Şimdi Ara

Yeni Xbox, 4 kat daha güçlü olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni Xbox, 4 kat daha güçlü olacak


    Sony ile Microsoft’un mevcut oyun konsollarının üzerinden 3 yıl geçti ve artık yavaş yavaş güncelleme iddiaları gündeme gelmeye başladı. Muhtemelen yine aynı dönemlerde tanıtılıp aynı dönemlerde satışa sunulacak olan yeni nesil konsollarda, Microsoft biraz daha önde görünüyor.


     


    Xbox One ve PlayStation 4 konsol dönemini, kare/saniye tartışmaları ile geride bırakıyoruz. 720p, 900p, 1080p gibi pek çok çözünürlük, bu tartışmaların odağında yer almıştı. Microsoft artık bu tartışmalardan kurtulmak istiyor ve Xbox Scorpio kod adlı yeni konsolunda, çıtayı çok daha yukarılara çekecek.


     


    Donanım


     


    İddialara göre Microsoft yine AMD ile dirsek teması halinde. Her ne kadar AMD’nin Zen işlemcisinden yararlanacağı iddia edilse de, yol haritasına göre Xbox Scorpio oldukça erken piyasaya çıkacak ve bu yüzden 2.1 GHz saat hızında çalışan 8 Jaguar çekirdeğine yer veriliyor.


     


    Grafik tarafında ise Microsoft, yeni teknolojilere yetişiyor. AMD Polaris 10 mimarisini temel alacak 36 işlem birimli ve 911MHz hızında bir grafik yongası, Xbox Scorpio konsolunun kalbini oluşturacak. 8GB GDDR5 bellek 218GB/s bant genişliği sunarken, toplamda 6TFLOPS ve üzeri değerlere ulaşılacağı ifade ediliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Uncharted 4, ilk haftada 2.7 milyon satış rakamını geride bıraktı

    Xbox Scorpio konsolunun performans değeri, Xbox One konsolunun 4 katına ve muhtemel PS4K konsolunun da 1.5 katına ulaşacak. Tüm Xbox One oyunlarını çalıştırması beklenen konsol, akıcı bir şekilde 4K oyun ve video aktarımını da mümkün hale getirecek.


     


    Sanal Gerçeklik


     


    Diğer taraftan, Xbox Scorpio konsolunun Oculus Rift ile de uyumlu olacağı belirtiliyor. Konsola özel sanal gerçeklik oyunları şimdiden geliştirmeye başlanmış durumda. Bilindiği üzere Sony, PS4 için özel bir sanal gerçeklik gözlüğü geliştirerek, önemli bir potansiyeli kullanma yoluna gitmişti. Microsoft da, bu alanda firmanın gerisinde kalmamış olacak.


     


    Kaynaklar, sanal gerçeklik desteği nedeniyle konsolun bağımsız bir ekran kartı çözümü ile gelebileceğini konuşuyor. Böylece hem masaüstü ile eş değer VR performansı elde edilecek hem de konsol tarihinde harici ekran kartlarının da önü açılmış olacak.


     


    Çıkış Tarihi


     


    Hem Sony hem de Microsoft’un, rekabette geri kalmamak amacıyla, 2017 için yaptıkları planları öne çektikleri iddia ediliyor. E3 2016 fuarı bu bakımdan büyük gövde gösterilerine sahne olabilir. Yeni konsolların bu yılın sonlarında piyasada olabileceği değerlendiriliyor. 


     







  • Yeni çıkacak konsollar 1080p 60 fps versin başka birşeye gerek yok

  • sony de playstation subzer çıkarır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında neo icin soz edilen ozellikleri scorpio icin yazmıssınız donanım kısmında hata var.

  • Süpriz bir cihaz daha tanitilabilir diye düsünüyorum.

  • Bir PS4 sahibi olarak umarım yeni çıkacak PS4.5'ten daha iyi donanıma sahip olur yoksa Sony aradaki farkı çok açar ve olan kullanıcıya olur.

  • Yeni Xbox, 4 kat daha güçlü olacak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ipardon

    sony de playstation subzer çıkarır.

    nintendo raiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k bugün gtx1080 de bile bazı oyunlarda 30 fps yi zor görüyor ki işlemciler canavar konsollarda kullanılana göre.



    Konsolda 4k 30 fps hedefliyorlarsa grafik kalitesi düşecek demektir. Açıkcası 1080p de daha iyi grafikler görmek çok daha iyi olurdu. Ama 4k furyası aldı başını gitti ister istemez konsollarda bu rüzgara kapılacaklar herhalde durum bunu gösteriyor.

  • Haberi okumdan palavra diyorum. :)

  • tamam.
  • Xbox one slim bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yav he he
  • Şu opsiyon sunulmalı her oyunda 4k düsuk fps mi yoksa 1080p yüksek fps mi yoksa sadece bu konsolu illa 4K ekranı olanlar almalı gibi bi mantık ortaya çıkıyor şahsen yüksek fps oynamayı tercih ederim.

  • Konsol sahibi değilim ama konsol mantığına ters bir hareket bu işin sonu yok şimdi 3 sene de bir yeni seri duyuruyorlar yakında yılda bir duyururlar iş pc ye döner

  • 4 kat güçlü olacaksa 2k 30kare,fullhd 60kare kabul görür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grkwnxs

    Konsol sahibi değilim ama konsol mantığına ters bir hareket bu işin sonu yok şimdi 3 sene de bir yeni seri duyuruyorlar yakında yılda bir duyururlar iş pc ye döner

    Katılıyorum zırt pırt yeniledikten sonra pc mantığına dönecek iş yakında.
  • Eğer iddialar doğruysa Xbox bu nesilde de geri kalacak gibi gözüküyor. Ps4'de zaten 176 GB/s bellek bant genişliği varken aradan 3 sene geçmişken Microsoft 216 GB/s bant genişliği koyuyorsa bunlar hala ders almamış demektir.

  • yeni konsollar çabuk geliyor artık bence vr lar bitirecek bu konsolları...

  • Yine 60 FPS vermeyecektir çünkü maksimum görsellik hedeflendiği için daha iyi görseller ile 30 FPS olacaktır. Fakat artık şu saçma sapan çözünürlük değerlerinden ve fps düşüşlerinde kurturmuş olur konsol oyuncuları biz PC oyuncuları da artık konsollar yüzünden geride tutulmayan oyunlar görürüz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.