Şimdi Ara

Paypal'a neden izin verilmedi? BDDK'dan resmi açıklama!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Paypal'a neden izin verilmedi? BDDK'dan resmi açıklama!


    Bir haftadır, PayPal Türkiye ofisinin gerekli lisans izinlerini alamadığını ve bu yüzden faaliyetlerini sonlandıracağını konuşuyoruz. Bugüne kadar gündeme gelen iddiaların arkasından, BDDK tarafından da resmi bir açıklama yapıldı.


     


    Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, sunucuların ülke sınırları içerisine taşınması ve finansal verilerin yetkili makamlar ile paylaşılması konusunda problem söz konusu. BDDK başkanı Mehmet Ali Akben de bu konuya temas ediyor.


     


    2014 yılında çıkarılan Ödeme Kuruluşları ve Elektronik Para Kuruluşlarının Bilgi Sistemlerinin Yönetimi ve Denetimine İlişkin Tebliğ kapsamında, ülkemizde faaliyet gösteren ödeme platformlarının sunucularını yurt içine taşıması gerekiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Paypal neden Türkiye'den çıkıyor? Geri gelecek mi?

    PayPal, tebliğ kapsamında faaliyet izni almak için 27 Haziran 2015 tarihinde resmi başvurusunu yapmış ancak aradan geçen yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde sistemlerin yurt içine getirilmesi için herhangi bir fizibilite çalışması yapmamış. Firma, sunucu taşınmasının teknik olarak mümkün olduğunu ancak prensip olarak böyle bir konuyu gündeme getirmeyeceklerini belirtmiş.


     


    BDDK bunun üzerine sınır ötesi olarak adlandırılan farklı bir faaliyet izni alması tavsiyesinde bulunmuş ancak verilen süre zarfında PayPal herhangi bir geri dönüşte bulunmamış. Bunun sonucunda da faaliyet izni başvurusu olumsuz sonuçlanmış. Görünen o ki gerekli şartları yerine getirmediği sürece PayPal ülkemizde faaliyet gösteremeyecek. Gerekli şartları yerine getirmesi için ise uzun bir süre gerekiyor. 


     







  • Klavye kahramanlarının damlaması yakın, her daim suçlu hükümettir onlara göre.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: absamet

    Klavye kahramanlarının damlaması yakın, her daim suçlu hükümettir onlara göre.


    15-16 veletler işte..daha ekmeğin fiyatını sorsan bilmezler.

  • ee ne kullanıyoruz artık yurtdışı sitelerden oyun vs bişi alıcağımız zaman? Tavsiyesi olan?

  • Kendileri bilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu açıklamadan anlaşılan BDDK tarafından bir lisans iptalinden öte PayPal in kendi tercihleri doğrultusunda faaliyetlerini durdurmasidir. Zaten şartlar sunulmuş bunu PayPal özelinde değil tüm firmalar için düşündüğümüzde yüzlerce yerli yabancı firma bu kurala uyarken PayPal in amerikan vari tavırla bizim için çok da stratejik bir ülke değilsiniz demesi üzücü...
    PayPal yerine uluslararası şirketlerinden biri bu fırsatı değerlendirebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuz0 -- 2 Haziran 2016; 16:13:14 >
  • Seçenek sunulduğu halde Paypal, ülkenizi ve kanunlarınızı takmıyoruz, umurumuzda değilsiniz demiş. BDDK da o zaman size güle güle demiş. Bence gayet yerinde bir karar.

  • Evrensel kanunlara sahip olmayan ülkelerde olur böyle şeyler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    ee ne kullanıyoruz artık yurtdışı sitelerden oyun vs bişi alıcağımız zaman? Tavsiyesi olan?


    ininal kart kullan uzun süredir var olan İNG bankın servisi İNG bankamatiklerinden ücretsiz yükleme yapabiliyorsun veya mobil uygulamadan para aktarımı vs'de olabilir

  • PayPalı bir kaç sefer kullandım. Açıkçası beni pekte ilgilendirmiyor ANCAK Ülkedeki kurumların bu şekilde kullanıcıları düşünmesi gözlerimi yaşartıyor...

  • Bu konunun ne paypala haddini bildirmekle nede paypal kullancıların gizliliğini savundu o yüzden gittiyle alakası var özel şirketler kar odaklı çalışır Buraya kurulacak data center giderinin Türkiye'deki kullancılardan gelen gelirler kar edemeyecekleri düşündükleri için kurmamışlar bu kadar net onlarca ülkede faaliyet gösteren şirket karlı görseydi burayı getirirdi sunucuları.

  • 1 dolarlık humble bundle kovalayanlar geliyor.

  • Çok üzüldüm ama açıkçası paypal bizi önemsemiyorsa kendi bilir 100 lerçe kez kullandım harika bir hizmetti birileri ininal demiş ininal kadar üçkağıtçı bi firma yok 2 hafta önce alışveriş iptal oldu ona ragmen bakiyeyi daha yüklemediler çok açil işi olmayan ininale bulaşmasın.

  • Yabancı yatırımcılar kaçıyor. Firmalar kapanıyor, iflas verenler, kayyım atananlar vs. Allah (c.c.) sonumuzu hayırlı etsin.

  • Sözcüden aldığım habere göre BDDK'nın başına hayvanat bahçesi müdürü atanmış hayırlı olsun damatta bakan oldu felan... kötüleyecek bi şey bulamadım birisi acil kötülesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Batarang- -- 2 Haziran 2016; 16:45:40 >
  • Dünya devletleri son zamanlarda yükselen teknoloji trendi ile beraber ''kendi ekolojilerini'' oluşturma durumunda.Bunun sebebi gerek vatandaş gerekse askeri seviyedeki bilgilerin manipüle edilerek ticari,hayati operasyonlarda kullanılması.Devletlerin bu tür talepleri gayet normal karşılanıyor,örnekleri de var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0quz28

    quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    ee ne kullanıyoruz artık yurtdışı sitelerden oyun vs bişi alıcağımız zaman? Tavsiyesi olan?


    ininal kart kullan uzun süredir var olan İNG bankın servisi İNG bankamatiklerinden ücretsiz yükleme yapabiliyorsun veya mobil uygulamadan para aktarımı vs'de olabilir



    Kasdettiğim bu değil. Kredi kartım ve ona bağlı sanal kartım var. Ebay gibi sitelerden bişi almak için BidPay , PayPal , Western Union , Wire Transfer gibi sistemler kullanmak gerekiyor. Biraz önce paypal hesabımı sildim. Kullananlar uluslararası alışverişlerde ne tavsiye eder?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Computeus

    Evrensel kanunlara sahip olmayan ülkelerde olur böyle şeyler.


    hangi ülkeler onlar dünyadaki özellikle top50 deki tüm ülkelerde böyle şeyler var hatta yukarı gittikçe daha da sertleşiyor kurallar. paypal türk olsaydı ve abd de böyle bir iş yapsaydı daha kapıdan içeri adım bile atamazdı bırak bu kadar çalışmasını bırak seçenek sunulmasını. Hala daha uyanamadınız gitti. Bu adamlar şeytan melek değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

    Sözcüden aldığım habere göre BDDK'nın başına hayvanat bahçesi müdürü atanmış hayırlı olsun damatta bakan oldu felan... kötüleyecek bi şey bulamadım birisi acil kötülesin

    Ensar'ın müdürü atanacak diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeniz ve kanunlarınızı takmıyoruz deyince bizde sizi tanımıyoruz demişler kısaca.Helal olsun.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.