Şimdi Ara

Aselsan, sınırları gözetleyecek mini zeplinler hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aselsan, sınırları gözetleyecek mini zeplinler hazırlıyor 

    Sınırların gözetim altında tutulması ülkemizin coğrafi yapısı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıllardır en önemli sorunlarından biri olmuştur. Sınır karakollarına yapılan saldırılarda bu zamana kadar yüzlerce şehit veren Türkiye, şimdi Aselsan tarafından geliştirilen zeplinler ile elini güçlendiriyor.

     

    Aselsan tarafından geliştirilen mini zeplinler, bir çeşit insansız hava aracı. Sınırdaki karakollara yakın noktalara konumlandırılacak olan zeplinler, civardaki hareketliliği önceden takip edebilmek adına askeri anlamda ciddi bir güç unsuru oluşturacak.

     

    Aselsan tarafından yerli imkanlarla üretilecek olan minik zeplinler, 16 metre uzunluğa sahip. 1000 metre yüksekliğe çıkabilen balonlar, hali hazırda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da test edilmeye devam ediyor.

     

    İki Farklı Model Hazırlanıyor 

    “Su Damlası” ve “Küresel” olarak adlandırılan iki farklı modelde üretilecek olan zeplinler, gerçek zamanlı olarak görüntü alma ve yerdeki noktaya iletme özelliğine sahip. Gece görüş kameraları ile de desteklenen modeller, görüntüleri ilettiği yer istasyonundaki kumanda odasından kontrol edilebiliyor.

     

    16 metre uzunluğa sahip balon en büyük olan model ve su damlası olarak adlandırılıyor. 180 metreküp hacmi bulunan bu araç, bahsedilen 1000 metre irtifaya çıkabilirken 35 metreküp hacimli küçük model, azami 500 metrede görev yapabiliyor.

     

    Uzunca bir süredir üzerinde çalışmaları devam eden ve TSK tarafından da denenen “Su Damlası” isimli model, 400 saati aşkın olarak sınır bölgelerinde görev yapmış ve hali hazırda da test odaklı denemeleri devam ediyormuş.








  • Hava da ikmal yapabilirse çok iyi olur.

  • ortadoğu ve ermenistan sınırımız için iyidir terörist yuvaları buralar.

  • keskin nişancı tüfekleri ile vurulmaz umarım, gerekli geliştirmelerle çok yararlı olabilir, üstüne güneş paneli ile elektrik motorlarına güç verilirse çok fayda sağlar diye düşünüyorum.

  • bebelere balon,
    cemaate kadro !

    her yer iHL oldu yaw ! :(

  • Zeplin iyidir de yerden ateş edilerek patlatılamaz mı? Sonuçta bu kansızlarda silah var. Ekranla kaplayıp belli açılardan kamerayla çekilen görüntüyü verse özellikle geceleri çok iş yapar bence.

  • 1.Dünya savaşında kullanılan silahlara geçmek büyük bir adım.Uydu radar sistemleri zaten göz boyuyor sadece.Durmak yok yola devam.

  • Evet güdümlü sirkeli top atarsa cinleri de kovalar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: experienced

    keskin nişancı tüfekleri ile vurulmaz umarım, gerekli geliştirmelerle çok yararlı olabilir, üstüne güneş paneli ile elektrik motorlarına güç verilirse çok fayda sağlar diye düşünüyorum.


    AnThoN adlı arkadaşın 05-06-07 tarihli yazısından alıntıdır.

    Havaya atılan mermiye ne olur ne kadar yükseğe çıkar?

    1920 yılında ABD Kara Kuvvetleri, silah bölümü bu konuyu açıklığa kavuşturmak için bir deney düzenler. Florida, Miami civarında bir gölde yapılan deneyde bir metrekarelik bir platform üzerindeki bir makineli tüfekten havaya dikey 500 kez ateş edilir. Deneyin gölün ortasında yapılmasının amacı gerisin geriye düşen mermilerin düştükleri yerleri daha iyi tespit edebilmektir. Bu deneyde havaya saniyede 810 metre hızla sıkılan 150 gramlık mermilerden sadece 4 tanesi tekrar platforma düşer. Mermilerin 18 saniyede 2700 metreye ulaştıkları burada geri dönüşe geçerek 31 saniye sonra, yani toplam 49 saniyede yere vardıkları, yere varış hızlarının da saniyede 100 metre civarında olduğu tespit edilir.

    Yani vurulabilme ihtimali var ama sonuçta gözlem mesafesi yüksek olacak gözlem alanı değerlendirildiğinde vurulmadan müdahale edilinebilinir vurulsada çok bir önemi olmayacak çünkü maliyeti çok fazla olmayacaktır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trooe199 -- 6 Haziran 2016; 14:14:45 >




  • yahu ak-47 ile bile vurulup düşürülür bunlar 500m nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy585858 -- 6 Haziran 2016; 14:15:43 >
  • Artık MİT tırları daha güvenli şekilde silah taşıyabilecek

  • Eleştiren kaldırım mühendisi klavye şövalyesi zevat daha iyisini söyleyin daha iyi bir proje sunun görelim sizi. Bilimsel olarak açıklayın bize (merak etmeyin anlarız) mahsurlarını ve olması gerekeni bilelim doğruyu yanlışı, aksi halde susun kendi içinizde yaşayın aşağılık kompleksininizi.

  • Bu türden bir hedefin keskin nişancı tüfeği gibi silahlarla vurulması demek bu işi yapanın o bölgede olduğu anlamına gelir. Bence maliyet düşünüldüğünde çok güzel yem olur bunlardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulan Musk -- 6 Haziran 2016; 15:12:16 >
  • Bunlar ucuz şekilde otonom haline getirilebilse de, bunlardan yüzlercesini sınıra salıp tüm sınırı sürekli olarak izleyebilsek güzel olurdu.

  • Güzel düşünülmüş ama çok sağlam gibi durmuyor alçak intifada düşürülmesi kolay olur.

  • Ahanda Zeplinlere de geçiş yaptık!

    Ein Volk, Ein Reich!

    AAhahahahah.

  • 1 km çok alçak degilmi. Millet tüfek mermilerinden bahsetmiş ama güdümlü füzeler yahut uçak savar ile 1km mesafe havada kekliktir.

  • Teröristler ısı güdümlü roket ile helikopter düşürüyor. Zengin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

    1 km çok alçak degilmi. Millet tüfek mermilerinden bahsetmiş ama güdümlü füzeler yahut uçak savar ile 1km mesafe havada kekliktir.


    iyi güzel söylüyorsun da bu zeblinler menzile girmeden düşmanı fark etmek için değil mi. zaten menzil içine girdi ise iş işten geçmiş demektir. düşürseler ne olur düşürmeseler ne olur. onu düşürene kadar karakolu yaylım ateşine tutarlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Railz

    Artık MİT tırları daha güvenli şekilde silah taşıyabilecek


    Suriye'ye yada pkk'ya tonla silah gönderenlere tek laf söylemezsiniz anca kendi devletinizi eleştirip durursunuz. Silahlı mücadele gerekiyorsa gönderilsin sonuna kadar arkasındayım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.