Şimdi Ara

İşte dünyanın en güçlü grafik işlemcisi: Nvidia GP100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tayvan'dan herkese merhaba arkadaşlar, ben Erdi Özüağ. Şu anda dünyanın en güçlü grafik işlemcisine bakıyoruz. Nvidia'nın Pascal mimarisini kullanan GP100 kodlu yeni GPU, GeForce GTX 1080'de kullanılan GP104 GPU'sunun büyük abisi gibi görünse de aslında çok daha fazlasını sunuyor. Evet her iki GPU da Pascal mimarisini kullanıyor yani ISA seviyesinde aynı komut setlerini destekliyor ve temel pek çok teknolojiyi paylaşıyorlar ama GP100 her halukarda farklı bir GPU.
     
    GP100 GPU'su  yüksek başarımlı bilgi işlem yapabilen sunucular ve süper bilgisayarlar için geliştirilen Tesla P100 hızlandırıcı kartta kullanılıyor. Bu kartın bir tanesi veya onlarcasını barındıran sistemler, dünya devi teknoloji şirketlerinin yapay zeka çalışmalarında kullanılıyor. Örneğin Facebook'un herhangi bir fotoğrafta yaptığı kişi tavsiyelerinin arkasındaki donanımlardan birini oluşturuyor.
     
    İşte dünyanın en güçlü grafik işlemcisi: Nvidia GP100 
     
    GP100 GPU'su 15 milyar transistör içeriyor yani GTX 1080'nin GP104 GPU'sundan 2 kat daha fazla. Benzer şekilde 16nm FİNET geometrisi ile üretilen, buna rağmen 600 milimetrekare gibi devasa boyutta olan GPU, ilk defa AMD'nin Fury ailesinde gördüğümüz yüksek bantgenişliği sunan HBM bellek teknolojisinin ikinci neslini kullanıyor ve 4096-bit veriyolu üzeirnde çalışan 16GB bellekle geliyor. Zaten GPU'nun üzerine bakarsanız bellek zarlarını görebilirsiniz, şu anda HBM2 kullanan başka da bir çözüm yok zaten.
     
    GP100 GPU'su aynı zamanda yüksek bantgenişliğinda haberleşme sağlayan NVLink bağlantı teknolojisini destekliyor. GPU ile GPU'nun veya GPU ile işlemci arasında PCIe 3.0'a nazaran 12 kata kadar daha yüksek bagenişliğinde haberleşme imkanı tanıyan bu teknoloji, sunucu çiftliklerinde kullanılan IBM Power8 işlemcilerince de destekleniyor. Tek hassasiyetli işlem gücü 20 TeraFLOP'un üzerinde olan ve 4MB L2 vellekle donatılan GPU, 3584 CUDA çekirdeğine ve 224 doku ünitesine sahip. 1328MHz'de çalışan, Boost ile 1480MHz'e çıkabilen GPU'nun ısıl tasarım gücü ise 300 Watt.Yeni nesil algoritmalar ve kayar nokta hesaplamalarındaki gelişim sayesinde GP100, yapay zeka ve derin öğrenme konularının merkezinde olacak.
     
    İşte dünyanın en güçlü grafik işlemcisi: Nvidia GP100 
     
    Nvidia'nın Drive PX2 platformunu da yakında görme şansı yakaladım. Otomobiller için geliştirilen ve GPU güncellemesine izin veren sistem, sürücüsüz otomobileri hedefliyor ve 12 çekirdeli işlemci ile Pascal tabanlı GPU ile 8 teraflop işlem gücü sunarak alexnet üzerinde saniyede 2800 görseli tanımlayabiliyor. Bir nevi otomobil geliştirme kiti olan Drive PX2, sınıfının en güçlüsü, hatta o kadar güçlü ki soğutma için sıvı soğutma kiti kullanılıyor. Otomotiv endüstrisi daha güçlüsüne tanık olmamıştı.
     
    Son olarak yeni nesil Tegra platformunu da görmüş olduk. Pascal tabanlı GPU'su, Nvidia'nın en küçük Pascal çözümü olarak yorumlanabilir. Akılı telefon pazarından çıkan Nvidia, yeni Tegra platformunu Shield gibi konsol ve setüstü kutularını güncellemek için kullanacaktır ama şu an için daha fazla bilgi açıklanmıyor. Ben Erdi ÖZÜAĞ, bir sonraki videoda görüşene kadar şimdilik hoşçakalın ve kendinize çok iyi bakın.
     
     
     







  • Fiyatıda dünyanın en güçlüsü

  • 1080 incelemesi hala gelmedi dimi?

  • Şimdi bu Ryse: Son of Rome'u 4K 120fps'de takılmadan oynatır mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi hoş güzel alet tabiki de son kullanıcıya hitap etmedikten ulaşmadıktan sonra bi anlam ifade etmiyor
  • Hala inceleme yok ,donanımhaber iyice bozdu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkayjan

    Fiyatıda dünyanın en güçlüsü


    zaten sen alasın diye yapmıyorlar bunları :)

  • bunla ne gta 5 oynanıdı be 4k 60 fps

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkayjan

    Fiyatıda dünyanın en güçlüsü

    adamlar yapay zeka programı çalıştırıyor bununla 200 dolar olmasını mı bekliyordun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Şimdi bu Ryse: Son of Romeu 4K 120fpsde takılmadan oynatır mı?


    o gpu'lar Erdi Beyinde söylediği gibi yapay zeka ve sunucular için algoritma yazılıp optimizasyon yapılıyor oyunlar için tasarlanan birşey değil ama kağıt üstünde oyunlara göre tasarlansa idi tahminim gtx 1080den 2.5 veya 3 kata yakın daha fazla performans sunacağı 1080 için 9TeraFLOP bu kart için 20TeraFLOP den bahsedildiki hbm2 ram teknolojisinide katmak lazım neyse anlatabilmişimdir umarım iyi günler

  • Yaptığınız siteye, kullandığınız servera tüküreyim emi... 50 saatte site yükleniyor ondada video 240p çıkıyor. 1080p ye getirince site yeniden yüklenmeyi deniyor her denemede salak salak çaycı hüseyin reklamı çıkıyor..

  • video bulunamadı

  • Anonim Haber mi desek magazin haber mi?

  • n vidia bu kartı satışa sunmaz çünkü labatuvar ve benzer kurumlarda kullanır.fiyatıda çok uçuktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkayjan

    Fiyatıda dünyanın en güçlüsü

    Sence bu facebook gibi firmalar için sorun mu

  • Yeni titan yaparsa bu karta yakın bir kart olur ama fiyatı da 5000 tl olur büyük ihtimal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLmNt13 -- 2 Haziran 2016; 22:31:50 >
  • "4MB L2 vellekle donatılan GPU, 3584 BUDA çekirdeğine ve 224 BOKU ünitesine sahip!"

    (editör arkadaşın yanlışından istifade ederek hiçbir zaman alamayacağım bu kartla azıcık dalga geçme gerekliliği hasıl oldu. Anlayışınız için teşekkürler!) :)

    "Yav he he" diyeni döverim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grasyas01

    Hala inceleme yok ,donanımhaber iyice bozdu


    Inceleme derken? Haberi tekrar oku,, kartin nerelerde kulalnildigini bir bak.

  • Nvidia o kadar kalleş o kadar adi bir firma diğer kapitalist firmalar gibi. Adamlar tam 3-4 yıl önce pascalı reklam ederken millet bu seviyede bir pascal gpu beklerken.hbm2 iptali sorası.Kazın tüyünü yola yola şuanki eski nesilden devşirme 1080 kartını sundu.Adamlar o kadar rahatki rakibi anca 2 kart ile rakibinin amiral gemisini geçebiliyorum diye reklam yapıyor.Aynı rakip ne gariptir yeni gpularını tanıttığı platformada rakip firmanın işlemcilerini kullanarak tanıtım yapıyor.

    Kısaca Ulan AMD senin yüzünden intel ve nvidia bizimle .... geçiyor.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.