Şimdi Ara

Kablosuz şarj teknolojisi dizüstüne geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kablosuz şarj teknolojisi dizüstüne geliyor


    Mobil cihaz pazarında kablosuz şarj teknolojilerini sıkça görmeye başladık. Manyetik alan oluşturarak belirli bir seviyede kablosuz enerji gönderen bu teknolojiler, henüz dizüstü modelleri için yeterli değil. Intel’in geçen yıl başladığı daha güçlü kablosuz şarj teknolojileri, bu yıl kullanıma sunulacak. Dell ise farklı bir çözümle Computex 2016 fuarındaydı.


     


    WiTricity ile işbirliğine giden Dell, fuarda kablosuz olarak şarj edilen bir dizüstü konsepti tanıttı. Alıcı ve verici şarj plakalarının üst üste gelme zorunluluğu olan standart teknolojilerin aksine, WiTricity teknolojisi çok güvenli bir manyetik alan oluşturuyor ve bu alan içerisine giren dizüstü modeli şarj olmaya başlıyor.


     


    Yeni teknoloji, manyetik alanı manipüle etme yeteneğine sahip. Yani belirli bir noktaya belirli bir şekilde aktarılabiliyor. Ayrıca odun veya mermer gibi katı maddelerden de geçebilme yeteneğine sahip. Böylece örneğin mutfak tezgahı altına koyduğunuz şarj plakası ile birden fazla cihazı şarj edebiliyorsunuz. Yaklaşık olarak 30W enerji transfer edilebiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Rafadan Tayfa artık mobilde

    Dell ve WiTricity, yeni dizüstü modelinin ne zaman piyasaya çıkacağını veya yeni teknolojide nasıl bir yöntem kullanıldığını açıklamıyor. Bu bakımdan teknolojinin henüz ticari hayat için hazır olmadığı tahmin ediliyor.


     


    WiTricity, askeri alanda da kablosuz çözümler üzerinde çalışıyor. Örneğin askerin sırt çantasına yerleştirilen kablosuz verici plaka ve bağlı batarya ile, taktığı gece görüş dürbünü sürekli olarak şarj edilebilecek. Firma, askeri kurumlar ile sıkı bir işbirliği içerisinde. Firma ayrıca MediaTek ile de işbirliği içerisinde. Kablosuz şarj yongasının entegre edildiği MediaTek yonga setleri pek çok cihazda yerini almış durumda. 


     







  • 3000mAh pilli telefonlarda istenilen kullanım seviyesine ulaşıldı 6xxxmAh notebooklar kaldı....
  • önemli olan amper değil wattır bugün telefonlar 15 watt iken bilgisayarlar 90 watta kadar çıkmışlardır. ki haberdede watt üzerinden aktarımı söylemişler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmtfrt.

    önemli olan amper değil wattır bugün telefonlar 15 watt iken bilgisayarlar 90 watta kadar çıkmışlardır. ki haberdede watt üzerinden aktarımı söylemişler.

    Ne demek istedin anlayamadım?
  • notebooklarin batarya konusunda devrim yapmasi lazim,gayet yeterli bir batarya hacmine sahipler ama eski teknoloji kullanildigi icin kisitli kullanim sureleri sunuyorlar.Yakin zamanda herhangi bir atilim olmaz zannediyorum zira notebooklarda teknolojik gelismeler gormeyeli epey oldu.

  • Güzel olur

  • arkadaş mah olarak kıyaslamışta onun için belirttim. çünkü sadece mah değil voltajda önemli etkendir. bu yüzden watt olarak kıyaslanır dedim
  • Çoğu kimse sogutucu kullaniyor o panele bir ekleme yapilsa iyi olur aslinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu notebookların pilini bir düzeltmediler. 2 saat dayanmıyor resmen.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.