Şimdi Ara

Gececiler şu türev sorusunda yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Gececiler şu türev sorusunda yardım edin

Behzat bu soruyu çözerken f(0).f(2)>0 olarak çözdü. Ama neden sıfıra eşitliği de almadık kafamı karıştırdı.
    Çünkü f(0) da teğet olabilir ve x eksenini yine tek bir yerde kesmez mi? Teğet olma durumunu "kesti" olarak almıyoruz diye biliyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 27 Mayıs 2016; 3:57:15 >

• Cevap 9 mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.doğu

Cevap 9 mu

Evet 9 da bana neden =0 ı almadığımızı anlatırsan daha güzel olur

Edit: Anasını satayım zaten sorunun birebir çözümünü yazmışım adam 9 mu diye soruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 27 Mayıs 2016; 4:21:32 >
  • Hocam teğet olursa grafiği 2 noktada kesmis oluyor

• Yok mu yardım edebilecek biri?
  • quote:

Hocam teğet olursa grafiği 2 noktada kesmis oluyor

Behzat da aynısını söylüyor da, teğet olmasıyla kesmesi farklı şeyler değil mi? Hep öyle öğretildi. Teğet olduğunda x eksenini kesmeden aynı şekilde devam ediyor.

Mesela 2. der. denklem sorularında "x eksenini kesmediğine göre..." şeklinde soru olduğunda delta küçük eşit sıfırı çözüyorduk çünkü küçük sıfırda x eksenini kesmiyor. Aynı şekilde eşit sıfır olduğunda da teğet oluyor yani x eksenini kesmiyor diyorduk. Yanlış mıyım? Hep böyle öğretildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 27 Mayıs 2016; 4:25:33 >
  • Mesela şöyle dusunun doğru ile parabol teğet olduklarında doğru parabolü bir noktada kesmiş deriz x ekseni ile de aynı şey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pirumar kullanıcısına yanıt
    +1 hocam
  • quote:

Mesela şöyle dusunun doğru ile parabol teğet olduklarında doğru parabolü bir noktada kesmiş deriz x ekseni ile de aynı şey

Editlediğim için görmediniz hocam sanırım tekrar ekleyeyim

Mesela 2. der. denklem sorularında "x eksenini kesmediğine göre..." şeklinde soru olduğunda delta küçük eşit sıfırı çözüyorduk çünkü küçük sıfırda x eksenini kesmiyor. Aynı şekilde eşit sıfır olduğunda da teğet oluyor yani x eksenini kesmiyor diyorduk. Yanlış mıyım? Hep böyle öğretildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 27 Mayıs 2016; 4:30:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IntZTü

+1 hocam

Neye +1 hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pirumar

quote:

+1 hocam

Neye +1 hocam

teğet ve kesişim üzerine yazdıklarınız
  • Yok gordum ama bahsettiğin tipini anlamadım

• quote:

Yok gordum ama bahsettiğin tipini anlamadım

f(x) = x^2 - kx + 2 parabolü x eksenini kesmediğine göre a hangi aralıkta yer alır?

gibi sorularda delta küçük eşit sıfır olarak çözüyorduk. Çünkü teğet olduğunda da x eksenini kesmeden yumuşak bir şekilde geçip gitmiştir diyorduk.
    Madem hep böyle çözüyorduk neden bu soruda "teğet olduğu için x eksenini keser" diyoruz? Soruya göre muamele mi çekiyoruz anlamadım ki

• quote:

quote:

quote:

+1 hocam

Neye +1 hocam

Dimi hocam? İzledin mi orayı? Türev 4 video 25 te anlatıyordu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

+1 hocam

Neye +1 hocam

izlemedim hocam :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1 hocam

Neye +1 hocam

izlemedim hocam :)

Ya adam iyi hoş güzel anlatıyor da çok kafa karıştırıyor :D

çıkmadan evvel şöyle birşey yazayım
    şimdi soruda sadece ekseni bir kez kestiği söyleniyor o zaman teğet olma durumu var yani
    türevi aldık x=0 ve x=2 de ekstremum noktası olduğunu gördük (bu bilgilerle a yı bulamıyoruz)
    madem x eksenini bir noktada kesiyor o zaman ekstremum değerleri + + yada - - olmak zorunda
    yani f(0).f(2)>0 olmak zorunda
    ama x=0 yada x=2 eksene teğet ise yine soruya uygun olur yani f(0).f(2)>=0 olmak zorunda

amaaan böyle soru çıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IntZTü -- 27 Mayıs 2016; 5:36:28 >
  • quote:

çıkmadan evvel şöyle birşey yazayım
    şimdi soruda sadece ekseni bir kez kestiği söyleniyor o zaman teğet olma durumu var yani
    türevi aldık x=0 ve x=2 de ekstremum noktası olduğunu gördük (bu bilgilerle a yı bulamıyoruz)
    madem x eksenini bir noktada kesiyor o zaman ekstremum değerleri + + yada - - olmak zorunda
    yani f(0).f(2)>0 olmak zorunda
    ama x=0 yada x=2 eksene teğet ise yine soruya uygun olur yani f(0).f(2)>=0 olmak zorunda

amaaan böyle soru çıkmaz

Aynen hocam ben de öyle düşündüm teğet olma durumunu da almalıydı. Böyle çıkmaz belki ama "x eksenini 3 farklı noktada kesmektedir" şeklinde çıkabilir. Orada tek ihtimal kalıyor biri + biri eksi olacak çarpımları da negatif olacak. Hayırlı geceler

: Gececiler şu türev sorusunda yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .eylül -- 31 Mayıs 2016; 7:14:59 >
  • Hocam zaten kendiniz soylemissiniz iste turevi sifir yapan 0 ve 2 min max noktalar cift katli kokte min max olmuyor. Su bagirarak konusan issizin de sorusunda ayni olay var.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.