Şimdi Ara

Ankaraki Sürücüler Neden Böyle Acayipler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 seneden fazla şöförüm.
    Türkiye'nin her yerinde araç kullandım. Ama en fazla Ankara'daki sürücüler sıkıntılı ve ilginç davranışlar sergiliyorlar.

    İstanbulda bile , aralıksız araçtan inmeden ,dur kalk ile 8 saat trafikte kaldım. Ama Ankara'daki gibi acayip ve şapşal davranışlar kesinlikle görmedim.

    1) Bir kere yol verme diye birşey kesinlikle yok. Orta şeritteyim 100-200 metre sonra sağa dönüş var döneceğim. Sinyal veriyorum. Sağdaki kesinlikle yol vermiyor. Ben hızlanıyorum o hızlanıyor, ben yavaşlıyorum o yavaşlıyor. Yahu nasıl geçeceğim sağa el insaf.
    Aynı şu videodaki bayan gibi ıııh ııhh vermicem mi diyorlar acaba arabanın içinde. Yani yol verince totoşu da verdim zannediyor, nedir olay?

     Ankaraki  Sürücüler Neden Böyle Acayipler?



    2) Işıklara gelince yavaşlama diye bir olay kesinlikle yol. Işık kırmızı yanmış 50 metre ötede duracağız zaten. Arabayı boşa atıyorum, kendi yavaşlasın diye. Arkamdan bir sürü korna -sellektör. Bakıyorum yanımdakine. Yavaşlamak şöyle dursun hızlanıyor hzılanıyor sonra 10 metre kala frene basıyor. Bu nasıl bir mantıksız iştir.

    3) Kamyonu , yaşlısı, bayanı, sol şeridi kesinlikle bırakmıyor. Bakıyorum kocaman kamyon en son şeritte aheste aheste gidiyor ya da mesela sol şeritte bir araba 50 km hızla gidiyor, içinde bir teyze direksiyona 4 elle sarılmış kafa önde gidiyor falan.

    4) Bir üstteki maddeden dolayı sanırım, en sağ şeritte gereksiz yere hızlananlar var. Yol bulmak, tabela okumak için en sağa geçiyorum. Hızım da 70-80 falan yani. Hemen arkamda hızlanmalar, sellektörler..vs

    5) Haddinden fazla gereksiz makas atan var. Yol zaten akıyor, ama adam keyfine makas atıyor. Yani makas atacak bir durum da yok. Boş yere heyecan yapıyor. Attığı makası da beceremiyor, araba sağa sola kaykılıyor falan.

    6) İstanbulda trafik sıkıntılı, kabul. Ama araç çok ondan dolayı trafik sıkışıyor. Ankarada ise suni bir sıkışıklık var. Yani herkes inatlaşmadan dolayı yol vermiyor, dolayısı ile trafik akmıyor. İçlerinden birisi yol verse trafik çözülecek. Ama çözülmüyor. Millet de malak gibi arabanın içinde bekliyor.

    7) Kamu araçlarının fazla olmasından dolayı sanırım, arabayı yolun ortasına atıp gitme çok var. Trafik akarken bakıyorum öndeki araç durmuş, içinden 3-4 tane takım elbiseli adam inip, arabayı orada atıp gidiyorlar.

    Belki haksız olduğum yerler de vardır ama benim gözlemlerim bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 27 Mayıs 2016; 14:43:36 >



  • Ankarada sikinti yok mesela sincanda,etlikte,mamakta,ulusta sikinti var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulus , Cebeci , Çankaya
  • sadece şoförleri mi acayip
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Çok değil 4 gün önce geçtim ankaradan 06 plaka bir doblodan yola alana kadar canım çıktı polis çevirmesinden dolayı yolu daraltmışlar fark ettim 70-80 metre önceden sinyal verdim dobloda çaprazımda giriyorum kornaya asılıp iyice yaklaşıyor geri çıkıyorum yavaşlıyor en son durduğumuzda bariyerlerden geniş alıp arabanının burnunu soktumda aldım yer fitil etti adam beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam çözmüş yani genel olarak Ankara sürücüsünün tavrı böyledir. Makas atmalar vs semte göre değişebilir ama sol şeritten gitme, sağ şeridini daha hızlı akması, yol vermeme, hoş görüsüzlük vs bunlar bence her yer için geçerli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir iddiaya göre, 2005 yılı civarında çok sayıda köprülü kavşak inşaatı nedeniyle trafik uzun süre arap saçı haline geldiği için insanlar bıkıp abuk subuk araç kullanmaya başlamışlar. Benim en sinir olduğum şey sola dönecek araçların en sağ şeride girip orta şeridi taciz ederek aniden sola dönmeleri. Ve bunu gayet normal sayıyorlar. Be müslüman en azından orta şeride yanaş, ama yok illa sağa yanaşıp sola yardıracak. Bir de herkes kendini dönel kavşağın içine atıyor, kavşağın 4 yönü de tıkanınca kimse hareket edemez hale geliyor. Oysa sadece 1 yöndeki araç bile bekleyip kavşak içine yol verse trafik akacak.
  • 12 yıldır araç kullanıyorum. Gitmediğim il çok azdır. 5 yıldır da Ankara'da yaşıyorum alıştığımdanmıdır nedir bilmem bana ankara da araba kullanmak çok kolay geliyor. Benim en garibime giden şehir içi trafiği Bursa gelmişti.
    Ancak Ankara da ki kaza sayısının 2015 yılında istanbul dan fazla olduğu düşünülürse Ankarada bir sıkıntı olduğu tartışılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada şeridinde gidene rastlamadım desem yeridir, hep yarım kıç diğer şeritte.. İstanbul trafiğini tercih ederim, herkez ne yaptığını biliyor, çakalı çakal, yavaşı yavaş, acarı acar..
  • Ankara'nın arazisi büyük, yol sayısı fazla, nüfusu az. Buna rağmen İstanbul'dan kötü olması sanırım Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gösterir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye' de gitmediğim dört şehir var hakkari vb. Fakat Ankara'dan nefret ediyorum trafik den anlamıyorlar insanları saygısız kaba ipe sapa gelmeyen türden. Angara dönüşünde otobana girdim mi benden mutlusu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bunlara ekleyeceğim 2 tane şey var.

    -Yol 3 şerit 100 m ilerde en sağdaki şerit başka yola dönüyor. Herkes sıra olmuş bu 2 şeritte ilerlemeye çalışıyor. Arkadaki akıllı boş olan sağ şeritten geçip yol kesişiminde soldaki şeride girmeye çalışıyor. Orta şeritteki de bundan kaçmak için sol şeride kayıyor. Trafiğin durmasının sebebi tamamen bu adamlar.

    -Adam yol boyu makas ata ata gidiyor en sonunda sol şeritte kalıyor ama ileride sağa girmesi gerekli. Sağa geçmek için yavaşlıyor arkadakileri de durduruyor, sağa geçiyor sağ taraftakileri de durduruyor. Bu tam tersi de olabilir. En sağda kalıp sola dönmek de isteyebilir.

    Bunlar yüzüne saçma sapan trafik oluşuyor Ankara'da.
  • apaçi oldukları için.
  • ankaraya şehir dışından ayda 2 defa geliyorum.muhakkak gidecegim yere sabah gidiyorum trafik canlanmadan(hafta sonları)yoksa ankarada işin icinden cıkamazsın.kafayı yetirtiyorlar.
  • Gardaş zoruna giden ankaraya geldiğinde taksi kullansın

    istanbullular gibi
    sıkışık trafikte bi an öndeki arabayla mesafeyi açan adamın önüne burnumuzu sokmuyoruz

    not: konuda belirtilen şikayetlerin hepsi doğrudur ama biz alıştık artık :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 27 Mayıs 2016; 16:55:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akdeniz Caddesi'nden gelip, Milli Kütüphane'nin köşesinden, sağa, batı yönüne, Eskişehir yoluna dönülecek. Dönülecek de, eğer en sağ şeride geçebilirsek. O zamanlar Eskişehir yolu, her yönde iki şeritliydi. 100-150 metre boyunca kimse yol vermedi, vermemek için birbirlerine yaklaştılar. Ben de kavşağa gelince orta şeritten, sol şeride dönmek zorunda kaldım. Bu yanlıştı tabii, polis işaret etti, ilerde bekle diye... Geldi, Siz sağa nereden dönüyorsunuz? diye sordu. Hiç kimse yol vermedi, mecbur kaldım, benim hatam değil dedim. Biraz sessizilik oldu, yola baktı, düşündü. Tamam... Öyle dönülmez ama. dedi.

    Tabii ben de utanmıştım. Sonraki günler, polisten utanmak yerine utanmazlardan utanmak daha iyidir diye düşünüp, yol almasını öğrendim. Polis öğretti bir yerde yani.

    Ankara'lı farketmiştir, tabii ki geçmiş zaman. Demek ki sürücüsü hiç değişmemiş. Değişen şeyler, satır arasında.
  • https://www.youtube.com/watch?v=M85o7A9q3o0

    gerekli cevap bu.

    Ankaralı'yım demeye utanıyorum
  • Ankarada bir yere gideceksen bu ihtimalleri düşünüp öyle yola çıkmak zorunlu hale geldi. Sol şeridi kapatanların önüne sert kırıyorsun tamam da bitmiyorlar ki birini beşini akıllandır da sayı çok fazla. Mecburen en sağ yada uygun şerit neresi ise oradan basıp gidiyoruz.

    Geçen gün öğlen vakti eve dönüyorum, AŞTİnin ordan Konya yönüne gidiyoruz polis tutturmuş 90a en sola da geçmiş gidiyor arkasında 5-6 araba varız ve diğer şeritler kısmen bomboş. Adamlar polisi makasladı ya resmen polis makasladılar. En son polisin arkasında ben kaldım ama döneceğim yere gelmiştim çoktan ayrılmak zorunda kaldım yoksa bir müddet daha gözlemleyecektim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen bazı sürücüler dengesiz ilerliyor, çukur bozuk yol çok kaçmaktan bi hal oluyorum trafikte. Yollarda asfaltlarda hatalı. Biraz sabırsızlıkta var.

    Sinyal versen yol vermemek için gaza abanıyorlar, sinyal vermeyip geçsen sinyal denen bir şey var diye küfür yiyorsun. Ha birde sinyal verdim diyip mesafe ne olursa olsun önüne atlayan var.

    Eskişehir yolunda oluyor sürekli yani sol şeridi kaplıyorlar . Selektör yapınca sıkıştırıyorsun oluyor. Herkes sola meraklı olduğu için bazı yerlerde sağ kısım boş kalınca oralardan alayını geçebiliyorsun.

    Eskişehir yolunda merkez yön kızılay tarafına doğru ilerlerken çukurambar tarafından gelip yola dahil olanlar eskişehir yolunu tıkıyor dur kalk ilerliyoruz. Orayı geçince açılıyor.

    ileride kırmızı ışık yanıyor ama arkandakine anlatamazsın , kendiside duracak ama farkında değil gaza basıyor. O onu düşünmüyor çok..

    Birde bıktım şu şirket araçlarından kasisten geçiyoruz yavaşlama yok çukurlara filan rahat giriyorlar , altlarındaki araçları nasıl kullanıyorlar bir görseniz yazıkk..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L&M

    Ulus , Cebeci , Çankaya

    Gardaş deriz kankaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.