Şimdi Ara

Mercedesi Renault üretiyorsa, Mercedes yerine Renault alın, paranız da cebinizde kalsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık bir haftadır klima bakıyorum ve anlayamadığım bir durum var.

Aslında araba alacak olsaydım ve Renault bayisinde satıcı bana başlıktaki cümleyi söylese güler geçerdim. Çünkü otomobil sektörünü hemen hemen herkes tanıyor.
    Ve herkes biliyorki, mercedesin bazı modellerinde motor üreticisi Renault. Böyle bir durumda, başlıktaki cümleyi ifade etmeye hiç kimse cesaret bile edemez.

Ama konumuz klima olunca, yani pekte aşina olunmayan bir sektör olunca, satıcılar yanlış yönlendirmeye cesaret edebiliyor gibi geldi bana.
    Yani kafamda öyle bir tablo oluştuki; bu klima sektöründe kimin eli kimin cebinde, kim kimin ortağı, kim kimin sahibi belli değil. Hangi markayı araştırmaya kalksanız, altından başka bir marka çıkıyor.
    Bu marka nasıl diyorsunuz.
    Cevap: "o markayı şu marka üretiyor."
    Bu marka, japon markalarından çok mu kötü diyorsunuz?
    Cevap: "Aslında hepsi aynı. Çinde birkaç büyük üretici var hepside onlara yaptırıyor."

Mercedes-Renault örneğinde olduğu gibi. Çinli markalarla Japonları aynı kefeye koymanın, doğrudan abesle iştigal olduğu kabak gibi belli oluyor. Bunu söyleyen satıcıları kolayca çizebiliyorsunuz.
    Ama asıl zorluk, çinli markalar arasında kıyas yapabilmek. Eminim hepside birbirinin kopyası değildir.

Örneğin Airfeli soruyorsunuz, Gree üretiyor deniyor.
    Airwell i soruyorsunuz Midea üretiyor deniliyor.
    Ve hep nedense, komponent üreticisinin çıkardığı markayı almaya yönlendiriliyor. Gree ye yada midea ya...

Örneğin, Airwell in Midea dan daha iyi olma ihtimali yokmu ?

Ha birde Carier-Toshiba ilişkisi var. Kimine görede Carier-Midea ilişkisivar. Onuda çözemedim.
    Carrier ın marka değerini iyi biliyorum ama çoğu satıcı Carrier split klimadan uzak dur diyor. Neden bilmiyorum.

Son olarak bir de büyük japon markaların sahibi olduğu çinli markalar var. Fujitherma, Sigma vb.
    Tercih konusunda, japonun çinde ürettirdiğimi yoksa, çinli üreticinin markasımı daha önde sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 8 Haziran 2016; 14:59:46 >

• iphone da cinde uretiliyor.o yuzden herhangi bir cin mali telefon alsak iphone kullanmis oluruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerose

iphone da cinde uretiliyor.o yuzden herhangi bir cin mali telefon alsak iphone kullanmis oluruz

Kusura bakma ama;
    Klimalar hakkında fikri ve bilgisi olanlara hitaben açılmış bir konuda, konu metnini okumadan, çok boş bir mesaj atmışsın.
  • Bu konuda en kapsamlı bilgiyi şu topicte @ADO açıklamış... Lakin bu işler sırf klima sektöründe değil tüm sanayi sektörlerinde karışıktır... Mesela benim alanım olan Uydu alıcılarda biz en iyi olarak kore li 2 firmayı biliriz. Ama bu adamların piyasada doğrudan elle tutulur ürünlerini bulamazsın... Dolaylı yoldan mesela Almanların en iyi receıver üreticisi Technisat ve Kathrein'den bu 2 üreticinin ürünlerine ulaşırsın... Kathrein çok iyi receıver yapar daha doğrusu yaptırır. Kime Koreli bir üreticiye... Kathrein aynı zamanda çok kaliteli 3G 4G mobil baz istasyon yapar... Kime Huawei'ye.

Gelelim konunun özüne... Bir klimanın kimin yaptığı değil "kimin yaptırdığı" önemlidir. Aksi takdirde gereksiz performanslara gereksiz bütçeler ayırmak zorunda kalırsınız... Şunuda unutmamak lazım... Klima gibi iklimsel özelliklere bağlı çalışan cihazlarda hiç bir zaman standartı tam olarak yakalayamazsınız. Hanedeki cihaza kumanda edecek kişi sayısı, kullanım alışkanlıkları, hane'nin buluduğu bölgenin iklim koşulları, gibi gibi farklı spesifik özellikler klimalar arasındaki farkı eşitler....

Bugün soğutmada A++ klima kullanan bir hane ile, A+ klima kullanan bir hanenin tüketim değerleri aynı çıkabilir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.