Şimdi Ara

Bisiklet dünyasının Tesla'sını sürdük: Hem elektrikli hem de akıllı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tesla, bisiklet geliştirmeye karar verseydi nasıl bir model ortaya çıkardı. Aslında bu sorunun cevabı basit çünkü Tsinova TS-1, adeta bu sorunun yanıtı niteliğinde. Tesla başta olmak üzere otomotiv endüstrisindeki farklı firmalarda mesai harcamış mühendislerce kurulan şirket, otomobil teknolojilerini kullanarak geliştirdiği akıllı bisikletiyle iddialı geliyor.
     
    Bisiklet dünyasının Tesla'sını sürdük: Hem elektrikli hem de akıllı
     
    İzlemekte olduğunuz bisiklet, şirket tarafından geliştirilen elektrik motoruna sahip. Kimilerinizin aklına pedal çevirmeden giden bir bisiklet yani bir mobilet gelmiş olabilir belki ama buradaki motorun amacı sürücüsüne yardımcı olmak, daha rahat pedal çevirmesini sağlayarak aynı zamanda daha yüksek süratlere çıkmasına imkan tanımak. Üstelik elektrik motorunda kullanılan pil, Tesla'nın otomobillerindekiyle aynı klasmanda yer alan, Panasonic imzalı bir pil. Pil yönetim sistemi ise Tsinova ve Panasonic işbirliğiyle geliştirilmiş.
     
    Sadece 1 Kg ağırlığında olan pil, 2 saatte doluyor ve 70Km'ye kadar menzil sunuyor. Özel bir anahtar yardımıyla çıkartılan pili, yeri geldiğinde değiştirmesi son derece kolay. Sadece 2 milisaniyede tepki verebilen pil, selenin arka alt bölümüne konumlandırılmış ve tek bir güç butonuna basarak çalıştırılabiliyor. Freescale'in otomobillerde kullanılan işlemcisine ve özel olarak dizayn edilmiş çift yönlü tork sensörlerine sahip olan bisiklet, Tsinova'nın VeloUp adını verdiği teknoloji kapsamında, otomobillerde gördüğümüz CAN seri bağlantı teknolojisinden istifade ediyor. Bu sistem otomobillerde örneğin güvenlik söz konusu olduğunda önem sırasına göre hava yastığı, ABS ve diğer teknoloji modüllerine öncelik atanmasın sağlıyor.
     
    Bisiklet dünyasının Tesla'sını sürdük: Hem elektrikli hem de akıllı
    Bu sistemin temel görevi bisiklet sürücüsünün istekleri, pedal çevirme sıklığı ve pil durumunu analiz ederek anlık olarak çıkışını dinamik olarak kontrol edebilmek. Sistem bunu yaparken, aynı zamanda yol durumunu da göz geçiriyor ve hız tayinini bu şekilde belirliyor. Hız demişken elektrik motoru sayesinde bu bisikletin saatte 20Km hıza ulaşabildiğini de not düşeyim sevgili dostlar. VeloUp akıllı sürüş sistemi, frenleme esnasında da gerekli hesaplamaları yaparak anında hız kesme işlemine gidiyor ve sürücünün en kısa sürede durmasına sağlıyor. Bu anlattıklarımın tamamı saniyenin binde ikisi kadar bir sürede ve hatasız olarak gerçekleşiyor.
     
    Üstelik özel yazılımı üzerinden bisikletin nerede olduğu bilgisini GPS ile alabilir, anlık güç durumunu takip edip gerekli ayarlamaları yapabilir hız, şarj durumu ve diğer temel bilgileri izleyebiliyorsunuz. Kendi bisikleni satışa sunan şirket, aynı zamanda VeloUP teknolojisini diğer bisiklet üreticilerine de sunmayı planlıyor.
     
    Bisiklet dünyasının Tesla'sını sürdük: Hem elektrikli hem de akıllı 
    Bisikletin iskelet yapısı da büyük önem taşıyor. Özel olarak ana iskelet sistemi, sürüş esnasında sarsıntıları en aza indirecek şekilde dizayn edilmiş. Amerikan Ordusunun ilgili testlerinden geçerek IP66 sertifikası alan yani yağmur ve kar için güvenli sürüş vaad eden bisiklet, farklı hava koşullarını içeren 80.000km sürüş, 10 metreden düşme ve saatte 25km hızla gerçekleştirilen çarpışma testini başarıyla geçmiş. Yine bir başka otomobil teknolojisiyle olası olan bir sorunu veya bakım zamanını sürücüsüne bildirebiliyor Tsinova TS-1.
     
    13 Kilogram ağırlığında olan bisikletin tasarımı ise tartışmaya açık. Her ne kadar BMW ile işbirliği çerçevesinde Alman şirketin renklerini taşıyan, boyası özel bir alternatif olsa da kişisel olarak beğendiğim mevcut tasarımın daha agresif görünen bir alternatifi de olmalı diye düşünüyorum. Tsinova TS-1'i deneme şansı yakaladım ve gerçekten tarifi olmayan bir deneyim yaşadım.
     
    Elektrik motorunu çalıştırdığınızda, pedala dokunur dokunmaz müthiş bir ivmelenmeyle bisiklet hareket etmeye başlıyor ve alışılagelmişin dışında hissiyatla kullanırken buluyorsunuz kendinizi. Üstelik tahminimin aksine fren sistemi de gerçekten müthiş çalışıyor. Bir tanesini alıp getirmek çok istedim fakat ne yazık ki bunu gerçekleştiremedim dostlar.
     
    Bisiklet dünyasının Tesla'sını sürdük: Hem elektrikli hem de akıllı
     
    Ben Erdi Özüağ, bisiklet dünyasının Tesla'sı diyebileceğimiz Tsinova TS-1'i tanımış olduk. Bir sonraki videoda görüşene kadar hoşçakalın ve kendinize çok iyi bakın.

     







  • Tasarımı dedemin bisikletine benziyor onun dışında güzel alet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığından belli haberin Erdi reyize ait olduğu

  • Turkiyede bu işi yapan firmalar var. Rott8,pillibisiklet. Bence bu firmalardan alıp inceleme yapılması iyi olur.

  • teknolojiden anladıkları kadar bisiklet işinden anlasalarmış mükemmel bir alet olabilirmiş. O bisikletten çok rahat bir şekilde daha hızlı ve rahat sürülebilecek elektriksiz bisikletler piyasada mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu daha iyi keşke ucuz olsa ve bulunabilse

    http://shiftdelete.net/elektrikli-bisikletlerin-teslasi-flux-70314



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KraftMK -- 28 Mayıs 2016; 22:51:58 >
  • Erdi abi en önemli şeyi unutmuşsun. Bu pisiklet kaç kuruş ?

  • Maalesef bu elektrik olayı bisikletin doğasıyla uyuşmuyor. Bisiklet yerine e scooter tarzı bir şey alınabilir illaki kendisi gitsin diyorsanız.

  • bu bisiklet en az 10 bn tl yani yağlı tabakaya hitap ediyor boş video

  • Öncelikle inanılmaz ötesi çirkin, BMW'nin bu bisikletin tasarımında en ufak bi payı olduğuna inanmıyorum, tabi Çinli firmayı batırmak istiyorlarsa o ayrı :) Çok daha kaliteli elektrikli bisikletler var, tabi fiyatları 2. el oto seviyesinde...

  • Yaa, bisiklet iyi güzel hoş bir şey ama, Türkiye'de çok zor iş. Mesela ben Motosiklet tutkunuyum ve SYM Joyride 200i EVO motorum var. 250 cc lerden heybet açısından pek geri kalmasa dahi, arabalar tarafından çok fazla sıkıştırılabiliyoruz. Fakat görece çok daha büyük görünen motorlara karşı öyle davranmıyorlar. Bindiğiniz biraz olsun ufaksa, hemen pizzacı gözüyle bakılıyoruz. Hele ki Türkiye'de bir de bisikletliyseniz vay halinize. Dünyayı bisikletle gezen adam bile Türkiye'ye geldi, hoop ezdiler, öldü.

    Bkz. :http://www.milliyet.com.tr/40-ulkeyi-bisikletle-gezdi-/dunya/detay/2064638/default.htm

    Ve tabi ünlü: "MOTORSUN SEN MOTORRRRR" gerzeği.
    Buradan:https://www.izlesene.com/video/motosikletliyi-ikaz-etmek-motorsun-sen-motor/8649732





  • Donanımı ayarlayan mühendisler 10 numara ama tasarım mühendislerinden 1 halt olmaz ve günümüzde tasarımın donanımdan daha önemli olduğunuda dikkate alırsak bu bisikletin çok büyük bir başarıyı ıskaladığını düşünüyorum, fiyatı görememedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bisiklet sevmem ama akıllı olunca bir albenisi olmuş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tembeller için güzel bir teknoloji :)
    bisiklet bir tür spor aracı ama bu duruma gelince ???
  • Yillardr bisiklet kullaniyorum. Elektrikli bisikletin motosikletten pek de farki yok. Bu aletlere bisklet dememek lazim. Bisiklet dedigin tamamen insan gucuyle calismali.

  • O kadar akilli, zeki bisiklet yap. Ama tipi bir seye benzemesin. Insan az tasarima calisir yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdi bi seleyi kaldırsaydın hobbit gibi sürdün bisikleti...

  • pil patlarsa kestaneyi çizdirirsin
  • Tüm bisikletler zaten tarifi imkansız bir deneyimdir :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    tembeller için güzel bir teknoloji :) bisiklet bir tür spor aracı ama bu duruma gelince ???


    Aslında bisiklet bir ulaşım aracı fakat çok az ülkede bu amaçla kullanılmaya uygun yollar ve imkanlar var. Bu açıdan bakıldığında sürücünün işini kolaylaştırması doğal.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.