Şimdi Ara

Pentagon'un nükleer savaş sistemleri hala disket ile çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pentagon'un nükleer savaş sistemleri hala disket ile çalışıyor
     
    Amerika Birleşik Devletleri, nükleer silah cephanesinin kontrolü için hala 1970'lerden kalma bilgisayar sistemleri ve 8 inçlik disketler kullanıyor. ABD Sayıştayı, Pentagon'un hala eskimiş teknolojik sistemler kullanan birkaç kurumdan birisi olduğunu ve bu durumun acilen değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

    Geçtiğimiz günlerde yayımlanan yeni bir devlet raporunda ortaya çıkan bu durum için Pentagon sözcüsü Yarbay Valeri Henderson ise,"Evet hala aynı sistemleri kullanıyoruz çünkü çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

    IBM Series/1 bilgisayarlar ve 8 inç flopi disk

    Stratejik Otomatik Komuta ve Kontrol Sistemleri (Strategic Automated Command and Control System) yani kontrolü altında yaklaşık 7100 nükleer savaş başlığı barındıran ABD Savunma Bakanlığı'na ait belki de dünyanın en güçlü askeri sistemlerinden birisi; hala IBM'in 1976 yılında tanıttığı Series/1 bilgisayarları kullanıyor. Zamanının en iyi mini bilgisayarları arasında yer alan Series/1 1988 yılında piyasayadan kaldırılmıştı.

    Pentagon'un IBM Series/1 bilgisayarlara destek olarak kullandığı bir başka ilginç bileşen ise muhtemelen birçoğumuzun ömründe hiç görmediği 8 inçlik flopi diskler. En son 2000'li yılların başında kullandığımız 3.5 ve 5.25 inçlik disketlerin öncüleri olan bu diskler devasa boyutlarıyla da dikkat çekiyordu.
     
    Pentagon'un nükleer savaş sistemleri hala disket ile çalışıyor
    Eski teknolojiler daha güvenli 
      
    Pentagon'un hala eski teknolojileri kullanıyor olmasının nedeni olaraksa bu sistemlerin günümüz teknolojilerine oranla daha güvenli olması gösteriliyor. USB portları ve flash diskler kötü niyetli saldırılara karşı 1970'lerin bilgisayarları ve flopi disklerinin sunduğu güvenliği sunamayabiliyorlar. Yine de Valeri Henderson, eski teknolojilerin yerini yeni teknolojilere bırakma zamanının geldiğini belirtti. 2017 yılı sonlarında flopi disklerin yerini dijital disklere bırakacağını söyleyen Henderson, 2020 yılı itibariyle de tüm sistemlerin değişeceğini açıkladı.

    Teknolojiye verdiği önemle de bilinen Barack Obama da devletin her kurumunun yeni teknolojilere ayak uydurması gerektiğini düşünüyor. Zira Pentagon ABD'nin eskimiş teknoloji sistemleri kullanan tek kurumu değil. Örneğin, ABD Hazine Bakanlığı hala 1950'lerden kalma bilgisayar dili ve donanımları kullanıyor.
     







  • bence bozulmadağı sürece devam etsinler hacklenme olayı olamaz

  • Hacklenmesinden korkuyorlar sanki ?

  • Önemli olan sistemin çalışması sorun çıkarmaması belki çoğu arkadaşımız bilmez ama en stabil işletim sistemlerinden biri solaris tir eskidir ama problem çıkarmadan yıllarca açık kalabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 27 Mayıs 2016; 20:06:50 >
  • Eski-yeni teknoloji farketmez. Önemli olan ihtiyacı karşılıyor mu karşılamıyor mu ? Gerisi hikaye. Adamların bir text dosyası taşımak için 1 tb usb3 harici diske ihtiyaçları yoktur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 27 Mayıs 2016; 20:34:44 >
  • çalışıyosa kurcalamıcaksın
  • Çalıştıkları sürece bu tür kritik sistemlerin değiştirilmesine gerek yok.Devlet kurumlarının teknolojiye ayak uydurmasını istiyorlarsa,vatandaş seviyesinde hizmet veren kurumları geliştirmeleri daha mantıklı.Bu sayede vatandaşa verilen hizmetler daha pratik ve seri olur.

  • Bence yorumlardan haberin istenilen etkiyi yapmadığı anlaşılıyor ://

    Farklı tarafından, buna benzer eski işlerin devamlılığı için, eski mainframelerin yaptığı işi olduğu gibi emüle eden yeni sistemler kuruluyor, eski yapı aynen yeni sistemde devam ediyor ediyor. Bu tarz haberlerdeki çarpıtılma / gerçeği pek yansıtmama kısmı da akılda tutulmalı.

  • En azından hacklenme durumu olmaz...

  • Yani hollywood yıllarca bizi nükleer füze ateşleme kodu içeren flash disketlerin çalınmasıyla başlatılmaya çalışılan savaşlarla kandırdı öyle mi? Onca macera yalan mıydı he



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aygun61 -- 28 Mayıs 2016; 6:03:04 >
  • Bizde yedik!

  • diskeler çalınsa bile 8inch'lik okuyucu mu kaldı.hadi kaldı diyelim o disketler bayatlamışlardır çalışmazlar artık :D

  • hacker veya virüstün korkuyodur yoksa neden usb kullanmasınlar.
  • Çok hoştir ama...! :)

  • Adamlar bence güvenlik için en iyisini yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Hacklenmesinden korkuyorlar sanki ?

    Adam usb ye geçince ne olacak sanki?

    İşletim sisteminin amacı zaten donanım yazılım arasında bağ kurmak.

    Directx sürümünün güncel olması veya aero teması bu adamların bir işine yaramıyor.
  • En iyisi orada durması

  • Çalışıyorsa tamir etme mantığının en iyi örneği :)

  • En güvenlisi hangisiyse onda kalsınlar. Durup dururken kafamıza nükleer yemeyelim ondan sonra.

  • 2010 yılında hong kongda. genelde dijital makine ve parçaları ve güvenlik kamera malzemeleri pazarlayan çok büyük bir şirkete girdim. neyse bi kaç ürün aldım ödeme yapacağım. kasaya bi gittim eski 15 tüplü monitör 5 tane kadar kasalara eğildim baktım intel Pentium mmx logosu var. bu ne dedim adama sizin gibi bir şirkette bunlar ne diye. adam dediki bunlar bizim işimizi fazlası ile görüyor neden daha yenisine para verelim. adam haklı bence. işte biz bu yüzden kaybediyoruz hep. sanki en yenisini alınca en iyi işi yapacağız gibi hep yeni model

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.