Şimdi Ara

Dubai'den dev güneş enerjisi yatırımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dubai'den dev güneş enerjisi yatırımı
     
    Bir alan üzerine kurulacak en büyük konsantre güneş enerjisi santrali, gelecek beş yıl içerisinde Dubai’de enerji üretimine başlayacak.
     
    Uzun vadede, projenin 2030 yılında 1000 megavat (MW) enerji üretmesi beklenirken, aynı zamanda Dubai’nin 2050’de enerjisinin %75’ini yenilenebilir kaynaklardan üretme hedefinde de önemli bir rol oynaması amaçlanıyor.
     
    Yoğunlaştırılmış güneş enerjisi, heliostat (gün dönüştürücü) adı verilen ve güneş ışığını merkezi güneş kulesine yansıtan güneş aynalarının dairesel şekilde yerleştirilmesiyle üretilecek. Merkezi güneş kulesinde ise biriktirilen güneş ışıkları bir buhar türbinini harekete geçirerek, enerji üretilmesini sağlayacak.
    Proje, halihazırda dünyanın en büyük konsantre güneş enerjisi kulesi olan Fas’taki merkezden çok daha büyük olacak zira Fas’taki sistem 150 MW güç üretme kapasitesine sahip.
     
    Geliştirilecek yeni projenin ürettiği enerjinin maliyetinin bir kilovat/saat başına 24 kuruştan daha ucuza geleceği ifade edilirken, tamamlandığında Dubai’nin 6,5 milyon ton karbondioksit emisyonunu keserek, Dubai’nin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Paris Antlaşması’na uygun bir şekilde 2C hedefine ulaşmasında yardımcı olması amaçlanıyor.
     
    Yoğunlaştırılmış güneş enerjisi teknolojisinin kullanılması sayesinde enerjinin üretildikten sonra 8 ila 12 saat arasında bir süreyle depolanabildiği ifade edilirken, bu şekilde Dubai’nin gece boyunca ihtiyaç duyacağı enerji ihtiyacı da karşılanmış olacak.
     
    Yoğunlaştırılmış güneş enerjisi projesinin ilk aşamasının 2021 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Ayrıca bu projeye ek olarak geliştirilecek diğer büyük projelerle de Dubai’nin enerji üretimindeki çeşitliliğin artırılması planlanıyor. Dubai’nin “2050 Temiz Enerji Stratejisi” ise şu aşamalardan oluşuyor: 2020 yılında toplam enerjinin %7’si, 2030’da toplam enerjinin %25’i, 2050’de ise toplam enerjinin %75’i yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilecek.
     







  • bütün çöle panel döşeseler hem çöl işe yaramış olur hemde dünyaya gene enerji satarlar.petrol bitsede bunlara bişey olmaz :D para parayı çeker deyiminin karşısına bu adamları yazın gitsin.

  • adamların ilk kurulum maliyetini karşılamakta sorunları yok ki :D

  • Adamların hedefi büyük. bizim gibi salla baş işi inşaat sektörü ilerletme ile sonuç alınamayacağını biliyor ve dünyanın en gelişmiş inşaat sektörü zaten ellerinde bizimki sadece gösteriş ve özenti sonuç çarpık yapılaşma ve kentleşme. halen 30 yıl öncesindeki gibi inşaat yapılıyor. kentsel dönüşüm dendi dönüşümün yerini kentsel rantlaşma aldı 3 katlı binayı yıkıp yerine 8 katlıyı dikiyorlar hiç bir değişiklik yok adı kentsel dönüşüm oluyor müteahhit köşe oluyor % 50' sine el koyup başka hiç bir halt yok. bizim zaten güneş tarlası yapacak alanımız kalmayacak bu odun kafa ile devam ettiğimiz sürece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grand_Alexander

    adamların ilk kurulum maliyetini karşılamakta sorunları yok ki :D


    Yaklaşık 1.000 odası olan ve maliyeti $350 milyon (€270 milyon) tutan saray yapacak gücümüz var ki bu aya 5 defa üs kurulabilecek bir miktar...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    bütün çöle panel döşeseler hem çöl işe yaramış olur hemde dünyaya gene enerji satarlar.petrol bitsede bunlara bişey olmaz :D para parayı çeker deyiminin karşısına bu adamları yazın gitsin.


    1000 mw güç için devasa alanlar kullanacaklar ve bu çok küçük bir getiri bu kadar alan için, ancak kendine yeter. Satarak kazanacağı para petrolden kat be kat düşük ama dış bağımlılığı azaltır, o olur yani.

  • Yüzyıllardır güneş üstlerinde kavuruyor, beyinler zaten yanmış kül olmuş.
    anca mı aklınıza geliyor güneş kullanmak ?

  • Arkadaşlar dünyada yenilenebilir enerji kaynakları son yıllarda önemi iyice arttı. Küresel ısınma, petrolün yavaş yavaş azalması yeni enerji kaynaklarına hızla yönelmesine neden oluyor. Norveç'te maliyeti 1,1 milyar euro olan Avrupa'nın en büyük rüzgar enerjisi santralini kuruyor.
  • Anladılar tabi petrolün biteceğini

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    bütün çöle panel döşeseler hem çöl işe yaramış olur hemde dünyaya gene enerji satarlar.petrol bitsede bunlara bişey olmaz :D para parayı çeker deyiminin karşısına bu adamları yazın gitsin.


    :) :) :)

  • türkiyedede nereyi kazsanız TORYUM hala birşeyleri başaramadık

  • Bizdede komurle termik santrale devam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 11 Haziran 2016; 14:14:14 >
  • Adamlar Avrupalılarla ilişkilerini geliştire geliştire buna paralel(inşallah hükümet yanlış anlamaz) olarakta yavaş yavaş aklını kullanmayı öğrendiler. Bizde olsa ya kardeşim zaten elimizde Petrol var. Niye extra para harcayıp Yenilenebilir enerji kullanalım ki?? Diye söylerler.

  • Helal olsun adamlara :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tobepeople

    quote:

    Orijinalden alıntı: Grand_Alexanderadamların ilk kurulum maliyetini karşılamakta sorunları yok ki :D
    Yaklaşık 1.000 odası olan ve maliyeti $350 milyon (€270 milyon) tutan saray yapacak gücümüz var ki bu aya 5 defa üs kurulabilecek bir miktar...


    Lütfen doğru bilgi verelim. Orada oturan kişinin kendi beyanı şu şekildedir;
    "1000 değil 1100 küsür oda var"

    Şimdi de 650 milyon liraya ek bina yapılacak, lütfen yani ülkemizin ne kadar ileride ne kadar zengin, dünyada saygın ülke olduğunu bu şekilde göstermemiz lazım. Hülooğğğğğğğğğ

  • Araplari takdir ettigim nadir anlardan biri. Keske kulturlerini sapkin ozelliklerini degil de bu anlayislarini almaya calissak. Ayrica yenilenebilir enerjiye karsi nukleer santral savunucularini da bu araplari su an ne kadar aptal(!) olduklarini ikna etmeleri icin bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dubai gelirinin sadece %8 i petrolden gelıyor, bılmeyenler yıne sallıyor tabı. Dubai ticaretten ve turizm den kazanıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Bizdede komurle termik santrale devam...

    istersen sen kömürle devam et, Türkiye de bu konuda tahmininden çok ilerleme var. yeterlimi, tabi ki değil. işte yıllara göre rüzgar enerjisi grafiği
    Dubai'den dev güneş enerjisi yatırımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 10 Haziran 2016; 15:16:19 >




  • Sen cok ters anlamissin neyse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bence bütün çöller güneş tarlasına çevrilmeli, biz nasıl toprakları tarla yapıyorsak, çöllerde güneş tarlası olmalı böylece çok daha faydalı ve temiz enerji üretiliyor olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.