Şimdi Ara

Kuzey Kore'nin füze testi başarısızlıkla sonuçlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuzey Kore'nin füze testi başarısızlıkla sonuçlandı 
     
    Kuzey Kore’nin dün gerçekleştirdiği füze testi, ülkenin geçtiğimiz altı ay boyunca düzenlemiş olduğu beşinci başarısız deneme olma özelliğini taşıyordu. Daha önceki dört testte başarıya ulaşamayan Kuzey Kore, bu denemede de başarısızlığa uğrayarak tabiri caizse “5’te 0” çekti diyebiliriz. Peki bu denemenin başarısız olması neden bu kadar önemli, diyebilirsiniz. Denemenin başarısız olması, devletin lideri Kim Jong-Un’un ulaşmaya çalıştığı uzun menzilli nükleer füzelerle ABD’yi vurma hedefinde aksama yaşanması anlamına geliyor.
     
     
     
    Dün başarısızlığa uğrayan testte kullanılan füze, orta menzilli Musudan isimli sitem. Soğuk Savaş döneminden kalma Sovyet denizaltı füzesi olan R-27 “Zyb” modelinden türetilmiş olan Musudan füzeleri, karadan fırlatılmak üzere değiştirilmiş. 20 ton ağırlığındaki füzenin 4000 km’ye ulaşan bir menzili var. Bu menzil de Kuzey Kore’den fırlatılacak bir Musudan’ın Japonya ve Guam’daki ABD üslerini vurabileceği anlamına geliyor ancak füzenin menzili ABD ana karasına yetişmiyor.
     
     
     
    Bugüne kadar gerçekleştirilen denemelerde dört Musudan füzesinin ateşlenmesi başarısızlıkla sonuçlandı. Dün gerçekleşen testten önceki başarısız denemelerden bir tanesi 15 Nisan tarihinde gerçekleşirken, iki tanesi ise 28 Nisan tarihinde gerçekleşti. Bu fırlatma denemelerinin bir tanesinde fırlatma rampasının füze patladıktan sonra ortaya çıkan büyük alev topu nedeniyle ağır bir şekilde hasar aldığı kaydediliyor.
     
     
    Kasım ayında Kuzey Kore’nin Bukkeukseong-1 (KN-11) isimli, denizaltıdan fırlatılan füzesi fırlatıldıktan hemen sonra infilak etmişti. Pyongyang’ın başarılı olarak addetmeye çalıştığı bu denemenin, ABD tarafından yapılan detaylı araştırmalar sonucunda başarısızlıkla sonuçlandığı ortaya çıkmıştı.
     
     
    Musudan füzelerinin fırlatılması sırasında peşpeşe yaşanan aksilikler, füzenin tasarımının da sorgulanmasına neden oldu. Kuzey Kore nükleer füze programına aşina olan bir Rus analistin belirttiğine göre sorunun kaynağı füzenin sıvı yakıt sistemi olabilir. Aynı analistin başka bir ifadesine göre Kuzey Kore bu füzelerin fırlatılmasında kullanılan rampalardan yalnızca sekiz tanesine sahip. Bunlardan ise sadece iki tanesi taşınabilir rampalar.
     







  • Füzenin yapımında çalışan Mühendisten tut çaycısına kadar hepsini köpeklere yem etmiştir Kim Jong-Un.
  • Bu K.Kore de gözdağı mı veriyor yoksa harbiden başarısızlıkla mı sonuçlanıyor.

    Yani başarsalar bombalayacaklar mı?

    Eğer öyle bir durum olursa III.Dünya Savaşının ateşini fitilleme ihtimalleri de var.

    Ortalık yakın tarihte fena karışacakmış gibi duruyor ama hayırlısı bakalım..

  • Bence taktik kasıyorlar.Başarısız oldu diyorlar ama bir savaş halinde direk süpriz olarak atarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vernon Schillinger -- 1 Haziran 2016; 15:11:07 >


  • söz konusu deneme bu olabilir.
  • Yahu abd 2 sene önce B2 leri yolladı bunların üzerine , 10 saat kuzey kore üzerinde uçuş yaptılar ruhları bile duymadı . Sonra ABD bakanlığı dalga geçer gibi Kuzey kore üzerinde aralıksız 10 saat B2 leri uçurduk , ikmal yapmadan da geri geldi bu uçaklar dedi . Neyin derdinde bu fakirler , konya kadar toprakları var 1 hidrojene bakar haritadan silinmeleri .

    Çin ve Rusya bizzat muhattap olmaya yemiyor , bu garibanları piyon olarak kullanıp ABD 'nin nabzını ölçüyorlar . Acıyorum o halka , eminim %70 i kendi ülkesinden nefret ediyordur ama yapacakları bir şey yok diktatör gelmiş oturmuş başlarına ses çıkaranı idam ediyor .Liderin desteği de sağlam zaten Çin'den kafasına göre takılıyor . ..

    Bi dünya savaşı çıksın ilk yok olacak ülke bunlar . ABD Japonyaya yaptığının çok daha beterini yapacak bu Kuzey Korelilere .100 nükleer bombasıyla 8000+ nükleer bombası olan ABD ile kapışmaya çalışıyor adamlar yav



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 1 Haziran 2016; 20:23:34 >




  • Türkiye yapsa böyle şeyleri şaşırmadık, başarısızlık bizim genimizde falan var derler. Kuzey Kore olunca yanıltıcı haber oluyor bir anda :)

  • Dunyanın en guclu ulkesıyım dıyen kore.. Yanıltma amaclı degıldır haber. Zaten savas cıkarsada bunlar yuzundn cıkar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece komik duruma düşüyor ama anlamıyor.zaten karikatür gibi tipi var.halkına eziyet etmek yerine demokrasi getirip sevilen biri olarak anılmayı niye istemezler anlamam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya üzerindeki en gereksiz ülke.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediği kadar nükleer silahı olsun Abd ile aralarında Pasifik var. Başırılı olsa bile o füzeler havada imha edilir zaten. Abd 50 60 yıl önce kullanıyordu bu teknolojiyi.

  • Bunların savunma sanayi de bizim Tübitak gibi galiba. Amerikan eriğini Kore eriğine dönüştürme projesine falan destek veriyorlar galiba :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    İstediği kadar nükleer silahı olsun Abd ile aralarında Pasifik var. Başırılı olsa bile o füzeler havada imha edilir zaten. Abd 50 60 yıl önce kullanıyordu bu teknolojiyi.

    aslında arada dümdüz pasifik olması avantaj
    radara yakalanmadan alçak irtifada usa sahillerine kadar ulaşabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzde büyük çaplı nükleer füze atmak büyük insanlık suçu. Atan ülkenin füzesini havada interceptörlerle yok etmekle kalmayıp o ülkeyi de yok ederler.

  • Denerken denerken inşallah kendini patlatır bu şerefsiz kuzey kore

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIMERIDER

    Sadece komik duruma düşüyor ama anlamıyor.zaten karikatür gibi tipi var.halkına eziyet etmek yerine demokrasi getirip sevilen biri olarak anılmayı niye istemezler anlamam.


    Halkını öyle güzel kandırıyorlar ki, toplumda kimse çatlak ses çıkaramıyor.
    Bir şey diyen vatan haini ilan edilip köpeklere yem ediliyor.
    Her yer bu liderin hayranlarıyla dolu.
    Ondan öncesi sadece hatırlarda ve bu lider mutlak manada ebedi lider hüviyetinde.
    Halkını dış güçlere karşı koruyan mübarek bir zat.
    Yerli ve milli.
    .
    Tanıdık gelmedi mi?

  • Amerikaya bahane uyduran dh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Dünya üzerindeki en gereksiz ülke.

    Dünya üzerindeki en gereksiz tespit
    Biz böyle dalga geçerken adamlar bizim yaşadığımız olayların mizahını yapıyorlar . Dıştan bakınca Türkiye nin K.Koreden yönetim açısından hiçbir farkı yok aksine en azından düşük profilli biri tarafından yönetilmiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergenius


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Dünya üzerindeki en gereksiz ülke.

    Dünya üzerindeki en gereksiz tespit
    Biz böyle dalga geçerken adamlar bizim yaşadığımız olayların mizahını yapıyorlar . Dıştan bakınca Türkiye nin K.Koreden yönetim açısından hiçbir farkı yok aksine en azından düşük profilli biri tarafından yönetilmiyorlar

    Yoruma bak. Git o zaman oraya durma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • birilerinin kelle gidecek yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.