Şimdi Ara

Samsung’un faaliyet karı yükselmeye devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’un faaliyet karı yükselmeye devam ediyor


    Galaxy S7 serisi ile birlikte iki yıllık durgunluk dönemine son veren Samsung, faaliyet karı açısından parlak günler yaşamaya başladı. Yılın ilk üç ayında faaliyet karını artıran Samsung için ikinci çeyrekte de yükseliş bekleniyor.


     


    Güney Kore’den gelen bilgilere göre, Samsung’un yılın ikinci çeyreğindeki faaliyet karının 5.9 milyar dolar civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Yılın ilk çeyreğinde 5.7 milyar dolar civarında bir faaliyet karı elde edilmişti. Artış çok az gibi gözükse de, 9 aydır ilk kez 5.9 milyar dolar seviyesine çıkılmış olacak. En son geçen yılın üçüncü çeyreğinde 6 milyar dolar seviyesi görülmüştü.


     


    Faaliyet karına en büyük katkı elbette Galaxy S7 amiral gemisi satışlarından geliyor. Mobil bölüm yaklaşık olarak 3 milyar dolar faaliyet karı elde edecek. Yıl bazında yüzde 12 civarında bir artışa işaret ediliyor. Kar marjının artması, faaliyet karına da olumlu etki ediyor.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung’dan çok küçük ama çok hızlı SSD sürücüler

    Galaxy S7 serisi ile ilgili henüz bir satış bilgisi paylaşılmadı ancak Nisan-Mayıs-Haziran döneminde 14 milyon ulaşması bekleniyor. Mart ayı sonuna kadar da 10 milyon civarında bir satış yapıldığı bilgisi gelmişti. Böylece yılın ilk yarısında 24 milyon Galaxy S7 serisi satılmış olacak. Diğer bir unsur ise iyi bir kar marjı bırakan Galaxy A ve Galaxy J serileri. Orta seviyeye hitap ediyor olsa da, yüksek kar marjı sayesinde faaliyet karını yükseltiyor.


     


    Kalan 3 milyar dolarlık faaliyet karının büyük kısmı flash bellek bölümüne ait. Bölümün yaklaşık olarak 2 milyar dolar civarında faaliyet karı üreteceği tahmin ediliyor. Ekran bölümü ise yine yılın ikinci çeyreğinde kar getirmeyi bekliyor.


     


    Analizlere göre Samsung, yılın ilk yarısını oldukça verimli bir şekilde kapatmış oluyor. Önemli olan başarının ikinci yarıda da devam etmesi. Ağustos ortalarında sahne alacak Galaxy Note 7 ve Galaxy C serileri ile birlikte Samsung’un ivmesini koruması ihtimal dahilinde. 


     







  • Düzgün telefon ürettiği sürece zarar etmez kullanıcıyı dinle isteğine cevap ver gerisi gelir. S6'dan beridir iyileşme var Samsung'da.

  • S7 gayet güzel, dengeli bir telefondu. Orta segment telefonları da güzel. Sadece fiyatları biraz yüksek. Orta segment telefonlarına komple %10-15 indirim yapsa çok iyi olur.
  • Son bir kaç yıldır gayet kaliteli cihazlar üretiyorlar (her segmente)

    Sadece orta ve giriş seviyesi cihazların fiyatlarında biraz aşağı yönlü oynama yapması lazım Samsung'un.

    Onun dışında kötü diyebileceğim hiçbir yanı yok cihazlarının...

  • Kullanıcı isteklerine cevap veriyor, kullanıcı da 3'e 5'e bakmıyor. Diğer telefon 650 lira bu da 700, diğeri daha ucuz onu alayım demiyorlar haliyle. Giriş seviyesinde bile metal kullanmaya başladılar ki bu güzel bir gelişme. Orta seviye artık üst seviye fiyatına geliyor. Biraz Apple gibi bir önceki modelleri orta sınıfa taşısa daha iyi olur gibi
  • Donanım olarak çok dengeli cihazlar üretiyor. Kendi teknolojileri ile fark yaratıyor üretimi kendinde olduğu için fiyatı da istediği gibi ayarlıyor. Apple samsung rekabetinde samsung şuan önde en büyük sıkıntısı yazılım..,

  • S6 dan beri cihazları gayet iyi durumda bu normal birşey...

  • note 7 mi ?!!???

  • bu sefer iyi iş yaptı gerçi s6 da kötü değil ama o kadar teknolojik bir telefonda hafıza kartı takılmaması s6 da felaket oldu satış için,bs6 yaoarken acaba mühendisler ne düşündündüler 4k çeken kamera var ve 5 dk lık video çeksen zaten yapar 5 gb zaten sistem 5 gb kullanıyor kaldı sana 20 gb oyun v.s foğtoraf yüklüycen alsana doldu 30 gb.ama s 7 de işler değişti düştü jeton.s7 minide çıkarırlarsa orta seviyeyide yakalarlar.

  • s7 çok iyi geldi, satması normal, ama note6 ismiyle devam etselerdi keşke
  • S7 bomba gibi cihaz cok satmasi normal

  • ben s7 den sonra gelicek devam modellerini merak ediyorum acaba nasıl bir tasarıma gidilecek genelde suyunu sıkana kadar bir şeyi kullanmayı seviyor samsung ondan sonrada düşüşe geçiyor ya dur bakalım

  • Yav bir gidin arkadas ya. 2500 3000e telefon satsinlar neymis iyileşme varmis. 3000e telefon satiyorsun bir zahmet iyi olsun ha? Ama bu fiyatlar mustehak size. Ayni vosvoscular gibisiniz. Tonla para bayilir sira beklersiniz bayide. Ondan sonra da neymis vovv super.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ama şu güncelleme olayını düzeltsinler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.