Şimdi Ara

Terör olaylarını önceden haber veren Android ve iOS uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Terör olaylarını önceden haber veren Android ve iOS uygulaması

     
    Fransız hükümeti, UEFA Euro 2016 öncesinde terör olaylarına karşı son derece titiz bir çalışma yürütüyor. Güvenlik birimleri, Fransa’ya hem turistik amaçla gelmiş olan hem de ülkede yaşayan vatandaşları bilgilendirmek adına bir mobil uygulama yayınladı.

     

    Hem Android hem de iOS sürümü bulunan yazılım, turnuva boyunca terörist eylemlere karşı kullanıcıları bilgilendirmeye çalışacak. Konum temelli olarak çalışacak olan yazılım, civardaki olası bir tehdidi kullanıcıların telefonuna bildirim göndererek haber verecek.

     

    Kasım 2015’te Paris’te yaşanan terörist saldırılara karşı pilot olarak denenmeye başlanan bir projenin parçası olan SAIP isimli uygulama “Kitleleri Uyarma ve Bilgilendirme Sistemi” anlamına gelen Fransızca ifadenin kısaltması olarak alınmış. Kullanıcılar dilerlerse anlık konumlarıan göre isterlerse de herhangi bir lokasyondaki olaylara göre de bildirim alabiliyor.

     

    Tehdit bildirimlerinin ve uygulamanın daha fazla kullanıcıya ulaşması adına anlık olarak sosyal medyada paylaşım özellikleri de eklenen yazılım, Fransızca ve İngilizce dil desteğine sahip. Uygulamanın Android sürümünü buradan, iOS sürümünü de buradan indirebilirsiniz.








  • windows phone için yayınlamamışlar yine
    üvey evlat sanki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sonraki haber başlığını şimdiden görür gibiyim "Hackerların, SAIP uygulaması üzerinden nükleer alarm bildirimi göndermesi paniğe yol açtı."

  • Windows Mobile cilar ne yapacak simdi?

    Zalımsın Fransa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wp kullananlar ölsün diyorlar

  • Adamlarda 1 bomba patladı ortagi ayaga kaldirdilar bizde hergun patliyor

  • Bkz. WİNDOWS PHONE KULLANICILARINI KOBAY OLARAK!



    The bomb has been planted!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 8 Haziran 2016; 19:05:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    Windows Mobile cilar ne yapacak simdi? Zalımsın Fransa


    android ve ios kullanıcılarını kurtarsak yeter dediler herhalde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Best Seller

    windows phone için yayınlamamışlar yine
    üvey evlat sanki

    "950xl al gelir."
    Miss Dona Sarkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz windows 'u filan bırakın da bu uygulamadan bizim türkiye ye de lazım hem de fransa da önce ağlanıcak halimize gülüyor

  • Güvenlik illuzyonu. Devlet destekli olmasalar hiçbir terör örgütü bu derece etkinlik gösteremez. Rusya, almanya,abd,fransa ingiltere israil gibi lanet ülkeler ve dahası kanla beslenmeyi yaşam biçimi olarak kabul ettikleri sürece de bu terör azalmaz.

  • Bize bütün dünya gülüyor hiç alakamız olmadığı halde geçende brezilyalılar gülmüyormuydu? bu arada bu haberleri veren güncel bir symbian uygulaması var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    "Sayın kullanıcı, bulunduğunuz bölgede canlı bomba tehditi bulunmaktadır. Bi son duanızı edin isterseniz" diye bildirim mi yollayacak?

    Bence gereksiz bir şey olmuş bu önemli olan sürekliliği olan bir istihbarat ağıyla terör gruplarına baskın üstüne baskın, zaiyat üstüne zaiyat verebilmek. Sistemin hacklenmesi yada teröristlerin sistemi yanıltmak için alakasız bir yerde ihbar yapması durumunda olacakları bir hayal edin derim.

    Sahte ihbarı affetmezler. Anında çökerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransa nin yerind biz olsaydık Euro 2016 erteletip başka yerde yaparlardı Fifa ve Batı ülkeler ikiyüzlü çifte standart bu...

    Bizim istihbaratımizi yerden yere vuranlar(haklı oldukları çok yer var ) Fransa da bomba patlayıp aylarca Avrupanın göbeğinde saklanan onları bulamayan Avrupa istihbaratına be demeli Euro 2016 her anlamda bisey yapmak için şans

    İnşallah kazasız belasız terorsuz günler görürüz

  • Wp yine yok...

  • Türkiye'de ve ortadoğu ülkelerinde uygulamaya gerek yok, çünkü her gün bomba tehditi var. Önceden uyarı ise 0. Ülkede bir ton aktif terör örgütü var, buna rağmen istihbaratımız malesef çok kötü durumda.
    Bombanın yanından geçip geçmemeniz şansınıza kalmış. Beyazıt tarafında işim vardı bombanın olduğu gün erken saatlerde ama üşendiğim için sonraya bırakmıştım. İyi ki de bırakmışım.
    Vatandaş olarak dışarı adım atmaya korkar hale geldik Suriye gibi. Her sabah haberleri okuyunca bomba patladı ölü yaralı kelimelerini okumaktan fenalık geldi.
  • Adamların ülkesinde hergün eylem var sokaklarda çatışma var ne uefa nede fifa gibi kurumlardan açıklama bile gelmiyor. Eskaza bu turnuva bizde olsaydı çoktan elimizden alınmıştı.

    Ülkemiz için gelirsek zaten durum ortada şehit haberlerine , bombalara , çatışmalara alışkın hale geldik..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Best Seller

    windows phone için yayınlamamışlar yine üvey evlat sanki


    kullanma o zaman wp sende

  • hem inatla wp kullanıyorsunuz.hemde gelmeyince ağlıyorsunuz.alışkanlık yapıyor galiba dilenci gibi uygulamaları acaba wp ye gelcekmi diye beklemek

  • Bizimkiler yapsaydı aynı ugyulamayı şimdi laflar peş peşe gelirdi . Böylemi korunacağız ? Bu nasıl uyarı sistemi vs vs . Ama işte modern fransa olunca iş değişiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.