Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (388. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63.797
Cevap
342
Favori
2.734.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • upp
  • Up
  • ccmhp yada abidik kunidik isimler imzalar silindimi hiçbir işe yaramaya imza olmasın da kadroda eksikler vardı

    tamamlandı mı ?
  • O kota kalkacak! UP
  • UP.

    Aslında yönetimin konuyu Popülere sabitlemesi lazım. Teknoloji forumunda teknolojiye erişime en büyük engellerden birisine karşı devasa bir hareket var ama yeterli desteği göremiyoruz, up yazmaktan konudaki paylaşımlar arada kaynamaya başladı.
  • İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!

    Düzeltme yapıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 4 Temmuz 2016; 15:10:41 >
  • HOBAAAAAA!!!
    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!




  • Anlayamadım ki yönetim neden bukadar ısıracı konuyu pöpülerde yada en tepede dursun işte
  • Zaten AKK kalkarsa herkes downloada abanmayı bırakacaktır. Adamın hızı 3 mbite düşünüyor, o hızda dizi izleyemediği için tüm diziyi download etmeye başlıyor, nede olsa hızı düştü. Ama belkide birkaç bölümden sonra hiç izlemeyecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabet bırakmadılar ortada ama tek kaybeden Türkiye olcak devir fiber devri bi anlayamadınız giti Tırt telekom
  • Muco kullanıcısına yanıt
    Vallahi billahi helal size.Şu akk kalksın valla herkes sizi konuşur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akk kaksın sanki altyapı patlayacak şunu sovunuyorlardı %5 kısım %95 kısınım haklarını gaspediyor .

    Yalnız şöylede birşey var senin altyapın %5 kısımı dahi kaldıramıyorsa bıka işi güçü topla pılnı pırtını git burda. Onca

    sene geçti fiber fiber dedin bi hızlanmadık gitti hala bekliyoruz
  • Yeterince imza var. Ülke gündemi olmalı artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 milyona tamamlarsak o imzaları bu iş tamamdır. Sosyal medyada paylasabildiginiz kadar yerde paylasin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!

    keşke hep böyle olsa...
  • Tebrikler imzaların birleştirilmesiyle önemli bir adım daha atılmış oldu. Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler..
  • Bayram'dan sonra şu iş çözülsün artık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Yüzük yapan birçok kişi var aslında (Hatta Saruman bile yapıyor ama yetmiyor gücü) ama en önemlileri Celebrimbor ve Sauron.

    Celebrimbor aslında Silmarillerin ustası olan Feanor'un bir torunu. Feanor'un yetenekleri Celebrimbor'a da geçtiği için demircilik ve maden işleme konusunda çok hünerli bir elf. İşte Güçler savaşından sonra bu ağabeyimiz Eregion'un başına geçiyor ve Moria'lı cüceler ile dostluk kuruyor. Bu sayede Mithril işlemeyi falan öğreniyor falan. Neyse bir süre sonra Sauron Orta Dünya'ya geliyor lakin o bildiğin kötü sureti ile değil. Bir Maia olduğu için biçim değiştirebiliyor ve çok soylu ve güzel bir elf kılığında Eregion'a sığınma talep ediyor.

    Eregion halkı onun getirdiği hediyelere bayılıyorlar ona "Annatar" yani "Hediye Veren" adını veriyorlar. Sauron tabii bir Maia olduğu için bilgisi elflerin bile fersah fersah ötesinde. Bu bildiklerinin bazılarını Celebrimbor'a öğretiyor ve Celebrimbor Sauron'un tesiri altında cücelere ait 7 yüzüğü ve İnsanlara ait 9 yüzüğü dövüyor. Burada ufak bir parantez açacak olursak Celebrimbor Sauron ile yakın ilişkiler kuruyor ama asla onun buyruğu altına girmiyor kendi iyi çizgisini koruyor.

    İşte bu yüzüklerin yapımının ardından Sauron Eregion'dan ayrılıp kendi kudretli tek yüzüğünü dövmek için Hüküm Dağı'na gidiyor. Bu sırada Celebrimbor Sauron'dan habersiz elflerin 3 yüzüğünü de dövüyor ki merak ediyorsan bunlar: Nenya, Vilya ve Narya olark adlandırılıyor. Celebrimbor Nenya'yı Galadriel'e Vilya'yı ise Elronda veriyor. Narya konusunda bazı şüphelerim var kendisi almış olsa Sauron tarafından katledildiğinde yüzüğün bulunmuş olması gerek ama bulunmuyor oı yüzden Narya'yı gemi yapımcısı Cirdan'a verdiğini düşünüyorum.

    İşte Sauron Hüküm dağında kendi gücünün büyük bir kısmını yüzüğe aktarıyor ve yüzüğü takıyor. Hatta yüzüğe o kadar güç aktarıyor ki sadece 7 ve 9'un kaderini değil 3'ün kaderini de yüzüğe bağlamış oluyor. Bu sayede kendinden habersiz 3 yüzüğün yapıldığını anladığı anda Eregion'a savaş açıyor. Bir süre sonra Eregion düşüyor. Sauron Celebrimbor'u yakalıyor. Ondan 9 yüzüğü zorla alıyor. Cücelere ait 7 yüzüğün yerini çok büyük işgenceler ile öğreniyor lakin Celebrimbor 3 yüzüğün yerini söylemiyor. Sauron en sonunda onu orada katlediyor ve cesedini Eregion meydanına atıyor.

    ***

    Sauron'un yokolmasını zaten biliyorsundur ama kısa bir özet geçeyim. Son İttifak savaşında Elflerin kralı Gil-Galad ve insanların kralı Elendil dünya üzerinde görülmüş en görkemli 2. ordu ile Sauron'un üstüne yürüyor(En görkemli ordu Valinor'a aittir bu arada ve güçler savaşı için (sanırım) orta-dünya'ya geliyor.). Bu son ittifak savaşında Tolkien'ın yazıdğına göre yaşayan her varlık iyi yada kötü tarafını seçiyor. Sadece Elflerin tamamı iyilerin yanında oluyor. Geri kalan kuşlar, insanlar, cüceler ve o dönemde yaşayan bilimium adını saymaya üşendiğim canlılar iki tarada maalesef ordu veriyorlar az yada çok.

    7 Yıl sürüyor bu savaş. Çember sonunda öyle daralıyor ki Sauron kendi kalesinden çıkıp bizzat savaşa katılıyor. Elendil ve Gil-Galad'ı katlediyor. Elendil'in oğlu İsildur bunlara dayanamıyor ve babasının kılıcı ile öne çıkıyor tam mahvolmak üzere iken kılıcını bir savuruyor ve Sauron'un 4 parmağını kesiyor. Bunun sonucunda Sauron bedenini kaybediyor ve bir süre orta-dünya'dan ayrılıyor. Sonra klasik bildiğin filmin hikayesi ile yüzük yok edilince Orta-Dünya'ya gelme şansını kaybediyor ve karanlığa sürülmese bile sadece kötü ve zayıf bir rüzgar olarar zelil kılınıyor.

    ***

    Çok uzun oldu biraz ama yapacak birşey yok son soruna gelecek olursak.Tam anlamadım sorunu ama hobbitler ile Orta-Dünya'da ilgilenen 2 kudretli kişi var birisi senin yazdığın Gandalf diğeri ise tahmin edebileceğin gibi Sauron. Gandalf'ın Bilbo ile yolculuğa çıkması(yani Hobbit kitabıın konusu) ile ilgili pek fikrim yok. Mesela neden Bilbo Baggins? Böyle bir macere için Hobbit tarihine baktığımızda bir Took'un daha uygun olabileceğini farkedebilirsin. Kısa geçecek olursak ben bunun Gandalf'ın sadece ileri görüşlülüğüne bağlıyorum. Bilbo zaten macera sonunda elde ettiği az miktarda altın ve bolca deneim sayesinde Gandalf'ı dostu olarak görüyör. Tabii ki amcasına çeken Frodo da Gandalf'ı çok seviyor diyerek tam olarak cevaplayamasamda bir nokta koyayım.

    Başka sorun varsa alabilirim. Foruma girdikçe cevaplamaya çalışacağım. Okuduğun için teşekkür ederim. Maksat konuyu uplamak :D. İyi Forumlar.




  • UPDULLAH
    UP
    YUKARI
  • 
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.