Şimdi Ara

Gigabyte'dan 1333MHz fsb desteği, EVGA'dan su soğutmalı 8800GTX ve diğerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gigabyte'ın v3.3 Revizyonlu Anakartlarında 1333MHz FSB Desteği Geliyor.

    Nvidia'nın nForce 600 serisi yonga setlerinin dikkat çeken en önemli özelliklerinden biri de sahip oldukları 1333MHz fsb desteği idi. Bu sayede yonga setine sahip anakartlar özellikle hız aşırtma konusunda rakiplerine karşı fsb konusunda bir adım daha öne çıkabilirken, Intel'in bu yılın 2.yarısında çıkarmaya hazırlandığı 1333MHz fsb'ye sahip işlemcilere şimdiden verdikleri destek ile de adeta geleceğe yatırım konusunda tek alternatif konumundaydılar. Fakat bu noktada Gigabyte'dan bir ilk gelecek gibi. Zira firma endüstride ilk defa, Intel'in 965 serisi yonga setlerini kullanan anakartlarında 1333MHz fsb desteği vermeye hazırlanıyor. Bu sayede, Intel'in yılın 2. yarısında duyurumayı planladığı 1333MHz fsb'ye sahip E6x50 serisi Core 2 Duo işlemcilere - E6850 (3.0GHz), E6750 (2.66GHz), E6550 (2.33GHz) - şimdiden destekleme avantajına da sahip olacaklar. Ayrıca Gigabyte'a göre verilemeye başlanan 1333MHz fsb desteği ile birlikte 1066MHz fsb'ye göre toplam işlemci performansında %5, yine toplam bellek performansında ise %10'a yaklaşan artışlar elde edilebiliyormuş. Ayrıca belirtelim, Gigabyte'ın yeni versiyon anakartlarının Ocak sonunda piyasaya girmesi bekleniyor

    Gigabyte'ın 1333MHz fsb desteğine sahip olması beklenen 965 yonga setli v3.3 anakartları şu şekilde;

    EVGA'dan Su Soğutmalı GeForce 8: e-GeForce 8800GTX "The Black Pearl"

    2007 yılının başına kadar genellikle Nvidia'nın referans tasarımına sahip, açıkçası birbirinden pekte farkı olmayan GeForce 8 bazlı ekran kartları görüyorduk. Ama ATi'nin R600 lansman taihininin yaklaşmasından olsa gerek, Nvidia tarafında özelleştirilmiş GeForce 8800GTX ve 8800GTS modelleri arka arkaya firmalar tarafından duyurulmaya başlandı. Ekran kartı ve yonga seti tarafında EVGA, Nvidia'nın en büyük partnerlerinden biri olmak ile birlikte ürünleri ülkemiz piyasayasında da yavaş yavaş popüler olmaya başladı. Zira gray market üzerinden özellikle anakartları olmak üzere ekran kartları da her ne kadar şu aşamada kıstılı sayıda olsa bile artık ülkemizde satılıyor ve bulunabiliyor. EVGA geçtiğimiz günlerde zaten fabrika çıkışı hız aşırtılmış ve hava soğutma kullanan modellerini duyurmuştu fakat üstünden kısa bir süre geçmeden firma su soğutma kullanan yeni e-GeForce 8800GTX "The Black Pearl" modelini de duyurdu. EVGA yeni modelde kullanılan su soğutmanın da verdiği güvenle, saat hızlarını ciddi şekilde arttırmış. Zira kartın grafik işlemcisi 626MHz'de, bellekleri ise 2GHz'de çalışmakta. Bu noktada aslında saat hızları biraz daha yükseltilebilirdi diye düşünmeden de edemiyoruz zira GeForce 8800GTX üzerinde hava soğutma ile bile daha yüksek hızlarına çıkıldığı da biliniyor. Belkide firma kalan potansiyeli kullanma hakkını kullanıcılara bırakmak istemiş te olabilir. Saat hızları ve kullanılan soğutma çözümü dışında kartın kalan tüm özellikleri herhangi bir GeForce 8800GTX ile aynı.

    Futuremark'ın 3DMark testlerinde dünya rekortmeni olan Vince "K1NGP1N" Lucido'nun da EVGA çözümlerini kullandığı da hatırlatılan açıklamada EVGA'nın yeni su soğutmalı modelinin 10 yıllık garanti ile kullanıcılara sunulacağı, ayrıca fiyatının da 799 avro olacağı belirtiliyor. Açıkçası bu kart çeşitli yollardan ülkemize gelir mi gelirse fiyatı burada ne olur kestirmek güç ama gelirse 799 avro'dan daha ucuz olmayacağı da kesin. Bu arada ülkemizin önde gelen bazı dağıtıcılarının Cebit fuarı sırasında EVGA ile görüşebileceği ve şartlar uygun olursa bu markanın da resmi kanallar üzerinden Türk tüketicisi ile buluşabileceği ifade ediliyor.

    OCZ, Su Soğutmalı FlexXLC Serisini Genişletiyor

    Yüksek performanslı bellekleri ve son zamanlarda iddialı güç kaynakları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran OCZ, geçtiğimiz günlerde sıvı soğutmaya sahip olan Flex XLC Edition isimli belleklerini duyurmuştu. PC2 - 9200 yani tam olarak 1150 MHz' e kadar çıkabilen bellekler aslında sahip oldukları su soğutma desteği ile daha üst hızlara da ufaktan göz kırpıyorlardı. Firma bu serinin sahip olduğu yüksek başarı potansiyelini görmüş olacak ki Flex XLC serisini genişletmeye karar verdi ve yeni bir modeli daha gün yüzüne çıkardı. Bu modelin daha önce duyurusu yapılan Flex XLC Edition PC2 - 9200'den en belirgin farkı daha düşük saat hızlarına sahip olması. Zira OCZ yeni bellekleri JEDEC standartlarına uygun şekilde, yani PC2-6400 (800MHz) olarak hazırladı. 2.0 voltta çalışan yeni belleker aslına bakılırsa sahip oldukları su soğutma sayesinde daha yüksek voltlarda daha yüksek saat hızlarına ulaşabilme potansiyellerine de ciddi anlamda sahipler.

     

    Ayrıca bellekler sahip oldukları Alüminyum soğutucular sayesinde standart değerlerde su soğutmaya ihtiyaç duymadan hava soğutma ile de kullanılabilme imkaanını kullanıcılara sunabiliyorlar. 2GB'lık kitler halinde satılacak OCZ'nin yeni bellekleri ayrıca ömür boyu garantiye de sahipler.

    Teknik Özellikler;

    • 800MHz DDR2
    • CL 4-4-4-15
    • (CAS-TRCD-TRP-TRAS)
    • 2GB (2x1024) kit olarak satılıyor
    • Unbuffered yapı
    • OCZ'den ömür boyu garanti
    • 2.0 Volt
    • 240 Pin DIMM
    • 2 x 1/4" ID
    • FlexXLC soğutucu
    • EVP teknolojisi ile 2.2V'de bile sorunsuz çalışma

     

    Alternatif Kasa Arayanlara: OrigenAE S21T

    OrigenAE firması aslında çok bilinen yada tanınan bir firma olmasa bile geçtiğimiz yıl Cebit fuarında tanıttıkları kasaları S210 ile hayli dikkat çekmişlerdi. Özellikle HTPC sistemlerin yaygınlaşmaya başlaması ile bu akıma yönelik tasarlanmış kasalarda, kullanıcılar artık tasarıma da ciddi şekilde önem vermeye başladılar. İşte bu noktada OrigenAE firmasının yeni lanse ettiği S21T kasası hayli dikkat çekici. Yeni kasa özellikle sahip olduğu 12.1 inç'lik dokunmatik TFT ekranı, bu ekranı odukça hoş bir şekilde taşıyabilen tasarımı ve 10 adete kadar verebildiği hard disk desteği ile gerçekten etkileyici olmayı başarabiliyor. Ayrıca kasanın tek esprisi bahsettiğimiz bu özellikleri değil, zira kasanın teknik özellikleri de oldukça geniş. Gelin hep birlikte OrigenAE S21T neler yapabilir bakalım;

    Kasanın Boyutları: 435 x 220 x 390mm
    Temel Yapı Alüminyum
    Anakart Desteği atx, micro atx yapıda olan anakartlar
    PSU Desteği atx psu
    Ekran Kartı Desteği Güncel Ekran Kartları ile uyumlu
    fan desteği 1 x 120mm fan
    * 2 x 92mm fans
    * optional 120mm extractor module
    Genişleme slotları 7
    Girişler 2 x usb portu (+2 dahili)
    * 1 x firewire (1394) portu
    * 1 x kulaklık (HD & AC97)
    * 1 x mikrofon (HD & AC97)
    * 1 x multi format medya slotu
    ir çözümü Opti. Microsoft IR MCE Kontrolcüsü
    * Optional irtrans IR Kontrolcüsü
    Ağırlık ~9.8kg
    Mevcut Renkler Siyah, Gümüş
    Ekran Özellikleri 12.1 inç
    * 9:16
    * 1920 x 1080 çözünürlük
    * 1 x svga girişi
    * 12v dc girişi
    * 9w güç tüketimi

    Özellikle ön tarafta LCD ekranın arkasına gizlenmiş bağlantı noktaları tasarımı genel anlamda bozmazken kullanılmak istendiklerinde sorun yaratma potansiyellerine de açıkçası sahipler. Zira ekranın kaydırılması ile ulaşılan bağlantı noktalarının kullanımı sırasında ekranın çizilme yada zarar görme potansiyeli de yok değil. Bu noktada ürüne sahip olmak isteyenlerin özellikle ön tarafta yer alan çıkışların kullanımı esnasında oldukça dikkatli olmaları gerekiyor. OrigenAE S21T fiyatı hakkında henüz net bir bilgi olmamak ile birlikte açıkçası çokta ucuz olması beklenmiyor.








  • Origen'in kasası çekmece gibi olmuş kullanışsız gibi duruyo.


    Su soğutmalı G80'e 10 yıl garanti iyiymiş işte bunun gibi kartları ülkemizde görmek isteriz ama yok!,


    Eline sağlık fx57 çok güzel haber yapmışsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 20 Ocak 2007; 23:10:18 >
  • Mikrodalga fırının bilgisayar mod kanmış haliii
  • Biri çekmece diyor, biri de mikro dalga
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    Biri çekmece diyor, biri de mikro dalga


    1. ve 2. resimde mikro dalga 3.resimde çekmece
  • Of ya şu su soğtumla 8800 süpermiş. Çok sağol.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yimmasabi

    Of ya şu su soğtumla 8800 süpermiş. Çok sağol.



  • bence hem çekmece,hemde m.dalga ayrıca da sandık
  • adamlar bilgisayarları microdalgaya benzetiyolar büyük adam bunlar cnm neler yapmışlar haber için tşk
  • Valla herşey bi kenara Evga kartlarına çok güzel şekil veriyor.Çok karizmatik yapıyor helal olsun
  • haberlere sırasıyla yorum yapayım yoksa çatlarım

    1-hızaşırtma ve güneuyarlama için faydalı
    2-çok pahalı
    3-gereksiz, havalılar daha havalı
    4-ben sevdim, çok şık. ama pahalı olur ve tr'ye gelmez....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Valla herşey bi kenara Evga kartlarına çok güzel şekil veriyor.Çok karizmatik yapıyor helal olsun



    katılıyorum, Baz kartları kalite ile birleştirmede Evga nın üstüne yok
  • selamlar,
    bişey sormak istiyorum bu gigabyte ın dq6 modelı ıcın 1333mhz lık destegı var denılıyor ya.pekı bızı aldıgımız sımdıkı dq6 larda bunu desteklıyormu.cunku kendı sıtesınde f9 bıos cıkıp orda fsb dıyordu acaba bu fsb 1333mhz lık fsb mı bılgısı olan varmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cyborg_1983

    selamlar,
    bişey sormak istiyorum bu gigabyte ın dq6 modelı ıcın 1333mhz lık destegı var denılıyor ya.pekı bızı aldıgımız sımdıkı dq6 larda bunu desteklıyormu.cunku kendı sıtesınde f9 bıos cıkıp orda fsb dıyordu acaba bu fsb 1333mhz lık fsb mı bılgısı olan varmı?


    Soruna cevap olur mu bilmem ama ben kendi 965P-S3 anakartımdan bilgi vereyim;
    F6 bios u çıkana kadar 4 çekirdek desteği yoktu ve en verimli bios konumundaydı. Ne zamanki F7 ile 1333 mhz desteği aktif hale geldi o zaman anakartta sorun çıkmaya başladı. Dolayısıyla 1333 mhz desteğini yukarıda belirtilmiş modellerin vrs 3.3 olanları için geçerli. Benim gibi 1.0 olanlar çok fazla sayıda olduğu için kesinlikle F7 olan bios u yüklememeliler Şu an s3 için en verimli bios ise F8 olanıdır ve sorun yoktur Dileyenler sitesinden inceleyebilir;

    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2321




  • Cok guzel haberler kutlarim.
    Nedense hep benim arastirdigim konular bir sure sonra haber oluyor.Cok ilginc.Tam ustune gelio haberler super oluyo.
    Sağolun
  • gne ortaya karışık döktürmüşsün fx57 ;

    yorumlar hoş özellikle mikrodalga benzetmesi yerinde olmuş

    revisionlu anakart yerine yeni bir anakart diyorum.
  • origen kasa için:

    tasarımı ilk bakışta çok hoş. tam salon bilgisayarı. ama ekran tasarımı hiç iyi değil bence. keşke ekranı daha küçük ve sabit yapsaymış. ve de ekranın arkasında kalan kısımları dışarda tutsalarmış. bu tarz tasarımlar önümüzdeki yıllarda çok yaygınlaşacak gibime geliyor. ama tabi uçuk fiyatlara mal olmayacaklar ise...
  • Gigabyte'ın v3.3 anakartları gün yüzüne çıkmaya başladı;

    Gigabyte'dan 1333MHz fsb desteği, EVGA'dan su soğutmalı 8800GTX ve diğerleri
  • Gigabyte ile bir evelki bilgisayarimdaki tecrubem pek hos degildi,Anakartim ayni elektriksel sorunlar nedeniyle 4 kere !! serivise gitmesi sonucu,ithalatci firma tarfindan yenisi ile degistirildi,ve yeni anakarttda cok degil 3 ay sonra benzer sorunlari vermeye basliyinca serivise bile gonderme geregi duymadan ASUS ile degisitirdim.Yalniz bu aralar Gigabyte platformunu baya gelistirmise benzio,ve voltaj sicramalarina karsi yeni onlemler almislar,tabi sutten agzi yanan yogurdu ufluyerek yiyoryeni bilgisayrimda Gigabyte alirmiyim kararsizim..

    Su sogutmali 8800 gtx bence kesinlike overclock fanlari icin tasarlanan bir model.Islemci/memory hizlari hava sogutmali ile ayni degerlerdeyse,su sogutmali bu modelde en kotu ihtimal %10-%25 arasi overclock potansiyeli olmasi lazim...
  • Öncelikle FX57 teşekkürler...

    Evga yapıyor baba...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.