Şimdi Ara

İnancımı Geri Kazanamıyorum Boşlukta Hissediyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle 2 yıl öncesine dinine bağlı bir müslümandım.Sonra küçük bir olay sonucunda inancım zayıfladı hergün şüphe vardı içimde 1 yıl sonra inancımı geri kazandım ama sonra bu foruma geldim son günlerde olan olaylar ve bu forumda yazılanlardan dolayı islama karşı bir nefret oluştu devamında ise inancım tamamen yok oldu ve üstüme ölüm korkusu geldi ateistler haklıysa yok olacam :( :( müslümanlar haklıysa cehennemde yanacam kendimi bu yüzden boşlukta hissesiyorum inancımı geri kazanmanın bir yolu yok mu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • eğer çay house, sözler köşkü gibi kanallar etkili olmadıysa modernist islamcıları dinle, edip yüksel falan izle mesela. onların yaşamlarının ve anlattıklarının ateistten farkı yok ama bu durumlarını gerçek islam olarak görüyolar. bizim bildiğimiz islam dininin uydurma olduğunu, gerçek islamın çok modern olduğunu falan söylüyolar ve buna inanıyolar. senin durumunda olan birçok kişi bu tarz yeni modern islam anlayışı sayesinde sıkıntılardan kurtulabiliyor.
  • Düşüncelerin başkalarının yazıp çizdiklerinden etkilenip nefrete dönüyorsa zaten temeli zayıf bir inançtır. Senin nefret ettiğin şey İslam değil, müslümanlar... Ben de nefret ediyorum müslümanlardan, çoğu okumuyor sorgulamıyor, cehalet diz boyu. kulaktan dolma mesnetsiz bilgileri din kuralı diye savunup ona göre yaşıyor... Kendini kandırdın bugüne kadar... Rahat ol, HER CANLI için iyi bir insan olmaya çalış yeter. Her hareketini günah mı? haram mı? diye nitelendirmek yerine, acaba haklı mıyım, adil mi davrandım, doğru mu yaptım? karşımdaki ne düşünüyor acaba? şeklinde değerlendirirsen huzur içinde yaşayıp ölebilirsin. Dini inanç kisvesiyle oluşturulmuş kalıplara girip kendini yük ve sorumluluk altında hissetmek zorunda değilsin.
  • Şüphe öyle sinsi bir şeydir ki, bir kere düşmesin insanın içine, kemirir de kemirir
    Senin ilacın Deizm. Deizm'i araştır ruhsal huzura kavuşursun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum islam ı az tanıyorsun hadisleri arastır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya küçük. Bir olaydan imanın zedelendiyse ya da 3 kuruşluk gerizekâlıların İslama hakaret etmeleri sebebiyle imanın halel görüyor ise zaten imani temellerin eksik demektir.

    Bak şöyle yap:

    Önce Allah'ın varlığı ve birliğine, yani 3 5 tanrı değil - tek ve mutlak bir Yaratıcı'nın varlığına dair araştırma yap. Önce buna iman etmen lazım. Zaten bu ve İslam birarada ilerler. İslâm'ın gelişim süreci; Hz. Peygamber (sav) in dini yayma süreci, hayatındaki küçük ve büyük tüm ayrıntılar; her şeyden daha güçlü ve kudretli, mutlak güç ve irade sahibi tek bir Allah'in varlığına ve İslam'ın da hak din olduğuna dair kesin ispat gücüne sahip..

    Ama okuyup, anlayıp, idrak edip değerlendirme yapman lazım işte. Yoksa böyle birinin lafından dolayi sarsinti yaşaman normal malesef..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    eğer çay house, sözler köşkü gibi kanallar etkili olmadıysa modernist islamcıları dinle, edip yüksel falan izle mesela. onların yaşamlarının ve anlattıklarının ateistten farkı yok ama bu durumlarını gerçek islam olarak görüyolar. bizim bildiğimiz islam dininin uydurma olduğunu, gerçek islamın çok modern olduğunu falan söylüyolar ve buna inanıyolar. senin durumunda olan birçok kişi bu tarz yeni modern islam anlayışı sayesinde sıkıntılardan kurtulabiliyor.

    ya tavsiyem yukarıdaki gibi ama şunu da söylemeden edemicem, bak dine inanmaya devam et yani inanma demiyorum ama şu anda endişeli olduğun için (ben de yaşadım aynı şeyleri hatta çok daha ağır dozda yaşadım) sana şunu söyiyryim; eğer biraz mantığını kullanırsan suç işlemediğin halde hiçbir şeyin sana işkence yapmayacağını anlarsın zaten.

    şimdi sana kimsin necisin diye sorsam, büyük ihtimalle 15-25 yaş arası masum zararsız birisindir. adam mı öldürdün, hayır, bi suç mu işledin, hayır. durum buyken hiçbir yaratık sena sırf bazı şeylere inanmıyorsun diye işkence yapmaz. bu yüzden sen şimdi dinin gerçek olup olmadığından ziyade şunu bi mantığını kullanarak anla, kimse şu an senin gibi suçsuz olan birine işkence yapmayacak. korkma, endişelenme.

    islam mevzusuna gelirsek, aç edip yükseli dinle, bak adam diyo ki sadece iyi insanlar cenente gidecek diyo. ateistlerin bile iyi olanları cennete gidecek diyo. her ne kadar kuranda tam tersi yazılıysa da, edip yüksel ve onu takip edenler buna inanmışlar. sen de izle, sen de buna inan. sonra da çok kafa yorma. öyle inan, inanarak yaşa ve öl. görünüşe bakılırsa inançsızlığı kaldıramayacak birisin zaten.

    özet: bu tarz inanç meselelerinin hayatını kötü yönde etkilemesine izin verme.
  • Git bir tane Kuran Türkçe meali satın al. Baştan aşağıya oku, kendince ölç biç, kafana takılanları araştır. Sonunda iki yola çıkacaksın, ya tekrar inanmak ağır basacak ya da bu dinin saçma olduğunu düşüneceksin. İki yolda da kimse seni sorgulayamaz. Neden inanıyorsun ya da inanmıyorsun deme hakkı yok kimsenin. Din, kişiyle inandığı arasındadır bu kadar basit. Ama sonuç olarak senin araştırmaların sonucu neyi yapmak istiyorsan onu yap.
  • Buzdolabına dondurma var zannediyorsun. Herkes öyle söylemiş evde.
    Açıp bakıyorsun yok.
    Salona gidiyorsun dondurma yok diyorsun, iyi bakmamışsındır diyorlar. Var diyorlar. Tekrar arıyorsun her yerine bakıyorsun yok.
    Yine gidiyorsun orda işte diyorlar vs vs.
    Sonuç olarak bir şeyin olmadığını farkettikten sonra olduğuna inandıramazsın kendini.yapacak bişey yok. Bir aydınlanma yaşadın demek ki ve hayatın boyunca bunla yaşamak zorundasın.

    Cehalet mutluluktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada bence vakit kaybediyorsun. Bulunduğun yerde ki en iyi cami, müftülük, ilahiyat fakültesi vb gibi bir yerde görevli bu işle ilgilenen ilmini almış kişilerden bilgi almalısın. Çünkü sen İNANCINI YENİDEN KAZANMAK istiyorsun. Yazında öyle yazmışsın.

    Burada Ataist, Deist, Müslüman.. inanan inanmayan çoğu kişi kendince araştırmış ve bir yol çizmiş kendine. Ama sen eski inancına dönmek istiyorsun. Bu yüzden burada sana verilecek fikirler kafanı daha çok karıştırır ve yine bu yüzden tekrarlıyorum bu işle ilgilenen ilmini almış kişilere gitmen senin için daha sağlıklı olur.

    Bir fikir verilecekse, bir şey yapman istenecekse en azından için rahat eder söyleyenden ötürü.
  • Bende bosluktayim ayni sekilde bilmiyorum cok etken var say say bitmez akisina biraktim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateistim fakat boşlukta değilim. Ben de 4 yıl öncesine kadar dinine bağlı namaz kılan birisiydim. Sonra düşünmeye başladım gelişen olaylarla birlikte sorgulamaya başladım hayatta sevap günah gibi özgürlüğümü kısıtlayacak şeyleri uzaklaştırdım şuan daha mutluyum.

    En kötüsü de hiçbir şey bilmediğin bir şey hakkında körü körü bağlanmak, araştırmadan etmeden.

    Araştır ve kendi seçimini yap.

    Ben dünyaya gelmeden önce nasılsam öldükten sonra da o şekilde olucam ve bedenim toprağa karışacak... acı ama gerçek.
  • Herşeyin fazlası zarar. Seni rahatsız eden her şeyden bir süre uzak dur. Hiç birşey düşünme. Buna islam ve Müslümanlık da dahil. Şeytan en çok arada kalanlarla uğraşır, çünkü onu karanlık tarafa çekmek kolaydır. Safı belli olan veya Siyah veya beyaza gitmez, en çok griye. Bu konuyu da çok düşünme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J7A

    Direk Kurani oku.
    1 orucu bozarsan 61 gun yersin gibi sacma uydurmalar yuzunden milletin inanci sarsiliyor.
    Ayrica ben hz muhammedin eslerine takilmistim vikipedia tum eslerini inceledim hicbiri guzellik yada cinsellikle alakali degil gercekten yardima ihtiyaci olan kadinlar
    Ve kuranda diyor sizler icin en hayirlisi tek estir diye.
    Ben direk kurana bakiyorum dogru degil yaptigim ama hadislere inanmayip hadislere gore is yapmiyorum yani binlerce yil gecmis bi hadise nasil inanayim mesela mezhebimde yok benim bir lidere ihtiyacim yok tanri kurani yollamis ben orda yazana bakarim orda yazmiyorsada ben sorumlu degilim yani benim dusuncem bu.

    Edit: ha bu benim dusuncem kardesim sende kurani oku incili oku guzelce dusun kararini ver sonucta bi tanri var ise benim kafamda kini bilir niyetimi bilir yani tutupta nasil inanmazsin lan sen diyip yakacak degil dusun annen bile sana karsi bu kadar merhametli iken seni yaratan nasildir ? Zaten insanin zayif ve gunahkar yaratildigi yazili kuranda. Ulkemizde ve dunyada genel olarak tanri gaddar korkunc gibi bir algi var yani tanri iyi bir insana kuluna niye zarar versin
    Dusun yani hersey senin kararin

    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=13645
    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=13966
    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=6318
    lütfen hepsini okuyunuz
  • Deistim ve boslukta degilim.

    Seni bosluktan toplulugun inanci kurtarmaz. Senin inancin kurtarir. Herkesin bir tutumu vardir dine karsi. Kimisi inanmaz. Kimisi sorgulamaz. Kimisi inanir ve dinin gerekliliklerini yerine getirir. Kimisi inanir, ama alkol, kiz, kumar her seyi yapar. Kimisi kapalidir ama sevisiyordur. Kimisi alkol'e zinaya karsi cikar ama ahlak bekciligi yapar, milletin hayatina karisir.

    En nefret ettigim tip sondaki tipler. Cunku baskasinin ozgurluk alanina girersen olmaz. Gecenlerde yobazin teki, sevgilileri uyarmis. Bicagi takmislar ahlak bekcisine. İyi olmus.

    Kisaca herkesin kendinde bir tutumu vardir. İnanmamak seni kotu bir adam yapmaz. İnanmak da iyi bir adam yapmaz. Cennet cehennem ortak bir yalan. Kimse gidip gormemis, varligi belli degil. Ama inananlar inaniyor.

    Senin hayatini cami imami mi yonlendirecek yahu ?

    Hele ki sozler kosku, cay house denilen zirvaliklari izleme bile. Yobaz surusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hz.Peygamber daha hayatta iken benim ağzımdan çıkanları yazın demiş ve bu sistem böyle başlamıştır. Sözle gelen kaynağı zayıf hadisler olabilir. Bunlarıda İslam alimleri seçip kitaplarına geçirmişlerdir.
    Attıklarımı tamamen okuduysanız bu husus orda anlatılıyor.
    Kuran ve sünnetler, hadisler birbirlerinin tamamlayıcısıdır.Bunların arasından herhangi birini çıkarırsan eksik kalır.

    İmran bin Husayn hazretleri, (Bize yalnız Kur’andan söyle!) diyene, (Ey ahmak, Kur’an-ı kerimden her şeyi anlamak mümkün mü? Mesela namazların kaç rekat olduğunu bulabilir miyiz?) buyurdu. Hazret-i Ömer’e de, (Farzlar seferde kaç rekat kılınır? Kur’anda bulamadık) dediler. Cevaben, (Allahü teâlâ bize Muhammed aleyhisselamı gönderdi. Biz, Kur’an-ı kerimde bulamadıklarımızı, Resulullahtan gördüğümüz gibi yapıyoruz. O, seferde dört rekatlık farzları, iki rekat olarak kılardı. Biz de öyle yaparız) buyurdu. (Mizan-ül-kübra)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dav -- 10 Haziran 2016; 14:35:46 >
  • onlar 4999 dine inanmıyor sen 5000 tanesine bu kadar kafanı takma hristiyana göre sen 100% yanacaksın her türlü tek müslüman olma sebebin burda doğman.
  • Bak güzel kardeşim ! Din öncelikle akl bari insanlar için önemlidir. Yüce ALLAH bizleri yaratırken hepimize doğruyu yanlışı ayırt edebilecek şekilde kullanabileceğimiz akıl bahşetmiş, ... vede indirmiş olduğu Kuran -ı Kerim ile de doğruyu ve yanlışı göstermiş. buna istinaden buyurmuş ki kim neyi isterse ona göre hareket etsin. Yeryüzünü, gökyüzünü ve arasındakileri yaratandan bahsediyoruz. Subhanallah Kudretten... Sen niye bu siluette meydana gelmişken bir kedinin veya köpeğin kuşun yada balığın, neden başka silüetlerde olduğunu araştırdın mı, yada ağaçların; hangi bilim sana var olan meyvelerin ilkinin nasıl meydana geldiğinin yanıtını verebiliyor...aynı topraktan yetişmesine rağmen Zeytinin rengi ve tadı farklı iken üzümün renginin ve tadının farklı olmasının sebebini mantıklı bir şekilde sana kim açıklayabilir...Bunların hepsi yoktan var eden herşeyden münezzeh olan ALLAH ın birer benzeri olmayan özelliklerindendir.

    Aç kardeşim KURANI KERİM ve mealini oku, hadisleri oku,icmalleri ve tefsirleri oku. Oku ve okuduktan sonra da tövbe ederek Alemlerin Rabbi olan ALLAH a sığın, çünkü o çok bağışlayan ve merhamet edendir.
  • İslam nedir?
    İslamin bugun yuzde 90 i aksakalli amcalar tarafindan uydurulmus hadis denilen peygamberin soyledigi iddia edilen laflarla idare edilmektedir. Dindeki kavramlarin emirlerin uygulamalarin cok azi kur an da yazar bu da beni dinden sogutan ilk seydi. Daha ulkedeki muslumanlarinin yuzde 85 inin yapmadigi birseyi yaptim. Kurani acip anladigim dilde (turkce ) okudum. Bundan sonra tekrar farkina vardim ki insanlar dinini tv programlarindaki hocalardan dinliyoe ilk emri oku olan bir kitabi okumaktan aciz. Okusalar bu kitabin insana ve kadina zerre onem vermeyen, insan sagligini onemsemeden yaz gununde onu 18 saate yakin susuz birakan( bir insan en fazla 24 saat susuz kalabilir ) , kole alip satmayi legal hale getiren, kader denilen herseyin onceden bilindigini ama buna ragmen insanlarin dunyada test edildigini one suren buglı bir sistemi savunan bir kitap olduvunu gordum. İnanan yuzde 85 lik kitlenin de okumaidgi icin veya kendini tanrinin olmadigina inandirdiktan sonra sonsuza kadar yok olup gitme korkusuyla beynini bir yaraticiya inandirmakta zorladigina salik verdim. Dogru yoldasin gercek su ki ortalama 70 senelik bir omrumuz var ve bu omur din gibi sacmaliklarla ugrasmak icin cok kisa . Mumkunse ailene ve tanidiklarina inanmadigini soyleme. Turkiyede henhz yeterince yygin degil dusunce ozgurlugu ve ateizm. Ama sunu soyliyim yalniz degilsin. Bu ulkede agnostikler deistler ve ateistler toplumun yaklasik yuzde 20 sini olusturuyor aslinda. Sadece insanlar bunu dusunce olarak aciklamanin tehlikeli olacagini dusundugu icin gizli tutuyor. Yuzde 99 musluman toplum bu ulkenin. En buyuk yalanidiir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 21 Haziran 2016; 9:49:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    İslam nedir?
    İslamin bugun yuzde 90 i aksakalli amcalar tarafindan uydurulmus hadis denilen peygamberin soyledigi iddia edilen laflarla idare edilmektedir. Dindeki kavramlarin emirlerin uygulamalarin cok azi kur an da yazar bu da beni dinden sogutan ilk seydi. Daha ulkedeki muslumanlarinin yuzde 85 inin yapmadigi birseyi yaptim. Kurani acip anladigim dilde (turkce ) okudum. Bundan sonra tekrar farkina vardim ki insanlar dinini tv programlarindaki hocalardan dinliyoe ilk emri oku olan bir kitabi okumaktan aciz. Okusalar bu kitabin insana ve kadina zerre onem vermeyen, insan sagligini onemsemeden yaz gununde onu 18 saate yakin susuz birakan( bir insan en fazla 24 saat susuz kalabilir ) , kole alip satmayi legal hale getiren, kader denilen herseyin onceden bilindigini ama buna ragmen insanlarin dunyada test edildigini one suren buglı bir sistemi savunan bir kitap olduvunu gordum. İnanan yuzde 85 lik kitlenin de okumaidgi icin veya kendini tanrinin olmadigina inandirdiktan sonra sonsuza kadar yok olup gitme korkusuyla beynini bir yaraticiya inandirmakta zorladigina salik verdim. Dogru yoldasin gercek su ki ortalama 70 senelik bir omrumuz var ve bu omur din gibi sacmaliklarla ugrasmak icin cok kisa . Mumkunse ailene ve tanidiklarina inanmadigini soyleme. Turkiyede henhz yeterince yygin degil dusunce ozgurlugu ve ateizm. Ama sunu soyliyim yalniz degilsin. Bu ulkede agnostikler deistler ve ateistler toplumun yaklasik yuzde 20 sini olusturuyor aslinda. Sadece insanlar bunu dusunce olarak aciklamanin tehlikeli olacagini dusundugu icin gizli tutuyor. Yuzde 99 musluman toplum bu ulkenin. En buyuk yalanidiir

    Düzelteyim:Bir insan su olmadan en fazla 3-4 gün yaşayabilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.