbmin androide gelmesi gibi yenilik yapmadan, reklam yapmadan bırakırsa boşa masraf yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iMessage için iPhone alan mı varmış? Vay anasını sayın seyirciler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    çok çok daha iyi yazılımlar olmasına rağmen bu mesajlaşma uygulaması işinde olay yaygınlıktır.oda whatsappdan ötesi yok.telefonlardaki sms uygulaması gibi her cihazda var.60 liralık java telefon aldık geçen şirkete içinde whatsapp facebook falan var.lan çalışmaz dedim denedim ve çalıştı.olay bitmiştir.


    işte geniş bir cihaz desteğide önemli her kullanıcıya hitap edeceksin.

  • şu saatten sonra whatsapp'ın yerine kolay kolay kimse gelemez.Koskoca bbm bile patates oldu bu yolda imessage dedigin nedir ki ?

    whatsapp hala daha herkes tarafindan kullaniliyor ve ihtiyaclarina cevap veriyor,bu boyle gittigi surece yerinden edilemez.Ne zaman ki insanlar whatsapp'in sunmadigi biseyle tanisir ve whatsapp ona ayak uyduramaz o zaman sonu msn gibi olur.

  • Böyle popüler olmuş bir program eğer Microsoft'un MSN'e yaptığı gibi kasten öldürülmezse kolay kolay yerini kaybetmez.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.