Şimdi Ara

Samsung’dan sanal gerçekliğe yönelik 5.5 inç 4K ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’dan sanal gerçekliğe yönelik 5.5 inç 4K ekran


    Sanal gerçeklik içeriklerinin daha yoğun bir biçimde tecrübe edilebilmesi için, ekran çözünürlükleri ve tazeleme hızları büyük önem taşıyor. Sektörün giderek daha fazla ilgi görmesi, bu alan özel yatırımların da artış göstermesine sebep oldu. Samsung, sektör için özel bir ekran geliştirdi.


     


    Normalde firmanın akıllı telefonlara yönelik 4K çözünürlükte ekran geliştirmesini bekliyorduk ancak şu anda odağında sanal gerçeklik bulunuyor. 5.5 inçlik yeni 4K çözünürlükte kavisli ekranı, 3840x2360 piksel çözünürlüğe ulaşıyor ve 806ppi civarında piksel başı yoğunluk elde ediyor. Parlaklık değeri 350 nit iken, renk yelpazesinin yüzde 97’sini yansıtabiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy C7 de resmiyete kavuştu

    Günümüzde aksesuar tarzında kullanılan sanal gerçeklik gözlükleri, akıllı telefon ekranlarını kullandığı için Samsung’un yeni paneli daha çok Oculus Rift veya HTC Vive gibi kaskları hedefliyor. Tazeleme hızları hakkında bilgi yok ancak çözünürlük, mevcut 2160x1200 piksel çözünürlüğü bir adım daha yukarı taşıyacak.


     


    Ekran henüz prototip aşamasında olduğu için kullanıma geçmesi gelecek yılı bulacak. Samsung ve Oculus arasında sıkı bir işbirliği olduğu düşünüldüğünde, ilk olarak gelecek Oculus Rift modellerinin bu ekranı kullanmaya başlayacağını tahmin edebiliriz. 


     







  • Gözlüklere 2 tane 1080p panel koymak yerine 1 tane 4k panel yeterli olur diye düşünüyorum tek panel olduğu icin daha hafif daha az donanım daha düşük fiyat. Umarım gelecekte telefonlar oculusun teknolojisini barındırır.

  • En az 4k olması gerektiği birçok incelemede ortaya çıkmıştı. Güzel bir gelişme.

  • Cardboard benzeri cihazlarla 1080p kullanıldığında yetersiz gelmeye başladığını hissediyorsunuz çok yerinde olmuş 400 ppi'dan 800'e bayağı fark eder.

  • Uzun süre telefonda 4K ekranların şuan için tamamıyla gereksiz olduğunu düünüyordum. Google Cardboard ile Full HD telefonumda VR'ı deneyimledikten sonra işte buna 4K lazım diye geçirdim direk içimden. Google'un Daydream sistem gereksinimlerinde 4K ekran kesinlikle olmalı. Üreticileri zorlamalı buna Google.

  • Pentile olacaksa 4K demek yalan olur . %33 efektif piksel kaybi var demektir ...


    RGB altpiksel dizilimlide 4K anlamlidir .

    Sony bu konuda zaten aylardir Turkiyede satilan telefonunda basarmistir !

  • sonyde 4 k telefon var neden vr uygulaması yazıp update ile vermiyor anlamış değilim. 4 k sadece kendi galerisinde çalışıyordu, vr uygulamasında da çalışsa piyasadaki en iyi vr telefon deneyimini sunabilirdi. hazır ps4 için de çıkıyor aynı isimden gazlarsın reklam da olur

  • Vr açısından iyi gelişme ama telefon açısından olumsuz duruyor

  • çok iyi ekran ama telefonlarda bela olacak bayaryaya ve işlemciye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.